NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 73 74 75 76 77 78 79 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Konto zawieszone
ff
Wysłany: 23 Lip 2015r. 23:17  
A jak wam się podoba PiSowska ekipa "od nas" ?potluczony

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Lip 2015r. 23:17  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 07:11  
Nie beda mieli problemow z "nasza" ekipa POSLD. 🚽🚽🚽

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 11:40  
Kopacz z Mucha straszą,ze PiS chce decydować za Polaków. A kto nas pytał o kasę z OFE, wiek emerytalny i sześciolatki ? PO PSL głos obywateli mieli wtedy w dupie...

Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 12:02  
Dobrobyt platformianych czasów: Aż 6,5 mln Polaków żyje za mniej niż 700 zł miesięcznie!

Oficjalne dane są porażające: 2,8 mln Polaków nie ma pieniędzy na jedzenie, 6,5 mln Polaków żyje za mniej niż 700 zł miesięcznie, a 12 mln nie posiada jakichkolwiek oszczędności. Oto niedostrzegana przez mainstreamowe media wersja "dobrobytu" plaformianych czasów.

Z publikowanych przez Główny Urząd Statystyczny (GUS) danych wyłania się dramatyczny obraz rzeczywistości w jakiej przyszło nam żyć. Według oficjalnych informacji w naszym kraju aż 2,8 mln osób żyje w skrajnej biedzie, czyli nie posiada odpowiednich środków na zagwarantowanie sobie i swoim najbliższym biologicznej egzystencji. Około 6,5 mln ludzi jest zmuszonych do przeżycia za kwotę niższą niż 700 zł miesięcznie, a ok. 12 mln nie posiada jakichkolwiek oszczędności bowiem wszystko to, co uda im się zarobić przeznaczają na bieżące wydatki egzystencjalne.

Niestety do wzrostu ilości osób cierpiących z powodu biedy i niedostatku istotnie przyczyniła się ekipa Platformy Obywatelskiej. Przypomnijmy, że w Polsce obowiązuje najniższa w Europie kwota wolna od podatku (3091 zł), która na domiar złego nie była aktualizowana od 8 lat, czyli czasu kiedy do władzy dostała się wspomniana ekipa Tuska, Kopacz i Komorowskiego. Taka polityka przyczyniła się do kuriozalnej i niespotykanej nigdzie indziej sytuacji, kiedy podatek dochodowy (PIT) należy płacić nawet od dochodów, które mają nam zapewnić biologiczną egzystencję. Warto zauważyć, że równowartość rocznego minimum egzystencji na jedną osobę wynosi obecnie ok. 6500 zł (tj. ok. 542 zł na miesiąc). Kwota ta ma zagwarantować egzystencję na minimalnym, dopuszczalnym poziomie (jedzenie + woda + ubrania z secondhandu). Tymczasem Platforma każe nam płacić 18 proc. podatek od dochodów, które w skali roku przekroczą pułap 3091 zł! To oznacza, że ktoś kto w ciągu całego roku zarobi wspomniane 6500 zł, musi oddać fiskusowi ponad 610 zł podatku. Na życie nie zostanie mu 6500 zł, lecz już tylko 5890 zł (tj. ok. 491 zł na miesiąc).

Czy Platformiana władza czuje te klimaty? Czy wiedzą jak przeżyć w ciągu miesiąca za kwotę 491 zł?? Obawiam się, że jest to im zupełnie obce. Co więcej - na ludzi, którzy muszą egzystować za tak skromne pieniądze, mają wylane... Oni chodzą na kolacje, na których jedzą ośmiorniczki i popijają drogie wina. Wystarczy tylko przypomnieć ile wydali podczas podsłuchiwanych rozmów Sikorski z Rostowskim (1352 zł) czy Belka z Sienkiewiczem (1435 zł). I to tylko na jeden posiłek! A ty - zwykły Polaku - płać wysokie podatki i żyj za grosze

"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 12:08  

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 14:24  
Pewnie,w porównaniu z oszustwami Biernata to jest afera !

Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 14:41  
Zapowiedział, że zrzeknie się immunitetu i podda karze. Jeżeli tak to ok i nie widzę problemu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 14:51  
CYTAT
Na początku lipca Sejm uchwalił przepisy, według których przyjęcie mandatu karnego albo uiszczenie grzywny za wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu i porządkowi w komunikacji przez prokuratora, posła, senatora, RPD, GIODO lub szefa IPN automatycznie stanowić będzie oświadczenie o wyrażeniu przez niego zgody na pociągnięcie go do odpowiedzialności w tej formie. Oznacza to, że osoby te będą mogły zapłacić mandat drogowy w momencie zatrzymania przez służby drogowe.

Ale biedactwo pewnie nie wiedziało.Myślał ,że mu się upiecze a teraz udaje pokrzywdzonego ot Prawo i Sprawiedliwość w wydaniu PiSlamistów.

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 14:52  
Polityk PiS nie zauważył radiowozu. Rządowe media o „pościgu”

Rządowe i pro-rządowe media od rana uprzejmie donoszą o „pościgu za piratem drogowym z PiS”. – Nie było żadnego pościgu. Z chwilą, kiedy zauważyłem, że jedzie za mną radiowóz na sygnale, zresztą też nie do końca prawidłowo, bo to był tylko sygnał świetlny, zatrzymałem się i sprawę wyjaśnialiśmy – wyjaśnia Krzysztof Lipiec z PiS, który w nocy na pustej drodze, jadąc na obrady sejmu przekroczył dozwoloną prędkość o 45 km/h.

Poseł Lipiec wraz z kilkoma innymi kolegami z PiS jechał na obrady sejmu. – Policjant, kiedy już się zatrzymałem, stwierdził, że stał gdzieś z lewej strony. Od kiedy zatrzymuje się samochód z lewej strony? Widziałem radiowóz migający już z daleka i dlatego rozglądałem się jeszcze, czy nie jestem zatrzymywany. Kiedy zobaczyłem radiowóz, zatrzymałem się – tłumaczy poseł PiS.

Jak relacjonuje natomiast rzecznik stołecznej policji, Mariusz Mrozek, samochód nie zatrzymał się do kontroli na skrzyżowaniu al. Krakowskiej i ulicy Spokojnej w podwarszawskiej miejscowości Grzędy. – Policjanci włączyli sygnały dźwiękowe i świetlne. Gdy ruszyli za samochodem, ten zjechał na pobocze – powiedział.

Poseł zapowiada, że zrzeknie się immunitetu i podda się karze. Taka jest prawna procedura w takim przypadku. Zgodnie z prawem w momencie kontroli był zobowiązany do okazania immunitetu, nie jest możliwe aby osoba posiadająca immunitet została ukarana mandatem. Od dłuższego czasu w sejmie trwa dyskusja nad zmianą obowiązujących przepisów w tej sprawie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 14:53  
rogerst,przecież to nie Pis tylko PO ściąga do tego kraju islamistów,więc określenie Pislamista mija się z prawdą...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:06  
CYTAT
Islamizacja – zmiany rodzimych wierzeń etnicznych, osiadłego w określonym rejonie ludu, przez islam i kulturę arabską. Islamizacja towarzyszyła arabskiej ekspansji i podbojom. Proces ten obejmował Bliski Wschód, Kaukaz, Bałkany oraz północną, centralną i wschodnią Afrykę.

PiSlamizacja -zmiany rodzinnych wierzeń etnicznych,osiadłego w określonym rejonie ludu, przez PiS i KK. PiSlamizacja towarzyszy ekspansji i podbojom
wraz z KK.Proces ten obejmuje Polskę w szczególności wschodnią "ścianę"
Więc określenie jak najbardziej OK
Każda ingerencja jakiejkolwiek wary w sprawy państwa jest opłakane w skutkach dla innowierców.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:20  
widziałeś człowieku co się dzieje w Anglii, muzułmanie rządzą na ulicach,pouczają Anglików,że nie ubierają się jak ich kobiety i straszą,że pójda do piekła,bo nie wierzą w Allaha..Tego chcesz u nas ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:22  
Właśnie ,że wiem co to jest fanatyzm i chora wiara więc jestem przeciwko islamizacji i PiSlamizacji.I nigdzie nie napisałem ,że jestem za jakimkolwiek ureligijnieniem Państwa.wręcz przeciwnie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:34  
Ale przecież przyjmowanie uchodźców zmierza do islamizacji tego kraju,tego nie dostrzegasz ? W Szwecji tez wielu było zwolenników multi-kullti,a teraz jest tam najwiecej gwałtów i przemocy...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:41  
CYTAT (irkuck )
Zapowiedział, że zrzeknie się immunitetu i podda karze. Jeżeli tak to ok i nie widzę problemu.

