|
|
|
CYTAT Czyli z tego wynika że jest bezdomny. Czyli z tego wynika, że wynajmuje, lub ma mieszkanie z przydziału niewykupione lub mieszka w mieszkaniu kogoś z rodziny. Wiesz, ja byłem dużym przeciwnikiem tej kandydatury. Bardzo chciałem, żeby wygrał Shreku ale w tym przypadku to powiem tyle: przestań błaznować i idź lepiej pooglądaj jak płynie woda w klozecie bo szkoda oczu innych ludzi na czytanie tych rzygowinek. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT 130 mężczyzn żyjących w celibacie chce decydować, jak ma żyć 30-milionowy naród. To absurd Nawet 1% to zdecydowanie absurd jak na 30mln naród. Co innego 51% http://paradarownosci.eu/komitet-honorowy Czy nasz rzad ma zwyczaj pytać się 30mln narodu o cokolwiek czy wie lepiej bo tak wybierają aktywiści :-) Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
no dobrze,ale dlaczego 230 poslow PoPsl ma decydowac o szesciolatkach, kasie podatnika na invitro albo kaze nam pracowac do smierci ? to juz Newsweek ma w dupie ?
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Problem demokracji jest stary i nie rozwiążemy go. Ale zasada referendalna jest istotnym elementem gdy decyzja jest światopoglądowa. Sorry ale margines jest marginesem. Nie istnieje pH7 w polityce. Decyzje ekonomiczne tez należą do sfery voodoo wszyscy wiedza, wszyscy rozumieją tylko nie wychodzi i nie ma winnych. Następnie wszyscy mówią ze widzieli ze nie wyjdzie tylko nikt im nie uwierzył. następnie wszyscy , następnie wszyscy..... Ale zawsze są beneficjenci i ofiary :-)
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT no dobrze,ale dlaczego 230 poslow PoPsl ma decydowac o szesciolatkach, kasie podatnika na invitro albo kaze nam pracowac do smierci ? to juz Newsweek ma w dupie ? Bo takie są zasady demokracji. Rządzi ten kto wygrywa wybory. Może to i nie jest doskonały system ale innego równie dobrego nie wymyślono. Są zwolennicy Monarchii, jest tylko ryzyko że Królem zostaje idiota lub szaleniec co w historii już się zdarzało. Inne rozwiązanie to Dyktatura, też znajdziesz w Polsce zwolenników ale niestety zdarzają się psychopaci i tez nie jest dobrze. Oczywiście zdarzają się również przyzwoici a nawet dobrzy Królowie lub Dyktatorzy. Tak samo jak dobre rządy demokratycznie wybrane. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
nenad - porównanie generalnie z doooopy. Tak jak napisali poprzednicy, posłowie to wybrani przez większósć społeczeństwa ludzie do ich reprezentowania, ich interesów.
A opasłe pasibrzuchy nie są niczyimi przedstawicielami, a uzurpują sobie prawo do dyktowania ludziom jak żyć. Nie życzę sobie, żeby taki gość wp......ł się w cokolwiek co ma wspólnego z ustawami i stanowieniem prawa w tym kraju. |
|
|
|
|
CYTAT Posłowie to wybrani przez większość społeczeństwa ludzie do ich reprezentowania. Nie życzę sobie, żeby taki gość wp......ł się w cokolwiek co ma wspólnego z ustawami i stanowieniem prawa w tym kraju. Sam sobie zaprzeczasz i to w jednym zdaniu pozwól ze się wytłumaczę..... Światopogląd wybieram ja, popieram tych którzy go podzielają, wybieram tych którzy go wcielają. Przedstawicielami światopoglądu który podzielam są duchowni w przypadku "życia religijnego" i to tez nawet nie wszyscy. Tak się składa ze to oni reprezentują moje poglądy "w zakresie religijnym". Jeżeli "politycy" zaczynają mi mówić jak wierzyć to znaczy ze to oni się wcinają do nie swojego ogródka Politycy mogą zapytać się znawców doktryny religijnej jak pewne sprawy religia interpretuje. Zwyczajowo przecież politycy pytają się ideologów doktryny własnej partii jak interpretować dane zjawiska spoleczne i jakie stanowisko partia powinna wobec nich zając. Np. nie oczekuje żeby SLD stała się partia podzielającą mój światopogląd, ale tez nie oczekuje żeby pytali się ideologów partii konserwatywnych jak interpretować ideologie własnej partii. Maja własnych ekspertów we własnym ogródku. PS. Do tego jeszcze pewna nieścisłość słowna, posłowie są wybierani przez dowolnego obywatela, większość jest nieistotna przy wybieraniu, zezwala jedynie na rządzenie. Większość, mniejszość, jednostka, nawet nie musi mieć racji jednocześnie gdyż to nie jest możliwe. Nie o to chodzi w demokracji... Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Jasne jest jak 2x2=4, że Kościół nie jest ani organem ustawodawczym, ani wykonawczym, ani sądowniczym w tym kraju. Jego misją jest nauczanie o Bogu.
Wracając do mojego postu pasibrzuchy to określenie na księży, a nie posłowie. Zatem przetraw jeszcze raz moją wypowiedź i sobie zobaczysz, że sprzeczności tam nie ma. |
|
|
|
|
CYTAT Czy nasz rzad ma zwyczaj pytać się 30mln narodu o cokolwiek czy wie lepiej bo tak wybierają aktywiści :-) A to wybory nie są takim pytaniem ? Może to jakiś sposób co miesiąc machnąć referendum a rozgonić sejm i senat a zamiast prezydenta z Dudy zrobić króla "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Ale kur... Wybierając tych posłów z PO wielu sie nie spodziewało,ze oni zaczną głosować przeciw obywatelom,ale teraz co mogą zrobic ?
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Czy nasz rzad ma zwyczaj pytać się 30mln narodu o cokolwiek czy wie lepiej bo tak wybierają aktywiści :-) A to wybory nie są takim pytaniem ? Może to jakiś sposób co miesiąc machnąć referendum a rozgonić sejm i senat a zamiast prezydenta z Dudy zrobić króla Nie, wyborow lewaki nigdy nie wygraly. Mylisz pojecia. |
|
|
|
|
CYTAT Jasne jest jak 2x2=4, że Kościół nie jest ani organem ustawodawczym, ani wykonawczym, ani sądowniczym w tym kraju. Jego misją jest nauczanie o Bogu. Nie wyczytalem u naszej dzielnej tego. Ona napisala ze to decyzja ludzi a nie politykow kogo sobie wybieraja na swego reprezentanta w roznych sferach zycia. Przyklad dala soczysty, co ja obchodza poglady na jej swiatopoglad polityka ktory je otwarcie zwalcza Wali ja to w blat powtarzajac za klasykiem. Nasze przekonania to nasze przekonania i nie politykom je kontestowac. Robia z siebie bogow i to jedynych i najlepszych. No ale potem u Sowy okazuja sie szmatami. To Nie Ich Rola. Tez tak uwazam. |
|
|
|
|
CYTAT Nie, wyborow lewaki nigdy nie wygraly. Mylisz pojecia. Ciężko rozszyfrować co autor miał na myśli ... ps. Używaj opcji zmień (takie pouczenie następnym razem wywalę ostatni wpis ) "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Czego nie zrozumiales? Referendum czy wiekszosci?
|
|
|
|
|
CYTAT Katolickie mity o in vitro http://wyborcza.pl/1,75478,18450431,katolickie-mity-o-in-vitro.html#BoxGWImg Uwaga tylko dla ludzi umiejących czytać ze zrozumieniem. Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
CYTAT Czego nie zrozumiales?...? Hmmm to może kogo autor ma na myśli pisząc "lewaki" ? CYTAT Ale kur... Wybierając tych posłów z PO wielu sie nie spodziewało,ze oni zaczną głosować przeciw obywatelom,ale teraz co mogą zrobic ? Nie wiem czego się spodziewali ... Ale ci co głosowali na np. Hofmana spodziewało się że będzie okradał nas wszystkich ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Jeden Hofman kontra cala banda zlodziei,Hofman od razu wyrzucony,Sikorski zostal marszalkiem,ot standardy... A Radek przeciez tylko przeklal przy kolacjo,niewiniatko...
|
|
|
|
Hofman to tylko przykład a ty piszesz jeden ? tam było całe trio ale oczywiście pamięć nie ta już A gdzie największa afera finansowa od czasu innego wała Jarka ... ... i te ćwoki nie rządzą ...
Standardy wiceprezes z wyrokiem bezwzględnej odsiadki ...Bunga Bunga Hofmana na Podkarpaciu ... pijana Gosiewska zatrzymuje samoloty na Ukrainie ... Agent specjalny Tomek straszy męża kochanki kumplami itd ... itp ... fakt jaka partia takie standardy Taka rada nic już lepiej nie pisz ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
brawo szeryfie,wygrzebales szalenie istotne afery,ile Skarb Panstwa na nich stracil,a ile na kilkudziesieciu aferach PO ? I nie udzielaj mi rad, bo mam je gdzies... Szkoda klawiatury... tomasz lis bylby z Ciebie dumny...
|
|
|
|
Moze ktos z PO SLD PSL sie wypowie gdzie najlepiej kradna?
elbanan powiesz czego chcesz czy tutaj tylko mozna rozmawiac o dorszach? |
|
|
|
|
Tam u was to wszystko nazywacie "afera" ?
Na "aferze" np. zegarek Nowaka straciliśmy 8 miliardów 2 łodzie podwodne i kozę rasy bengalskiej No widzisz ktoś będzie ze mnie dumny a ciebie nawet taki złodziej jak rydzyk będzie miał i tak głęboko w zadzie ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
PIS nie jest idealny ale to obecnie jedyna partia mogąca oderwać od żłobu kolesi z PO.
Na lewice zajmującą się razem z Palikotem głównie sprawami płciowymi nie można liczyć, ani na PSL-dziwke, która każdemu daje za pieniądze. Ale PIS się sam nie wybierze, to naród już na jesieni się wypowie. |
|
|
|
|
Gdyby media były obiektywne,to dziś PO w sondażach miałaby jakieś 5 %...
Tomasz Lis to twój autorytet ? Pogratulować ! Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=jQ44F6AWvsU Polska w budowie czy w ruinie ?
|
|
|
|
Podaj dalej ... "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|