|
|
|
Z tym "Zielonym sztandarem" to mnie rozjeba.eś. Chyba Ci w rewanżu wrzucę coś z Forum Młodych PiS!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edo2, nie interesuje mnie twoje zdanie w tym temacie.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
No tak po co Ci samodzielne myślenie i funkcjonujący mózg , jak masz Sokzburaka? I dodatkowo w nieodległej perspektywie szykująca się trauma związana z porażką referendalną! Jaka szkoda!
|
|
|
|
|
A ty jesteś taki pewien że ćwok Kaczyński odetnie się od koryta (finansowania) jak naród tak zadecyduje ? Bo ja jakoś temu "mężowi stanu (wojennego)" nie wierzę ...
CYTAT Co to pana Jasińskiwego to zapewne dobrze wiesz koto był jego "najlepszym" kolegą "opozycjonistą"... Ciekawe czy ta "młodzieńcza" znajomość nie sprawiła że kilka osób pożegnała się z rodzinami na jakiś czas ? No a pan Jasiński dziś jest szanowanym"prawicowym" politykiem "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
CYTAT A ty jesteś taki pewien że ćwok Kaczyński odetnie się od koryta (finansowania) jak naród tak zadecyduje ? Bo ja jakoś temu "mężowi stanu (wojennego)" nie wierzę ... CYTAT Co to pana Jasińskiwego to zapewne dobrze wiesz koto był jego "najlepszym" kolegą "opozycjonistą"... Ciekawe czy ta "młodzieńcza" znajomość nie sprawiła że kilka osób pożegnała się z rodzinami na jakiś czas ? No a pan Jasiński dziś jest szanowanym"prawicowym" politykiem Ze wszystkich ułomności i patologii III RP , akurat finansowanie partii politycznych z budżetu uważam za w miarę racjonalne rozwiązanie. Dzięki temu , nie ma rzeczy typu utrzymywanie przez grupy interesów konkretnych partii i nakazywanie określonych rozwiązań. Jest tylko jeden wyjątek od tej reguły i nazywa się Platforma Obywatelska. Ale ponieważ jej losy są przesądzone , to szkoda zwracać sobie głowę politycznym trupem. W skali finansów całego kraju wydatki na partie polityczne to promil , i nie stanowią przyczyny powiększającego się zadłużenia państwa. Jest dużo więcej znacznie poważniejszych wydatków , których można się pozbyć. Co znaczy kilkadziesiąt milionów rocznie dla partii wobec kilkunastu miliardów dla KRUS. Likwidacja tylko rządowych agencji i funduszy rozwiązuje problem służby zdrowia i oświaty. Wystarczy chcieć i mieć odwagę do podjęcia pewnych działań. Finansowanie partii pozostanie w obecnym kształcie , ponieważ nic nie wskazuje na zmiany. Referendum nie rokuje powodzenia , więc i dylematy Kaczyńskiego odnośnie finansowania swojej partii zostawmy jemu samemu. Co do Jasińskiego , jakiej odpowiedzi oczekujesz? Dla mnie niezrozumiałe jest dawanie takim ludziom miejsc na listach , a stanowiska ministerialne to już całkowite kuriozum. Może gość ma jakieś zdolności , których ja nie dostrzegam , ale z całą pewnością nie jest to osoba predysponowana do pełnienia wysokich funkcji państwowych. Jednakowoż fachowość Jasińskiego to jedna kwestia , a czym innym jest obwinianie go chociażby za umowę gazową podpisaną przez Pawlaka. Bo Jasiński podpisał kontrakt na 3 lata , a Pawlak na 15 ( w pierwotnej wersji na 25 ). Nawet sprzyjająca obecnemu rządowi " Gazeta Wyborcza " doszukuje się w umowie gazowej z Rosją błędów negocjacyjnych i niekorzystnych warunków dla polskiej strony. NIK opracował raport odnośnie obu kontraktów , i tylko PSL blokuje jego upublicznienie. Skoro mają czyste sumienie , dlaczego tak postępują? Czy tak robi człowiek , który ma jasne intencje? To postępowanie jest charakterystyczne dla ludzi , którzy boją się prawdy. Nie słyszałem , żeby Kaczyński ani Jasiński występowali z wnioskiem do szefa NIK o nieopublikowanie raportu , tak jak zrobił wicepremier Piechociński. I tyle w temacie: na złodzieju czapka gore! I jeszcze ostatnia kwestia umorzenia długów PC. Ludzie z PC rozpierzchli się po różnych partiach ( pani Pitera np. do PO). Wykorzystując stan prawny i możliwość umorzenia , Jasiński dokonał tego kilkanaście lat po rozwiązaniu formacji. Postąpił nieetycznie , ale czy złamał prawo? Z jakiegoś powodu prokuratura o nic go nie oskarżyła. Uważasz ,że gdyby był jakikolwiek punkt zaczepienia Platforma odpuściłaby taki łakomy kąsek żeby uderzyć w głównego oponenta? Nie ma takich cudów, po prostu wiedzieli , że nie ma prawnej możliwości skazania kogokolwiek. Widzisz to potwierdza tylko moją wersję z finansowaniem partii . Dostają pieniądze i maja się z nich rozliczać.O powstawaniu ( i źródłach finansowania) partii politycznych na początku lat dziewięćdziesiątych można było zrobić dobry film kryminalny. Poczytaj jak powstawało SdRP ( późniejsze SLD ), jak z Moskwy w walizce przyleciały dolary. To był dopiero przekręt! A przecież dzisiaj to są tacy poważni politycy. Tak było , ale miejmy nadzieję , że już nie wróci! |
|
|
|
|
Czy ja twierdzę że złamał prawo umarzając długi PC ? Ukradł w białych rękawiczkach do tego faktu nie trzeba prokuratorów sędziów itd. bo nic nie wskórają ... dziwi mnie na przykład że PSL spłaca sumiennie swoje długi przecież to też "złodzieje" a mimo tego nie robią tego "w majestacie prawa"
co do gazu ... CYTAT (SE) Wojciech Jasiński (64 l.), minister Skarbu Państwa w rządzie PiS, skazał Polaków na najdroższy gaz w Europie! Jak to możliwe? W 2006 roku szef resortu zgodził się podpisać umowę gazową z Rosją bez dokładnej analizy dokumentu! Efekt? Do 2022 roku Polska zapłaci o około 18 miliardów złotych za gaz więcej niż inne państwa europejskie, które kupują ten surowiec z Rosji. źródło Jaki byłem z matematyki ale 2006 + 3 lata o jakich piszesz wychodzi mi do 2009 natomiast renegocjacje Pawlaka to inna bajka Co do odwagi to chyba więcej jej trzeba mieć do robienia rzeczy niepopularnych bo raczej podniesienie wieku emerytalnego (itp) głosów PO nie przysporzy wręcz na odwrót a mogli by iść tropem PiS i jeszcze dziś obniżyć np. do 64 i obiecać że obniżą do 60 "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
to nie jest kwestia odwagi,a braku pomyslow na emerytury... a jaka to odwage pojazali zapierd... kase z OFE ? zabrac,podwyzszyc,ale odwaga... Aha banan,co ty na to,zebym w kazdym poscie,w ktorym obrazisz kogos z Pis piszac np. Cwok Kaczynski odpowiadal tym samym np. Kretyn Banan ? Moze byc ?
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Ćwok Kaczyński = osoba publiczna jest "Kretyn Banan" = osoba prywatna
nenad też = osoba prywatna dlatego staram ci się jak "pierwszakowi" wszystko wytłumaczyć .... gdybyś był jednak osobą publiczną jak w/w gamoń to pozwoliłbym sobie na ciut więcej względem twojej osoby ... jak już to pojmiesz "człowieku" i przebrniesz w końcu przez regulamin to daj znać ps.OFE jest jedną z tych niepopularnych decyzji a napisanie " zapierd... kase z OFE" wg. mnie jest nadużyciem ... przeniesienie do ZUS w trosce o dobro narodu ładniej brzmi "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
nie chce mi sie znizac do twojego zalosnego poziomu... Ja napisze Bronek,Kopacz,Tusk,ale nie dodaje epitetow... A ze ty masz jakas obsesje to musisz sobie powyzywac,zal pl.
Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|
|
|
|
Co ty robisz interesuje mnie jak susza w Somali sprzed 50 lat A o moim poziomie "powiem" ci szczerze nawet nie marz
PiS to temat i tego się trzymajmy "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
widzisz wam to pluc w twarz i mowicie,ze deszcz pada... Zaje... kase z OFE,a ten zadowolony,ze dobrze...
|
|
|
|
Pawlak (chciał i) podpisał umowę dożywotnio ale UE jest twardego zdania ze przekręty to rezydent z PSL-u może sobie uprawiać na nieświadomych tubylcach polskiej Wsi, ale gdy międzynarodowa polityka zostaje dotknięta takową działalnością wysłannika, to należy sprawie urwać łeb. I urwano ku smucie lokalnej wierchuszki.
I to było postępowo, dobrze i po miejsku! bo dzisiaj olej za darmo :-))))))))))) a wieś polska betonem i sokiem z buraka za PSL-u jak stała tak stoi. Ostatni sezon Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Zaskakujące listy PiS: bez rzecznika Marcina Mastalerka i Jacka Kurskiego, za to z prof. Pawłowicz i prof. Glińskim
Po siedmiu godzinach obrad Prawo i Sprawiedliwość ustaliło listy wyborcze. Jest kilka zaskoczeń, które pokazują jak silną ręką rządzi Jarosław Kaczyński. Na listach nie ma rzecznika sztabu wyborczego (a wcześniej partii) Marcina Mastalerka. To kara za zbyt częste i zbyt ostre niezgadzanie się z prezesem. Nie ma też Jacka Kurskiego, który mocno zabiegał o miejsce. źródło Jak już kiedyś pisałem o nieobecności Pawłowicz na listach itd. Słowo PiSlamisty jest mniej warte od siku mojego psa a jak już o psach mowa ... Trzeba po nich sprzątać bo zdarzają się wypadki "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
Właśnie Jaruś-Dzong-Czyński zapakował samobója i jak PIS przez chwilę grał na bramkę przeciwnika tak właśnie zaczyna sobie strzelać do bramki. Głupota jednak z "wodza" nie wyszła
|
|
|
|
|
szczekajcie dalej,a wybory pokażą...
|
|
|
|
Uspokoiła mnie krytyka przez oponentów decyzji PiS. To gwarancja ze dobrze robią. I vice versa tez, tak to jest, czyż nie?
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
CYTAT szczekajcie dalej,a wybory pokażą... Jakie szczekanie. Taka jest prawda i tyle. Zamiast postawić na młodego rozsądnego gościa (choć nie przepadam za Mastalerkiem) to stawia na zdewociałą przesiąkniętą nienawiścią babajage. |
|
|
|
|
Irkuck dziw mnie że nic nie napisałeś "koledze" odnośnie szczekania ... no ale ... Wracając do pawłowicz ... U nas w kuluarach mówią że pokazuje to i owo prezesowi a czasami nawet daje mu potrzymać ... dlatego nadal jest na listach ale czy to prawda
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
I do tego jeszcze "niezależna dziennikarka" Lichocka.
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/joanna-lichocka-kandydatka-do-sejmu-z-list-prawa-i-sprawiedliwosci/fp1jfd |
|
|
|
|
CYTAT (Edo2) No tak po co Ci samodzielne myślenie i funkcjonujący mózg , jak masz Sokzburaka? I dodatkowo w nieodległej perspektywie szykująca się trauma związana z porażką referendalną! Jaka szkoda! No to pojechałeś Od kiedy, ty to myślenie samodzielne ?? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Poziom forum przynajmniej ostatnio fluktuuje pomiedzy psami i dorszami.
|
|
|
|
|
Polskie ZOO
Uśmiechnięta Polska i Smutny Obywatel. |
|
|
|
|
Niemieckie media informują, że prezydent Andrzej Duda odmówił Niemcom przyjęcia większej liczby imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, ze względu na możliwości Polski oraz imigrantów ze wschodu. Duda powiedział Bildowi, że Polska jako kraj członkowski Unii Europejskiej chce podejść do tematu solidarnie z innymi państwami. Przypomniał, że za naszą wschodnią granicą trwa wojna i to głównie w Polsce i na Węgrzech schronienia szuka tysiące Ukraińców więc inne kraje powinny mieć na uwadze, że to do Polski cały czas przybywają imigranci zza wschodniej granicy. Dodał, że istnieją przesłanki, iż nawet kilkaset tysięcy Ukraińców myśli o ucieczce do Polski.
Za to można Dudę pochwalić. Jak długo utrzyma swoja decyzję? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Cholera wie, Schetyna pogada z Kopaczką i powiedzą, że oni mają inne stanowisko i że Polska chce "turbanów"
|
|
|
|
|
CYTAT Niemieckie media informują, że prezydent Andrzej Duda odmówił Niemcom przyjęcia większej liczby imigrantów z Bliskiego Wschodu i Afryki, ze względu na możliwości Polski oraz imigrantów ze wschodu. Duda powiedział Bildowi, że Polska jako kraj członkowski Unii Europejskiej chce podejść do tematu solidarnie z innymi państwami. Przypomniał, że za naszą wschodnią granicą trwa wojna i to głównie w Polsce i na Węgrzech schronienia szuka tysiące Ukraińców więc inne kraje powinny mieć na uwadze, że to do Polski cały czas przybywają imigranci zza wschodniej granicy. Dodał, że istnieją przesłanki, iż nawet kilkaset tysięcy Ukraińców myśli o ucieczce do Polski. . Kur... ty nawet jak w jednym zdaniu chwalisz to w drugim juz zasiewasz watpliwosci... No jak to,przeciez Duda to marionetka,dziad i w ogole... Nie mozna go chwalic...
Za to można Dudę pochwalić. Jak długo utrzyma swoja decyzję? Głupotą jest robić ciagle to samo i oczekiwać innych rezultatów... Nigdy wiecej rządow PO-PSL |
|