|
|
|
Banan - moim zdaniem dobrze Czarzasty wczoraj powiedział. Wszyscy zgłupieli na punkcie referendów i jest to wszystko robione w tym momencie pod kampanie. Powiedział również, że Duda zrobiłby najlepiej jakby złożył wniosek do Senatu o odwołanie obu recerendów, a do tematu wrócił na spokojnie po wyborach żeby to mądrze rozwiązać.
Zresztą co by nie powiedzieć to Czarzasty jest jednym z najrozsądniejszych polityków w Polsce, chyba jako jede z niewielu nie zajmuje się w dyskusji ubliżaniem, a stawia na dyskusję opartą na argumentach. Ze świeczką szukać polityków tej klasy w POPISIE. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiesz że taki "lewak" jak ja z lewej strony znajdzie wielu zacnych "komuchów" ... Iwiński ... Cimoszewicz ... Wenderlich ...Borowski itd Jakoś nie mogę dopuścić do siebie że taka "zacna partia" jak PiS ma w swoich szeregach tylu komuchów ...
Wracając do tych podpisów i 6 tyś na łapkę ? "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Tydzień z życia Dudy na wesoło:
..."Kochani, w tylko nam znany sposób dotarliśmy do planu tygodniowych zajęć osoboprezydenta Dudy, kóry teraz UJAWNIAMY!!!!11111 Poniedziałek - wizyta w kościele, destabilizowanie gospodarki, chwianie kursem złotego, prowokowanie tąpnięć na giełdzie, hołd przed Kaczafim, wizyta w kościele. Wtorek - niszczenie silnej pozycji tego kraju na arenie międzynarodowej, złamanie obietnic, hołd Kaczafiemu, wizyta w kościele, hołd Kaczafiemu. Środa - skonfliktowanie tego kraju z Unią Europejską, prześladowania rządu, wtrącanie do więzień, rozliczanie, grzebanie w przeszłości, dzielenie polaków, wizyta w kościele, hołd Kaczafiemu. Czwartek - wizyta w kościele, zepsucie Pendolino, blokowanie rządowych reform, konszachty z opozycją, kłanianie się biskupom, hołd Kaczafiemu, masowe aresztowania za in-vitro. Piątek - wizyta w kościele, hołd kaczafiemu, ostentacyjne niejedzenie mięsa, robienie siary temu krajowi w zagranicznej prasie, dzielenie polaków. Sobota - wizyta w kościele, grillowanie karkówki, kaszanki i kiełbasy, oglądanie filmu na polsacie, propagowanie polskości na Facebooku, udział w święcie cebuli i żuru. Nie ma hołdu Kaczafiemu, iż to sobota niepracująca xD Niedziela - wizyta w kościele, pokłon biskupom, umocnienie państwa wyznaniowego, prześladowania innowierców, rozpalanie stosów, masowe wypędzenia środowisk LGBTQWERTY na zachodnie zmywaki. Sami widzicie, że nie będziemy mieli lekko!...." - Młodzi , wykształceni i z wielkich ośrodków - Facebook |
|
|
|
|
Co w tym "wesołego" ... to raczej fakt
"Kilometrówki" Dudy. Kancelaria Prezydenta wydała oświadczenie Warszawska prokuratura z urzędu wszczęła postępowanie sprawdzające ws. "kilometrówek" Andrzeja Dudy za lata 2012-2014, gdy był posłem. "Wyjazdy były związane z wykonywaniem mandatu posła" - odnosi się podejrzeń Kancelaria Prezydenta, w specjalnie wydanym oświadczeniu. - W związku z dzisiejszym artykułem w tygodniku Newsweek pt. "Niewygodne rachunki" Prokuratura Okręgowa w Warszawie z urzędu wdrożyła postępowanie sprawdzające w kierunku przestępstwa oszustwa - poinformował rzecznik prokuratury Przemysław Nowak. Czytaj więcej na http://fakty(...)n=chrome Pogratulować Panu Lisowi dociekliwości Chyba wszyscy się zgodzą że oszusta nawet za rezydenta nam nie trzeba "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Już tam jedna rewelacja Newsweeka kiedyś była, nt ludzi zatrudnionych w biurach europosłów i niby jako pracownicy partyjni czy jakoś tak, no i jakoś nic z tego nie wyszło.
Lis też bardzo dociekliwy był z... Karolakiem, w sprawie Kingi Dudy, jak się to skończyło to każdy wie. Tak bym z radości Banan nie skakał, choć wiadomo, że warto to sprawdić oczywiście. |
|
|
|
|
Ale ja broń Boże nie skacze ... Tylko mam nadzieję że nie skończy się (jak już coś znajdą)że odda kasę i będzie po krzyku ... A i prokuratura ma co robić ...Każdy złodziej już po Hofmanie powinien zwracać co zajumał ... dyscyplinarka z roboty ... wyrok w zawiasach i zakaz pchania się do koryta dożywotnio ...
