~~gosia | |
|
|
najlepsze przedszkole w stalowej woli to bąbelkowo na ul wojska polskiego mam tam córke i jestem bardzo zadowolona polecam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W bąbelkowie jest jedna grupa dzieci w wieku 2-5 lat. bez podziału masa dzieci. Nie ma pokoju do leżakowania brak zabaw dydaktyczno-rozwojowych tylko z serii "Róbta co chceta" więc co fajnego w tym przedszkolu? Chyba tylko cena prawie 500 zł.))
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
wiesz kochana ze jesli cie stac na to przedszkole to oki ale po pierwsze na godz.7 musze byc w pracy a przedszkole nie jest otwarte od 6 jak inne tylko pozniej i niektorzy musza dluzej pracowac np do 17 a tu sie okazuje ze babelkowo od godziny juz zamkniete i moje dziecko co?siedzi przed wejsciem bo go nie moglam odebrac?? sorki ale za taka kase to powinno byc min od 6-18. przedszkole panstwowe jest czynne od 6-19 juz nie wspomne ze dzieciaki jedza nie wiadomo skad i co- bo przywozone- nie gotuja na miejscu a wiadomo ze takie zarcie w termosie to moze sobie stac i stac reszte to juz przedmowca powiedzial
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Anulka jak jestem przeciwniczką tego bąbelkowa bo po za tym co napisała wcześniej to jeszcze przedszkole nie ma ogródka co w okresie wiosenno-letnim jest bardzo ważne i ma siedzibę nad knajpą.Ale zostawianie dziecka bez opieki przez przedszkolanki to już podlega pod prokuratora (o ile faktycznie to prawda że tam pracują tak nieodpowiedzialne Panie?).
|
|
|
|
|
gosia chciała chyba sprowokować dyskusję. Ja uważam, że bąbelkowa nie można nazwać przedszkolem.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
~~jakion | |
|
|
Gosia to pewnie właścicielka
ot co |
|
|
~~ewcia | |
|
|
A poza tym co to za durna nazwa to BĄBELKOWO? do CZEGO TO W ogóle nawiazuje- mi się z badziewiem kojarzy
|
|
|
|
|
|
a ja jestem za prywatna inicjatywaa nawet jak wlascicielka to co?kazdy sposob reklamy jest dobryniech zyje babelkownia
|
|
~~mama :) | |
|
|
Oj oj widze zazdrość przemawia przez niektórych Pierwsza zasada NIE BYŁEŚ/ŁAŚ NIE WIDZIAŁEŚ/ŁAŚ NIE MÓW Moja pociecha i ja jesteśmy bardzo zadowolone A może sami nie chodziliście do takiego przedszkola no to już wasz problem więc chociaż dajcie innym spokojnie wychowywać dzieci Ciekawe czy kiedyś sami nie skorzystacie z fachowej opieki w Bąbelkowie i sie spotkamy a narazie zanim coś sie powie to trzeba pomyśleć i sprawdzic a nie chlapać językiem Pozdrowienia dla wszystkich z Bąbelkowa |
|
|
~~evka | |
|
|
napiszcie coś więcej o tym przedszkolu, zastanawiam sie właśnie gdzie dać moja córcię. Czy są tam zajęcia dydaktyczne jak w państwowych przedszkolach? Mojej siostry córka chodzi do państwowego, mają tam angielski, rytmikę, podręczniki zatwierdzone przez MEN i w ogóle jakas kontrola z zewnatrz nad tym jest, są zajęcia otwarte dla rodziców, a w tym Bąbelkowie...?
|
|
|
~~??? | |
|
|
|
|
|
~~mama | |
|
|
Byłam widziałam tą "przechowalnie" bo tak kiedyś się ogłosili
Mój malec potrzebował opieki dosłownie na kilka godzin nie miałam go z kim zostawić więc biorę ulotkę do ręki i czytam, że można zostawić dziecko na kilka godzin bez niczego a Ty sobie załatwiasz swoje sprawy czy też nie wiem odpoczywasz. Jadę na Wojska Polskiego do tak zwanej przechowalni i pytam panią czy mogę na dosłownie 3 godziny zostawić pod ich opieką dziecko ponieważ muszę pozałatwiać dość ważne sprawy a 3 letnie dziecko jednak się nie zainteresuje i nie będzie cierpliwie czekało na Mnie w Zusie czy skarbowym. Dostałam odpowiedz : Nasza placówka?/samo to/ nie zajmuję się opieka 3 godzinną kiedy się komu podoba. Taka prawda ogłaszają nie wiadomo co a nie wywiązują się z tego co piszą!! |
|
|
~~tatusio | |
|
|
"A może sami nie chodziliście do takiego przedszkola"
Kochana mamusiu. Zawiadamiam Ci, iż za naszych czasów taki przedszkoli nie było. Dlatego wytłumacz mi proszę jakim cudem mieliśmy do nich uczęszczać? Chyba naturalne że nas w nich nie było skoro ich nie było... |
|
|
|
|
|
Po tym, co dziś wyczytałam o BĄBELKOWIE - zupełnie przypadkiem zresztą (szukałam czegoś o bonach na dzieci w wieku przedszkolnym - wreszcie jakiś lepszy pomysł prezydenta?!) muszę się wypowiedzieć, bo krew mnie zalewa i ... Po pierwsze ja prawie od początku zaprowadzałam swoje dziecko do BĄBELKOWA i jestem i byłam zachwycona. Panie są przemiłe i naprawdę wnikają w sprawy i charakter dziecka, rodzice są informowani i ostrzegani (ja byłam!!!) o trudnościach związanych z adaptacją tak zwaną, zajęcia są prowadzone przy pomocy więcej niż jednego podręcznika - widziałam również na własne oczy dziennik lekcyjny!!!, obiady są dowożone przez jedną z lepszych restauracji tuż przed podaniem - i znów: byłam tego świadkiem!!!, dzieci są przewijane i zadbane a ich ewentualny "nieład" wynika z tego, że biorą udział w zajęciach! Ale dla was jest to mało... Wszyscy mają wady - personel BĄBELKOWA też, ale wy jesteście zazdrośni.
