NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 71 72 73 74 75 76 77 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 09:44  
Art. 25.

Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione.
Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra człowieka i dobra wspólnego.

I niech tak pozostanie .

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 09:44  

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 09:51  
Irkuck ja Cie człowieku nie rozumiem nie wiem
Kur... mamy już inny ustrój a ty jak typowy "paprykarz" ... pytasz "panie premierze jak żyć ?"...Nie wiesz że można żyć jak chcesz ? i to ty jesteś panem swojego losu ? No ja już czekam niech wygrają śmierdziele z PiSu i ja już chcę zarabiać minimum 5 cyfrową sumę ... chyba nie chcę za dużo ?

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 10:54  
Banan - problem jest taki, że Twoi ulubieńcy przez 8 lat doprowadzili do tego, że "nie ma z czego" i jeszcze się tym chwalą. Porównaj sobie standard życia przeciętnego Europejczyka i to nie z topowych krajów. Tobie się wmawia, że jak pojedziesz po 5 latach oszczędzania do zagrody ogrodzonej drutem kolczastym w Egipcie na tydzień to jesteś królem Europy.

Zapamiętaj sobie, żyjesz w kraju, który jest za murzynami pod każdym względem w stosunku do innych rozwiniętych krajów europejskich, do czego doprowadziły każde kolejne rządy od samego okresu powojennego zaczynając. Po '89 można było przyspieszyć ale jak widać cykliczna zamiana świń przy korycie nie dała żadnych rezultatów. Ostatnie osiem lat przeżarto Twoją kasę na ośmiorniczki i wmawia Ci się, że jest super...

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 12:26  
To że nie widzisz co się zmieniło w tym kraju przez 8 lat ... no cóż widocznie tak chcesz zobaczyć ... podobnie mają ludzie w Wa-wie czy na zadupiu w Stalowej tez jest bez zmian wręcz drugi "Donbas"

Nie wiem jak mam prosto napisać żeby do Ciebie dotarło ...
To ile masz wakacji i gdzie je spędzisz zależy wyłącznie od Ciebie ... ile godzin dziennie jak i ile dni w tygodniu tyrasz też ... to nie komuna że są jakieś nakazy pracy czy inne wymysły ...mamy wolność i możemy robić to co chcemy ...Bóg mi dał wolną wolę i chcę żeby tak pozostało (jeśli nie jest tak jak piszę u Ciebie to znaczy że najwyższy czas coś zmienić) ... teraz kwestia moich "ulubieńców" ... oni gwarantują mi że będę robił to co chce a na ten czas nikt inny mi tego nie gwarantował ... wręcz odwrotnie PiS chce mi wje... same zakazy ... dlaczego się pytam ich i Ciebie ? czy ja jestem aż tak głupi żeby nie móc decydować co jest dla mnie dobre a co złe ? (oczywiście na to ostanie pytanie nie musisz odpowiadać) Jeśli uważasz że za Ciebie musi ktoś decydować głosuj na PiS !! Ja posiadacz od Boga wolnej woli zlewam śmierdzieli i tyle cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 12:40  
Mnie się o PIS nie pytaj bo dobrze wiesz, że ich nie popieram, ale jakbym miał wybrać z dwojga złego to i tak dałbym im chyba teraz szansę, żeby pokazali czy coś potrafią skoro o tym sporo mówią i krytykują.

Co do tyrania to farmazony piszesz i tyle. Mogę tyrać dzień i noc i tak nie dostanę w swoim zawodzie tyle co ten człowiek na takim stanowisku w innym kraju (będę mieć duuużo mniej), a jak tego nie jesteś świadom to co ja Ci poradzę, że masz na powiekach napis TVN.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 13:10  
Może i ich nie popierasz ale od pewnego czasu zaczynasz pisać jak oni smiech2
CYTAT
a jak tego nie jesteś świadom to co ja Ci poradzę, że masz na powiekach napis TVN.

A kto Ci obiecywał że zarobisz w swoim zawodzie tyle co np. pracujący Niemiec ...Hiszpan czy Czech ?... w ogóle to kto Ci każe pracować w swoim zawodzie nie wiem może podjąłeś kiedyś złą decyzję i masz cierpieć z tym przez całe życie ? Czytam dość często to co piszesz i częściej to ty mi zarzucasz że mam klapki na oczach więc tak oświecony człowiek chyba wie że wszystko zależy od nas samych ... zmień coś w życiu i przestań zganiać ewentualnych braków na kogoś

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 13:44  
Tak, zmień prace i weź kredytuśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Lip 2015r. 14:26  
zaklopotany

Angela wygrywałaby dożywotnio robotę kanclerza Niemiec gdyby tylko w swoim programie napisała o rosnącym za jej rządów poziomie emigracji za chlebem.

nie wiem

Nie tylko w Niemczech, ale w każdym kraju bez murzynowa bo tam, to jedyna droga awansu społecznego.

potluczony

Sikorski, Bieńkowska jakie to było to było ale to zrozumieli i się z nas śmiali. To żart za 1200.

mlotek

Jest cienka linia miedzy trollem a idiotą, może parę sekund.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 15 Lip 2015r. 08:58  
Obrazek

Tu przydały by się zdjęcia naszych forumowych funkcjonariuszy smiech2

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 15 Lip 2015r. 13:14  
Małgorzata Wassermann będzie ministrem sprawiedliwości?

Córka Zbigniewa Wassemanna ma duże szanse na objęcie resortu sprawiedliwości w rządzie PiS - informuje środowy "Fakt".

Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome

PiSowskie dzieci starego systemu widzę mają się dość dobrze ... Ale że już gromadzą ludzi do gabinetu cieni :szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 08:27  
CYTAT

Nie wiem jak mam prosto napisać żeby do Ciebie dotarło ...
To ile masz wakacji i gdzie je spędzisz zależy wyłącznie od Ciebie ... ile godzin dziennie jak i ile dni w tygodniu tyrasz też ... to nie komuna że są jakieś nakazy pracy czy inne wymysły ...mamy wolność i możemy robić to co chcemy ...Bóg mi dał wolną wolę i chcę żeby tak pozostało (jeśli nie jest tak jak piszę u Ciebie to znaczy że najwyższy czas coś zmienić) ... teraz kwestia moich "ulubieńców" ... oni gwarantują mi że będę robił to co chce a na ten czas nikt inny mi tego nie gwarantował ... wręcz odwrotnie PiS chce mi wje... same zakazy ... dlaczego się pytam ich i Ciebie ? czy ja jestem aż tak głupi żeby nie móc decydować co jest dla mnie dobre a co złe ? (oczywiście na to ostanie pytanie nie musisz odpowiadać) Jeśli uważasz że za Ciebie musi ktoś decydować głosuj na PiS !! Ja posiadacz od Boga wolnej woli zlewam śmierdzieli i tyle cool girl

Pomijam Twoją obsesje na temat pisu ale chyba nie rozumiesz co znaczy pojęcie "wolność".

"Mamy wolność i możemy robić co chcemy".Możemy robić to,na co zezwala nam ustrój,nie pisze tu o decydowaniu gdzie możesz pojechać na wakacje. O wolności mogły by coś powiedzieć plemiona z Ameryki czy Syberii ale nie Europejczycy.
Każde "cywilizowane" państwo nakłada na Ciebie jakieś zakazy i nakazy,jednocześnie odbierając prawdziwe poczucie wolności.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 08:54  
CYTAT

To ile masz wakacji i gdzie je spędzisz zależy wyłącznie od Ciebie ... ile godzin dziennie jak i ile dni w tygodniu tyrasz też ... to nie komuna że są jakieś nakazy pracy czy inne wymysły ...mamy wolność i możemy robić to co chcemy ...Bóg mi dał wolną wolę i chcę żeby tak pozostało (jeśli nie jest tak jak piszę u Ciebie to znaczy że najwyższy czas coś zmienić) ... teraz kwestia moich "ulubieńców" ... oni gwarantują mi że będę robił to co chce a na ten czas nikt inny mi tego nie gwarantował ... wręcz odwrotnie PiS chce mi wje... same zakazy ...

A co do wolności..

Wąską ścieżyną, co wije się wstęgą
Między pólkami jęczmienia i żyta,
Szedł blady, nędzną odziany siermięgą,
Wolny najmita.
.
.
Wolny, bo z więzów, jakimi go przykuł
Rodzinny zagon, gdzie pot ronił krwawy,
Już go rozwiązał bezduszny artykuł
Twardej ustawy...
.
.
Wolny! - Wszak może iść albo spoczywać,
Albo kląć z zgrzytem tłumionej rozpaczy,
Może oszaleć i płakać, i śpiewać -
Bóg mu przebaczy

http://konopnicka.klp.pl/a-8383.html

Większość ludzi z stw zdecydowała, że pojedzie na wakacje na RODOS - Rodzinne Ogródki Działkowe Ogrodzone Siatką.

No cóż jest wolność, moga jechać gdzie chcą..

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 11:10  
Względem wolności to ja pamiętam czasy że nie można było jeździć gdzie się chciało a i posiadanie paszportu w domu było wręcz niemożliwe ... a jakoś nie przypominam sobie że nasz piękny kraj była wtedy w np Azji ... Wiem że i PO ma mnie za oszołoma zabraniając po części np. hazardu czy"kolekcjonowania" dopalaczy

O.K. z tymi zakazami pełna zgoda ... powinno być przynajmniej jak w Holandii ok

Co do Konopnickiej ... cytowanie "lesbijki" w niektórych kręgach może być niebezpieczne .. bijesz piane na wysokim poziomie ale przypomnę że miałeś sypnąć nazwami państw gdzie ludzi przedsiębiorczych jest miliony a nieudaczników "garstka" bo może pamięć już nie ta ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 12:18  
Co za piękna riposta, Konopnicka lesbijką i po sprawieumiech
Temat zamienny?umiech

Nie jest trudno spauperyzować duże masy społeczeństwa i żyć z ich pracy. Trudniej jest to zrobić i równocześnie wmówić im, że jest im dobrze i żeby głosowali na pasożytów z nich żyjących.

Przez 8 lat sie udawało, może i dalej sie uda..

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 14:15  
W sprawie tego wiersza to miałem popaść w zachwyt z treści czy co bo nie jarzę ? I ty mi zarzucasz zmianę tematu potluczony bezcenne ... co do Maryśki umiech to dla własnych potrzeb potraficie zaciągnąć lesbę ... geja ... lewaka .... itd ... itp ...jak wam pasuje ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Lip 2015r. 18:53  
Juncker: jest zgoda na pilną pożyczkę dla Grecji. Zrzuci się cała Unia.

Moje zaufanie do wspólnoty europejskiej i naszej Premierzycy powróciło PO-wielokroć wzmocnione.
Nie może być tak żeby niemieckie i francuskie banki inwestowały i straciły. Od czego mają Niemcy i Francuzi swoich rezydentów w EU?

Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 01:28  
CYTAT
Irkuck ja Cie człowieku nie rozumiem nie wiem
Kur... mamy już inny ustrój a ty jak typowy "paprykarz" ... pytasz "panie premierze jak żyć ?"...Nie wiesz że można żyć jak chcesz ? i to ty jesteś panem swojego losu ? No ja już czekam niech wygrają śmierdziele z PiSu i ja już chcę zarabiać minimum 5 cyfrową sumę ... chyba nie chcę za dużo ?

Twój post jest poniżej minimalnego poziomu głupoty.....
I już Ci Bananie tłumaczę - Jak żyć??? Jak życ za 1300zł/mc jeśli masz 2 dzieci na utrzynaniu??? Jesteś samotnym rodzicem..... Co masz ku**a dzieciom powiedzieć, jak chcą w sklepie głupiego "Pawełka" zjeść!!! Gdzie ku**a jesteśmy z tym krajem - NASZĄ POLSKĄ??? W du**e jesteśmy!!!! Komu jest dobrze???? MI - OK mam działalność i widzę, jak mnie doją (PiS przy tym, to Karitas Ziemii Sandomierskiej), a te twoje PEŁO, to szarańcza, która, kosi wszystkich, których ma na drodze, oprócz zachodnich korporacji..... (zresztą im sprzedaje Nasz Kraaj za wakacje na Teneryfie.... I możesz mnie cmoknąć, tam, gdzie słońce nie dochodzi.... A, że jestem wulgarny, to zaraz Wy wsiowi pełowcy znajdziecie wytłumaczenie..... PiSowska bojówka młodzieży wszechpolskiej.... Kurna zawsze byłem lewakiem, odkąd osiągnąłem pełnoletność, a było to w 93 roku.... Ale nie pozostało mi nic, jak wy.ebać w kosmos to całe PEŁO i ten burdel, który stworzyli..... I nawet Cię el moderatorze nie pozdrowię, chociaż Cię szanuję, jako człowieka....ale słowo człowiek, to dla ciebie brzmi zbyt dumnie.... tak myślę....

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 08:06  
O czym w ogóle ta gadka? Koń jaki jest każdy widzi. Platforma jak rządzi , też każdy widzi. Popieranie tego dziadostwa świadczy albo o oderwaniu od rzeczywistości albo zwykłej głupocie. Zresztą to nawet nie chodzi ,że rządził źle Tusk czy obecnie Kopacz. Chodzi o to ,ze Polską rządzą grupy interesów , które wywierały i wywierają naciski na rządzących. Sektor bankowy , developerski , i handlu wielkopowierzchniowego to tylko niektórzy beneficjenci procesu legislacyjnego w tym kraju. Żadna ustawa nie przeszła przez Sejm , która w jakikolwiek sposób naraziłaby na straty ludzi bezpośrednio związanych i patronujących PO. W ciągu ośmiu lat rządów PO-PSL tylko raz koalicja rządowa postawiła się grupom nacisku i przeprowadziła reformę OFE. Ale Tusk zaryzykował konflikt z możnymi tego świata , tylko dlatego ,ze zadłużenie sektora finansów publicznych niebezpiecznie zbliżyło się do progów ostrożnościowych , zapisanych w Konstytucji i ustawach. Sama metodologia liczenia tego długu była zresztą wielokrotnie krytykowana przez niezależnych ekonomistów. Po prostu gdyby Tusk nie zlikwidował de facto OFE , budżet musiał by wejść w "tryb awaryjny" i wielu ludzi przejrzałoby na oczy. Według wielu progi były już dawno przekroczone. Kreatywna księgowość i manipulacja medialna to tak naprawdę jedyne sukcesy tego rządu. Jeżeli ceną za popieranie ma być ciepła woda w kranie , najdroższe w Europie drogi stadiony i mosty, i pozorny spokój , to ja już wolę rządy pisowskich oszołomów i siepaczy. Wolę Kamińskiego i Macierewicza niż tą PO-wską bandę!
Tak jak powiedział Kukiz : trzeba Polsce przywrócić podmiotowość , a zerwać z przedmiotowością w relacjach z innymi krajami. Czas ,żeby Polacy decydowali sami o sobie , a nie decydowali za nich politycy podejrzanej maści odbierający telefony od jeszcze bardziej podejrzanych możnych z krajów i Zachodniej ,i Wschodniej Europy. Ta cała PO to była jedna wielka ściema , jakim trzeba być ignorantem ,żeby bronić tego dziadostwa? No chyba ,że się jest nabijającym frekwencję na forum " cyngielkiem" , puszczającym śmierdzące bąki na około i prowokującym zbędne dyskusje. Puści taki " tajniaka" ( wiadomo ,ze od hobbistycznej ekwilibrystyki z przyjacielem zwieracze już nie te same), i jeszcze krzyczy ,ze śmierdzi!uśmiech No to już jest prawdziwe chamstwo!

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 08:53  
CYTAT

Pomijam Twoją obsesje na temat pisu ale chyba nie rozumiesz co znaczy pojęcie "wolność".

