|
|
|
Czy orientuje się ktoś jak jest z używaniem cb w Niemczech? Czy są jakieś problemy. Przeszukałem fora ale nie mam jednoznacznej odpowiedzi wiem ,że kanałem jest 28 ale mi chodzi o prawny aspekt jak zatrzyma cię policja czy można posiadać radio czy nie.
//moderowano tytuł - anulka Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
inne pasmo inny kanał cbforum.pl
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Z tego co się orientuję to u Niemców nie ma żadnego problemu. Na granicy przeskanuj radio i dowiesz się, którego kanału używają Polacy. Wjeżdżając do Austrii musisz wiedzieć, że tam używanie CB jest zabronione.
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
Hej wróciłem w sobotę z Holandii przejechałem całe Niemcy z dużą anteną na dachu i nikt o nic nie miał pretensji. Prawie wszyscy Polacy jadący za granicą mają CB i nikt się nigdy nie przyczepia. Wyjeżdżając za granicę rozmawiamy na kanale 28.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
nikt nie robi problemów ale jak byś chciał tak zgodnie z prawem to musisz miec ze sobą homologacje i najlepiej jeśli radio ma przełącznik z pl na eur
|
|
|
|
|
Nie ma problemu z używaniem na terenie praktycznie całej europy.
Polacy poza granicami rozmawiają na 28 kanale , Wniemczech obowiązuje inny standard częstotliwości i mocy z jaką nadaje CB radio u nas są to "0" czyli czestotliwość kazdego kanalu kończy się 0 . w niemczech są to "5" poza tym w Polsce moc radia w AM to maxymalnie 4W u sasiadów AM - 1W i cała filozofia ,większośc radyjek i tak ma CE czyli certyfikat jakosci na całą europę |
|