|
|
|
@miruś
"On bardzo pomaga PiSowi wygrać te wybory. On pokazuje, jak zamierza rządzić PO." Oczywiście ostatnie 4 lata pokazały też jak będzie rządził PIS. 500+ z kredytu. Pieniądze za rodzenie dzieci. Nie pracujecie? Ale dzieci robicie? To też praca. Proszę. 27:1. Wrak rdzewieje gdzieś u Ruskich. Rodzina prosi o powtórkę sekcji zwłok, bo istnieje podejrzenie, że doszło do morderstwa? Takiego ch... Rodzina nie chce ekshumacji? Nic nie szkodzi, zrobimy. Burdel za pieniądze z Unii w kamienicy po dziadku z AK. Inflacja. Zrobi się o prawie 1/3 mniej dróg rocznie mniej niż za PO, ale będzie się kłamać, że jest odwrotnie. Zrobimy bohaterów z ludzi mordujących dzieci i gwałcących kobiety. Damy więcej Rydzykowi. Każda wzmianka o księżym k...e w ustach dziecka to atak na Kościół. Pedofile na pomnikach. Uzbrojenie z serii inspektor Gadget. San Escobar. Szkoła Nauki Jazdy SOP Budżet na 0. Obietnice na full. Pieniędzy na obietnice w budżecie nie ma. Czyli albo obietnice bez pokrycia albo budżet ma wyglądać na 0, a nie na minus. Misiewicze. Bajki o ukradzionych miliardach, których NIKT nie szuka. Zamiast tego Ministerstwo Sprawiedliwości zajmuje się hejtowaniem. Pozwolimy, żeby kler sam się oczyścił. Jak się sam oczyszcza to dobrze było widać w "Tylko nie mów nikomu". I na koniec, płatne skretyniałe trolle na forach w całej Polsce, które będą kłamać, kleić, manipulować i zastanawiać się czy mordowaliby tylko kobiety czy dzieci też. Red.piss w pigułce. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
PS.
CYTAT Ale ty i tak napiszesz, że Red.piss jest fajny. Chyba jednak nie zrozumiałeś Kto u was robi za stratega na Fermie? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
@art2deco
"Niska jakość ziemi jest powodem niskich dochodów (akumulacji kapitału). To ogranicza powstawanie gospodarstw o dużym areale. Takie grunty wymagały dużego nakładu pracy/ha przy niskich plonach albo współcześnie kosztownego nawożenia dla podniesienia wydajności produkcji." Co z tego, że ty czytasz i kleisz, jeśli to nie ma sensu? Warunki do uprawy w podkarpackim? 5 miejsce w kraju wśród województw. Przestań pisać durnoty dla idiotów. "Udział gospodarstw mających powyżej 15 ha użytków rolnych stanowił zaledwie 2,9% wszystkich gospodarstw, jednakże ich udział w powierzchni użytków rolnych wynosił 31,3%." Czyli 3% gospodarzy w podkarpackim skupia w rękach prawie 1/3 wszystkich użytków. Jest to jakaś akumulacja? Czy wszystko musi być w rękach Radziwiłła czy innego Tarnowskiego, żeby art2deco była szczęśliwa? Dodatkowo jest jeszcze kwestia dzierżaw. Ludzie nie chcą sprzedawać pola, bo za chwilę ta ziemia może być odrolniona i kwoty za ar poszybują w górę. Ale nie mają ochoty ani czasu tego uprawiać. I wtedy dzierżawią te pola. I dlatego ludzie spod Sandomierza dzierżawią tyle ziemi w okolicy. Kolejna sprawa: Niska jakość ziemi nie musi być powodem do niskich dochodów, bo są dopłaty. Ludzie sadzą COKOLWIEK, żeby wziąć dopłaty. I sadzą nawet drugi raz w roku chociaż wiadomo, że do jesieni to tam mało co urośnie. Ale dopłaty zdążą wziąć. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
@art2deco
"a wspólna polityka rolna Unii powoli się wypala" I zaraz potem: "Wspólna polityka rolna EU istotnie się zmienia." I to jest właśnie pier...e w stylu art2deco. Dowodem na "wypalanie się" jest to, że coś "się zmienia". 500+ się też zmieniło. To znaczy, że się wypaliło? Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
"Nie będzie na Śląsku dalszego „zwijania” górnictwa i zamykania kopalń – jak tego chce Robert Biedroń i wielu innych polityków opozycji. Przeciwnie, jutro (tj. 25 bm.) zostanie oficjalnie otwarta nowa kopalnia „Bzie-Dębina” należąca do JSW. Uroczystość planowana jest z udziałem nie tylko władz lokalnych, ale i przedstawicieli rządu – bo to inwestycja ważna dla całej gospodarki.
- Łączne zasoby nowej kopalni są szacowane na ponad 180 mln ton, a ok. 95 proc. złoża Bzie-Dębina to poszukiwany na świecie węgiel koksowy typu 35 – mówi Niezależnej poseł PiS Grzegorz Matusiak. – Węgiel ten jest produktem strategicznym, bez którego nie może funkcjonować hutnictwo, przemysł chemiczny i wiele innych branż" Wredny PiSsssssss Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
A opodatkowanie pracy i węgla jest tak duże że taniej jest importować z Rosji jeżeli kopalnie maja być rentowe to na pewno nie pod rządami urzędników
|
|
|
|
|
Nie.
Składy węgla w kopalniach mają minimalne zapasy. Kopalnie mają się świetnie. Zyski i ogromne inwestycje. Dla mnie to majstersztyk, aby utrzymywać własne kopalnie w dobrej kondycji, a jednocześnie tanio "eksploatować" nie swoje złoża, oszczędzając własny węgiel na przyszłość. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT Nie. Składy węgla w kopalniach mają minimalne zapasy. Kopalnie mają się świetnie. Zyski i ogromne inwestycje. Dla mnie to majstersztyk, aby utrzymywać własne kopalnie w dobrej kondycji, a jednocześnie tanio "eksploatować" nie swoje złoża, oszczędzając własny węgiel na przyszłość. Ty mirek naprawdę żyjesz na innej planecie... |
|
|
|
|
Nie.
Pracuję w firmie produkującej między innymi elementy maszyn i wyposażenia górniczego. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Oczywiście Miruś próbuje zmanipulować rzeczywistość i wypisuje głupotę za głupotą.
Napiszę wieczorem o wszystkich jego manipulacjach. Na razie powiem tylko tyle: Jeśli płatne PIS-owskie trolle piszą o tym, że Polska ZMNIEJSZA wydobycie węgla, żeby OSZCZĘDZAĆ węgiel na przyszłość, to znaczy, że z górnictwem jest niezła chu...a. Jednocześnie w tym samym temacie Miruś chwali się otwarciem nowej kopalni i rozwojem. To albo zwiększasz wydobycie albo oszczędzasz i zmniejszasz wydobycie. Albo jesteś kretynem i takie paradoksy ci umykają. Skąd się wzięła bajeczka mirusia o "oszczędzaniu węgla"? Stąd, że w 2018 Polska wydobyła "63,4 mln ton węgla kamiennego – najmniej od 1947 roku." To jest rozwój górnictwa w stylu PIS. Najmniejsze wydobycie od 1947. I na liście "osiągnięć PISu" według mirusia to jest osiągnięcie. Miruś, to jest jakaś lista dla idiotów? Jest tu jakiś idiota, który uwierzy w taką bajkę? Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
Zróbmy ankietę.
Kto wierzy w bzdurę mirusia o tym, że Polska zmniejsza wydobycie węgla, żeby oszczędzać węgiel na przyszłość? Łapki w górę. Śmiało. Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
pzp - biedny łgarz.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT pzp - biedny łgarz. W którym momencie łgał bo nie widzę? Napisałeś, że kopalnie mają minimalne zapasy węgla a w kolejnym poście piszesz, że Polska oszczędza swój węgiel tanio eksploatując importowany. Jeśli ktoś łże to chyba ty. ***** *** |
|
|
|
|
CYTAT Zróbmy ankietę. Kto wierzy w bzdurę mirusia o tym, że Polska zmniejsza wydobycie węgla, żeby oszczędzać węgiel na przyszłość? Łapki w górę. Śmiało. Jestem ZA. Wszystkie pięńć pszeszczepuf w gure. Okradajmy kacapów. Im więcej węgla zostanie u nas,tym mniej u sowietów. Okradajmy ich.Co tam 6 mld."zyli" za ubiegły rok,jakie od nas dostali. To pikuś. Za sto lat nie będą mieli czym palić,a przecież o to chodzi, aby im doyeb@ć. PS.Co do przyszłości. Wiem ,że spędzę tam resztę mojego życia,ale... Mam w dupie co będzie z moimi prawnukami.Niech o to martwią się moje dzieci i wnuki. Mnie wystarczy tego ,co mam. PS.Na poważnie. Redukcja zużycia węgla w Polsce,jak kilka dni temu pisałem,ni chu-chu,Swiata nie uratuje. Nawet "dojczlandy-RFN" mają bodajże, trzy razy większą emisję CO2 niż "była PRL- gierkowa"-obecnie "czwarta RP-jarosławowa.". Problem jest np.w Chinach,Indiach i innych tego"typu"krajach. Likwidacja plastikowych słomek,patyczków do uszu,kubków itp.w Europie, niczego nie zmieni. Sześć z ośmiu najbardziej zatrutych rzek świata, jest w Azji. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
|
|
PZPr,- wiesz dlaczego POPSLSLD tak straciło zaufanie ze przoduje w braku zaufania społecznego ?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT @art2deco "a wspólna polityka rolna Unii powoli się wypala" I zaraz potem: "Wspólna polityka rolna EU istotnie się zmienia." I to jest właśnie pier...e w stylu art2deco. Twoja ociężałość umysłowa jest zaletą dla Fermy. PS. Dopłaty będą systematycznie zmniejszane Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Mniej socjalu. No to rzeczywiście dramat.
Betonowy elektorat. Z tymi plusami+ to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud tokupi. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Może nie dramat, ale poważna zmiana unijnej polityki rolnej. Województwa o słabej ziemi zapewne odczują to najsilniej. Są jakieś propozycje chłopców z ZSL czy są zbyt zajęci obalaniem?
|
|
|
|
CYTAT Może nie dramat, ale poważna zmiana unijnej polityki rolnej. Województwa o słabej ziemi zapewne odczują to najsilniej. Są jakieś propozycje chłopców z ZSL? Ja wiem jakie mogą być propozycje PiS. Kolejne x +. ***** *** |
|
|
|
|
CYTAT Nie będzie bilansu seniora w Warszawie. Program badań profilaktycznych dla osób w wieku 70 i 80 lat nie uzyskał akceptacji Ministerstwa Zdrowia i podległej resortowi Agencji Oceny Technologii Medycznych i Taryfikacji. Powód: przez program mogą zwiększyć się kolejki do lekarzy. Swoją opinię rządowa Agencja tłumaczy w sposób kuriozalny. Wiek emerytalny obniżyć ale skrócić okres świadczeń. Tak by budżet ZUSu był zrównoważony. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Ja bym ich tak nie skreślała Rysiu bo organizują poparcie dla naszej polityki rolnej. Gdy poczytasz relacje ze spotkań komisarzy ludowych to zaczynam przyjmować za prawdopodobne że nie mogą dogadać się z Francją. Francja musi mieć dotacje chyba że Micron chce odejść w niesławie w żółtej kamizelce, ale nam nie chcą dać bo obcięto budżet i brakuje. Rola Targowicy może okazać się krytyczna w kultywowaniu rodzinnych tradycji donoszenia do Guja i Franza. Będziemy obserwować postępy negocjacji i wygranych w Totka.
|
|
|
|
@art2deco
"PZPr,- wiesz dlaczego POPSLSLD tak straciło zaufanie ze przoduje w braku zaufania społecznego ?" Podziel się przemyśleniami. @mirek777 Zgłosił się ktoś, kto wierzy w twoją bajkę o ograniczeniu wydobycia węgla w celu zaoszczędzania węgla dla następnych pokoleń? Jest ktoś kto wierzy w ten PIS-owski "majstersztyk"? art2deco? ZSRR? ferbi246? M.M.? Jakiś inny geniusz intelektualny? P.S. Miruś - tym postem o oszczędzaniu węgla dobiłeś do poziomu propagandy z czasów PRL. Normalnie jakbym PKF oglądał. Wymyśliłeś taki mirkowy "Dzień pieszego pasażera." Mirek777: "Myślę, że nie zabijałbym dzieci." |
|
|
|
|
pzp - dziecinny łgarzu i manipulancie - mógłbyś zacytować mnie w którym miejscu napisałem, że Polska ZMNIEJSZA lub OGRANICZA wydobycie węgla?
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
@mirek777, ponawiam pytanie:
Jak to jest, że wg ciebie oszczędzamy swój węgiel i mamy jednocześnie małe zapasy w kopalniach, bo nie mogę tego zrozumieć??? ***** *** |
|
|
|
|
Na składowiskach.
Bo nasz węgiel "schodzi na bieżąco". Oczywiście z tego co mi wiadomo, przed zimą kopalnie zawsze przygotowują większą rezerwę. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|