NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Turystyka »
Jakość wody w Łęgu,
ff
Wysłany: 2 Lip 2010r. 14:20  
Wiecie może czy w Łęgu można się już kąpać ? Ostatnio wykryli tam bakterie coli, salmonelli i coś tam jeszcze. Mieli wziąć próbki pod koniec czerwca, ale nie wiem co im tam wyszło. Macie jakieś informacje na ten temat ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Lip 2010r. 14:20  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lip 2010r. 19:09  
powodzenia dla Ciebie jeśli wogóle rozmważasz możliwość kąpania się w tym SYFIE ! przeciez tam w wodzie byla tragedia a teraz po powodziach zmyło wszystkie ścieki szczątki zwierząt itd itp wiec napewno woda jest zdatna do "kąpieli" haha pozdrawiam...mlotekmlotekmlotekmlotekmlotekzaklopotanyzaklopotanyzaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lip 2010r. 19:18  
łęg śmierdzi jak szambo. Trzeba być mocno zdesperowanym by się tam kąpać.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lip 2010r. 21:16  
CYTAT
łęg śmierdzi jak szambo. Trzeba być mocno zdesperowanym by się tam kąpać.

Nie wiem gdzie ty byles i ten smrod szamba czules?Moze dokladnie tam gdzie szambo wybilo.
Kapalem sie wczoraj w Legu na Burdzach i uwierz jest dokladnie jak przed rokiem i wczesniej.Czyli super woda.Tylko drozka wzdluz rzeki jest zniszczona w paru miejscach.Po powodzi nie ma sladu .Sa tez pozytywne skutki duzej wody na brzegach nie zadnych smieci,woda super wysprzatala.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lip 2010r. 10:01  
Ja osobiście nie ryzykowałbym kąpieli w Łęgu!!! Po tych powodziach syf jak h*j!!! Zdechłe zwierzęta zmywało, bakterie itp. Mój kumpel pojechał tam ostatnio z dziećmi na grilla, a jego 8 letni syn poszedł na chwile do wody, a później musieli jechac na pogotowie, bo miało skórę zaczerwienioną i bąble jakby go osy pogryzły!!! Dlatego odradzam!!!zaklopotanyzaklopotanyzaklopotanyzaklopotany

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lip 2010r. 10:10  
jeździlismy sporo wokół łęgu i to błoto tak capi że szkoda byłoby mi skóry na kąpiel w łęgu

Tu jest spis wód w których kąpać się można:
http://www.wsse.(...)alny.pdf

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lip 2010r. 13:22  
Nad Łęg jeżdże od 15 lat, a zapach tego błota przypomina mi dzieciństwo. Wiadomo, że teraz nie planuje tam żadnych kąpieli, po prostu założyłem ten temat, aby się dowiedzieć co z Łęgiem po powodzi.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Turystyka »