Po co uciekał?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:45  
nenad co Ty mi próbujesz wciskać ,że jestem za islamizacją jestem za Państwem świeckim .Wiec przestań wypisywać jak bym był za czymś za czym nie jestem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:48  
Popierając PO zgadzasz sie na przyjmowanie uchodźców,co prowadzi do islamizacji. Takie to świeckie państwo bedziesz miał umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:52  
A gdzie ja napisałem ,że popieram PO czyżby fobia PiSowska wszystko co nie po PiSowsku to PO?A Ty popierając PiS jesteś za Państwem Kościelnym rozumiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 15:58  
Ano tak,przecież masz Kukiza on zdobędzie 35 procent i bedzie rządził samodzielnie.. państwo kościelne ? Ja sie go nie boje... Tylko wam sie mydli oczy pierdołami,a po cichu wyprzedaje spółki i robi wałki... Naczytałeś sie Newsweeka i boisz sie Katoli, bidunia...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 16:05  
Boje się fanatyków i ślepych wyznawców I bardzo mi przykro ,że się mylisz nasłuchałeś się Rydzyka i Rydzyka podobnych i boisz się wszystkich którzy nie padają na kolana przed klerem biedactwo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 16:17  
CYTAT (nenad)
Ano tak,przecież masz Kukiza on zdobędzie 35 procent i bedzie rządził samodzielnie.. państwo kościelne ? Ja sie go nie boje... Tylko wam sie mydli oczy pierdołami,a po cichu wyprzedaje spółki i robi wałki... Naczytałeś sie Newsweeka i boisz sie Katoli, bidunia...

Tak, może Kukiz zdobędzie 35%, może więcej. Może będzie rządził samodzielnie a może nie. A może postawi takie warunki koalicjantowi, że zrealizuje swoje założenia. Państwo wyznaniowe, czy to Islamskie, czy to Katolickie jest równie niebezpieczne. Kościół Katolicki swoje zwierzchnictwo ma w Watykanie a to obcy dla nas kraj. Ja myślę, że ty sie naczytałeś niezależnej "Gazety Polskiej" należącej do PiS i nie wiesz o arcygwałcicielach chronionych przez najwyższe władze kościelne w Watykanie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 17:11  
Problem Pisu jest taki, że to co mogliby zyskać w oczach moich czy wielu innych wyborców potrafią stracić w ciągu minuty przez idiotyczne wypowiedzi niektórych znanych ich członków. Mam wrażenie, że niektórzy z nich wiedzę czerpią ze średniowiecznych publikacji.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 17:11  
CYTAT
CYTAT (irkuck )

Po co uciekał?

Powinni przejrzeć monitoring ... Zapewne pisowska gnida wyciepała coś przez okno ...Podoba mi się oburzenie drugiej gnidy zasiadającej w jakiejś komisji sprawiedliwości czy innej kupie ... Oburzył się dlaczego został wylegitymowany ... zaklopotany na następny raz powinni zacząć strzelać do uciekającego samochodu ... może jak kogoś odstrzelą kierowca nie będzie miał wątpliwości że to chodziło o niego ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 17:14  
Banan - co do ekipy "od nas" to makabra. Nawet jakby się chciało dać szansę to się po prostu nie da, no nie da się.

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 24 Lip 2015r. 17:23  
Irkuck nie dasz szansy "czopkowi" ... Może jednak ... w zasadzie na "dzikim wschodzie" nie trzeba nic obiecać ...

Prywatna wiadomość 

«« « ... 73 74 75 76 77 78 79 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »