|
|
|
CYTAT Znałem kilka osób z tego środowiska. Polowanie tylko na piękne zdrowe okazy. Dokarmianie? Jakie dokarmianie???? Selekcja chorych i słabych? Po co? Oczywiście są też dobrzy myśliwi wywiązujący się ze swoich statutowych obowiązków. Ale są w mniejszości... A najlepsze, napiszę Ci na pw. Dzięki. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
http://telewizjarepublika.pl/to-historyczny-wynik-tego-nikt-jeszcze-nie-dokonal-w-polsce-udalo-sie-obecnemu-rzadowi,75235.html?fbclid=IwAR2OY-QQN7XHjg4rEZzthTEvRHKDmNZPDW8KXnVdxyU5fn9miTSHcZBjFqM Za czasów miłościwie panującego tuska oczywiście wyniki były dużo lepsze
|
|
|
|
|
CYTAT ... Problem leży gdzie indziej. Tylko że tłumaczenie osobie twojego pokroju wszelkich niuansów w tej sprawie ( chociażby zagubienie przez TVN wszystkich materiałów ) wykracza poza moje możliwości. Nie dla każdego warto podejmować wysiłek , dla ciebie z całą pewnością nie. Przecież mnie nie znasz, nic o mnie nie wiesz, więc o jakim "moim pokroju" piszesz ? Ta wypowiedź to chyba nie najlepiej o Tobie świadczy … |
|
|
|
|
CYTAT O kim Andrzejku,,, poszukują materiałów źródłowych Durczoka? Chyba nie Stokrotek Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT http://telewizjarepublika.pl/to-historyczny-wynik-tego-nikt-jeszcze-nie-dokonal-w-polsce-udalo-sie-obecnemu-rzadowi,75235.html?fbclid=IwAR2OY-QQN7XHjg4rEZzthTEvRHKDmNZPDW8KXnVdxyU5fn9miTSHcZBjFqM Za czasów miłościwie panującego tuska oczywiście wyniki były dużo lepsze Komu konkretne mamy klaskać? Partia komuś coś dała? socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ... Problem leży gdzie indziej. Tylko że tłumaczenie osobie twojego pokroju wszelkich niuansów w tej sprawie ( chociażby zagubienie przez TVN wszystkich materiałów ) wykracza poza moje możliwości. Nie dla każdego warto podejmować wysiłek , dla ciebie z całą pewnością nie. Przecież mnie nie znasz, nic o mnie nie wiesz, więc o jakim "moim pokroju" piszesz ? Ta wypowiedź to chyba nie najlepiej o Tobie świadczy … Może i rzeczywiście nie najlepiej to świadczy o mnie niemniej twoje teksty " o wyrokach" za aferę Wafel SS też nie wróżą zbyt dobrze. Jeżeli nie rozumiesz różnicy pomiędzy postawieniem zarzutów a wyrokiem skazującym to tym samym ustawiasz się w określonej roli. Więc niby cię nie znam a wiem wszystko.... Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 17 Kwie 2016r. Skąd: PiSLamaBad Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
a jak w tym czasie rosła kwota wolna od podatku 😒 Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,znowu.
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
do końca świata i jeden dzień dużej.
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Jest taki dzień?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
"Władze pomorskiego Prawa i Sprawiedliwości wykluczyły z partii radnego powiatowego z Kościerzyny Dariusza Jantę za jego wpis w internecie dotyczący zamordowanego prezydenta Gdańska śp. Pawła Adamowicza."
W każdej partii są czarne owce. Ale nie każda partia umie robić z tym natychmiastowy porządek. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
z Pawłowicz też zrobili porządek
Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
CYTAT a jak w tym czasie rosła kwota wolna od podatku 😒 Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
Dołączył: 28 Marz 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Edo zadowolony nawet z podatków. Przedsiębiorca zadowolony z podatków.
Teraz wierze że jesteś zwykłym użytkownikiem i zaglądasz tu czasem hobbistycznie. |
|
|
|
|
Ale mnie wyczułeś.
Podatki -składki na ZUS rosną rokrocznie odkąd pamiętam. Co najmniej od dwudziestu lat. Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Np składka zdrowotna jest naliczana jako procent od przeciętnego wynagrodzenia. Skoro ono wzrosło to składka też wzrasta. Żeby to zmienić trzeba by zmienić cały system. Tylko kto ma to zrobić? Podkarpackie dewianty czy Andrzejek cytujący TVN24? Litości. Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
Dołączył: 28 Marz 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Ale mnie wyczułeś. Podatki -składki na ZUS rosną rokrocznie odkąd pamiętam. Co najmniej od dwudziestu lat. Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Np składka zdrowotna jest naliczana jako procent od przeciętnego wynagrodzenia. Skoro ono wzrosło to składka też wzrasta. Żeby to zmienić trzeba by zmienić cały system. Tylko kto ma to zrobić? Podkarpackie dewianty czy Andrzejek cytujący TVN24? Litości. Dobra bądźmy poważni tą kwote wolną co im szkodzi... albo jakieś ulgi na umowy kontraktowe, zarobiłem troche i tyle na pocztę trzeba zanieść podatku i jeszcze 10zł prowizja bo płace w polskiej placówce podatek do polskiego urzędu. |
|
|
|
|
Jak dla mnie to ZUS i KRUS w ogóle powinny być zlikwidowane. Niestety nikt mnie nie pytał o zdanie.
Kwota wolna , a uściślając jej zwiększenie to konieczność. Nie mam natomiast żadnych ale to żadnych wątpliwości że jak koalicja oszustów z gumofilcami wróci do władzy to będzie powtórka z lat 2007-2015. A to co jest teraz przy tamtym co było jawi się jako dziecięca igraszka... Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT ... Problem leży gdzie indziej. Tylko że tłumaczenie osobie twojego pokroju wszelkich niuansów w tej sprawie ( chociażby zagubienie przez TVN wszystkich materiałów ) wykracza poza moje możliwości. Nie dla każdego warto podejmować wysiłek , dla ciebie z całą pewnością nie. Przecież mnie nie znasz, nic o mnie nie wiesz, więc o jakim "moim pokroju" piszesz ? Ta wypowiedź to chyba nie najlepiej o Tobie świadczy … Może i rzeczywiście nie najlepiej to świadczy o mnie niemniej twoje teksty " o wyrokach" za aferę Wafel SS też nie wróżą zbyt dobrze. Jeżeli nie rozumiesz różnicy pomiędzy postawieniem zarzutów a wyrokiem skazującym to tym samym ustawiasz się w określonej roli. Więc niby cię nie znam a wiem wszystko.... Hmm, niby nie wyrok, a wyrok … w jaki sposób, ja taki ciemny mogę to ogarnąć ? Pomożesz mi ? https://www.tvp.i(...)-hitlera Nie wydaje Ci się, że zbyt łatwo oceniasz ludzi? To znowu nie świadczy zbyt dobrze o Tobie. |
|
|
|
|
Bije się w pierś - nie słyszałem o tym. Ale nawet moja niewiedza ( że jeden z głupków od afery Wafel SS dobrowolnie poddał się karze) niczego nie zmienia w ocenie tej sprawy.
Jak dla mnie to cała ta gromadka powinna otrzymać jak najsurowsze wyroki , łącznie z panami z TVN. No bo co mają do ukrycia skoro im materiały zaginęły? Jedną z moich największych wad jest impulsywność. Nic nie poradzę na to że oceniam kogoś na podstawie pierwszego wrażenia , czasem jednego słowa. Zazwyczaj trafiam.... W każdym razie uznaję swoją winę i jak pisałem powyżej biję się w pierś. https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/urodziny-hitlera-jest-akt-oskarzenia-6339405469431425a%3famp=1 Do sądu dopiero trafił akt oskarżenia. Trochę to jeszcze potrwa. A żeby nie było tak kolorowo to pisałeś że zapadły pierwsze wyroki. A zapadł jeden wyrok. Czyli manipulacja z twojej strony... Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|
|
|
|
Nie zginęły.
W 21 wieku? Gdzie na przepastnych serwerach kopie tworzone są w kilku miejscach? Podejrzewam, że trudniej było to wykasować ze wszystkich miejsc niż przez "przypadek" usunąć. Kara finansowa plus paragrafy dla dziennikarzy pogrążyłyby tą polskojęzyczną stację... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wielkie i potężne moce szukały i skoro nie znalazły a Żorżeta ogłosiła nikt szukać już nie będzie. Co by było gdyby znalazł?
PS Z nim? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ale mnie wyczułeś. Podatki -składki na ZUS rosną rokrocznie odkąd pamiętam. Co najmniej od dwudziestu lat. Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Np składka zdrowotna jest naliczana jako procent od przeciętnego wynagrodzenia. Skoro ono wzrosło to składka też wzrasta. Żeby to zmienić trzeba by zmienić cały system. Tylko kto ma to zrobić? Podkarpackie dewianty czy Andrzejek cytujący TVN24? Litości. Dobra bądźmy poważni tą kwotę wolną co im szkodzi... albo jakieś ulgi na umowy kontraktowe, zarobiłem trochę i tyle na pocztę trzeba zanieść podatku i jeszcze 10zł prowizja bo płace w polskiej placówce podatek do polskiego urzędu. Nie martw się, będzie wprowadzona zmiana kwoty wolnej od podatku w życie, z rok im zajmie przepisanie prawa. Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Ale mnie wyczułeś. Podatki -składki na ZUS rosną rokrocznie odkąd pamiętam. Co najmniej od dwudziestu lat. Przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka... Np składka zdrowotna jest naliczana jako procent od przeciętnego wynagrodzenia. Skoro ono wzrosło to składka też wzrasta. Żeby to zmienić trzeba by zmienić cały system. Tylko kto ma to zrobić? Podkarpackie dewianty czy Andrzejek cytujący TVN24? Litości. no ty nie zmienisz. przyzwyczaiłeś się a prezydent obiecał Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser |
|
|
|
|
Pewnie Andrzejku w TVN24 podsuwają ci rozwiązania odnośnie zmian mnie jednakowoż w to nie mieszaj....
Każdemu kto uważa ,że ludzka głupota ma ograniczenia zalecam posty Banana! |
|