NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
zmiana lidera - wyniki na Podkarpaciu,
ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 00:28  
PKW podała, że w 50% okręgów wyborczych wygrał Jarosław Kaczyński; a jak jest w Stalówce?

@@@
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 00:28  

@@@
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 00:30  
Nie pierdol, że prezydentem zostanie Kaczor. jak tak to ja uciekam na zachód:-(

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 01:23  
znowu prowadzi Komorowski.............
i tak jeszcze 150 razy

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 02:15  
co z tymi wynikami ze Stalówki - dalej nie ma?

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 03:12  
są wyniki - w Stalówce wygrał Jarek w większości lokali za wyjatkiem spółdzielni mieszkaniowej, LO KEN, domu samopomocy i chyba w jeszcze jednym; nie będzie to ogromna przewaga, ale jednak większe poparcie dla JK w Stalówce ok

@@@
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 07:20  
CYTAT
...ale jednak większe poparcie dla JK w Stalówce ok

to tylko kolejny raz potwierdza do której części kraju przynależy Stalowa Wola – niestety nie tylko pod względem geograficznym ale również cywilizacyjnym sciana
W tej sytuacji czy ktokolwiek się jeszcze dziwi, że od lat z tego miasta wyjeżdża na stałe pokaźna grupa wartościowych osób...

Jutro To Dziś Tyle Że Jutro
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 08:12  
W sumie dobry temat więc tylko dodałem opis. Dyskusja wartościowa jakby nie patrzeć.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 08:37  
Andrzejek: oto wasz góru i wasza partia Obłudników - niestety ludzie mają krótką pamięć, ale nadchodzi podliczanie obietnic a z wypełnianiem KRUCHO.

Na szczęście nie ma już hamulcowego i nie będzie na kogo zwalać winy

A tu dowód jak PO ma was w d...

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 09:18  
Niestety, ale stało się najgorsze. Naród wybrał tak jak im kazała wybrać GW i TVN i to mnie boli najbardziej. Cóż ciemnogród zadecydował, a my musimy cierpieć. Teraz tylko czekam na spełnienie obietnic B.K. i nieunikniony chaos w państwie pod rządami PO.

Take Up The Sword Of Justice
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 09:22  
Nie czytam GW, nie oglądam Tvn no chyba że turbo.
Ale Kaczyńskiego nie poparłem to moja decyzja.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 10:48  
Ciemny i głupi naród , zawsze wybierze najszkodliwsze rozwiazanie oraz głupków do urządzenia.
Łatwo manipulować wspólczesnymi niewolnikami , a nawet za łatwo...

Ogon , nerki , wątroba i cały tłuszcz z barana , to Najświętsza rzecz Mojżesza kapłana/Biblia/.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 10:49  
CYTAT
Niestety, ale stało się najgorsze. Naród wybrał tak jak im kazała wybrać GW i TVN i to mnie boli najbardziej. Cóż ciemnogród zadecydował, a my musimy cierpieć....

64,9 proc. wyborców Komorowskiego mieszka w miastach o wielkości powyżej 500 tys. mieszkańców; 62,3 proc. - w miastach liczących 101-500 tys. mieszkańców; 55,6 proc. - do 20 tys. mieszkańców; 55,5 proc. - w miastach liczących 21-100 tys. mieszkańców; natomiast 42,2 proc. mieszka na wsi.
Najwięcej wyborców Kaczyńskiego - 57,8 proc. - mieszka na wsi; 44,5 proc. - w miastach liczących 21-100 tys. mieszkańców; 44,4 proc. - do 20 tys. mieszkańców; 37,7 proc. w miastach 101-500 tys. mieszkańców; 35,1 proc. - powyżej 500 tys. mieszkańców.

A teraz pytanie zasadnicze – gdzie znajduje się ten osławiony ciemnogród chytry
ps
czyżby koalicja - telewizja publiczna (TVP1, TVP2, TVP info... etc), publiczne radio, rydzykowe media RTV, nasze dzienniki, gazety polskie czy inne rzeczpospolite – była aż tak słaba :szok:

Jutro To Dziś Tyle Że Jutro
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lip 2010r. 11:08  
Ciemnogród znajduje się wszędzie bo wybiera się ciągle socjalistów i koryto rośnie a świnie mają dobrze.

Ludzie wierzą we wszystko co im się powie. Niewolnicy obudźcie się.

Ani partia kaczorka ani partia Tuska nie jest dobrym rozwiązaniem na te czasy. Aha tym bardziej partia Olejniczaka chytry

LICZĄ SIĘ CZYNY NIE SŁOWA
jeżeli ktoś uważa inaczej to jest kompletnym IMBECYLEM umysłowym i jego miejsce jest w klinice dla osób z opóźnieniem umysłowym.
Niestety wybory pokazują, że 80 % osób myśli, że słowa są istotne przy wyborze.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 14:27  
chwała Bogu i parti że wygrał KOMOROWSKI:szok:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 15:29  
drodzy mieszkańcy stalowej Woli, dlaczego niektorzy na forum też mieszkańcy wyzywają nas od ciemnogrodu?
kto wymyślił podział na tych z dużych miast ktorzy rzekomo sa madrzejsi i głosowali na Komorowskiego i na tych z małych miast i wsi co są głupsi i głosowali na Kaczyńskiego?
Ten ca tak myśli sam z inteligencją jest na bakier.Prawda jest taka że rzeczywiście na Komorowskiego głosowały duże miasta ale nie dlatego że są mądrzy tylko dlatego że są bogaci a PO to program dla bogatych każdy pilnuje swojego koryta.Stalowa Wola w większości biedna mądrze głosowała na Kaczyńskiego,bo co nas obchodzą bogacze tacy jak Palikoty,Rychy Zdzichy itp.Ludzie zastanówcie się nam narazie potrzebny jest socjalny prezydent bo zdychamy z głodu.My jesteśmy z Polski C i to jest prawda kto będzie o nas myślał nikt oni zajmą sie pomnażaniem swojego bogactwa.Kaczyński jest za mocno socjalny jak dla mnie ale wolę takiego który pomyśli o wszystkich a nie tylko o bogaczach którzy uwłaszczyli sie naszym kosztem.

porozmawiamy za rok jak rozkradną wszystko bo tacy jak Ziobro wylądują w pudle,nie chcą aby im patrzono na rece

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 16:15  
Dzięki Bogu wygrał Komorowski,bardzo się cieszę chociaż wokół mnie sami zwolennicy Kaczyńskiego.A ja bardzo nie lubię pieniaczy oraz zawistnych,zazdrosnych o wszystko ludzi,wszędzie widzących złodziei i malwersantów, a tacy są zwolennicy PIS-u.Tylko oni mają monopol na prawdę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 16:33  
a mi się marzy taka pozycja na karcie do głosowania : Obrazek

Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 16:55  
CYTAT
Dzięki Bogu wygrał Komorowski,bardzo się cieszę chociaż wokół mnie sami zwolennicy Kaczyńskiego.A ja bardzo nie lubię pieniaczy oraz zawistnych,zazdrosnych o wszystko ludzi,wszędzie widzących złodziei i malwersantów, a tacy są zwolennicy PIS-u.Tylko oni mają monopol na prawdę.

Zapraszamy do działu Afery PO
Ja np. nie jestem zwolennikiem kaczorka a Komorowskiego traktuję jako gorszego szkodnika

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 17:38  
Do grota
Jeżeli nie lubisz pieniaczy i zawistnych ludzi to jak możesz tolerować PO w której kluczowa postacią jest Niesiołowski.Palikot,Pitera.Ja też nie lubie pieniaczy nie przepadam za Kaczyńskim ale obiektywnie Ci ludzie są stokroć gorsi zacietrzewieni takich nie ma w PIS.Kaczyński jest twardy mało sympatyczny ale boją sie go zwłaszcza złodzieje dlatego zrobili z niego diabła,

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 17:59  
Z wynikami wyborów na podkarpaciu nie jest tak źle jak niektórzy usiłują głosić i że tu tylko ciemnota i zacofanie, myślę, że jest odwrotnie. Ludzie mieszkający tu są odpowiedzialni i mądrzy, chcieli dobrze ale nie wyszło.
Wygrała marionetka która sypie obietnicami z rękawa jak święty mikołaj prezentami z worka co może być miłe dla uszu naiwnego dziecka ale nie dla osobnika trzeźwo myślącego - ale czasem dziecku trzeba przyłożyć pasem po dupie żeby zmądrzało. Przychodzi czas kiedy ten pas będzie często w użyciu, co gorsza, po dupie dostanie się tym najbiedniejszym. Jak ktoś wcześniej zauważył PO to partia bogaczy.

P.S.
CYTAT
chwała Bogu i parti że wygrał KOMOROWSKI:szok:

Któremu bogu? Mój Bóg nie miał z tym nic wspólnego.

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 19:07  
[/quote]A teraz pytanie zasadnicze – gdzie znajduje się ten osławiony ciemnogród[/quote] - jak sam słusznie zauważyłeś ciemnogród żyje w tych większych miastach. Takimi zapyziałymi dupkami najłatwiej sterowaćumiech Przykro mi że i ty się do nich zaliczasz. Adios do następnych wyborów, po których banda ryżego cudaka opuści raz na zawsze scenę polityczną.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 19:49  
A czemu tak się dziwicie temu że Kaczorek ma większe poparcie na Podkarpaciu.
Jak odwiedzam rodzinę z zachodniopomorskiego to do tej pory wypominają mi pierwsze wybory na prezydenta po '88. Wtedy w STW największe poparcie z całego kraju dostał niejaki Tymiński. Hardkor tu był zawsze, tylko najgorsze jest to, że po zwycięstwie Bronka możemy spodziewać się "wyrazów wdzięczności" w postaci skasowania funduszy strukturalnych, inwestycji itd. itp.
Niestety trzeba przyznać, że zawsze mamy wybór między dżumą a cholerą.
Obyśmy tylko zdrowi byli, czego sobie i innym życzę.

Heruur; SG-1, SG Atlantis, SG Univerese, Hatak Group, Orion-Tokra.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lip 2010r. 21:12  
Jak odwiedzam rodzinę z zachodniopomorskiego to do tej pory wypominają mi pierwsze wybory na prezydenta po '88. Wtedy w STW największe poparcie z całego kraju dostał niejaki Tymiński.

to ta rodzina chyba nie mieszka w Polsce, bo największe poparcie Tymiński miał właśnie w północno-zachodniej (a więc i też zachodniopomorskie) Polsce przekraczając tam 30% poparcia, a najmniej miał w Małopolsce czy obecnym Podkarpaciu. Przykładowo Kraków, Tarnów, Rzeszów czy Krosno poniżej 10%. Wałęsa natomiast przekraczał 50-60%. Stalowa wola nie odbiegała od tych miast. Tak samo było z wyborach w 1995 Wałęsa-Kwaśniewski i w 2005 Kaczyński-Tusk. Może odwiedź bibliotekę na jakimś uniwerku i zapytaj o pracę mgr jakiegoś absolwenta na temat wyborów w Polsce i uzupełnij sobie wiedzę.
Poczytaj też trochę o socjokulturze tych regionów, może wtedy zrozumiesz dlaczego tak jest. Tu ludzie mają większe pojęcie na temat własności i pracy na jej rzecz niż na terenach tzw odzyskanych (a więc i znowu też północno-zachodnia Polska), bo nic nie dostali - mienie poniemieckie, czy pgr-y - przeciwnie tu zabierano i dzielono.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »