|
|
|
Poranna prasówka mediów totalnych:
Spowalnianie procesu odchodzenia od węgla oznacza śmierć kolejnych tysięcy polskich dzieci - powiedział w środę w Gdańsku były premier i były przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk A kupowanie im cukierków? To śmierć idzie już w setki tysięcy A może byś Tusku powiedział o wysokim poziomie azotanów w wodach gruntowych w Niemczech i to że komisja Europejska otworzyła postępowanie przeciwko Niemcom w tej sprawie. I oszacuj ile tam dzieci umiera z powodu że niemieccy rolnicy walą tam nawozy bez opamiętania. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Argument "na dziecko" to jeden z najlepszych argumentów. Wszystko da się pod to podciągnąć. Nie istotne czy postulat woglule na jakiś sens. Jeśli użyjesz tego argumentu logiczna dyskusja się zamyka.
Np. "Powinniśmy używać butów na rzepy zamiast sznurowanych. Każdego roku 13 dzieci w Polsce umiera przewracając się w wyniku potknięcia o własne sznurowadła a setki zostaje ranne. Mam nadzieję że nie jesteś takim bezdusznym i podłym człowiekiem żeby chcieć krzywdy dzieci i i nie będziesz miał nic przeciwko obowiązkowi posiadania butów na rzepy!" Ciemny lud wszytko kupi. socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
CYTAT Daj swoją kasę na 1% RRSO Swoją kasę to mogę dać jedynie na obronę praworządności w Polsce. Żeby np sędziemu Żurkowi zasponsorować jedzenie na święta coby bidulek głodny nie chodził. Tym bardziej że odkąd pisiory jego i Janka Burego wyjebali z Krajowej Rady Sądownictwa stopa życiowa mu okrutnie spadła. A po podwyżce prądu ( pierwszej od stu lat) o pietruszce pewnie może tylko pomarzyć... |
|
|
|
|
CYTAT Argument "na dziecko" to jeden z najlepszych argumentów. Wszystko da się pod to podciągnąć. Nie istotne czy postulat woglule na jakiś sens. Jeśli użyjesz tego argumentu logiczna dyskusja się zamyka. Np. "Powinniśmy używać butów na rzepy zamiast sznurowanych. Każdego roku 13 dzieci w Polsce umiera przewracając się w wyniku potknięcia o własne sznurowadła a setki zostaje ranne. Mam nadzieję że nie jesteś takim bezdusznym i podłym człowiekiem żeby chcieć krzywdy dzieci i i nie będziesz miał nic przeciwko obowiązkowi posiadania butów na rzepy!" Ciemny lud wszytko kupi. Jak dzieci to bieda . Wiadomo że odkąd pisiory rządzą to stopa ubóstwa wśród najmłodszych wzrosła o 1000%. Dali ludziom po pińcset a zabrali tysiąc pińcset. Te barany niczego nie rozumieją. A teraz jeszcze dodatkowo podnieśli ceny energii ( pierwszy raz w historii) i dzieci nie będą jadły pietruszki bo rodziców nie będzie na nią stać . To naprawdę straszne... |
|
|
|
|
Tak bo wszyscy w kraju są ubodzy więc dostali. Kaczyński z własnej kieszeni wyciągał i dał. Dlaczego powinien być wyniesiony na piedestał. Dlaczego nikt wcześniej na to nie wpadł? Przecież to genialne w swojej głupocie.
Ps. Pożyczysz trochę gotówki Edo? Słyszałem że doby procent dajesz. Ewentualnie odbierz sąsiadowi jak będzie szedł z wypłatą. Mam dzieci i chciałem lepsze auto od Niemca kupić. To obecne za 75 tys. jakoś mało prestiżowe. Niech mają bombelki coś od życia. Bo za nasze skromne 15 kafli na mc ciężko wyżyć przy obecnych cenach.. Ps. Polska wersja dobrobytu https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1442064,oto-najlepsze-i-najgorsze-kraje-europy-pod-wzgledem-dobrobytu-finansowego-ranking.html socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
Dołączył: 13 Lut 2016r. Skąd: z pięknych miejsc :) Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Skala protestów zaskoczyła władzę.
https://www.wiesci24.pl/2019/12/18/skala-protestow-zaskoczyla-wladze-tysiace-ludzi-pod-sejmem-nowi-ciagle-dochodza-potezne-protesty-w-calej-polsce/?fbclid=IwAR1wxja8bTAgvwIkbT6_aeoGmKj2epw5ECFBZcVDKjLEw7Nrw5qxB9dI8Cg Lubisz przejażdżki, jazdę i czuć smak wolności? Napisz: http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=816167 |
|
|
|
|
CYTAT Ps. Polska wersja dobrobytu https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1442064,oto-najlepsze-i-najgorsze-kraje-europy-pod-wzgledem-dobrobytu-finansowego-ranking.html Jak sie to ma do roku 2015? Polska 2015, miejsce 6 od końca https://forsa(...)cej.html Polska 2018, miejsce 7 od końca (przeskoczyliśmy Grecje) https://forsa(...)ele.html Zgadzam się z Edo, musi wrócić PO do władzy to wróci dobrobyt i skończy się bieda, a w kranie będzie płynąć whisky z colą |
|
|
|
|
CYTAT Tak bo wszyscy w kraju są ubodzy więc dostali. Kaczyński z własnej kieszeni wyciągał i dał. Dlaczego powinien być wyniesiony na piedestał. Dlaczego nikt wcześniej na to nie wpadł? Przecież to genialne w swojej głupocie. Ps. Pożyczysz trochę gotówki Edo? Słyszałem że doby procent dajesz. Ewentualnie odbierz sąsiadowi jak będzie szedł z wypłatą. Mam dzieci i chciałem lepsze auto od Niemca kupić. To obecne za 75 tys. jakoś mało prestiżowe. Niech mają bombelki coś od życia. Bo za nasze skromne 15 kafli na mc ciężko wyżyć przy obecnych cenach.. Ps. Polska wersja dobrobytu https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1442064,oto-najlepsze-i-najgorsze-kraje-europy-pod-wzgledem-dobrobytu-finansowego-ranking.html Co do polskiej wersji dobrobytu mam regresie ( Andrzejku czy jak ci tam) wyrobione zdanie i nie musisz mnie przekonywać. My bezpartyjni wolnościowcy wiemy jak jest... Nigdy nie miałem zadatków na filantropa ani dobroczyńcę. Nie każdy ma takie miękkie serduszko jak lokalny społecznik , który wielu z biedy wyciągnął. Fajnie że są tacy ludzie ( jesteście) którzy pomagają innym... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Skala protestów zaskoczyła władzę. https://www.wiesci24.pl/2019/12/18/skala-protestow-zaskoczyla-wladze-tysiace-ludzi-pod-sejmem-nowi-ciagle-dochodza-potezne-protesty-w-calej-polsce/?fbclid=IwAR1wxja8bTAgvwIkbT6_aeoGmKj2epw5ECFBZcVDKjLEw7Nrw5qxB9dI8Cg To i tak wszystko za mało. Gdyby Lech Bolesławowicz Wałęsa poprowadził marsz miliona to wtedy wyglądałoby to inaczej. Musimy ocalić wolne sądy bo to nasz priorytet. Fajnie że są na tym forum zatroskani o praworządność. Trzymam kciuki za Janka Burego i sędziego Żurka ( za ich powrót do KRS). Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Jestem zaskoczona jak mało wapniaków dobrze żyjących z transformacji Bolka, Donka i Wołodii wyszło walczyć o swój immunitet od przeszłości.
Artretyzm stetryczały? Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Trzymam kciuki za Janka Burego i sędziego Żurka To tylko 2 |
|
|
|
|
Gdzie był Jarek jak była transformacja? - Schował się pod kołdrą.
socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
A co z Kukizem i Konfederacją progresie? Przyszłość POKO jest bardzo niepewna i skończy się wypadkiem.
http://stalowemiasto.pl/_db/artykuly/galerie/47874/_m/e21865c5dd25.jpg Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT Gdzie był Jarek jak była transformacja? - Schował się pod kołdrą. Wtedy kiedy Optimus Prime transformował się w ciężarówkę to wtedy nie było Kaczyńskiego. A przynajmniej żaden z Autobotów go nie widział... |
|
|
|
|
No faktycznie. Nie pomyślałem że przecież Kaczor to gospodarczy lewak. Jaka transformacja kiedy on tymi samymi kategoriami myśli. Nawet otwarcie bezwstydnie mieni się socjalistą. Wykańcza tylko konkurencję przy korytku.
|
|
|
|
Słusznie prawisz regresie ( alter ego Andrzejka) .
Kaczyński prowadząc nienawistnie socjalistyczną politykę gospodarczą doprowadził nasz kraj na skraj bankructwa. Wystarczy porównać obecny deficyt sektora finansów publicznych czy dług publiczny w relacji do PKB by poznać prawdy świadectwo... |
|
|
|
|
CYTAT Słusznie prawisz regresie ( alter ego Andrzejka) . Kaczyński prowadząc nienawistnie socjalistyczną politykę gospodarczą doprowadził nasz kraj na skraj bankructwa. Wystarczy porównać obecny deficyt sektora finansów publicznych czy dług publiczny w relacji do PKB by poznać prawdy świadectwo... Dług długiem. Spłacasz już ten co tusk zrobił? Kiedy wpłacałeś ostatnio ratę za dług publiczny? Wzrost cen dotyka tych ktorzy są pominięci z zasiłkow typu 500+ i co? To się liczy |
|
|
|
|
No wiem. Przecież cały czas piszę że pietruszka droga w ch.j!
Ty też jesteś kolejnym alter ego lokalnego społecznika? |
|
|
|
|
CYTAT No wiem. Przecież cały czas piszę że pietruszka droga w ch.j! Ty też jesteś kolejnym alter ego lokalnego społecznika? Mnie dotyka podwyżka cen a 500+ nie dostaje. Poza tą pietruszką którą chcesz odwrócić uwagę od problemu zdrożało wszystko i aby się odżywiać na poziomie czyli dostarczać witamin i jeść różnorodnie a nie tylko ziemniaki i chleb głównie to jak byś oszacował ile mniej więcej na 3 osoby potrzeba na dzień aby się dobrze odżywić a nie zapchać głód? |
|
|
|
|
Masz całkowitą rację! Piszę o pietruszce żeby ta ciemnota ( swołeczeństwo) głosująca na PiS zrozumiała że wszystko podrożało. Cena paliwa , chleba czy masła jest również dziesięć razy wyższa niż jeszcze kilka lat temu. Chodzi o to żeby swołeczeństwo zrozumiało jak się rzeczy mają...
Za Tuska nie było żadnych podwyżek . I komu to przeszkadzało? |
|
|
|
|
Odpowiedz na pytanie. Znowu wklejasz tą samą odpowiedż
Za tuska było drogo ale teraz podwyżki żywności rosną za szybko |
|
|
|
|
Wszyscy oprócz pisiorów to wiedzą. Pietruszka , paliwo , chleb czy masło kosztuje 10 razy drożej niż za Tuska. A inflacja rośnie jak w Wenezueli...
|
|
|
|
|
Odpowiedz. Nie pisz jak bot.
|
|
|
|
|
Stary Edo rozwijamy się bez wojny w czasach prosperity nie kryzysu. Polacy wychodzą na swoje swoją ciężką pracą.
Ty ciągle hołbisz karła co się chowa w drugim rzędzie i rozdaje dorobek w zamian za poparcie i ukłony. Starego kawalera co miał robić "porządek" a wystawia ciągle to nowe swoje kryształowe pionki. Ludzi których musi za chwilę wymienić bo wychodzą na jaw takie brudy że to niesamowite. Chańbą okrywają się ludzie na najwyższych szczeblach. Bagatelizuje się to do znudzenia tą samą narracją. Ludzi z jednej strony się łupi z drugiej wmawia że dostają coś za darmo. Uległość i milczenie kolejnych organów państwowych i organizacji kupuje się przywilejami lub są niszczone. Tusk się robi mało straszny przy tym wszystkim Edo2 do cholery w niczym nie jesteś lepszy niż te lemingi co ślepo popierały Platformersow. Wspierasz gówno i chwalisz że smaczniejsze niż siuśki. Ps. Podbijam: CYTAT Mnie dotyka podwyżka cen a 500+ nie dostaje. Poza tą pietruszką którą chcesz odwrócić uwagę od problemu zdrożało wszystko i aby się odżywiać na poziomie czyli dostarczać witamin i jeść różnorodnie a nie tylko ziemniaki i chleb głównie to jak byś oszacował ile mniej więcej na 3 osoby potrzeba na dzień aby się dobrze odżywić a nie zapchać głód?
|