|
|
|
Już nie bawem będą chcieli aby Lech był świętym, zobaczycie !!
Ogromny billboard reklamowy piwa Lech z hasłem "Zimny Lech", umieszczony w Krakowie pod Wawelem zbulwersował dwóch polskich europosłów. Namawiają oni do konsumenckiego bojkotu marki. - Nie wiem, czy asocjacje ze ś. p. Lechem Kaczyńskim były zamierzone, czy też nie. Skłonny nawet jestem uwierzyć, że jest to nieszczęśliwy przypadek i tak jakoś głupio wyszło. To mogło się zdarzyć i nie można wykluczyć nieintencjonalności Kompanii Piwowarskiej - pisze na swoim blogu w Onet.pl Marek Migalski. - Dla bardzo wielu osób ta specyficzna reklama piwa Lech może godzić w ich pamięć o zmarłym prezydencie. Jeśli więc producenci tego trunku mają dobre intencje, odstąpią od tej formy reklamy. Warto zareagować spokojnie, bez histerii, bez bigoterii i zacietrzewienia. (...) Jako klienci mamy pewne formy nacisku na podmioty gospodarcze. Wzywam więc do konsumenckiego bojkotu piwa Lech oraz do akcji nadsyłania protestów wobec tej akcji na adres spółki - pisze europoseł PiS. Znacznie ostrzej wypowiada się na swoim blogu Ryszard Czarnecki. "Umieszczenie przez znany browar reklamy piwa »Lech« tuż przy Wawelu - w formie wielkiego baneru z napisem »Zimny Lech« jest więcej niż nieprzyzwoite. Jest skandalem. Jest w najwyższym stopniu bulwersujące" -pisze europoseł na swoim blogu w Onet.pl. Według Czarneckiego takie posunięcie to świństwo. "Nie wszystko powinno być na sprzedaż, nie ze wszystkiego można robić sobie marketingowe jaja. »Zimny Lech« przekroczył Rubikon moralnej tandety i zwykłego chamstwa." - pisze europoseł. Taka kampania marketingowa, jak uważa Czarnecki, "nie może ujść na sucho". "Autorzy tego pomysłu - podmiot biznesowy, który go firmuje - muszą zostać ukarani. I to przykładnie - tak, aby nie znajdowali naśladowców w takiej pseudomarketingowej ohydzie." - dodaje. Od razu podaje także przykład możliwego "ukarania" odpowiedzialnych za ten pomysł. "Oni boją się tylko jednego: uderzenia po kieszeni. Oni obawiają się tylko akcji społecznego, obywatelskiego bojkotu ich towarów, ich piwa. I dlatego - jako miłośnik piwa, jako jeden z wielu polskich piwoszy - publicznie oświadczam, że odtąd piwa »Lech« pić nie będę. Co więcej: namawiam do tego innych. Pijcie piwo, ale innych marek, innych browarów." - apeluje na blogu europoseł. Komuś tu chyba upał zrobił uszczerbek na zdrowiu. Zimny Lech znany był jeszcze przed tragiczną śmiercią tego L.K. i nie narusza uczuć. Ale PiS znajdzie we wszystkim coś przeciwko im. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobrze pamietam ze Ty po wyborach pozegnałeś się z tym forum ?
Swoją drogą osoby które nie udzielają się w innych tematach na forum , tylko piszą o politycznych sprawach powinny być grzecznie banowane. |
|
|
|
|
acer występuje tutaj pod kilkoma nickami, pewnie pomyliły mu się co mnie nie dziwi, jest ich sporo. Też pamiętam ,że się żegnał ze wszystkimi, ale nikt jakoś nie rozpaczał z tego powodu, nawet dostał kilka jobów na pożegnanie
P.S. CYTAT Już nie bawem będą chcieli aby Lech był świętym, zobaczycie !! niebawem pisze się razem !!! A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Głupota p_osłów PIS sięgnęła dna. Dziś reklama zniknęła. Nie była na wawelu tylko była widoczna z wawelu, z odległości około 1 km. Dziś sobie kupie butelkę zimnego Lecha a jutro zamówię w restauracji Kaczkę po Polsku....
