|
|
|
Holland: Kaczyński chce zawłaszczyć jak najwięcej przestrzeni dla zwłok swojego brata Życie zaczyna się też wtedy, kiedy pijany pluszowy miś narzyga do ułożonych w kształcie krzyża puszek po piwie, oczywiście życie społeczne. W tłumie nienawidzących się nawzajem Polaków – ocenia spór wokół krzyża przed Pałacem Prezydenckim Agnieszka Holland. Surowa ocena spotyka Jarosława Kaczyńskiego. - On nie jest symbolem, Antygoną, zbolała maska, to jest maska wsciekłosci, która widac, jak tylko zdejmie na chwile maske poczciwego wujka - komentuje Holland. - Ludzie tego autoramentu mogą reagować na tak straszliwą stratę jakąś niebywałą potrzebą agresji. Myślę, że coś takiego sie dzieje. I to można zaklinać, ośmieszać, używać do tego wszelkich narzędzi, łącznie z biedakami pod tym krzyżem - dodaje. Szkoda że PiS rządzi naszym województwem i miastem wszyscy narzekają, że to Polska B. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i co z tego !
PiS to jedyna uczciwa partia w Polsce |
|
|
|
|
CYTAT PiS to jedyna uczciwa partia w Polsce Popieram. Może nie jedyna uczciwa, ale uczciwa. Zresztą - wszystkie partie są uczciwe. Szkoda, że tego samego nie da się powiedzieć o jej członkach. |
|
|
|
|
Czujemy się jak na cmentarzu" - skarżą się mieszkańcy sopockiego domu L. Kaczyńskiego
Mieszkańcy sopockiej kamienicy, w której mieszkał Lech Kaczyński, mają dość zniczy i rozmodlonego tłumu pod oknami. Co miesiąc zbierają się tam sympatycy byłego prezydenta. Ostatnio był wśród nich Jacek Kurski. - Gdyby nie to, że syn mnie zatrzymał, to bym zeszła i dała temu Kurskiemu - denerwuje się pani Joanna, niegdyś sąsiadka Lecha Kaczyńskiego. - Tu nie idzie żyć, czujemy się jak na cmentarzu - dodaje. Znicze pod sopocką kamienicą płoną od 10 kwietnia. Początkowo ustawiano je spontanicznie. Teraz wygląda to na zorganizowaną akcję. - Przyjeżdżają mikrobusami całe wycieczki. Śpiewają, klęczą, odmawiają różaniec. Tyle, że tu nic nie ma. Mieszkanie stoi puste. Nawet Marta rzadko zagląda - mówi jeden z mieszkańców. "Usłyszałam, że jestem starą komunistką..." Ale znicze to nie wszystko. Na płocie rozwieszono patriotyczne plakaty, pomiędzy szczeble powtykano narodowe flagi powleczone kirem. - Próbowałam przekonywać, że niszczą nam płot, że depczą ogródek. W odpowiedzi usłyszałam, że jestem starą komunistką i że jeśli chcę, to mogę się wyprowadzić - opowiada pani Joanna w rozmowie z reporterem TOK FM. Mieszkańcy są rozgoryczeni brakiem reakcji władz miasta. Twierdzą, że nikt nie pomaga im sprzątać terenu. W urzędzie dowiedzieli się, że za porządek odpowiada wspólnota. - Harcerze sprzątali przez pierwsze trzy dni. Później kwiaty gniły tygodniami - mówi kobieta wracająca z położonego nieopodal sklepu. - Wspólnoty nie stać na zamawianie co rusz ciężarówki sprzątającej te śmieci - dodaje. Będzie muzeum? Mieszkańców dodatkowo elektryzuje propozycja utworzenia w mieszkaniu byłego prezydenta muzeum. Mówią, że nigdy się na to nie zgodzą. Placówka przyciągnęłaby jeszcze większą rzeszę zwolenników byłego prezydenta. Być może procesje pod dom by ustały, gdyby ustawiono w mieście specjalną tablicę poświęconą pamięci prezydenckiej pary. - Taka tablica będzie w kościele, do którego chodził prezydent z małżonką. To inicjatywa tamtejszego proboszcza - mówi prezydent Sopotu Jacek Karnowski, prezydent Sopotu. - Co do nastrojów w kamienicy, to cóż jej mieszkańcom doradziłbym więcej cierpliwości - dodaje. Ale pomysł proboszcza nie podoba się lokalnym działaczom PiS. Hanna Foltyn-Kubicka przekonuje, że tablica powinna być wmurowana na skwerze przy kamienicy. - Tam można było spotkać prezydenta na spacerze. To idealne miejsce - mówi. Byli sąsiedzi prezydenta pomysł popierają, ale mają wątpliwości, czy to rozwiąże ich problemy. - Oni się zachowują jak sekta. Im potrzebny jest konflikt - uważa pani Joanna. - Nawet jak tablica stanie, to powiedzą, że jest nie taka, jak by chcieli, i dalej będą tu przychodzić. Tak jak w Warszawie - powiedziała mieszkanka sopockiej kamienicy, w której mieszkał Lech Kaczyński. wyborcza |
|
|
|
|
CYTAT i co z tego ! PiS to jedyna uczciwa partia w Polsce PiSzesz o "Bezprawiu i Niesprawiedliwości" ?? nazwa zacna z tym że prawie cała góra z wyrokami (głównie za kłamstwa pomówienia i obrażanie ludzi) więc nie wiem jak te fakty mają się do nazwy i tego co piszesz :/ "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Według Piechocińskiego, PiS wykluczając Kluzik-Rostkowską i Jakubiak potwierdził, że swój radykalny nurt oraz to, że budując twierdzę, jest nastawiony na walkę, a nie dialog. Jego zdaniem, powinno niepokoić to, że w największej partii opozycyjnej nie ma demokracji, tylko sekciarstwo
|
|
|
|
|
Najlepszy jest czarnecki. Ten baran nie ma gdzie już pójść więc wszystko akceptuje jak leci. Wczorajsza jego wypowiedz w TVN 24 była świetna. Strach w oczach przed każdym pytaniem. Co powiedzieć by nie wnerwić prezesa i gwoździa ziobry. Ale tacy jak czarnecki będą wieczni włażą w dupę bez wazeliny. Na swoim blogu nawet twierdzi, że umowa gazowa którą podpisał nasz rząd (tak tą aktualną) jest dobra dzięki opozycji czyli pisowi.
CYTAT Pytanie tygodnia: jeśli umowa gazowa polsko-rosyjska jest tak dobra, jak przedstawia to rząd to czy nie wynika to czasem głównie z faktu nieustającej, wielomiesięcznej presji ze strony opozycji (przede wszystkim PiS)? I czy rząd Tuska potrafi to przyznać? Wiem, że to pytania retoryczne i że nie dostanę na nie odpowiedzi. Ale je stawiam. Zostawiam ślad... http://niezalezna.pl/blog/show/id/3335 Wydawało mi się, że PiS był przeciwny od początku do końca. Ale jak by się okazało, że nie jest taka zła a może nawet dobra to czarnecki przypomni o sobie, że on był pierwszy i dobra jest tylko dzięki kochanemu prezesowi. P.S. Nazwisko tego barana celowo z małej litery. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
"PiS w narożniku, Ziobro to nie - Ta decyzja jest początkiem ustawania się PiS-u w narożniku, z którego nie będzie już wyjścia - powiedziała w TVN24 posłanka Elżbieta Jakubiak, oceniając wykluczenie jej i Joanny Kluzik-Rostkowskiej z partii. - Nie zgadzam się z tym - dodała nie kryjąc żalu, iż nie ma już na PiS wpływu. Jakubiak nie zgadza się z powodami, dla których wyrzucono ją w piątek z partii. Zapewniła, że nigdy nie szkodziła partii, ani jej nie krytykowała. - Jeśli już, to spierałam się o to, co ma robić PiS, żeby był lepszy. Nigdy nie byłam osobą burzącą. Zawsze uważałam, że musimy iść do przodu, wyjść z pozycji ofiary, nad którą znęca się Platforma Obywatelska i przejść do roli opresora, bo mamy potencjał - powiedziała była już posłanka PiS. Jej zdaniem, decyzja o wykluczeniu jej i Joanny Kluzik-Rostkowskiej z partii, jest początkiem ustawania się PiS-u w narożniku, z którego nie będzie już wyjścia. - Władza Zbigniewa Ziobry i Antoniego Macierewicza to nie jest przyszłość dla Prawa i Sprawiedliwości, to nie są ludzie, którzy rozwiążą problemy Polski - stwierdziła. - Ale Jarosław Kaczyński podjął już tę decyzję - dodała. |
|