Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Czy ktoś się orientuje jak to wygląda, czy można dorobić ??
bo wygloda na to , że nieeee !!! http://www.idn.o(...)rodz.htm Art. 10. ust. 5. Dodatek nie przysługuje osobie, o której mowa w ust. 1, jeżeli: pkt.3) podjęła lub kontynuuje zatrudnienie lub inną pracę zarobkową w okresie korzystania z urlopu wychowawczego; Na to ustawe powołął się MOPS, lecz w podaniu jest oświadczenie, ktore mniej wiecej brzmi: - ...nie podjelam zadnej innej pracy zarobkowej , ktora UNIEMOŻLIWIA SPRAWOWANIE OPIEKI NAD DZIECKIEM ..... 2H dziennie to chyba nie problem zostawic dziecko u babci ! ..................................................... czyli idac na 1/4 (2godziny) etatu do pracy dorobic 200 pare PLN zabiorą te nędzne 4 setki ? TO SIE NAZWYWA POLITYKA PRO RODZINNA !!!! da sie to jakoś ominąć ?? umowa odzielo , umowa zlecenie ?? czy jak mi tu podpowiadaja ROŚNIE W SIŁE CZARNA STREFA CZYLI PRACA NA CZARNO !!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
odswierzam bo ....
|
|
|
|
|
nooo, inteligenci, inteligentki !!!
HELP !!! |
|
|
|
|
nie nie można niestety. od zawsze tak było że albo rybki albo..
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 31 Maja 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Art. 1862. § 1. W czasie urlopu wychowawczego pracownik ma prawo podjąć pracę zarobkową u dotychczasowego lub innego pracodawcy albo inną działalność, a także naukę lub szkolenie, jeżeli nie wyłącza to możliwości sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem.
Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego, lecz niekorzystający z niego może wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o obniżenie jego wymiaru czasu pracy. Obniżenie to nie może być niższe niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym mógłby korzystać z takiego urlopu. Pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika. Art.10 ust.5 pkt 3 ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych (Dz.U. Nr 228, poz.2255 ze zm.) dodatek do zasiłku rodzinnego należny z tytułu opieki nad dzieckiem w okresie korzystania z urlopu wychowawczego nie przysługuje osobie, podjęła lub kontynuuje zatrudnienie lub inną pracę zarobkową w okresie korzystania z urlopu wychowawczego. |
|
|
|
|
~zojka~
czyli właśnie 2 atrykóły siewykluczaja wzajemnie!! ot problem!! i teraz pozostaje "widzimisie !" urzędasa! brnąc dalej w temat , sie dowiedziałem ze ŻADNEJ PRACY !!!! a szara strefa bedzie rosła dzieki ci RP |
|
|
|
|
Odświerzam
tylko dla tego jako news ! po 3eh tyg . wiem ze nie da sie dorobić ! MOPS ! 3ma łape i ich widzi mi się , rządzi ! pozdrawiam wszystkie "biedne" Mamy, Mamcie |
|
|
|
|
pozdrawiam polityke PRO RODZINNĄ !!!
żeby was k..a szlak trafił !!! |
|
|
|
|
Ale o co Ci chodzi. Albo urlop wychowawczy albo praca. Jak dziecko może zostać z babcią, a żonka chce iść do pracy to niech idzie do pracy a dziecko do babci. Więcej zarobi niż te 4 setki.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
MASZ KAJTKA ? chyba nie a babcia nie bedzie sie użerać 8 H bo wiekowa jest ! a laska nie moze dorobic 2 stowy bo jej 4 zabiorą ! |
|
|
|
|
DOROBIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bo myslisz ze 400 hah styka ? |
|
|
|
|
i skłądanie papierów co roku
o JAŁOMUŻNE moja: idz do skarbowki po pismo o dochodach jakich ? no trza ! bryklo Cie ? nie! najlepsze jest to ze nie byliśmy małżeństwem i tak ZUS chial pismo o mych dochodach za rok xxxxx pozdrawiam laske w skarbowce "ale pan nic nie zarobił" tak w PL nie a pismo mi 3a ! A MOZE KUR...A AUTOMATYZACJA SKARBOWY ZUS NFZ ? LECIMY W 21 WIEK ! |
|
|
|
|
Wyobraź sobie, że mam kajtka. Nie stać nas było na urlop wychowawczy. Babcia siedziała do 3 roku, a potem córka poszła do przedszkola. Jak babcia nie mogła to była opiekunka.
Jak uważasz, że to składanie papierów o jałmużnę było poniżej waszej godności to trzeba było iść do pracy i nie zawracać dupy urzędasom. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek"
jak uważasz, że to składanie papierów o jałmużnę było poniżej waszej godności to trzeba było iść do pracy i nie zawracać dupy urzędasom." 1. twoja babcia może ma siłe sie buja po planecie OBY ! komplement ! skladanie papierow !! tu o nie godność chodzi bo 3a a nawet "iśc do pracy" to h... mi to da papiery i tak 3a złożyć |
|
|
|
|
Jakie papiery trzeba złożyć, bo już nie kumam. Nie ma obowiązku być na urlopie wychowawczym.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
co roku skladasz papiery !
głupota! a obowizaek, to juz widzimi sie bije do tego, ze ma chwile wolnego by dorobiła a tu nie wolno ! |
|
|
|
|
No nie wolno, takie prawo:-((
|