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
jestes kretynem jakich mało w tym idootycznym zarciku była kaczka po smolensku ale prostactwo takie jak Ty nawet powtorzyc nie umie. Za takie glupie gadanie powinno sie od razu skazywac na 100 godzin prac publicznych!! zycze Ci aby po Twojej smierci ludzie drwili z Ciebie w identyczny sposob
PATAFIAN |
|
|
|
|
Polarny co ty pierdzielisz, co ma Zimny Lech do Kaczyńskiego. Chyba ci się z upału mózg zlasował. Nie znałem żartu o kaczce smoleńskiej więc nie mogłem go powtórzyć. Pokazałem głupotę tych PISD. Co będzie dalej? Każą browarom wielkopolskim zlikwidować markę Lech? Kiedy ta głupota się skończy?
PS Kaczka po polsku do prawdziwe danie, też należy je zlikwidować z menu restauracji w Polsce? Jutro będzie kolejna wojna w Polsce, o krzyż "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Na głupotę niektórych ręce już opadają.
Piłam zimnego lecha i tylko lecha kilka lat temu i piję do dziś. Ciepły mi nie smakuje. Co to, w Krakowie w okolicy Wawelu nie będzie już można wymówić lub napisać słowa Lech bez przymiotnika "najwspanialszy, waleczny, bohaterski, zamordowany, święty ....itp" . Chcę powiedzieć że raz nieświeży /ale zimny/ lech mi zaszkodził i dostałam sraczki. Ale świat cały musi z nas polaczków rechotać. |
|
|
|
|
CYTAT Chcę powiedzieć że raz nieświeży /ale zimny/ lech mi zaszkodził i dostałam sraczki. Ale świat cały musi z nas polaczków rechotać. Szczególnie Gabon, Boliwia i Demokratyczna Republika Timoru Wschodniego , oni się pewnie rechoczą najgłośniej bo inne panstwa mają to w dupie. Moze problem sraczki spowodowany był nie jakością ale ilością ? |
|
|
|
|
I znowu mają z nas polewke za granicą że jesteśmy bandą d... ehh.
Ps. zimny lech najlepszy "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
lech jest cieniutki.
Porter tylko piwko porter . |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Każdy ma prawo do kupowania i picia tego,co mu się tylko podoba.A wy swoje smaki zatrzymajcie dla siebie.Znalazło się kilku awanturników,którzy chcą znowu mieć swoje 5 minut w publice i podpuszczają naiwnych szaraków.Innemu tęcza kojarzy się z homoseksualizmem,kropka z diabłem,czy h.. wie z czym.Zawsze znajdą się idioci,którzy nie mają innego zajęcia.Dzienniki podsycają temat,bo TVN by nie istniał bez takich debilnych "problemów".Dzisiaj co 10 min. temat-krzyż.Już mi niedobrze!A Czarnecki namawia społeczeństwo do spożywania alkoholu.A śwuat się śmieje.Co niektórzy są tu żałośni.
|
|
|
|
|
Pewnie problem sraczki spowodowany był faktycznie ilością.
Dziś chciałam o czym innym a mianowicie o krzyżu. Oglądam w tv hecę pod pałacem prezydenckim. Aż płakać się chce na to co można zrobić poprzez propagandę z ciemnym narodem, jeśli chce się go użyć do swoich politycznych celów. Skrupułów żadnych niet. Można się posługiwać wszystkimi symbolami, nawet krzyżem. Można by pewnie poświęcić nawet życie kilku napalonych obrońców krzyża, aby tylko uzyskać zamierzony skutek. Bo tam w pewnej chwili było bardzo groźnie, o mały włos nie polała się krew. To jednak nic nie obchodziło Jarosława ani całą jego paczkę, nie obchodziło też Rydzyka, który przez radio zagrzewał do boju. Czy ci ludzie wiedzą co to jest modlitwa albo prawdziwy krzyż niesiony przez swoje życie? |
|
|
|
|
Niestety sama prawda "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Wiesz, miałem taki plan bo jak przyjeżdżam wieczorem to nie ma miejsca na parkingu i muszę na ulicy parkować. A tak to bym sprawę załatwił raz na zawsze:-))))
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Zrobili sobie szopke z tego krzyża. Po prostu brak słów.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
To zwykli fanatycy. Tak naprawdę niczym nie różnią się od talibów. Przykro.........
|
|
|
|
A co ty, to nie są zwykli fanatycy, tylko zindoktrynowani. Ktoś bardzo się postarał żeby ich tak podkręcić. Zwróć uwagę co oni krzyczeli. To jedna wielka polityka. Jaro nie wygrał, to robi co może żeby się odegrać i pokazać pazury. Moim zdaniem tylko człowiek chory na władzę jest zdolny rozbić własny naród aby osiągnąć cel. Żeby tylko nie było powtórki z historii. Hitler też od czegoś zaczynał,a potem, psychik jeden, przekręcił za sobą większą część narodu.
