|
|
|
CYTAT CYTAT A PiS komuchow Sam Jaruzelski przed śmiercią ujawnił że głosował na Dudę i PiS, prawda krugej? Kiszczak też .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Niezmiennie PO cieszy się wielkim zaufaniem kryminalistów. A PiS baranów.[Żaden przytyk]
|
|
|
|
|
Dwa fenomeny na miarę XXI. w.
1. Kler... Film jak film... Kupa przekleństw i okazania takiej normalności.. Ubarwionej pod show a ludzie lgnal na niego jak muchy do gówna.. Tak tak... Sam byłem.. Bilety kupiłem tydzień wcześniej... 2. Lucek. Nic nie robi... Miasto tonie w kałużach... Ludzie wywracaja się w centrum a Rozwadow wygląda jak wygląda... PiS zlikwidowal handel w niedziele a w Rozwadowie jest w niedziele targ staroci... Fabryki jak nie było to nie ma a i tak dostał historyczne poparcie Ogólnie to ja się cieszę... Ale jak to jest.. |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Urodziło się 10 tys. dzieci mniej niż przed rokiem. "Luka największa od 2,5 lat"
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/liczba-urodzen-dzieci-we-wrzesniu-2018-r-luka-urodzen-od-25-lat/3r81eb1 500+ co poszło nie tak? Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
A czemu porównanie jest w ciągu dwóch i pół roku? Bo gdyby zrobili np. z trzech albo czterech lat to okazałoby się że wtedy było jeszcze gorzej.
Można ? Można... To jak z notowaniami giełdowymi spółek skarbu państwa. Kiedy PiS je przejął miały notowania takie sobie ( JSW najniższe w historii na skraju bankructwa ) . W niedługim czasie większość SSP zaczęła notować najwyższe zyski w swojej historii ( np. Lotos czy Orlen). Kiedy w tym roku notowania zaczęły spadać ( normalne wahania cyklu koniunkturalnego) przeciwnicy obecnego rządu zaczęli rzucać ostrzeżenia jakie to nieszczęście się stało. Tyle tylko że nikt nie porównuje ich wartości do czasów rządów PO tylko do rekordowych notowań już za rządów PiS. Taka logika.... Pisiewicze: https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/pkn-orlen-mial-ponad-2-mld-zl-zysku-netto-oraz-blisko-3-mld-zl-ebitda-w-iii-kw-2018-r,akcje,227921 https://www.pb.pl/ponad-1-mld-zl-ebitda-grupy-lotos-w-iii-kwartale-943476 http://kapitalpolski.pl/jsw-osiaga-bardzo-dobre-wyniki-finansowe-oraz-sprzedazowe-i-wzmacnia-pozycje-europejskiego-lidera/ https://www.google.pl/amp/s/www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pko-bp-wyniki-2018-kredyty-hipoteczne,11,0,2414347.html%3famp=1?espv=1 Nawet spółki energetyczne , które przechodzą trudniejszy okres ( notowania giełdowe są niezbyt wysokie) osiągają zyski i to ogromne. Jeżeli tak SSP zarządzają pisiewicze , to kogo tam wysyłała PO/PSL ? Aż strach pomyśleć... Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT A czemu porównanie jest w ciągu dwóch i pół roku? Bo gdyby zrobili np. z trzech albo czterech lat to okazałoby się że wtedy było jeszcze gorzej. Można ? Można... To jak z notowaniami giełdowymi spółek skarbu państwa. Kiedy PiS je przejął miały notowania takie sobie ( JSW najniższe w historii na skraju bankructwa ) . W niedługim czasie większość SSP zaczęła notować najwyższe zyski w swojej historii ( np. Lotos czy Orlen). Kiedy w tym roku notowania zaczęły spadać ( normalne wahania cyklu koniunkturalnego) przeciwnicy obecnego rządu zaczęli rzucać ostrzeżenia jakie to nieszczęście się stało. Tyle tylko że nikt nie porównuje ich wartości do czasów rządów PO tylko do rekordowych notowań już za rządów PiS. Taka logika.... Pisiewicze: https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/pkn-orlen-mial-ponad-2-mld-zl-zysku-netto-oraz-blisko-3-mld-zl-ebitda-w-iii-kw-2018-r,akcje,227921 https://www.pb.pl/ponad-1-mld-zl-ebitda-grupy-lotos-w-iii-kwartale-943476 http://kapitalpolski.pl/jsw-osiaga-bardzo-dobre-wyniki-finansowe-oraz-sprzedazowe-i-wzmacnia-pozycje-europejskiego-lidera/ https://www.google.pl/amp/s/www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pko-bp-wyniki-2018-kredyty-hipoteczne,11,0,2414347.html%3famp=1?espv=1 Nawet spółki energetyczne , które przechodzą trudniejszy okres ( notowania giełdowe są niezbyt wysokie) osiągają zyski i to ogromne. Jeżeli tak SSP zarządzają pisiewicze , to kogo tam wysyłała PO/PSL ? Aż strach pomyśleć... No, najlepiej niech porównają od 1918 roku Co by ten nielubiany przez ciebie PiS zrobił bez twojego wsparcia Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Andrzejku nawet nie lubiąc PiS mógłbyś zdobyć się na odrobinę obiektywizmu. Jest to jednakowoż rzecz dla ciebie nieosiągalna...