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Analogicznie jak w sprawie kilometrówek Sikorskiego , prokuratura umorzy śledztwo z powodu braku dowodów przestępstwa. Wystarczy , że Andrzej Duda ( o ile w ogóle do tego dojdzie) zezna , że jego wojaże miały związek z wykonywaniem mandatu posła. Wypełnienie znamion przestępstwa i udowodnienie tego przed sądem jest niewykonalne. Jeszcze żaden polityk za to nie beknął i nic nie wskazuje , żeby Andrzej Duda miał być tym pierwszym. Zostanie tylko niesmak , ale jeżeli z polskiej polityki płynie jakaś nauka , to jedną z nich jest niewątpliwie umiejętność udawania , że nic się nie stało.
Dopóki za kradzież nie będzie stosowana kara ucinania ręki , dopóty ten stan rzeczy nie ulegnie zmianie. Chociaż trochę dziwnie wyglądałoby głosowanie sejmowe i 460 inwalidów usiłujących wcisnąć właściwy guzik! Trzeba by wyszkolić reprezentantów Narodu w naciskaniu guzika za pomocą długopisu trzymanego w ustach! |
|
|
|
|
W przypadku dudy może być inaczej. Wystarczy porównać daty wykładów na uczelni w Poznaniu z przejazdami oraz noclegami. Konsekwencji nie poniesie ale niesmak pozostanie.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jeżeli ów Duda blokował miejsce na jednej uczelni a dawał wykłady na innej będąc osłem to chyba troszkę nie hallo ... A tak w ogóle to taki poseł nie powinien robić innej roboty niż posłowanie
|
|
|
|
Na takie cuś trafiłem
Tak Andrzejek, masz rację - niesmak pozostanie, ale ukarać raczej będzie ciężko, zresztą może i tłumaczenie będzie dobre |
|
|
|
|
Nenad, Kukizowi daleko do PiS ;-)
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Kukiz dopiero teraz dowiedział się jak obiektywne są Pisowskie media i ich "dziennikarze"?
|
|
|
|
|
A w swoim pojmowaniu rzeczywistości bierzesz pod uwagę fakt , że Paweł Kukiz jest felietonistą jednego z takich mediów? Jak nie wierzysz to zapytaj wujka Google ,on jest bardzo mądry!
Ten wywiad to niestety smutna konstatacja o mediach w Polsce. Do tej pory to właśnie w pro-pisowskich mediach Kukiz miał przynajmniej jakieś oparcie. Jeżeli TV Republika przyłączyła się do nagonki na niego , to już nie ma sojuszników w mediach. Cały ten wywiad to jedna wielka porażka. Pani redaktor Górska-Hejke to taka pisowska Olejnik , ten sam styl , taki sam obiektywizm. Trochę nie rozumiem Kukiza , który w pewnym momencie wywalił ..." że już woli u Olejnik"... Stokrotka również podle go podchodziła , ale przynajmniej tam nie dał się sprowokować. Tak czy siak mimo całej sympatii do Kukiza , ten wywiad mu zaszkodzi. Jeżeli padły słowa o pisowskiej kur.e ( na filmie tego nie słychać) to kariera polityczna Pawła Kukiza zakończy się zanim tak naprawdę się zaczęła! |
|
|
|
|
Nic się nie skończyło. Myślę, że młodzi jak to obejrzą (a jest szansa bo wszyscy udostępniają na FB) to zmienią zdanie o PiS i całej tej "prawicowej" papce. Odrzucą PiS i PO a zagłosują na Kukiza najpierw w referendum a później w wyborach do parlamentu. Każdy widzi jak cały wywiad jest prowadzony. Czepianie się i łapanie za słówka. Tekstu o tym iż jest pisowską qrwą, jeśli faktycznie padł to po za anteną a na marginesie to należał się jej.
Ten wywiad to pokaz jak wiele może się zmienić po referendum i jak bardzo elity obawiają się jego wyniku. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Dobra, problem Kukiza jest taki, że ma często problem ze skleceniem normalnego zdania. Przewinąłem na szybkk wywiad w tej śmiesznej telewizji, zatrzymałem się na polityce zagranicznej i widzę, że Kukiz nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie. Wielu ludzi upatruje w Kukizie jakieś zbawiciela hehe. On sam powiedział, że jest antysystemowy i nie ma programu, ale tak się nie da. Ciężko głosować na człowieka, który jest tylko przeciw.
Ostatnie miesiące pokazały, że król jest nagi. Jego środowisko jest skłócone, na listach będą przypadkowi ludzie (bo chyba nikt nie ma złudzeń, że Kukiz przypilnuje wszystkich list i wrzuci na nie super rozsądnych gości). Wokół Kukiza urósł mit jak kiedyś wokół Palikota, który okazał się dnem gorszym od najbardziej zasyfionego szamba. Mam nadzieję, że z p. Pawłem tak nie będzie ale niestety wszystko zaczyna parować zanim jeszcze się uformowało. Jam dla mnie odpada kolejny gość, na którego warto byłoby oddać głos. Może faktycznie wprowadźmy JOW-y i głosujmy na ludzi, który znamy przynajmniiej bez patrzenia na partie. W każdym bądź razie na jesieni będzie "pisiont" partii, a nie będzie na kogo zagłosować. |
|
|
|
|
Dzięki Kukizowi było możliwe przełamanie systemu włądzy PO na stanowisku prezydenta.
20% ludzi w Polsce jest rozsądnych i dobrze gada w zaciszu swojego gabinetu (w tym ty irkuck) ale kompletnie nie umie sie przebić w mediach, ani stanąć przed wyborcami i sklecić kilka zdan tak aby porwac tłumy. Ja tam życzę Kukizowi powodzenia, on walczy, wie o co walczy i każdemu to wolno. To napewno trudniejsze niż nic nie robienie, krytykowanie i czekanie aż coś sie samo zmieni. |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT W przypadku dudy może być inaczej. Wystarczy porównać daty wykładów na uczelni w Poznaniu z przejazdami oraz noclegami. Konsekwencji nie poniesie ale niesmak pozostanie. „rewelacje” tygodnika Lisa postanowili sprawdzić również internauci. Okazuje się, że z ogólnodostępnych planów zajęć Wyższej Szkoły Pedagogiki i Administracji w Poznaniu jednoznacznie wynika, że Andrzej Duda prowadził swoje zajęcia w dniach 15-16.03.2013 oraz 6.12.2014. Jak nietrudno zauważyć, daty te zupełnie nie pokrywają się z informacjami o lotach i noclegach w hotelach, o których pisze „Newsweek” "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
No to Duda łaskawca mógł naciągnąć nas jeszcze na dwa wyjazdy (przez te lata ) i tego nie zrobił ... zacny rezydent z niego i święty człowiek
|
|
|
|
CYTAT Nic się nie skończyło. Myślę, że młodzi jak to obejrzą (a jest szansa bo wszyscy udostępniają na FB) to zmienią zdanie o PiS i całej tej "prawicowej" papce. Odrzucą PiS i PO a zagłosują na Kukiza najpierw w referendum a później w wyborach do parlamentu. Każdy widzi jak cały wywiad jest prowadzony. Czepianie się i łapanie za słówka. Tekstu o tym iż jest pisowską qrwą, jeśli faktycznie padł to po za anteną a na marginesie to należał się jej. Ten wywiad to pokaz jak wiele może się zmienić po referendum i jak bardzo elity obawiają się jego wyniku. Młodzi, a co z resztą społeczeństwa które do młodych nie należy. Żadna kampania nie została puszczona w eter którą mogłoby odebrać starsze społeczeństwo i odebrać Pana Kukiza jako wartościowego kandydata. I to będzie zguba. https://img5.dmty.pl//uploads/201511/1448366582_pi03yt_600.jpg |
|
|
|
|
Nie wszystko na raz, Kukiz dopiero buduje struktury, które dopiero zajmą się kampanią wyborcza.
Do starszych pewnie nie trafi i tak, bo jak to powiedział pewien gimnazjalista on jest taki oszołom dla młodzieży A jeśli trafi to do tych, którzy sa już głęboko sfrustrowani obecna scena polityczną i zaglosuja na kogolwiek kto tylko rozwali ten system. |
|
|
|
|
Kukiz nie ma pieniędzy na kampanie medialną. Główna kampania jest w internecie. Starsze pokolenie nie korzysta tak licznie z internetu. Są kampanie i rozdawanie ulotek na większych spędach (lato z radiem, Święto WP). Będą spoty w TV ale pewnie nie w największej oglądalności bo to kosztuje. Niestety z klerem, który manipuluje starszym pokoleniem ciężko wygrać. Wczoraj słuchałem jak jakiś ekspert a tak naprawdę idiota i manipulator w Radio Maryja tłumaczył, że pytanie o JOW jest niekonstytucyjne bo w konstytucji jest napisane jaką mamy mieć ordynację wyborczą. Ojciec redaktor nie zareagował. Niestety tak wygląda manipulacja. Rodzina radia Maryja albo nie pójdzie albo zagłosuje przeciw.
Są oczywiście starsi ludzie, którzy nie są tak naiwni i nie są podatni na manipulacje. Ci widząc jak wszystkie środowiska polityczne potrafią się zjednoczyć bu uwalić JOWy pomyślą, że coś w tym jest i zagłosują za. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Nie słuchałem audycji , o której piszesz , ale prawda jest taka , że art 96 Konstytucji mówi tak:
1. Sejm składa się z 460 posłów. 2. Wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w głosowaniu tajnym. Czyli możliwość wprowadzenia klasycznej ordynacji większościowej nie ma racji bytu bez zmiany ustawy zasadniczej. Jest możliwe wprowadzenie ordynacji mieszanej ( coś na wzór niemiecki) . Ale to również budzi pewne wątpliwości konstytucjonalistów. W każdym razie ordynacji w wydaniu brytyjskim ( o jakiej mówi Paweł Kukiz) bez zmian w ustawie zasadniczej przepchnąć się nie da. Podziękujcie Kwaśniewskiemu , to jego doradcy stworzyli podwaliny pod ustrój III RP. A referendum wrześniowe nie rokuje powodzenia. Prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie niż frekwencja przekroczy 15,20 %. I to niestety ( piszę bez żadnej złośliwości) będzie końcem politycznej działalności Pawła Kukiza. Trochę szkoda , ale chyba zabrakło pomysłu jak to pociągnąć? Trzymanie się kurczowo tych całych JOW-ów , było kiepskim pomysłem! |
|
|
|
|
Czyli najpierw powinniśmy zmienić konstytucję a potem rozpisać referendum? Myślałem, że tylko w radio Maryja takie debilizmy.
Człowieku jeśli ludzie w referendum opowiedzą się za JOW to parlamentarzyści bez zwłoki powinni w 100% frekwencji zmienić ten zapis w konstytucji bo naród tak chce. To naród decyduje. Coraz bardziej widać jak wielki jest lęk przed decyzjami ludzi. W głowach sie nie mieści, że ludzie mogliby sami o czymś zdecydować. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Czyli najpierw powinniśmy zmienić konstytucję a potem rozpisać referendum? Myślałem, że tylko w radio Maryja takie debilizmy. Człowieku jeśli ludzie w referendum opowiedzą się za JOW to parlamentarzyści bez zwłoki powinni w 100% frekwencji zmienić ten zapis w konstytucji bo naród tak chce. To naród decyduje. Coraz bardziej widać jak wielki jest lęk przed decyzjami ludzi. W głowach sie nie mieści, że ludzie mogliby sami o czymś zdecydować. To po co referendum ? Podmioty uprawnione do zmiany Konstytucji występują z takim wnioskiem. Następuje cała procedura zakończona głosowaniem , podpisem Prezydenta i po temacie! A w ogóle to konstytucjonaliści toczą spory jak rozliczyć parlamentarzystów nie respektujących woli Narodu wyrażonego w referendum. Nie ma w naszym systemie prawnym konkretnych przepisów i trzeba interpretować i kombinować. Coś na zasadzie Twojej interpretacji słów Andrzeja Dudy o "kraju w ruinie". W sprawie wrześniowego referendum nie będzie takiego problemu (niezwłoczności) ponieważ frekwencja nie spełni ustawowego wymogu i będzie można sobie kartką z pytaniami tyłek podetrzeć. Więc swoim zapałem możesz co najwyżej sobie nerwy zszargać! Z tej mąki chleba nie będzie! Wyluzuj gościu , bo Ci TVN ( albo sokzburaka czy inne mądrości ) taką sieczkę zrobił z mózgu , że oderwałeś się od rzeczywistości. |
|
|
|
|
Teraz nie ma możliwości rozliczenia polityków, którzy sprzeciwiali się woli narodu. Jarek albo Ewka postawi takiego na jedynce i wejdzie. Po wprowadzeniu JOW już tak łatwo nie będzie. Jeśli taki osobnik będzie miał gdzieś wolę narodu to go naród w kolejnych wyborach rozliczy.
Czytam co piszesz o tej frekwencji i tym moim zaangażowaniu i stwierdzam jedno. Ty nie jesteś normalnym użytkownikiem forum. Jesteś funkcjonariuszem obecnego systemu. Nikt normalny nie broni takiej patologii jaka jest u nas od 25 lat. Mam nadzieję, że ludzie pójdą na referendum i zagłosują za JOW, a za 4 lata scena polityczna wyczyści sie z miernot politycznych. PS. Cisza po słowach Poroszenki i porażce Dudy w polityce zagranicznej. Może jednak to TVN jest winny? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|