p.s. Z tego co wiem to w okresie letnim dzieci chodzą i na spacery i na place zabaw i do biblioteki więc co?! |
|
|
|
|
Nie pasi - nie dawaj dziecka do Bąbelkowa i tyle. Po co robic niepotrzebnie szum. Chcesz zaszkodzić właścicielce? Żenada. Moje dziecko chodzi prawie 1,5 roku i ja jestem zadowolona i ono. A jak coś nie pasuje, zawsze mówię opiekunkom. Nie stać? Trudno, nie jest to niczyja wina i nie ma co się wyżywać pisząc tu anonimowo.
Latem dzieci chodzą na spacery, do biblioteki - jak napisała przedmówczyni. W miarę możliwości załatwia się Dzieciom wycieczki np do Straży Pożarnej. Jest ok. |
|
|
|
|
Katarzynap masz rację;))
niektórzy wpadli na forum jedynie po to by pokazać jak pesymistycznie nastawieni są do całego świata... Dobrze że jest kilka przedszkoli, każdy może wysłać dziecko do tego które akurat spełnia jego oczekiwania - a oczekiwania jak wiadomo są różne |
|
|
|
|
No to macie Klub Malucha do wyboru do koloru
|
|
|
|
|
Co fakt to fakt. Zapisałam moją Małą do Klubu i jak na razie jestem bardzo zadowolona. Dziecko nie chce z niego wyjść Widać że ciągle się coś tam dzieje i nie ma czasu na nudę. Mam nadzieję że dalej tak będzie...
|
|
|
|
|
CYTAT Oj oj widze zazdrość przemawia przez niektórych Pierwsza zasada NIE BYŁEŚ/ŁAŚ NIE WIDZIAŁEŚ/ŁAŚ NIE MÓW Moja pociecha i ja jesteśmy bardzo zadowolone A może sami nie chodziliście do takiego przedszkola no to już wasz problem więc chociaż dajcie innym spokojnie wychowywać dzieci Ciekawe czy kiedyś sami nie skorzystacie z fachowej opieki w Bąbelkowie i sie spotkamy a narazie zanim coś sie powie to trzeba pomyśleć i sprawdzic a nie chlapać językiem Pozdrowienia dla wszystkich z Bąbelkowa Nie masz porównania do przedszkola publicznego, wiec twój glos się raczej nie liczy ) Swoja drogą nasz prezio jest wyjątkowo głupi, cała Europa inwestuje w edukację przedszkolną, Polska prowadzi szeroka kampanię proprzedszkolną, a on dalej swoje!!! Powtórzę mu w oczy że jest głupi. |
|
|
|
|
Jak to nazwałes stalowowlski prezio. własnie dba o dzieci. Przedszkole nie jest od tego zeby utrzymywac miejsca pracy a dac opieke i realizowac program dla dzieci. Jezeli nie ma kasy to sie szuka rozwiązan. w prywatnej placowce nie bedzie 10 niepotrzebnych stanowisk...
|
|
|
|
|
A czy przypadkiem to przedszkole nie leży na ul. Obr. Westerplatte?
Take Up The Sword Of Justice |
|
|
|
|
na Wojska Polskiego 4
|
|
|
|
|
Wiem, że nie pierwsze wrażenie się liczy ale "robiąc obchód" kilku instytucji sprawujących opiekę nad dziećmi doszłam do kilku wniosków...
Byłam w Krasnalu w Rozawadowie - nie polecam - stara komuna... Bąbelkowo - mało eleganckie wnętrza, zła lokalizacja utrudniająca życie mam z wózkami i mała przestrzeń dla dzieci... Klub Malucha - atrakcyjne wnętrza, wszystko dostosowane do dziećmi, spokój i duży ogrodzony teren Ja wybrałam ale to moje zdanie i nie neguje decyzji innych. Każdy ma prawo do swoich przemyśleń |
|
|
|
|
Nie negując wyboru kogokolwiek przyłączę się do pochlebnych opinii sandiii na temat Klubu Malucha. Polecam! Konkurencyjna oferta.
|
|
|
|
|
Bąbelkowo to jedyne w Stalowej Woli przedszkole prywatne. Na pewno nie jest doskonałe ale to pierwsza inicjatywa tego typu.
Osobiście byłem w tym przedszkolu i nie uważam że warunki w nim panujace są nieodpowiednie. Na pewno lokalizacja nie jest do końca odpowiednuia ale tez znaleść dzisiaj lepszą nie jest łatwo. Jak bedą prywatyzowane przedszkola to i ta w laścicielka bedzie miała szansę rozwoju w dużo lepszych warunkach. Dzieci są zadbane, wychodzą na spacery, opieka jest przewspaniała. Polecam gorąco. Natomiast jestem ciekawy ile kosztuke pobyt dziecka i czy otrzymuje ono dofinansowanie z Urzędu Miasta. Sądzę że nie. |
|