"Mamy wolność i możemy robić co chcemy".Możemy robić to,na co zezwala nam ustrój,nie pisze tu o decydowaniu gdzie możesz pojechać na wakacje. O wolności mogły by coś powiedzieć plemiona z Ameryki czy Syberii ale nie Europejczycy.
Każde "cywilizowane" państwo nakłada na Ciebie jakieś zakazy i nakazy,jednocześnie odbierając prawdziwe poczucie wolności.

Myślę, że w ten sposób można prowadzić dyskusję tylko w jednym kierunku, by udowodnić że nikt nie ma racji.

kubus28 piszesz i cytujesz Kukiza a głosujesz i pracujesz dla PiS. PiS nigdy nie przywróci Polsce podmiotowości. Otwórz oczy i głosuj na Kukiza. Jak rządzicie to widać na naszym lokalnym podwórku. Narzekaliście na Szlęzaka, że obsadzał stanowiska kolesiami a sami co robicie? Stanowiskami płacicie za poparcie w kampanii. To podmiotowości nie przywróci.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 09:48  
CYTAT
Myślę, że w ten sposób można prowadzić dyskusję tylko w jednym kierunku, by udowodnić że nikt nie ma racji.

Mówimy o prawdziwej wolności a nie o jej pozorach.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 11:39  
CYTAT

żeby tak zaraz wszyscy, Kopernik była kobietą

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 11:53  
delta ... Zapewne to też wina Tuska że ktoś jest samotnym rodzicem i żyje za 1300 ZŁ... to ile powinien dostać od państwa dodatku 2-3 tyś ? socjalisto umiech ... Prowadzisz działalność ... super nie wiem czy masz jakiegoś pracownika czy nie ale może się orientujesz ile kosztuje utrzymanie go przy zarobkach na rękę 1,6 tyś (chodzi mi o dodatkowe koszta) ... więc wg. ciebie ile taki ktoś w PL powinien zarabiać by PiS-dy uważały ze jest świetnie w PL ? 1000 euro ? już ci gwarantuje że to za mało ... czemu ... bo - "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy." ... Polak to właśnie taka ku*wa że nigdy mu nie dogodzisz a gdy "twój kolega" ma o 50 gr więcej na godzinę a robi to samo to tylko szukasz pretekstu by go pod**jebać ... za granicą to samo inne nacje potrafią się wspierać ... nasi ? ... zapomnij ... jak będziesz miał jakieś fajne przemyślenia to daj znać tylko nie pisz że "moje PEŁO" to że na nich głosuje nie czyni z nich "moich"

CYTAT
Mówimy o prawdziwej wolności a nie o jej pozorach.

Zapewne masz na myśli słanie przez Jarka za wicepremierem Lepperem ABW/CBA i Macierewicza z Kamińskim na czele ? Niby Lepper miał wybór ... taki wolny człowiek po PiSowsku

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 12:38  
CYTAT
ile taki ktoś w PL powinien zarabiać by PiS-dy uważały ze jest świetnie w PL ? 1000 euro ? już ci gwarantuje że to za mało ... czemu ... bo - "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy." ... Polak to właśnie taka ku*wa że nigdy mu nie dogodzisz

Ta gadka służy wzajemnemu poznaniuumiech
Podejrzewałem cie o takie poglądy

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 16:00  
W porównaniu do innych ja nie muszę lub jak kto woli nie chcę się kamuflować ... Ale ty mnie zaskakujesz ... przez 99% czasu w opisie możesz przeczytać jakie mam poglądy ... więc onieśmiela mnie twoja spostrzegawczość (mam nadzieje że nie potraktujesz to za zmianę tematu) miałem jeszcze taki opis ... żadna praca nie hańbi ... no chyba że jesteś politykiem PiSu ... (lub coś w tym stylu) ale o tym już każdy wie więc wolę piękne i jakże trafne słowa Józka

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Lip 2015r. 16:56  
Józek mówiąc o k.... dziś miałby na myśli Platformersów i ich wyborców... Tak sądzę... No bo kto ten naród okrada ? Kto ustawia przetargi, kręci,żre za nasze ? No chyba nie Pis ?

Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL
Prywatna wiadomość 

«« « ... 71 72 73 74 75 76 77 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »