NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
Kurs Cisco, Prawda czy ściema?
ff
Wysłany: 7 Lip 2010r. 00:34  
Przed maturami nauczyciele informatyki z LO KEN zachęcali do uczestnictwa w bezpłatnym kursie Cisco - jeśli dobrze zrozumiałem - przez Internet. Zapisała się dość duża grupa chętnych. Miał rozpocząć się na początku czerwca, ale nie otrzymaliśmy dalszych informacji. Czy rzeczywiście firma organizuje kurs i to za darmo? To wydaje mi się podejrzane. Dodatkowy certyfikat przecież się przyda umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 7 Lip 2010r. 00:34  

Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 7 Lip 2010r. 09:45  
CYTAT
Przed maturami nauczyciele informatyki z LO KEN zachęcali do uczestnictwa w bezpłatnym kursie Cisco - jeśli dobrze zrozumiałem - przez Internet. Zapisała się dość duża grupa chętnych. Miał rozpocząć się na początku czerwca, ale nie otrzymaliśmy dalszych informacji. Czy rzeczywiście firma organizuje kurs i to za darmo? To wydaje mi się podejrzane. Dodatkowy certyfikat przecież się przyda umiech

Wiec tak, sam kurs jest za darmo, natomiast za egazmin musisz zaplacic co nie jest ani tanie anie nie latwo go zdac, i dopiero po zdanym egzaminie masz certyfikat.

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lip 2010r. 11:15  
Cisco nie organizuje kursow przez internet umiech materialy szkoleniowe sa tylko tam dostepne.
Tutaj masz informacje co to kursu CCNA
http://cisco(...)anizacja
Oczywiscie po odbyciu takiego szkolenia masz szanse na certyfikat

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Cze 2011r. 21:29  
Jak wygląda kurs Cisco? Co robicie na zajęciach praktycznych?

O kursie Cisco z LO KEN nadal cichosza. W Rzeszowie kurs kosztuje 495 PLN/semestr. Czy opłaca się? Ile kosztuje egzamin certyfikujący? Jest zniżka 70% gdy zaliczymy testy i egzamin semestralny na co najmniej 70%. Można nauczyć się czegoś więcej niż jest w Wikipedii? Potrzebuję jak najwięcej informacji od uczestników kursu Cisco. Piszcie wszystkie spostrzeżenia. Liczy się poziom i jakość, bo dla samego papierka szkoda kasy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 00:00  
Każdy certyfikat cisco jest terminowy??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 07:41  
Certyfikat na poziomie CCNA wazny jest na 3 lat od chwili zdania egzaminu w osrodku do tego przeznaczonym (krakow, warszawa) mozna go przedluzyc rozpoczynajac sciezke z CCNP. Ja robie CCNA w Kielcach w Rzeszowie nie moglem sie dogadac (nie odpisywali na maile, zero kontaktu) Watpie zeby kurs tego typu byl utworzony w Stalowej Woli z uwagi na brak wykladowcy z CCAI (Cisco Certified Academy Instructor) oraz laboratorium zgodnego z wymaganiami Cisco.
Pozdrawiam Krzysiek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 10:23  
Witam
Ja kurs CCNA robiłem rok temu w Rzeszowie w Wyższej Szkole Informatyki i Zarządzania http://cisco.wsiz.rzeszow.pl/index.php?id=aktualnosci. Co do organizacji kursu, to możesz napisać maila i powinni Ci odpisać - ja czekałem trochę aż zbiorą całą grupę. Kurs wyglądał tak że jeździłem w soboty i niedziele i mieliśmy wykłady. Wykładowcy przedstawiają temat, ale wszystko to samo masz w materiałach udostępnianych przez platformę netacad http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html oczywiście po tym jak założą Ci konto na portalu Cisco. W sumie po wykładach i tak trzeba było poczytać we własnym zakresie. Fajne jest to że materiały są w necie, więc można było sobie w domu robić powtórkę. Co do praktyki, to zajęcia były w pracowni informatycznej, sprzęt jest dostępny, można było się bawić. Fajną rzeczą była też praca na symulatorze Cisco PacketTracer ( do sciągnięcia ze stronki Cisco). Większość zadań robiło się wirtualnie bo po kilku godzinach wykładów mało komu chciało się bawić długo ze sprzętem. Ogólnie kurs w Rzeszowie oceniam pozytywnie, byłem laikiem jeśli chodzi o pracę na sprzęcie dlatego dowiedziałem się dużo nowych rzeczy. Heh, niestety z braku czasu nie podchodziłem jeszcze do egzaminu końcowego i to było błędem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Cze 2011r. 13:50  
A jeszcze nawiozujac do oplat to cena CCNA jest chyba jedna z najniszych jesli chodzi o szkolenia z IT umiech

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »