|
|
|
Irkuck napiszę Ci inaczej mogli nie budować stadionów i czego sobie tam nie napiszesz tylko zrobić sobie milicje polityczną ... oczywiście nie mam zamiaru ich bronić ... to jedynie przypomnienie jak to super było za rządów PiS
CYTAT Gdy by w tym samym czasie rządziła inna partia,było by to samo lub jeszcze lepiej. Stadiony,autostrady powstały na potrzeby Mistrzostw Europy w piłce nożnej i przyznanych dotacjach " gdy by" "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT Irkuck napiszę Ci inaczej mogli nie budować stadionów i czego sobie tam nie napiszesz tylko zrobić sobie milicje polityczną ... oczywiście nie mam zamiaru ich bronić ... to jedynie przypomnienie jak to super było za rządów PiS CYTAT Gdy by w tym samym czasie rządziła inna partia,było by to samo lub jeszcze lepiej. Stadiony,autostrady powstały na potrzeby Mistrzostw Europy w piłce nożnej i przyznanych dotacjach " gdy by" Więc : Stadiony,autostrady powstały na potrzeby Mistrzostw Europy w piłce nożnej i przyznanych dotacjach,a nie dzięki P.O |
|
|
|
|
czyli te które powstają/ły po euro to też na potrzeby euro jak mam rozumieć a stadion u nas na potrzeby mistrzostw świata ... "orliki" powstają bo mamy za mało orłów
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT czyli te które powstają/ły po euro to też na potrzeby euro jak mam rozumieć a stadion u nas na potrzeby mistrzostw świata ... "orliki" powstają bo mamy za mało orłów Te które wstawia się jako mega osiągnięcia. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT (Marek370) Beata Szydło na premiera? Hm, dużo trudniejszy obiekt do opluwania niż Kaczor, bo to taka spokojna, poważna kobieta. No ale coż, trzeba będzie się przełamać i pluć i wymyślać coś na nią. Polityka nie dla mięczaków, jeśli chce się do czegoś w niej dojść trzeba być twardym. Jest tu jeden taki co wrzuca teksty z przedszkola "Szydło zrobię z Ciebie powidło" ... Marku są tacy "myślący inaczej i tego nie zmienisz Swoją drogą był już kiedyś taki premier Marcinkiewicz co Kaczor z nim zrobił można przeczytać /usłyszeć i dziś ... więc pozwolisz że podejdę do Szydło z pewnym dystansem Ja też do Szydło podchodzę z dystansem jak i do całej sceny politycznej, życie to odcienie szarości. Mówię tylko, że będzie dość niewdzięcznym celem prymitywnych wycieczek ze strony zwolenników PO, a nie, że będzie wspaniałym premierem. A co do Marcinkiewicza to jego historia powinna być obowiązkową lektura dla wszystkich starszych panów i chyba niewiele ma to wspólnego z Kaczyńskim, ale ze zjawiskowo piękną i bardzo utalentowaną artystycznie Izabelle |
|
|
|
|
Jeżeli coś powstało na potrzeby "ME" to może powinno być rozebrane po zakończeniu ? w Austrii jakiś stadion jak mnie pamięć nie myli częściowo został rozebrany ... "Miasteczka" które powstały na potrzeby euro również ...
Marek370 jeżeli uderzasz w te kierunki z Marcinkiewiczem to dziś usłyszałem jak to mąż stanu Kaczyński poświęcił się dla naszego kraju że nie miał nawet czasu się ożenić ... nie będę się bawił jak wy i nie mam zamiaru zaglądać do niczyjego łóżka ... to nie mój biznes kto z kim śpi (ważne żeby były dzieci zdrowe) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
A ile kasy przytulono przy Pendolino,autostradach,stadionach to Banan nie zliczyl... Po co ma przyjść PIS ? Jeszcze policzy i zamknie kretaczy,a przecież jest tak dobrze.. Tego się boi wladza,a z wladza biznes i media...
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
CYTAT Jeżeli coś powstało na potrzeby "ME" to może powinno być rozebrane po zakończeniu ? w Austrii jakiś stadion jak mnie pamięć nie myli częściowo został rozebrany ... "Miasteczka" które powstały na potrzeby euro również ... Przy budowie tych obiektów,dróg nie zakładano rozbiórki. Uważasz,że gdy by nie było ME oraz dotacje były by na poziomie poprzedniego rządu, to mieli byśmy to co teraz (stadiony,autostrady)? |
|
|
|
|
Banan, niech ci będzie, wszystko przez tego Kaczynskiego
Ale cos mi się zdaje, że powoli ty się stajesz takim lokalnym Kaczynskim. Im więcej ciebie na forum tym większe poparcie PIS ma w Stalowej Woli |
|
|
|
|
Dalibor ...Dokładnie tak uważam ...Nawet gdyby nie było euro powstało by wszystko o czym wspominasz ... oczywiście większość dzięki dotacją unijnym ... nawet nasz zacofany "daleki wschód" wie jak doić unie pomimo sprzeciwów przy wstępowaniu
Marek370 ... nie wmawiaj mi czegoś czego nie piszę nie jestem z PiSu i nie twierdze że wszystko jest winą Tuska ... tfu ...tzn Kaczyńskiego nenad może zaczną od swoich afer o których tak nieśmiało wspominasz ... a może SKOKi ... a nie przecież to też afera PO "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
No nie wiem kto tu kogo doi.
Wysokorozwinięte, zaawansowane technologicznie kraje Europy Zach. zyskały dostęp do naszego rynku i zasobów bez żadnych ograniczeń. Nasz wątły przemysł z czasów komuny dodatkowo wyniszczony sankcjami z lat 80-tych nie miał szans konkurować z niemieckim czy francuskim. Dzis zastanawiam się co mam w domu made in Poland, lodówka, pralka, telewizor, samochód, komputer? Nie , to nie to. Efekt jest taki, że tu nie ma dla wszystkich roboty, a tam az nadto. Marzenie Hansa Franka się spełniło, sami się tam pchamy za chlebem, nie trzeba nas łapać i zmuszać A to, że mi drogę wyremontowali za unijna kasę, która dojeżdżam do pracy do amerykańskiej czy niemieckiej firmy to jestem bardzo wdzięczny |
|
|
|
|
Marek akurat szanse na made in Poland masz ogromne bo pralek, lodówek czy tv produkuje się w PL bardzo dużo pod znakiem zachodnich marek. Samochód też możesz mieć z PL albo taki, w którym sporo podzespołów wyprodukowano u nas.
|
|
|
|
|
Wyprodukowane w Polsce przez zagraniczne firmy, zwolnione z podatku, a zyski transferowane za granicę. No ale dzięki, że chciałeś mnie pocieszyć.
|
|
|
|
|
CYTAT Dalibor ...Dokładnie tak uważam ...Nawet gdyby nie było euro powstało by wszystko o czym wspominasz ... oczywiście większość dzięki dotacją unijnym ... nawet nasz zacofany "daleki wschód" wie jak doić unie pomimo sprzeciwów przy wstępowaniu Marek370 ... nie wmawiaj mi czegoś czego nie piszę nie jestem z PiSu i nie twierdze że wszystko jest winą Tuska ... tfu ...tzn Kaczyńskiego nenad może zaczną od swoich afer o których tak nieśmiało wspominasz ... a może SKOKi ... a nie przecież to też afera PO No tak SKoki, gdzie najwiecej machloi było w Skok Wołomin, gdzie lody kręciło Wsi związane z Bronkiem... Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Ilu mlodych Polakow zostalo wypchnietych z ojczyzny? Elektorat PO to 17% z polowy glosujacych czyli 8%.
Z czego lwia wiekszosc to administracja i ich rodziny. |
|
|
|
|
CYTAT (Dalibor ) Gdy by w tym samym czasie rządziła inna partia,było by to samo lub jeszcze lepiej. Stadiony,autostrady powstały na potrzeby Mistrzostw Europy w piłce nożnej i przyznanych dotacjach. Decyzja o Euro była za rządów PiS. Po tym fakcie PiS nic nie zrobił. Oddał władzę, PO zaczęło budować. Czy inny rząd by to zrobił? Pewnie tak ale nie zrobił. Tak samo jak Orliki. Może i poszła na to kasa unijna ale nikt inny sie o nią nie postarał. Można dużo zarzucać PO ale akurat autostrady, stadiony i orliki to ich zasługa. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT (nenad ) A ile kasy przytulono przy Pendolino,autostradach,stadionach to Banan nie zliczyl... Po co ma przyjść PIS ? Jeszcze policzy i zamknie kretaczy,a przecież jest tak dobrze.. Tego się boi wladza,a z wladza biznes i media... To może Ty policzysz? Czy tylko rzucasz tak hasłami na oślep? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ciężkie to zadanie bronić PO, skoro ona sama przeprasza, robi zwrot, zmienia liderów i obiecuje poprawę.
Chcąc wygrać powinni podkreślać swoje osiągnięcia. |
|
|
|
|
Andrzejek twierdzi,ze stadiony,autostrady i orliki to zasluga PO.Zasluga to by była jakby sami znaleźli na to kasę.Jak mieli dotacje to był ich obowiązek to zrobić.Gdzie jest cud gospodarczy,dobrze zarabiający lekarze i nauczyciele ? Gdzie Polacy wracający z emigracji ? To Tusk obiecywał !
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Idzie w zaparte va bank .... a pycha zmieli kazdego bo chętnych do mielenia było więcej niż sondaże przekonują. Był taki jeden już zapomniałeś? Kurs niezaliczony.
|
|
|
|
|
Przeraża mnie, że odrabiabie pańszczyzny czy złe gospodarowanie unijną kasą jest pozytywnie oceniane przez ludzi. Andrzejek zrozum, że jakby PO nic nie rkbiło z tą kasą to PL zapłaciłaby horendalne kary, a PO musiałoby się zwijać ze sceny politycznej.