Myślicie że ci ludzie co szarpali się pod krzyżem to by w imię wiary nie poszli na wojnę wrogów zabijać. Przecież ojczyzna to oni, wiara to oni, prawda to oni, prawo i sprawiedliwość to oni. Wojny krzyżowe też były za wiarę. |
|
|
|
|
Wszystkiemu winna jest polityka PO i cała ta szopka którą i wy się tutaj przejmujecie i wałkujecie jest zwykłym tematem zastępczym...
Zwróćcie uwagę na to kto od miesiąca gada o przeniesieniu lub likwidacji krzyża - Nawet termin podali aby zmobilizować fanatyków PIS No to fanatycy przyszli sprowokowani, a wystarczyło po cichu krzyż przenieść i było by z głowy. A tak teraz każdy gada o jakimś krzyżu zamiast o gospodarce i łamaniu obietnic przez PO. PIS się dał wciągnąć jak dziecko w gierki PO- mam nadzieję, że niektórzy dostrzegą o co chodzi w tym wszystkim a chodzi o przysłonienie niewygodnego tematu. PS> mówiłem, że Tusk po wyborach zwiększy podatki i się nie myliłem. Czekam aż parę osób przeprosi mnie za popieranie PO - teraz przez nich będę oddawał większy haracz na nierobów a sam będę miał mniej pieniążków na swoje utrzymanie i wydatki (nie dam też zarobić). Co do tematu PIWA - "Zimny Lech" jeżeli to nie jest chamstwo to ja już nie wiem jakim chamem i prostakiem trzeba być aby tego nie rozumieć. Trochę kultury bo każdemu należy się szacunek a zwłaszcza zmarłej osobie. Kawały z zimnym lechem chodziły zaraz po tragedii więc nie mówcie mi że to tylko przypadek chamki. (ps. nie jestem z PISu a prezydenta nie lubiłem na wypadek gdyby ktoś chciał mi zarzucić stronniczość) Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
To prawda, że skandowali "Jarosław". Lech dzielił za życia, a po śmierci Jarosław przejął pałeczkę. Porównanie do Hitlera bardzo trafne.
A wracając do tematu "Zimny Lech" to lepszej reklamy dla piwa nie można sobie wyobrazić. Migalski z Czarneckim powinni dostać od browaru potężną premie:-))) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT PS> mówiłem, że Tusk po wyborach zwiększy podatki i się nie myliłem. Czekam aż parę osób przeprosi mnie za popieranie PO - teraz przez nich będę oddawał większy haracz na nierobów a sam będę miał mniej pieniążków na swoje utrzymanie i wydatki (nie dam też zarobić). Jaja sobie robisz? potrafisz liczyć? to jest podwyżka o 1% czyli jedną setną część. Cała ta nagonka jest po to by handlowcy spokojnie mogli sobie podnieść ceny o kilka procent twierdząc, że to z powodu większego Vat'u. Już dziś w radio słuchałem "specjalistów" jak pokrętnie udowadniali, że ceny wzrosną o kilka lub nawet kilkanaście procent. Nie zgadzam się z podwyżką podatku VAT, ale krew mnie zalewa jak słucham "specjalistów" jak manipulują narodem. To tak jak by uważali, że ciemniactwo matematyki nie miało w szkole i nie potrafiło liczyć. CYTAT Co do tematu PIWA - "Zimny Lech" jeżeli to nie jest chamstwo to ja już nie wiem jakim chamem i prostakiem trzeba być aby tego nie rozumieć. Trochę kultury bo każdemu należy się szacunek a zwłaszcza zmarłej osobie. Kawały z zimnym lechem chodziły zaraz po tragedii więc nie mówcie mi że to tylko przypadek chamki. (ps. nie jestem z PISu a prezydenta nie lubiłem na wypadek gdyby ktoś chciał mi zarzucić stronniczość) Kojarzenie marki piwa z Prezydentem to totalna porażka. Reklamy w tv były dużo wcześniej niż katastrofa. Lech Kaczyński dzieli naród nawet po śmierci, to jest po prostu przykre. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
lemingi prawią o indoktrynacji?
oczywiście teraz gospodarka się nie liczy, ważny jest krzyż - tylko to w mediach istnieje, jedna uwaga tylko Wy poruszacie ten temat, tylko dla was jest on ważny dostrzegacie coś w tym? ps. odnośnie krzyża polecam : Dogmat Krzyża i małe fragmenty (bo sam tekst dla niektórych może być za długi): [...]Czymże jest dla 2000-letniej tradycji naszych schrystianizowanych ziem epizod ostatnich 70 lat w których to zewnętrzne organizmy ideologiczne próbują zaszczepić tu sztuczną tkankę, diametralnie inną i obcą? Czym jest idiotyczny postulat nadania praw związku cyklicznej, acz epizodycznej kopulacji jednopłciowej wobec pamięci Wiednia czy Monte Cassino? Czym jest postulat neutralności światopoglądowej i przyjęcia postawy tzw. humanizmu racjonalistycznego wobec milionów zebranych na błoniach w 1979 roku? Czym Gay Pride wobec Jasnej Góry? Otóż nawet największy lewak musi przyznać, że skala porównywanych zjawisk różni się tak diametralnie, że porównania które należałoby przytoczyć dla zobrazowania tej różnicy siłą rzeczy muszą być absurdalne. To jak porównywać ciche pierdnięcie mrówki do wybuchu Krakatau, to jak zestawienie Zakościelnego z Marlonem Brando, to jak poślizgnięcie się Myszki Miki na bananie i śmierć Rolanda. Czemu beztroski spacer przytulonej pary homoseksualistów ma być bezdyskusyjnie akceptowalny, a wokół symbolu naszej Tradycji - Krzyża - toczą się rozmowy, jakby był niezręcznym fantem z którym to nie wiadomo, co zrobić, by uniknąć faux pas? [...] Nie dajmy się wciągać w debatę z ludźmi niosącymi na sztandarach pacyfki i inne orientalne znaczki mające symbolizować pozornie podniosłe idee. Nie mamy o czym rozmawiać - dziś o aborcji? To może jutro o pedofilii, albo o mieleniu ludzi na mięso do hamburgerów? Czemu nie? Wejście na płaszczyznę dyskusji narzuconą nam przez lewactwo skazuje nas automatycznie na klęskę.[...] fanatyk, talib kafarek ma to gdzieś - bardziej go wqurw.. podwyższanie podatków i dalszy brak rozsądnych reform, jak choćby zwalnianie armii urzędników - partia palikota ciągnie nas na dno - ale ważny jest krzyż. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Tak Kafarek, PO wysłała tych ludzi pod pałac, żeby bronili krzyża. Kazali im skandować "Jarosław". Co jeszcze wymyślisz?
Co do gospodarki to Premier zaprosił dziś szefów wszystkich klubów parlamentarnych. PiS olał temat, bo mają to w dupie. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Tak Kafarek, PO wysłała tych ludzi pod pałac, żeby bronili krzyża. Kazali im skandować \"Jarosław\". Co jeszcze wymyślisz? Co do gospodarki to Premier zaprosił dziś szefów wszystkich klubów parlamentarnych. PiS olał temat, bo mają to w dupie. hehe a po co się ładować w coś za co tusek jest odpowiedzialny? zresztą to też tylko kolejny chwyt - bo jeśli się nie uda to można będzie zwalić winę na innych omijałbym to gówniane towarzycho szerokim łukiem tu masz analize o VAT Kilka słów o podwyżce podstawowej stawki VAT i bankrutującej Polsce! z tego 1% może wyjść prawie 5 % ? i jeśli już matoły idą w tym kierunku to czarno to widzę. I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
CYTAT [ Lech Kaczyński dzieli naród nawet po śmierci, to jest po prostu przykre. Rzygać się chce juz od takich stwierdzen. Obie te partie i ich zwoleników powinni zamknąc na bezludnej wyspie, na min.kilka lat. |
|
|
|
|
ktosik i kafarek to jedna i ta sama osoba
nawet wiem już kto to |
|