|
|
|
Witam, czy to prawda, że jak się składa wniosek o dowód przed urodzinami jest on ważny 5 lat? Bo jedni mówią tak inni inaczej.. i sama nie wiem. ;) Jak to w końcu jest ?!
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a to nie mozna zadzwonic i sie zapytac ??
u zrodla ?? 156433442 taki byl numer, mozliwe ze jest nadal |
|
|
|
|
A jeśli wiesz to nie możesz odpowiedzieć tylko będziesz się wywyższał ?
|
|
|
|
|
jak sie wywyzszal nie czaje
ze Ci leń w dupie siedzi, skad ja mam wiedziec, o takim czyms |
|
|
|
|
Być może jesteś pełnoletni i posiadasz dowód, skoro tak to chyba powinieneś wiedzieć, a skoro nie wiesz to po co komentujesz ten wątek?!
|
|
|
|
|
po to ze dalem ci namiary
zapytaj trudne ?? nie poszukaj w necie wydzial spraw obywatelskich w stalowej woli telefon trudne ??? |
|
|
|
|
CYTAT Być może jesteś pełnoletni i posiadasz dowód, skoro tak to chyba powinieneś wiedzieć, a skoro nie wiesz to po co komentujesz ten wątek?! bo to będą wiedzieli tylko w urzędzie a pozostałym tylko będzie się wydawało że wiedzą. pyszczysz do PITUCHa a On ci tylko napisał gdzie możesz zadzwonić skoro boisz się iść osobiście do źródła i zapytać.... Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
banalne ;)
ale gdybym prosiła o numer, to bym napisała ze potrzebny mi numer ale mimo wszystko dzieki! buu |
|
|
|
|
trzęsę portkami ;)
|
|
|
|
|
Tak to prawda, jeżeli osoba przed 18 rokiem życia złoży podanie o wydanie dowodu osobistego tzw. tymczasowego dokument jest ważny tylko 5 lat.
|
|
|
|
|
nawet jeżeli zrobi się to tydzień przed 18-nastymi urodzinami ??
|
|
|
|
|
Jak wyrabiasz dowod przed 18 jest to dowod tymczasowy i jest wazny tylko 5 lat ale niczym sie nie rozni od normalnego dowodu ma tylko krotsza date waznosci a po ukonczeniu 18 staje sie normalnym dowodem a jesli chodzi o ten tydzien przed urodzinami to hm... masz na mysli zlozenie wniosku tydzien przed urodzinami czy wydanie dokumentu tydzien przed urodzinami?
CYTAT bo to będą wiedzieli tylko w urzędzie a pozostałym tylko będzie się wydawało że wiedzą. pyszczysz do PITUCHa a On ci tylko napisał gdzie możesz zadzwonić skoro boisz się iść osobiście do źródła i zapytać.... a skad kolega wie? ja np wyrabialam taki dowod i nie wydaje mi sie ze jest wazny 5 lat tylko to wiem i ręcze za to info głową |
|
|
|
|
chodzi mi o złożenie wniosku ;)
tydzien przed urodzinami a wydanie pewnie z miesiac po hehe ;)) |
|
|
|
|
no wydanie sie czeka 30 dni z czego po 2 tygodniach mozna juz pytac hehe widze lubisz sobie utrudniac zycie nie lepiej poczekac ten tydzien? zapytaj w urzedzie jak juz pisali wczesniej koledzy bo taki szacher macher to skomplikowana sytuacja
|
|