NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
«« « ... 858 859 860 861 862 863 864 ... » »»
Prawo i Sprawiedliwość, Wszystko co dotyczy PiS i jego rządów
Ostrzeżenia: 100%
ff
Wysłany: 4 Maja 2020r. 18:40  
Edukacja nie jest za darmo tylko bezpłatna. Problem w tym, że wielu Polaków nie rozumie różnicy.

A czemu się rozpłakał? Jak taki jesteś zainteresowany to zapytaj na jego profilu.

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Maja 2020r. 18:40  

Na świecie są dwa rodzaje ludzi: tacy którzy myślą, że rząd stara się działać w ich najlepszym interesie oraz tacy, którzy myślą - Nathan Fraser
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2020r. 18:45  
Jak tam sondaże na Twitterze? Duda będzie miał te 120%?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2020r. 19:42  
CYTAT
Edukacja nie jest za darmo tylko bezpłatna. Problem w tym, że wielu Polaków nie rozumie różnicy.

A czemu się rozpłakał? Jak taki jesteś zainteresowany to zapytaj na jego profilu.

Moim zdaniem darmowa czy bezpłatna oznacza mniej więcej to samo. Rzeczywiście w gniocie komucha Kwaśniewskiego jest mowa o bezpłatnej , ja jednakowoż pozostanę przy swoim...umiech

Wszedłem na profil Hołowczyca i zacząłem słuchać. Całe nagranie trwa ponad 23 minuty , wytrzymałem najwyżej cztery. Szczerze mówiąc to samo mam oglądając Fakty TVN ( czasem się przymuszam żeby się dowiedzieć jaką strona lewicowo-liberalna ma na dany dzień obowiązującą narrację). Mam uczulenie na ściemę i stwierdzam subiektywnie że ani TVN ani TVP nie da się oglądać bez obrzydzenia. A Hołowczyc śmierdzi TVN-em w sposób kategoryczny...umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Maja 2020r. 19:46  
CYTAT
Jak tam sondaże na Twitterze? Duda będzie miał te 120%?

U jedynego gościa który się na tym zna wygląda to tak:

Obrazek

https://mobile.twitter.com/MarcinPalade/status/1257028700618579969

Ale jak to wygląda w okopress czy innych onetach , to już pewnie ty wiesz lepiej...umiech

Rzeczywiście Hołowczyc pnie się do góry. Muszę przyznać że nie doceniałem siły i sztuki manipulacji TVN...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 03:40  
Na członków komisji zaangażowanych w głosowanie korespondencyjne będą czekać rekordowe diety - pisze "Rzeczpospolita".

https://demot(...)-staremu

W wyborach prezydenckich może być mniej komisji wyborczych (tzw. gminnych) i co za tym idzie - na każdego członka przypadnie więcej głosów do przeliczenia.

"Gdyby próbować budżet przeznaczony na komisje tradycyjne po prostu rozdysponować między gminne, stawki wzrosłyby do około 6 tys. dla przewodniczącego, 4,8 tys. – jego zastępcy, a 4,2 tys. – dla członków. W przypadku drugiej tury głosowania zostałyby wypłacone ponownie".

https://demot(...)rantanny

Jednak gdy wybory odbędą się w sposób tradycyjny(a tak nie będzie), "przewodniczący każdej obwodowej komisji otrzymałby 500 zł diety, jego zastępcy po 400 zł, a szeregowi członkowie – 350 zł".

https://demot(...)-skracaj

Tymczasem Anżej...potluczony
https://demot(...)-Edition

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 08:20  
ja już pakiecik dostałem
łapcie i wy jak by wam mało było

https://t.co/fdwqlNpctj

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 12:39  
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 13:59  
Jeżeli któryś z kandydatów zrezygnuje przed wejściem w życie ustawy o wyborach korespondencyjnych, to wydrukowane już karty pójdą na przemiał, bo nie znajdzie zastosowanie art. 309 Kodeksu wyborczego.

