|
|
|
CYTAT ... Zapewne to też wina Tuska że ktoś żyje za 1300 ZŁ... kosztów życia? CYTAT to ile powinien dostać od państwa dodatku 2-3 tyś ? Premierzyca powiedziała ze się słusznie należy gdyż bieda przeważyła margines za ich rządzenia. Sama wzięła na pierś.. CYTAT "Naród wspaniały, tylko ludzie k*rwy." ... Polak to właśnie taka ku*wa że nigdy mu nie dogodzisz Naczelnik powiedział z przenikliwości, ty z negatywnej emocji. Maksyma powinno być ujęta następująco, (tylko ze wtedy to banał i tym odróżnia się od wielkości Naczelnika): K*rwa to taki człowiek ze nigdy mu nie dogodzisz. CYTAT nie pisz że "moje PEŁO" to że na nich głosuje nie czyni z nich "moich" nie, to ludzie utożsamiają się z partią Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT kubus28 piszesz i cytujesz Kukiza a głosujesz i pracujesz dla PiS. PiS nigdy nie przywróci Polsce podmiotowości. Otwórz oczy i głosuj na Kukiza. Jak rządzicie to widać na naszym lokalnym podwórku. Narzekaliście na Szlęzaka, że obsadzał stanowiska kolesiami a sami co robicie? Stanowiskami płacicie za poparcie w kampanii. To podmiotowości nie przywróci. W dniu , w którym powezmę informację ,iż Nadbereżny umorzył podatki swoim znajomym na kwoty kilkuset tysięcy złotych będzie ostatnim popierania partii PiS przez moją osobę. Póki co działań poprzedniego włodarza miasta nikt nie skopiował , i oby już nigdy nie doszło do takich czynności. Po drugie samo zatrudnianie swoich kolesi to norma i fakt znany nawet w krajach o ugruntowanej demokracji. Jest kwestią czy to jest etyczne , ale raczej nie można dyskwalifikować polityka , który zatrudnia partyjnego kolegę albo pociotka w zależnej od siebie instytucji. Jeżeli za takie rzeczy chcesz eliminować każdego polityka , który się tego dopuści , to zostanie ich bardzo niewielu. Czym innym jest zatrudnienie partyjnego kolegi ( o ile spełnia jakieś wymagania dla konkretnego stanowiska) , a czym innym zadłużenie kraju na ogromną skalę i rozkradanie resztek majątku narodowego. Znaj proporcje człowieku! Jestem nieźle sytuowanym człowiekiem i w sumie mógłbym to poje.ać, ale jak widzę , co się w tym kraju wyprawia , to nie mogę się nadziwić , skąd tyle głupoty w ludziach? Mi roboty nikt nie musiał załatwiać i dzięki temu jestem w zajebiście komfortowej sytuacji. Każdemu mogę powiedzieć prosto w oczy ,że może mnie w du.ę pocalować! Tobie bym niestety tak nigdy nie powiedział , ze względów wiadomych. Obawiam się , że odebrałbyś to jako zachętę . Poza tym Banan , mógłby być nieco zazdrosny. Nie musisz mi wierzyć , ale w jesiennych wyborach wcale niewykluczone ,że poprę kogoś od Kukiza . Jeżeli PiS wystawi takich ludzi jak pan Błądek , to całkiem poważnie rozpatrzę innych kandydatów. Nie jestem pisiorem , który wierzy w nieomylność tej partii i modli się do Kaczyńskiego ( mimo ,ze nieraz tak sobie żartuję). Jestem pragmatykiem i realistą , na teraz chcę końca rządów PO i rozliczenia ośmiu lat ich rządów. Więc z tym Kukizem wcale nie mówię nie , po prostu zaczekam kto będzie na jego liście. Tak to pokrótce wygląda z mojej perspektywy , Ty stara murzyńska lafiryndo! |
|
|
|
|
http://polskiepiekielko.pl/nowa-rzecznik-pis-o-katyniu-uczylam-sie-z-przedwojennych-ksiazek/
Nowa rzeczniczka prasowa PiS Elżbieta Witek zapewnia, że wiedzę m.in. o Katyniu czerpała z… przedwojennych gazet. „Prof. Henryk Zieliński umożliwił mi dostęp do prohibitów i z zapartym tchem siedziałam w bibliotece i czytałam. To były przedwojenne gazety i książki historyczne z okresu międzywojennego. Stamtąd czerpałam wiedzę o Katyniu czy układzie Ribbentrop-Mołotow” – mówi posłanka o swoich studiach na Uniwersytecie Wrocławskim. Tymczasem II wojna światowa wybuchła 1939 roku, a do rzezi w Katyniu doszło na wiosnę 1940 roku, a tajny aneks do paktu Ribbentrop-Mołotow został ujawniany dopiero po wejściu ZSRR na teren Polski 17 września 1939 roku. No ale "ciemny lud to kupi"! |
|
|
|
|
Ja bym się tak tym nie jarał. Wiadome, że za pisem nie przepadam ale przeczytać warto kikka razy ten wyrwany z kontekstu cytat. Patrzac na wiek pani i wykształcenie to nie mam raczej wątpliwości, że chodzi o fakt czerpania wiedzy o tych wydarzeniach z materiałów, które to dzięki jakiemuś profesorowi mogła w bibliotece czytać. Ja wiem, że w pisie jest kilku psychicznych czy przydrzymanych umysłowo ale ja bym z tego afery nie robił bo co innego fragment słowotoku wyciętego dla sensacji, a co innego rzeczywiste znaczenie całej wypowiedzi.
|
|
|
|
|
CYTAT http://polskiepiekielko.pl/nowa-rzecznik-pis-o-katyniu-uczylam-sie-z-przedwojennych-ksiazek/ Nowa rzeczniczka prasowa PiS Elżbieta Witek zapewnia, że wiedzę m.in. o Katyniu czerpała z… przedwojennych gazet. „Prof. Henryk Zieliński umożliwił mi dostęp do prohibitów i z zapartym tchem siedziałam w bibliotece i czytałam. To były przedwojenne gazety i książki historyczne z okresu międzywojennego. Stamtąd czerpałam wiedzę o Katyniu czy układzie Ribbentrop-Mołotow” – mówi posłanka o swoich studiach na Uniwersytecie Wrocławskim. Tymczasem II wojna światowa wybuchła 1939 roku, a do rzezi w Katyniu doszło na wiosnę 1940 roku, a tajny aneks do paktu Ribbentrop-Mołotow został ujawniany dopiero po wejściu ZSRR na teren Polski 17 września 1939 roku. No ale "ciemny lud to kupi"! No dobra kobiecina się wygłupiła i w czym problem? Kiedyś znany poseł SLD , Dariusz Joński , powiedział , że Powstanie Warszawskie wybuchło w 1988 roku! I co na tej podstawie mamy wyciagać wnioski na temat wiedzy historycznej polityków lewicy. Litości! Ja w wieku 11 lat przeczytałem " Polskę Walczącą" Jerzego Ślaskiego , ale takich gigantów jak ja jest niewielu. |
|
|
|
|
Miliardy wypływają z tego kraju na lewo, przetargi ustawiane, łapówki, kradzież emerytur,a tu się robi afery z takich pierdół...
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Wiecie co??? Tkwienie w tych pseudopolitycznych podziałach chyba do niczego nie doprowadzi??? Panowie i panie przyzwyczaili się już, że raz wy, a raz my!!!!.... Kradniemy, albo, jak kto woli dbamy o swoje (partie, kolesi, rodziny, układy itp.) Po nas choćby las...Dlatego zostało nam juz tylko wybrać JOW-y i zmienić ordynacje!!! Wtedy poczują się zagrożeni i może wreszcie własne interesy odejdą na drugi plan, bo przeciez nigdy jeszcze nikt o swojej dupie nie zapomniał Może za pierwszej kadencji JOW=ów będzie jeszcze cienko dla nas obywateli, ale myślę, że druga kadencja już wszystko troszkę zmieni i ulepszy - czyli skończy się w tym kraju partiokracja!!! jeżeli to nie pomoże, to zostaje tylko bierność polityczna ze świadomością, że nic w tym kraju nie można zmienić i na nic nie mamy wpływu - "I tak będzie, jak oni chcą!!!" - takie głosy słyszę w swoim otoczeniu od niektórych osób od paru lat!!! Na pocieszenie nadzieja podobno umiera ostatnia!!! Miłej nocki życzę
|
|
|
|
|
Bez urazy , ale zmiana na JOW-y bez ustawowego zlikwidowania partii politycznych niczego nie zmieni. O ile szanuję Pawła Kukiza , to nie potrafię zrozumieć dlaczego tak kurczowo się trzyma tego projektu. Przecież statystyczny Kowalski dalej będzie głosował albo na PiS albo na PO. Z jedną różnicą ,że zamiast kilku kartek dostanie przy urnie jedną. Z pięcioma , może sześcioma nazwiskami. Cała ta idea JOW jest surrealistyczna , a wielu uwierzyło w to, jak w prawdę objawioną. Jeżeli mają być zmiany to lepiej wprowadzić korekty w kodeksie karnym . Za przypadki korupcji bądź niegospodarności 30 lat więzienia. Sprawne sądy i prokuratury plus dobre prawo i znika temat afer związanych z politykami. Nie twierdzę bynajmniej ,że wszyscy kradną , ale tak naprawdę w każdej partii zawsze znajdzie się kilku cwaniaczków. I po to są potrzebne zmiany w prawie , żeby niektórzy przejrzeli na oczy. Póki co politycy dostają śmiesznie niskie wyroki ( był chyba tylko jeden wyjątek posła Pęczaka - tego co zażądał Mercedesa S-klasy ) .Zresztą zmiany w prawie powinny objąć nie tylko polityków. Powinno się zlikwidować wszystkie immunitety w tym kraju. Dochodzi przecież do sytuacji ,że pijany sędzia albo prokurator powoduje wypadek i unika odpowiedzialności. W ramach kary sąd koleżeński ( dla zmylenia nazywany dyscyplinarnym) przenosi takiego delikwenta do innego sądu czy prokuratury? Albo przenosi na niższe stanowisko! W jakim kraju my żyjemy? Takie rzeczy nikomu nie przeszkadzają?
Sama zmiana ordynacji wyborczej z proporcjonalnej na JOW niczego nie zmieni , i to jest oczywista oczywistość. Kwestia następna związna z likwidacją subwencji dla partii z budżetu. Na Boga do kogo zwrócą się partie polityczne pozbawione publicznego finansowania? Może do wielkich firm , albo nawet organizacji przestępczych? PO się nie boi , mają takie powiązania z wielkim biznesem , że sobie poradzą. Powiedzmy , że PiS będzie wspomagany przez SKOK-i , a reszta co zrobi? Zamiast likwidować finansowanie partii z budżetu ( rozwiązanie mimo wszystko pragmatyczne) , lepiej zlikwidować całkowicie partie polityczne. I dopiero wtedy nie będzie partyjniactwa. Takie rozwiązanie bym poparł . Bez wahania , ale niestety nikt mi tego pytania w referendum nie zadaje! Reasumując pomysły ( odnośnie JOW-ów) Pawła Kukiza ( którego uważam za człowieka bardzo porządnego) to tylko pudrowanie trupa ( obecnego systemu politycznego ) , a nie konkretne , realne i przede wszystkim skuteczne zmiany. To są bajki dla dzieci , a nie pragmatyczne i kompleksowe rozwiązania. Z tej mąki chleba nie będzie! Nie chowaj urazy , ale jeżeli naprawdę uważasz ,że JOW-y zmienią ten kraj na lepszy , to dla mnie jesteś bardzo naiwny. A co do kłótni i waśni , to jest cecha naszego charakteru narodowego. Zawsze tak było :ilu Polaków , tyle różnych opinii. Polacy zawsze skakali sobie do gardeł i dopiero w sytuacji zagrożenia zewnętrznego potrafią się mobilizować i działać na rzecz dobra wspólnego. Tacy byli nasi dziadkowie i tacy jesteśmy my. Ale sam przyznaj ,że po lekturze niektórych postów ciśnienie trochę skacze , nie sądzisz? Chodzi o to ,żeby w tej wymianie zachowywać jakiś poziom . No , ale skoro sam moderator ten poziom zaniża i prowokuje niepotrzebne konflikty ( posługując się na dodatek knajackim językiem), to czym w ogóle ta gadka? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
CYTAT Biskupi idą po władzę wraz z PiS. W tym marszu nie chodzi jednak o obronę wartości chrześcijańskich, ale o pchnięcie Polski w przepaść anachronizmu. http://polska.newsweek.pl/pis-kosciol-wybory-anachronizm-newsweek-pl,artykuly,367039,1.html Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
Newsweek i TVN tez, wszystkie ruki na pokład :-)
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Biskupi idą po władzę wraz z PiS. W tym marszu nie chodzi jednak o obronę wartości chrześcijańskich, ale o pchnięcie Polski w przepaść anachronizmu. http://polska.newsweek.pl/pis-kosciol-wybory-anachronizm-newsweek-pl,artykuly,367039,1.html Jeżeli mam być szczery , to obserwując świat i procesy w nim zachodzące , to ja jestem za anachronizmem. Jeżeli postęp to w opinii propagandzisty Lisa posłanka Grodzka albo popieranie innych tego typu dziwactw , to ja już wolę biskupów i średniowiecze. Bogu dzięki ,że Polacy nie dali się do końca ogłupić Lisom , Michnikom i im podobnym. Jeżeli Polska ma mieć jakiś wyraz, to propozycje Lisa są dla mnie nieakceptowalne. |
|
|
|
|
Jedno i drugie dobre nie jest. To takie wpadanie ze skrajności w skrajność. Myślenie biskupów to cofanie się do średniowiecza, a teorie Lisa to znowu typowe gesty rozpaczy i rozpaczliwa próba utfzymania się jeszcze na fali. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby jeszcze choć na koniec palca uważać tego gościa za jakiś autorytet. Ten człowiek nie jest nawet w 1% wiarygodny. Dla mnie to ten człowiek jest na równi z patyczkiem od lodów leżącym w śmietniku.
|
|
|
|
|
Poparcie skrobanek spada na calym swiecie, teraz pompuja do kapuscianych glow genderyzm i homo zwiazki. Komunizm upadl bo robil z ludzi niewolnijow, skrobanki bo zabijaly sumienie a genderyzm upadnie bo robi z nas idiotow. Homo zwiazki nie przelamia zdrowego rozsadku, invitro nie przejdzie bo to furtka do eugeniki. Wszystko bylo, tylko ludzie k*rwy sie robia coraz latwiej, nie wszyscy jednak.
|
|
|
|
|
CYTAT Jedno i drugie dobre nie jest. To takie wpadanie ze skrajności w skrajność. Myślenie biskupów to cofanie się do średniowiecza, a teorie Lisa to znowu typowe gesty rozpaczy i rozpaczliwa próba utfzymania się jeszcze na fali. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby jeszcze choć na koniec palca uważać tego gościa za jakiś autorytet. Ten człowiek nie jest nawet w 1% wiarygodny. Dla mnie to ten człowiek jest na równi z patyczkiem od lodów leżącym w śmietniku. Co do Lisa to pełna zgoda , ale co do biskupów to nie podzielam Twojej opinii . Kościół głosi swoje dogmaty na podstawie określonej doktryny. Być może ta doktryna trochę nie przystaje do obecnych czasów , ale według mnie stopniowo ewoluuje. Kościół Katolicki w Polsce , wiara katolicka jest to jeden z fundamentów naszej państwowości. Tak jak nasza historia i język ojczysty. Jeżeli jako Naród odsuniemy się od wiary to czeka nas taki sam proces jak w krajach zachodniej Europy. Zapominając o korzeniach robimy lukę , w którą wkroczy gender , queer i inne dziwactwa. Pewne zmiany wewnątrz Kościoła muszą nastąpić , ale mimo wszystkich słabości , dla mnie KK jest jedną z niewielu instytucji , którą obdarzam zaufaniem. |
|
|
|
|
Pojecie sredniowiecza to zly przyklad. To wlasnie swieckosc wyglada dzisiaj jak ciemne sredniowiecze zebranina o prace z wedrujacymi najmitami, z igrzyskami jak turniejami przepychu na rachunek pospolstwa, bezprawiem arystokracji pieniadza. Upadlamy sie jak Judasz tylko ze za mniej.
|
|
|
|
|
Wg czynowników jedynie słusznej parti teraz jest super - rozkwit i nowoczesność, a temu kto twierdzi inaczej próbuje sie dorabiać opinie zacofanego populisty.
Są dwie siły mogące zatrzymać ten wspaniały rozkwit III RP - Kościół (który nie robi tyle ile by mógł) i duża partia opozycyjna, szczególnie niebezpieczna, bo nie chce iść na żadne układy z "władzą" - czyli PIS. Pozbawienie ludzi sił wokół, których mogliby się skupić w walce o poprawę swojego losu jest kluczowe w tej rozgrywce, stąd ataki na kościół przez wysunięta placówke do zadań specjalnych kierowaną przez Palikota i na opozycję już otwarcie przy dużym wsparciu "niezależnych" mediów. PS. W starożytnym opływającym w zbytki będącym stolicą cywilizowanego świata Rzymie wzrastało zagrożenie ze strony niewolników, którzy pracowali ciężko na dobrobyt swoich panów, bez nadziei i perspektyw na poprawę swojego losu. Aby jakoś się zabezpieczyc powzięto pomysł, by wszyscy niewolnicy mieli obowiązek nosic pomarańczowe ubrania. Pomysł ten jednak zarzucono, bo okazało sie, że niewolników było więcej w mieście niż wolnych obywateli i na ulicach byłoby zbyt pomarańczowo |
|
|
|
|
Kulisy wakacji Andrzeja Dudy. Wynajmował willę od polskiego milionera, którego spółka była łączona z infoaferą
http://natemat.pl/148959,kulisy-wakacji-andrzeja-dudy-wynajmowal-wille-od-polskiego-milionera-ktorego-spolka-byla-laczona-z-infoafera "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Czynownicy w akcji
"Ostatecznie firma nie została za nic ukarana przez sąd, a po publikacjach ws. infoafery zdobyła kolejne zlecenia od państwa" A to pech. Ale odium pozostaje i o to chodzi |
|
|
|
|
No oczywiście
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Wow, jaka afera, wszystkie się przy tym chowają, chyba nie dojdzie do zaprzysiężenia 6 sierpnia
|
|
|
|
|
TVN donosi ze zaserwowano.. skorumpowanego DORSZA.
CIA & FBI wysylaja Marines & Seals do ochrany polszy przed spiskiem asa wywiadu vel. Leszcza Ostanie doniesienia wskazuja ze Prezydent Bronislaw wraz z Rada Najwyzsza Ocalenia Okraglego Stolu udal sie w nieznanym kierunku w Pendolino. |
|
|
|
|
Odwdzięczyć się trzeba ... ktoś PiS musi nadal utrzymywać ... Może ciemny lud wszystkiego nie kupi (w co po wpisać śmiem wątpić)i długów się samemu nie umorzy ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
TVNLeaks
TAJNE/POUFNE Szyfrogram Leszcza 007: 7/10/2015 WWA NRE: 17-317072043/2015 Prezydent Bronisław udał się do Słupska na pokładzie pancernego Pendolino STOP Widziano go również w Kaliszu STOP Premierzyca po konsultacjach z Szogunatem STOP Rzad gotowy do wprowadzenie Stanu Wyjątkowego STOP Szef Francuskiej Resistance, François Pipen domaga się potrojenia zamówienia na śmigłowce w zamian za otworzenie w RP Charlie Hebdo i exportu 100tys islamistow z Afryki STOP Czekam na wytyczne odnośnie przerzutu na Grodzką STOP Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Senator Stanisław Kogut stwierdził, że prezydent, podpisując ustawę, popełnił wielki błąd. - Ja bym zapytał, czy w jakimś kraju świata czy Europy jedna kobieta czy jeden mężczyzna zostali wyleczeni przez in vitro. Dlaczego nie wziął pod uwagę naprotechnologii, na którą nie ma pieniędzy? Prezydent podpisał biznes in vitro. Kliniki mają 26 mld dochodu rocznie. Dalej senator PiS wymieniał zagrożenia, które niesie za sobą metoda in vitro. - 20-30 proc. dzieci z in vitro choruje częściej niż inne dzieci. Dlaczego [prezydent] nie wziął pod uwagę, że jest częsta zachorowalność kobiet na raka jajników czy sutka? Dlaczego nie wziął pod uwagę zawodu surogatek? W Rosji urodziły dzieci dla homoseksualistów - grzmiał senator Kogut. PiS zmieni ustawę Polityk Prawa i Sprawiedliwości zapowiedział, że po dojściu do władzy jego partii ustawa zostanie zmieniona. - Jak wygramy wybory, to jest cały zespół, który w uzgodnieniu z episkopatem wprowadzi takie zmiany, żeby ludzie mogli mieć dzieci. Promujemy naprotechnologię. W ocenie senatora Bronisław Komorowski, podpisując ustawę o in vitro, sam się ekskomunikował. - Jak ktoś jest katolikiem i działa przeciwko własnej wierze, to jest decyzja Episkopatu. Taka osoba się ekskomunikuje. Jak pan sobie wyobraża, żebym ja poparł ustawę o leczeniu niepłodności? Dlaczego polski podatnik ma płacić na leczenie dzieci, które rodzą się z ogromnymi wadami? Nie chcę tego porównywać do różnych wydarzeń w dziejach historii, kiedy robiono różne eksperymenty. Jestem katolikiem i mam kręgosłup. Ot przedsmak PiSlamizacji kraju. Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
CYTAT Polityk Prawa i Sprawiedliwości zapowiedział, że po dojściu do władzy jego partii ustawa zostanie zmieniona. - Jak wygramy wybory, to jest cały zespół, który w uzgodnieniu z episkopatem wprowadzi takie zmiany, żeby ludzie mogli mieć dzieci. Promujemy naprotechnologię. To jest najlepsze "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|