Drogi itp to nie ich zasługa. Ich zasługą jest to, że upadło wiele rodzinnych firm budujących drogi, że wyłoniono wielu wykonawców, którzy nie mieli pojęcia o budowie dróg, że mamy duże obsuwy przy budowie tych dróg. |
|
|
|
|
CYTAT Decyzja o Euro była za rządów PiS. Po tym fakcie PiS nic nie zrobił. Oddał władzę, PO zaczęło budować. Czy inny rząd by to zrobił? Pewnie tak ale nie zrobił. Tak samo jak Orliki. Może i poszła na to kasa unijna ale nikt inny sie o nią nie postarał. Można dużo zarzucać PO ale akurat autostrady, stadiony i orliki to ich zasługa. Kompletna bzdura i zwykły stek kłamstw oraz przeinaczeń faktów! Sugerujesz coś takiego , jakby PiS najpierw postarał się o organizację Euro 2012 , a potem odpuścił i zwalił całą odpowiedzialność na PO. Jest to tylko i wyłącznie twierdzenie człowieka nienawistnie podchodzącego do PiS i Kaczyńskiego , jakim piszący te słowa bez wątpienia jest. Kaczyński ogłosił przedterminowe wybory , bo koalicja się rozpadła i funkcjonowanie rządu mniejszościowego nie gwarantowało stabilności funkcjonowania Państwa. Jako szczery demokrata i wybitny mąż stanu oddał pod decyzję wyborców swój los. Mimo tego ,że był świadomy z jakim skutkiem. Życia Ci braknie , żeby to ogarnąć , nawet tego nie oczekuję od ludzi Twojego pokroju. Po prostu nie wypisuj bzdur , bo jest to niesprawiedliwa ocena i wystawianie fałszywego świadectwa ! Co do orlików czy autostrad jest to również kwestia bardzo dyskusyjna ! Żaden rząd nie dysponował takimi funduszami jak obecny , a mimo to każdy stadion , każdy most , czy droga została wybudowana za kosmiczne pieniądze. A każda ta inwestycja była robiona po to ,żeby ludzie związani z PO mogli jeszcze więcej nakraść. Żaden z przetargów ( o których mowa ) nie został przeprowadzony uczciwie w oparciu o wiarygodną kalkulację. Ani jeden! Jeżeli sam fakt wybudowania najdroższych w Europie dróg czy stadionów świadczy o ogromnym sukcesie i Polski i rządzącej PO , to ja Ci tak po ludzku współczuje. Współczuję Ci Twojej radosnej naiwności , cóż ja tak nie potrafię! Mam tylko nadzieję ,że słowa Pawła Kukiza o postawienie przed TS polityków PO nie były pisane na wyrost. Wtedy udowodnisz kogo naprawdę popierasz i jakiej Polski chcesz. |
|
|
|
|
CYTAT Dalibor ...Dokładnie tak uważam ...Nawet gdyby nie było euro powstało by wszystko o czym wspominasz ... oczywiście większość dzięki dotacją unijnym ... nawet nasz zacofany "daleki wschód" wie jak doić unie pomimo sprzeciwów przy wstępowaniu Część tak ale napewno nie całość. ME były głównym powodem do tego aby budować,remotować,dostosowywać. Mam tu na myśli nie tylko stadiony czy autostrady ale też porty lotnicze,dworce,place itp. Na tych znaczących lotinskach skupiono się na zwiększaniu przepustowości,w Warszawie wyremontowano również ważne dla obsługi kibiców trasy tramwajowe. Dotacje które przypadły na ten okres były znacząco wyższe niż za panowania poprzedniej partii. Nikogo nie bronie tylko patrze na te dokonania w sposób obiektywny. |
|
|
|
|
Pawłowicz odpowiedziała Kopaczowej:
"Właśnie wstaję z pryczy i idę do Pani. Tylko proszę bez kwiatów. Porozmawiamy o Waszych aferach. Za chwilę dołączy do nas Pan Antoni Macierewicz. Skoro tak bardzo Pani za nami tęskni….Pogadamy. Listopad już na horyzoncie". Kubuś 100% racji. Ale Andrzejkowi i Bananowi nie przemówisz, oni zawsze będą pluć na PiS jak Niesiołowski. Sam znam temat orlika,który wybudowano za 1 mln zł,a można było za 200 tys. Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
OKjak napiszę o porcie lotniczym w Lubinie czy Rzeszowie zapewne odbijesz pałeczkę ... że były niezbędne ... co z tego że co krok jest lotnisko jak praktycznie nikt na nie nie lata ...w "Rzeszowie" z 3-4 samoloty na dzień czy przynosi to kasę ...szczerze wątpię ale ale lotnisko wypada mieć
Jeśli zaś chodzi o orliki to po prostu PiS był za głupi żeby coś takiego wymyślić ...tyle w temacie orlików no chyba że to też był wymóg na euro ? Marek370 jak ciężko ? Pojmij że podobnie w zestawieniu z SLD PiS to porażka bezdyskusyjna PO podaje dla porównania od tak nie żebym chciał ich bronić ... po prostu już nie ta pamięć i brak chęci do grzebania w necie ... IV RP jak komuna nie została rozliczona a wy już chcecie grubej krechy ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|