Co to znaczy?co
Art 309 Kodeksu wyborczego brzmi następująco: "Jeżeli po wydrukowaniu kart do głosowania Państwowa Komisja Wyborcza skreśli z listy kandydatów nazwisko kandydata z przyczyn, o których mowa w art. 306, nazwisko tego kandydata pozostawia się na wydrukowanych kartach do głosowania. Informację o skreśleniu oraz o warunkach decydujących o ważności głosu oddanego na takiej karcie podaje się do publicznej wiadomości w formie obwieszczenia i zapewnia jego rozplakatowanie w lokalach wyborczych w dniu głosowania".

Karty są wydrukowane i rozsyłane.mlotek

Jeżeli wybory zostaną przeprowadzone korespondencyjnie, nie dojdzie do upublicznienia obwieszczeń. A wtedy karty wyborcze są bezużyteczne.sciana

Wiadomość z ostatniej chwili.:szok:
Niemal w nią uwierzyłem.zaklopotany
Niemal,bo słowa "Andrzej Duda podjął decyzję",uświadomiły mi,że nie ma czegoś takiego.On"podjął"?Bucha,cha,cha...potluczony

https://demot(...)-decyzje

Ale w widziałem takie coś.Chętnie dopiszę to do informacji przy mojej skrzynce na listy-"za ulotki reklamowe dziękuję i bez tego mam czy palić w piecu".good
https://demot(...)-w-bloku

Dla wszystkich zainteresowanych wyborami,mała informacja.chytry

https://demot(...)-przekaz

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 14:01  
Zawsze wiedziałem że rodzina Kulczyków to altruiści . Zaczęło się od świętej pamięci Jana...

Pewnie pani Dominika wespół z bratem , rozda biednym swój majątek a sama uda się do ubogich mieszkańców Kalkuty , by wśród trędowatych kontynuować dzieło matki Teresy...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 14:07  
Ty dalej rozdawaj buty na działkach w Rozwadowie, a w Szówsku na benzynowni razem z krokodylem, daj kolejne 200 stówy bezdomnemu i kup mu zapiekankę.sciana

https://demotywatory.pl/4996779/he-he

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 14:10  
CYTAT
Ojcu bida matce bida a synowi stoi dzida jak mawiał profesor Bartoszewski...

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 14:35  
CYTAT
CYTAT
andrzej, szrek zaczol z dupy strony, zamiast budowac przedszkola i bloki dla mlodych to inwestowal w studia, mlodzi nie wracali bo nie bylo gdzie mieszkac i nie bylo gdzie dzieci maluch zaprowadzic gdy rodzice szli do pracy, alkochol z rozsadnym postepowaniem nigdy w parze nie idzie

Szlęzak dopłacał do każdego dziecka w prywatnym przedszkolu. Spowodowało to wysyp prywatnych placówek w mieście.
Bloków faktycznie mało budował ale nie to jest problemem miasta. Gdyby nasze miasto było dobrym rynkiem na nowe mieszkania to deweloperzy sami budowaliby mieszkania. Problemem jest brak dobrych lokalizacji.

Może i szrek dopłacał do każdego dziecka w prywatnym przedszkolu, ale ty Andrzejku zapomniałeś dodać że ta dopłata była tak marna że koszt jaki ponosili rodzice za dziecko w prywatnej placówce był cztery razy większy niż w państwowej placówce. Państwowe placówki mają służyć społeczeństwu i to w miarę robią, a prywatne, co jest zresztą całkowicie zrozumiałe są nastawione na zysk, tylko szkopuł w tym że nie każdego stać na większe opłaty. Wiem to z autopsji, jedno dziecko w prywatnym przedszkolu, drugie w państwowym. Aby miasto się rozwijało to władza lokalna powinna zadbać o budownictwo mieszkaniowe i odpowiednią liczbę miejsc w przedszkolach i żłobkach państwowych, szrek to wszystko miał daleko w dupie. Jego pierwsza kadencja była zapowiadająca się, w drugiej sobie odpuścił, a w trzeciej jak już wyżej napisałem, miał wszystko i wszystkich w dupie, dlatego i ja jako wyborca go olałem. Teraz sytuacja jest niewiele lepsza, ale jednak lepsza.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 14:43  
CYTAT
CYTAT
Ojcu bida matce bida a synowi stoi dzida jak mawiał profesor Bartoszewski...

Warto jednak być przyzwoitym żeby gała dobrze stała rubasznie dodawał...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 17:32  
CYTAT
Może i szrek dopłacał do każdego dziecka w prywatnym przedszkolu, ale ty Andrzejku zapomniałeś dodać że ta dopłata była tak marna że koszt jaki ponosili rodzice za dziecko w prywatnej placówce był cztery razy większy niż w państwowej placówce. Państwowe placówki mają służyć społeczeństwu i to w miarę robią, a prywatne, co jest zresztą całkowicie zrozumiałe są nastawione na zysk, tylko szkopuł w tym że nie każdego stać na większe opłaty. Wiem to z autopsji, jedno dziecko w prywatnym przedszkolu, drugie w państwowym. Aby miasto się rozwijało to władza lokalna powinna zadbać o budownictwo mieszkaniowe i odpowiednią liczbę miejsc w przedszkolach i żłobkach państwowych, szrek to wszystko miał daleko w dupie. Jego pierwsza kadencja była zapowiadająca się, w drugiej sobie odpuścił, a w trzeciej jak już wyżej napisałem, miał wszystko i wszystkich w dupie, dlatego i ja jako wyborca go olałem. Teraz sytuacja jest niewiele lepsza, ale jednak lepsza.

Pięknie piszesz, ale na obecną chwilę to chyba za Szlęzaka powstało więcej mieszkań (na jasnych i klarownych zasadach) oraz miejsc w żłobkach i przedszkolach w Stalowej Woli. O ile ta sytuacja teraz jest lepsza i w czym ?

Wszystko, co słyszymy, jest opinią, nie faktem. Wszystko, co dostrzegamy, jest punktem widzenia, nie prawdą. http://www.komentujnieobrazaj.pl
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 17:33  
Tylko w tym, że nie rządzi Szlęzak :-)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 17:56  
CYTAT
Ty dalej rozdawaj buty na działkach w Rozwadowie, a w Szówsku na benzynowni razem z krokodylem, daj kolejne 200 stówy bezdomnemu i kup mu zapiekankę.sciana

Nie wiem czy to do mnie jusek stary wariacie, ale jeśli jednak dla mnie przerwałeś swój pijacki letarg , to musisz wiedzieć że zawsze miałem w poważaniu twoją osobę . I twoje opinie rzecz jasna! Americano , robotnik fizyczny ( z licencjatem ) , alkoholik i podstarzały homoseksualista. O litrowym słoiku w odbytnicy już nawet nie wspomnę. Innymi słowy człowiek renesansu , dla którego nic co ludzkie nie jest obce...umiech

Much respect nigga! Tylko niech cię fantazja nie poniesie z większym słoikiem...

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 22:08  
Koperta Grodzki przez miesiąc zajmował się kopertowymi wyborami i doszedł do wniosku że są be. Sejm zajmował się 4 godziny..
Przy okazji Witek się obudziła i ma się zapytać TK czy przesunięcie wyborów będzie zgodne z konstytucją. Który dzisiaj mamy? Jak TK będzie tak szybki jak sejm to da radę. Czy wybory korespondencyjnie są zgodne z konstytucją to woli się już nie pytać..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2020r. 23:56  
ojoj dni pisu u władzy są policzone good

jak mi nie jest przykro uśmiech

wielki strateg kaczysraj nie przewidział?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 05:11  
Nie kladlbym na PiS tak szybko krzyżyka, nadchodzą ciężkie czasy bezrobocia i drożyzny. Los wielu ludzi będzie zależał od pomocy państwa. Gdy będą musieli wybierać większe szanse będzie miał sprawdzony w tym zakresie PiS.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 05:18  
CYTAT
CYTAT