Rekord ma to do siebie że jakiś czas jest niepobity. Logika twoja czy krugeja to logika albo debila , albo człowieka złej woli. Sam nie wiem co bardziej prawdopodobne. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Wracając do szarej rzeczywistości....
Szanowni działacze PiS. Nie wierzę, że "tęczowe piątki" dzieją się ze względu na jakieś luki prawne. Dlaczego tego nie zatrzymaliście? Przehandlowaliście skrzywianie światopoglądu dzieci i młodzieży... - za co? Jaka była cena za ten skandal? Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
A strajkującym związkowcom z LOT polecam głosowanie na Koalicję Obywatelską. Sprywatyzują spółkę i wtedy nowy właściciel na pewno załatwi ich postulaty. Poczują że żyją....
http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/415318,tusk-nie-bedziemy-ratowac-lot-u-za-wszelka-cene.html Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT A strajkującym związkowcom z LOT polecam głosowanie na Koalicję Obywatelską. Sprywatyzują spółkę i wtedy nowy właściciel na pewno załatwi ich postulaty. Poczują że żyją.... http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/415318,tusk-nie-bedziemy-ratowac-lot-u-za-wszelka-cene.html A oprócz głosowania na PO |
|
|
|
|
CYTAT Wracając do szarej rzeczywistości.... Szanowni działacze PiS. Nie wierzę, że "tęczowe piątki" dzieją się ze względu na jakieś luki prawne. Dlaczego tego nie zatrzymaliście? Przehandlowaliście skrzywianie światopoglądu dzieci i młodzieży... - za co? Jaka była cena za ten skandal? Jaki swiatopogląd mają wszystkie dzieci? Jak będzie wyglądał skrzywiony światopogląd dzieci? Czemu wszystkie dzieci miałyby zmienić światopogląd. Jak się nastolatkom mówi że papierosy są złe. To jedyne co robią przy paleniu papierosów to się smieją. Nie zmieniają swiatopoglądu i nie przestają palić. Lub nie mają myśli o nie zaczynaiu palenia. |
|
|
|
|
Edo - ja jestem ciekaw, jak to jest z pracownikami kontraktowymi w innych firmach tego typu.
Czy oni walczą o coś, co inni mają a oni nie - czy też jest odwrotnie. Strajk ewidentnie wygląda na pielęgniarki lub niepełnosprawni bis. Pamiętajmy też, że strajki w liniach lotniczych nie są rzadkością... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejku nawet nie lubiąc PiS mógłbyś zdobyć się na odrobinę obiektywizmu. Jest to jednakowoż rzecz dla ciebie nieosiągalna... Rekord ma to do siebie że jakiś czas jest niepobity. Logika twoja czy krugeja to logika albo debila , albo człowieka złej woli. Sam nie wiem co bardziej prawdopodobne. Ważne, że logika gimnazjalisty jest na wyższym poziomie Tak samo jak Ego Tak Edzio, pracownicy LOT'u są bezczelni Jak mogą tak walczyć o swoje. To pewnie totalni Logika Mirek typowy wyborca pis już ma teorię Spisek goni spisek Światopogląd to też spisek Dlaczego wszyscy nie myślą jednakowo Logika Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT Strajk ewidentnie wygląda na pielęgniarki Że co? |
|
|
|
|
Podróbko - a może tak byś zacytował całe zdanie?
A z innej beczki - oby to była prawda: Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Edo - ja jestem ciekaw, jak to jest z pracownikami kontraktowymi w innych firmach tego typu. Czy oni walczą o coś, co inni mają a oni nie - czy też jest odwrotnie. Strajk ewidentnie wygląda na pielęgniarki lub niepełnosprawni bis. Pamiętajmy też, że strajki w liniach lotniczych nie są rzadkością... Po trosze to wina TVP i propagandy sukcesu jaką ona uprawia. Ciężko dziwić się ludziom że jak słyszą o samych superlatywach chcą coś uszczknąć dla siebie. Tym niemniej oczekiwania płacowe ( jak najbardziej słuszne) muszą być rozłożone na lata. Nie da się wszystkim dać po dwa tysiące podwyżki. Dopóki będą w Polsce takie dziadowskie pensje dopóty będziemy traktowani na Zachodzie jak dzieci gorszego Boga... Ale jak widzę Arłukowicza i Kopaczową wśród strajkujących to nie wiem czy się śmiać czy płakać. To że ci szubrawcy nie mają krztyny honoru wiedziałem , ale myślałem że jest w nich chociaż elementarna cząstka zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Okazało się że zbyt wysoko ich oceniałem. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Ważne, że logika gimnazjalisty jest na wyższym poziomie Tak samo jak Ego Tak Edzio, pracownicy LOT'u są bezczelni Jak mogą tak walczyć o swoje. To pewnie totalni Logika Andrzejku powtarzam po raz kolejny : chcesz robić porównania to porównaj z okresem rządów PO/PSL. Będziesz miał porównanie z liczbą urodzeń , zysków spółek skarbu państwa , dochodów z VAT , deficytu budżetowego , wydatków na służbę zdrowia , wojsko , policję czy co tylko chcesz. No dawaj co tam masz , pokaż mi gimnazjaliście jak bardzo się mylę... Andrzejku z pracownikami LOT-u jest zupełnie tak jak z policjantami czy pielęgniarkami. Należy im się jak najbardziej , tyle że muszą się uzbroić w cierpliwość. Widzisz policjanci strajkują bo obiecana na przyszły rok podwyżka ( około 300 złotych o ile dobrze pamiętam) wydaje im się za mała. Pytanie ile takich podwyżek po 300 złotych dostali przez osiem lat rządów PO PSL? Jak rozumiem umowy cywilno-prawne są w LOT bo trzeba było restrukturyzować firmę żeby ją ratować przed bankructwem. Z tego co pamiętam PO robiła to samo chociażby w TVP. I nie przypominam sobie wówczas żeby redaktor Pochanke się tym zainteresowała , zupełnie nie rozumiem dlaczego... Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Podróbko - a może tak byś zacytował całe zdanie? A z innej beczki - oby to była prawda: Mirku podróbku faceta chodzi mi o pielęgniarki ? |
|
|
|
|
Boże co z nimi będzie?
http://next.gazeta.pl/next/7,151003,24092746,11-tysiecy-osob-straci-prace-taki-moze-byc-efekt-zwyciestwa.amp?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR0S43okGKZsuUmXOldB8HXJHN6-0-3jEjkSVGKX3u4zQ21FtAVqBgzt9kg Prawie mi ich szkoda.. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Spij spokojnie Edek. To gazeta.pl i na końcu zdania jest "?"
|
|
|
|
|
Jak mogę spać spokojnie kiedy pisowska mafia codziennie depcze Konstytucję?
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT Jak mogę spać spokojnie kiedy pisowska mafia codziennie depcze Konstytucję? jak nie mozesz spac to przyjdz na cementaz , robimy z Andrzejem protest bo pis chce zabrac ludziom groby bedziemy palic znicze jak ftedy przy sadzie Fszystkie rece na poklad i przegnamy te szarancze |
|
|
|
|
CYTAT Jak mogę spać spokojnie kiedy pisowska mafia codziennie depcze Konstytucję? Masz białą koszulkè i mazak czarny i czerwony i znicz? |
|
|
|
|
spoko koszulki jeszcze sa, tylko braklo tych duzych roamiaruw ale maja przywiesc na jutro
mazaki sa niepotzebne bo koszuli sa popisane juz pamietajcie wszyscy na cementaz i protestowac bo pis hce nam groby zabrac |
|
|
|
|
CYTAT Mirku podróbku faceta chodzi mi o pielęgniarki ? Podróbko - zakładam że jesteś subkontem, któregoś z "wolnościowców", którzy duszą się tutaj z braku zrozumienia i jakiegokolwiek poparcia ze strony innych forumowiczów. Sami sobie odpowiadacie, popieracie się w atakach na innych, przelogowując się jedynie. Podszyłeś się pod art, próbując ją (lub jego) w ten sposób zdyskredytować i ośmieszyć. To żałosne. Oznacza to, że jej (jego) aktywność na forum bardzo cię frustruje. Wypisujesz nielogiczne i bezsensowne bzdury myśląc.... no właśnie? Co myśląc? Nie wiem, czy cokolwiek myślisz - bo wiele twoich komentarzy temu przeczy. Fakt, że w tak idiotyczny sposób podszywasz się pod kogoś, oraz że twoje komentarze przeważnie nie mają żadnego sensu, przekazu czy intelektualnej głębi dla mnie jest sygnałem, że jesteś kimś na prawdę niskich lotów. Zacytowałeś fragment zdania napisanego przeze mnie i udajesz kretyńskie zdziwienie - manipulacja, wyrywanie z kontekstu i żenująca ignorancja. Ale to tylko forum. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|