Nie wiem czy to do mnie jusek stary wariacie, ale jeśli jednak dla mnie przerwałeś swój pijacki letarg , to musisz wiedzieć że zawsze miałem w poważaniu twoją osobę . I twoje opinie rzecz jasna! Americano , robotnik fizyczny ( z licencjatem ) , alkoholik i podstarzały homoseksualista. O litrowym słoiku w odbytnicy już nawet nie wspomnę. Innymi słowy człowiek renesansu , dla którego nic co ludzkie nie jest obce...umiech

Much respect nigga! Tylko niech cię fantazja nie poniesie z większym słoikiem...

@Edziudziuniuniuchytry

Wykształcenia nie muszę się wstydzić.
W twoim przypadku, najwidoczniej szkoła w "zdobywaniu wiedzy" nigdy nie stanęła na drodze.sciana
Podziwiam.
Jak widzę dalej masz problemy z uznaniem swojej odmienności płciowej i preferencji.mlotek
Wkładanie sobie słoików,sugerowanie tego innym,zarzuty homoseksualizmu u innych które wyglądają na badanie rynku podaży własnych usług,chlanie wódy...zaklopotany
No i te 5-10 profili na Forum...
Wieloosobowe rozszczepienia jaźni.Dekiel.
Co do prac fizycznych,domyślam się że masz kucharkę,sprzątaczkę,a do tego concierge.chytry
Trudne słowo -konsjerż.Możesz nie znać jako operator wideł do gnoju.3m sie
Miłej zabawy.Szacun i mój podziw.

https://demot(...)Bezcenne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 08:35  
Jusek źle mnie zrozumiałeś nigga!umiech. Praca fizyczna nie hańbi a wręcz przeciwnie. Społeczeństwo ma więcej pożytku z pana , który odbiera śmieci spod domu niż np z posła czy ministra...

Chodziło mi o to ( jak zwykle po pijaku poplątałeś) że wrzucając twój rys charakterologiczny tylko wspomniałem że jesteś absolwentem studiów licencjackich na stalowowolskim Oxfordzie. Przecież jest takich wielu. Poza tym w Stanach ( tych przed Bojanowem) wykonujesz ciężką pracę na budowie i tyle. Słoiki i inne udziwnienia to tylko takie hobby , jak mniemam.
W każdym razie nie miej pretensji stara murzyńska lafiryndo o takie detale!umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 08:41  
CYTAT
ojoj dni pisu u władzy są policzone good

jak mi nie jest przykro uśmiech

wielki strateg kaczysraj nie przewidział?

Jutro najdalej pojutrze zawiąże się wielka koalicja opozycji. Braun się na razie spiera z Biedroniem o refundację wazeliny, ale pomijając to wszystko jest na dobrej drodze. Już po PiSie!ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 08:49  
Taaaak.potluczony

I od tej pory w Polsce będzie już tylko wspaniale.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 11:55  
CYTAT
Jusek źle mnie zrozumiałeś nigga!umiech
W każdym razie nie miej pretensji stara murzyńska lafiryndo o takie detale!umiech

@edek
Ciebie rozumiem lepiej niż niejeden lekarz.zaklopotany
https://demot(...)naczy-ze
Słoik w "anusie"?mlotek
Anus-odbyt.zarumieniony
Trzymaj konsystencję, Odbyciaku.3m sie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2020r. 11:55  
Mała uwaga zdegustowany

https://demot(...)-roznice

Pamiętajcie o tzw.salowych i innym personelu pomocniczym..co
Są to Ludzie którzy yebią najgorszą robotę,za "psie" pieniądze.sciana
We remember You.Szacun.ok
-----

@Odbyciak vel "sz1982",go123...i takie insze avatary.zaklopotany
Wykształcenie moje?Nie mam "Oxforda" czyli KULa Stalowa Wola
sciana,a "Polibudę'RZ.good

Prywatna wiadomość 

«« « ... 858 859 860 861 862 863 864 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »