NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Kaczyński dzieli Polaków i buntuje-video, Krzywonos: Pan buntuje ludzi (Kaczyński)
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 21:02  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 21:02  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 21:35  
czyli gwiazda z odzysku, promowana w miejsce zamordowanej Walentynowicz (z którą tw bolek zawsze miał "problemy")...- dzisiaj tylko tuskowa tarcza.

Obrazek

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 21:43  
[cytat]czyli gwiazda z odzysku, promowana w miejsce zamordowanej Walentynowicz (z którą tw bolek zawsze miał \"problemy\")...- dzisiaj tylko tuskowa tarcza.

twoje słowa nadają się do prokuratora PiSowska świnio !! "zamordowanej" co za sku***

To zdjęcie ze spotkania kobiet w pałacu kultury, manipilancie jeden PiSowski !!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:04  
CYTAT

twoje słowa nadają się do prokuratora PiSowska świnio !! \"zamordowanej\" co za sku***

Acer, kiedyś napisałeś temat "Chciałem się pożegnać" napisałeś tam ze usuniesz wszystkie swoje wypowiedzi na znak protestu i ze odejdziesz, pisałeś ze już nie będziesz podkręcał licznika wejść SM... i co ? Ten nochal, w Twoim profilu pasuje jak ulał do Ciebie.

Ps: Podobno pisowcy potrafią tylko obrażać i wyzywać innych, więc pewnie znalazło by się tam miejsce dla Ciebie umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:11  
CYTAT
czyli gwiazda z odzysku, promowana w miejsce zamordowanej Walentynowicz (z którą tw bolek zawsze miał problemy)...- dzisiaj tylko tuskowa tarcza.

twoje słowa nadają się do prokuratora PiSowska świnio !! \"zamordowanej\" co za sku***

To zdjęcie ze spotkania kobiet w pałacu kultury, manipilancie jeden PiSowski !!

smiech2 wszystko jest możliwe, jeśli człowiek trafi na "rozgrzaną" sędzinę, pożyteczny (wiesz co), bo w tej naszej bananowej republice pojawili się już więźniowie polityczni, może dlatego czujesz się taki pewny? (za pisu tego nie było)

i na dokładkę spójrz jeszcze raz na "panią tarczę" i powiedz czy twój prezydent widzi w niej jeszcze kobietę? czy już kaszalota.

umiech

I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:14  
tak myślą Polacy:

z forum t v n 2 4

Obrazek

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:24  
Solidarnośc - ludzie bez JAJ. I banda CHAMÓW!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:42  

Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja

kid 2010-08-30, ostatnia aktualizacja 2010-08-30 21:59:19.0

Nagranie wystąpienia Henryki Krzywonos na rocznicowym zjeździe "Solidarności" niemal natychmiast pojawiło się na Youtube. A na profilu Henryki Krzywonos w ciągu kilku godzin po jej wystąpieniu pojawiło się kilkaset wpisów internautów zachwyconych jej wystąpieniem

Arkadiusz Pisarski: Dziękuję Pani Henryko za to, że tak jak kiedyś pewna kobieta zatrzymała strajkujących, by nie kończyli strajku, dzisiaj powiedziała Pani to co powinien powiedzieć prawdziwy bohater Sierpnia 80. Prosta kobieta, a mądrzejsza od profesorów, to było wspaniałe - Brawo

Iwona Krupa: Swoją postawą przywraca Pani wiarę w drugiego człowieka, bliźniego, który potrafi przeciwstawić się w każdych okolicznościach Kłamstwu, obłudzie, podłości, by bronić takich wartości jak honor, prawda, sprawiedliwość i SOLIDARNOŚĆ. Dziękuję

Staszek Trzciński: Wielkie wyrazy wdzięczności dla Pani, Pani Henryko;) Cieszę się ogromnie, że kiedyś poznałem Panią na Politechnice Warszawskiej, cieszy mnie to, że Pani po raz kolejny zdobyła się na iście bohaterski czyn, bo obrona pamięci takich Polaków jak Jacek Kuroń czy Tadeusz Mazowiecki jest zachowaniem bardzo odważnym, niemalże bohaterskimumiech

Adam Borucki: To co dzisiaj Pani zrobiła, co dzisiaj Pani powiedziała, zasługuje na szacunek. To właśnie ktoś taki jak Pani, ktoś kto tyle wycierpiał, ktoś kogo życie rząd PRL zmienił w piekło ma prawo mówić czym była, jest i czym powinna być SOLIDARNOSC!!!

Ewa Szturma: Go girl! suuuuuper!

Andrzej Pionkojad: Szanowna Pani Henryko, przekazuję teraz głos mej znajomej, pani Marysi z Podlasia, która sama nie ma dostępu do internetu: "Jestem pełna uznania dla Pani wystąpienia dzisiaj w czasie zjazdu. Naprawdę jest pani tam jedynym chłopem z jajami na zjeździe i wspaniale wyraziła Pani opinię bardzo wielu osób. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Maria T. Podlasie"

Marek Wilk: Raz jeszcze wyrażam głęboki żal do Pani! Dlaczego w ślad za przepięknym tekstem nie poszedł czyn, czyli wytarganie za ucho szanownego Pana prezesa, ale i tak Panią kocham

Sebastian Piliński: Baba z jajami, nic dodać nic ująć.

Piotrek Miąskiewicz: Dziękujemy! Radość w domu po Pani przemówieniu!

Magda Gleinert Gratuluję pani Henryko!! Charyzmy, odwagi i szczerości! Dziękuję.

Darek Rogalski Pani Henryko, Pani ustami przemówiła Polska. Dziękujemy

Katarzyna Bartkowiak: Pani Henryko, dziękuję, poczułam się dziś jak wtedy... Pani odwaga jest wielka. Tacy ludzie jak Pani wpłynęli na moje pokolenie, teraz mamy prawie 40 lat i trudno jest własnym dzieciom pokazać jakieś ideały. Dziś ze łzami w oczach mogłam pokazać córce skromnego bojownika o prawdę - Panią. Dziękuję.

Piotr Mikołajski: Pani Henryko, dziękuję za tych kilka słów prawdy. I chylę czoła, bo mówienie do sali pełnej tak zachowujących się członków to nie jest łatwa rzecz.

Agnieszka Orłowska: Gratuluję odwagi. Ktoś musiał to powiedzieć, a w tym kraju tylko kobieta może zatrzymać chamstwo. Dziękuję za przypomnienie, co znaczy SOLIDARNOŚĆ. Szacunek!

Anna Gabryś: Bałagan, którego narobili mężczyźni, osiągnął stan nie do posprzątania. Wtedy przyszła kobieta. Dziękuję za to, że Pani jest i przypomina nam wszystkim o tym, JAK powinno się być. Jest Pani wzorem dla nas wszystkich - nie szermuje Pani pustymi frazesami, nie wyciera ust wielkimi słowami, tylko pokazuje nam Pani jak należy żyć. Dziękuję.

Paweł Rakowski: Henia to co zrobiłaś dziś, 30 sierpnia 2010 na zjeździe to wyczyny godny najwyższego szacunku, chylę czoła ja i wszyscy moi znajomi których ty również poznałaś, wszyscy oni są z tobą również w moim i ich imieniu mówiłaś. Jestem dumny że mam przyjemność znać kogoś takiego jak ty i wiem, że takich ludzi z taką energią i z taką ogromna odwagą jest coraz mniej ale ważne, że jesteś Ty. Henia jesteś Wielka i mogą cię opluwać i ubliżać. Wiedz, że to Ty masz racje, wiec, że to twoja VICTORIA

Kasia Konieczny: Bardzo dziękuję w imieniu przedstawicieli wszystkich pokoleń w mojej rodzinie! Ja mam 17 lat i dziś zobaczyłam postawę prawdziwego człowieka Solidarności! A moja mama po prostu Panią całuje! DZIĘKUJEMY!!!

Janusz John Sztyber: Brawo Pani Henryko!!! Gratuluję odwagi i szczerości, której dzisiaj wśród polityków jest tak bardzo brak! Gratuluję wyłożenia "kawy na ławę." Nie ma już w Polsce takich ludzi jak Pani. A szkoda.

Nina Kowalewska-Motlik: Heniu - Jesteś WSPANIAŁA. Po 30 latach znów zatrzymałaś tramwaj. Tramwaj chamstwa i chuligaństwa politycznego!!! Dziękujemy Ci.

Łukasz Czuj: Po mdłych i nijakich wystąpieniach polityków, wreszcie zabrał dziś głos kto czuje tamten czas i pamięta KTO robił sierpień 80, kto robił 89 rok i że ten tłum oszalałych z nienawiści gości, gwiżdżących na legendę tamtych czasów dla których bogiem jest hodowca kota, nie rozumie, że SOLIDARNOŚĆ to była najpiękniejsza przygoda naszego życia, której nie można obrócić w pył! Pani Henryko największy szacunek i ukłony! TO było jedno z najlepszych polskich przemówień!

Megjah Gold: Znów zawiaduje Pani Historią!..Generał Kaczorro zachował się, jakby Solidarność trzymał do chrztu.... Wzruszyłam się... Klawiatura się rozjeżdża, jak szczeniakowi łapy...

Lidia Podlecka: A ja wcześniej pani nie znałam......... A kiedy poznałam, to taką odważną.......... Myślałam, że nikt się nie odważy powiedzieć słów prawdy J. Kaczyńskiemu w takim miejscu....... Wyobrażam sobie jaka pani była 30 lat temu...... Wieczorem słońce zaświeciło umiech)

Sylwester Silvestro: Pani Henryko, to było coś pięknego, i tak za mało dosadnie dla tego chamstwa które tam pokazano! Szacun!!!!!!

Maciek Uściłło: Pani Henryko. Ma pani większe cojones niż większość polityków w naszym kraju. Przeciwstawiła się pani zwykłemu buractwu w wykonaniu ludzi "reprezentujących" szlachetne ideały. Szkoda tylko, że ci ludzie okazali się zwykłymi świniami.

Beata Czuma: Pani powinna zostać Kobietą Roku 2010. Uratowała Pani honor "Solidarności". Jest Pani dzielną, mądrą, odważną kobietą :-)))

Piotr Filip Zwierzykowski: Jestem wykładowcą na WPiA UAM; Pani wystąpienie dodało mi otuchy; że jednak nie ma przyzwolenia na deptanie wszystkich autorytetów, pamięci walczących za wolną Polskę, zaślepioną nienawiść do przeciwników, nietolerancję, cynizm. Dziękuję, Pani przesłanie pragnę przekazywać swoim studentom!

Anna Burda: Najwspanialsza dzisiejsza kobieta.Czuję wielki szacunek dla Pani Henryki za to co robiła , za to co robi prywatnie i za to co dziś nie bała się w oczy powiedzieć Kaczyńskiemu i tej pożal się boże

sPISionej solidarności.

Magdalena Ruda Divka: Brawo ciociu! pozdrawiamy z Warszawy ;)

Katarzyna Donata Kowalska: Pani Henryko najgłębsze wyrazy szacunku; wiadomo gdzie przetrwały resztki solidarności i Solidarności. P.S. A prezesa trzeba było na kolano i klapsa w porteczki; a na drugie kolano - posłankę Szczypińską za te minki

Andrzej Kaźmirowski: Przejść dwa razy do Historii to jest dopiero coś! Wielkie dzięki za ten przystanek przy Operze 30 lat temu! I za tę dwunastkę dzieciaków, które wchodzą w świat z pięknymi ideałami i mogą być dumne z prawdziwej Mamy!

Mateusz Płocica: Szanowna Pani Henryko! W Gdańsku na jednym z pomników widnieją słowa Z. Herberta - "Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach, wśród odwróconych plecami i obalonych w proch...". Pani dzisiejsze wystąpienie było tego świadectwem ! Mało kto miałby odwagę, aby głośno powiedzieć to co sądzą miliony. Wykazała się Pani nie tylko odwagą, energią, ale również poprawnością, którą zabrakło na tej uroczystości... Nie sprzedała Pani ideałów dawnej "Solidarności"... Dobrze, że Pani tam była ! Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo siły.

Piotr Mikiciuk: Jeśli pani Henryka i Jarosław Kaczyński stoją po przeciwnych stronach, to które z nich jest tam, gdzie ZOMO??? A gdzie w sierpniu '80 był pan Śniadek, który tak usiłował przerwać jednej z sygnatariuszek porozumień sierpniowych? Bo do związku wstąpił w sierpniu '81... Pani Henryko,

gratulacje za odwagę. I zdrowy rozsądek. Brawo.

Adam Szacuń: Brawo!!! Zobaczyłem wreszcie strach w oc

zach J.Kaczyńskiego!. Wreszcie ktoś powiedział mu prawdę prosto w twarz! Bez owijania w bawełnę. Brawo!

Czesław Płatek:Gratuluję Pani odwagi!!! W Warszawskim MZK przepracowałem 40 lat i w 1980r. byłem członkiem Komitetu Zakładowego .Do dziś przechowuję legitymację Solidarności i czuję tak jak Pani. Moja żona - kiedyś harcerka Szarych Szeregów- dziś odesłana przez pana Kaczyńskiego" tam gdzie ZOMO" - również jest dumna z Pani wypowiedzi.

Kamil Kedzior: Pani Heniu - mistrzostwo i WIEEEELKI SZACUNEK ze ma Pani większe jaja niż niejeden facet w tym kraju. Chylę czoło najniżej jak potrafię umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:45  
Kafarek jakim prawem oceniasz w ten sposób tą kobietę? Liczy się tylko wygląd? Jarek wtedy nie miał by żadnych szans.....

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 22:57  
kafarek 30 lat temu nie istniał, nie wie, że ta Pani nie mogła mieć swoje dzieci, bo tak SB ją katowało, to szacunek dla Kobiet jaki pokazuje kafarek - PiSowiec. Ta Pani prowadzi dom dziecka, tak dla informacji wstrętnych PiSowców, którzy tak ją krytykują. No ale Ona teraz jest tam gdzie stało ZOMO ... po tych slowach prawdy do Kaczyńskiego

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:04  
CYTAT
kafarek 30 lat temu nie istniał, nie wie, że ta Pani nie mogło mieć swoje dzieci, bo tak SB ją katowało, to szacunek dla Kobiet jaki pokazuje kafarek - PiSowiec. Ta Panie prowadzi dom dziecka, tak dla informacji wstrętnych PiSowców, którzy tak ją krytykują. No ale on teraz jest tam gdzie stało ZOMO ...

pomatołki, to było tylko przypomnienie, jak wasz prezydent patrzy na kobiety..., to, to też już jest dla was za trudne???
sieczka z mózgu, muszę być bardziej prostacki w przekazie. :(

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:12  
tak samo gnoisz ludzi jak ten poseł z PiS !!

Krzywnos: nazwano mnie głupią krową

Poseł PiS "głupia krowa"

Obrazek

Sama zainteresowana, bohaterka sierpniowych wydarzeń sprzed 30 lat. nie ukrywała swojego oburzenia dzisiejszymi wydarzeniami. - Wpierw się zaprasza ludzi - prezydenta, premiera - którzy brali czynny udział w budowie "S", a później się ich obraża - mówiła wzburzona Krzywonos.

Działaczka opozycyjna w okresie PRL opowiedziała o incydencie, który miał miejsce po jej wystąpieniu. - Wychodząc z sali pan poseł PiS-u, poseł (Andrzej - red.) Jaworski odwraca się do mnie i mówi "głupia krowa". (...) Jeśli ci ludzie byli nastawieni pozytywnie do tego wszystkiego, no to ja nie mogę - wyjawiła.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:13  
Nie kafarek nie musisz, to co pokazujesz ostatnio jest wystarczające. To ja się zniżę do twojego poziomu. Ten twój cmokający kaczorek gdakał dziś i przestrzegał o manipulacjach i oszukiwaniu ludzi. Nie bardzo zrozumiałe to gdakanie i cmokanie tego karła wzrostowego i moralnego. Czy on przestrzegał przed samym sobą? To on jest w tym kraju głównym manipulatorem. To ten kaczor potrafił oszukiwać wyborców i opowiadać o zakończeniu wojny, którą sam wywołał. A minutę po przegranej rozpętał piekło na ziemi. To największy specjalista od oszustw i manipulacji w Polsce.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:15  
"Solidarność" na dzień dzisiejszy stała się "bojówką" PiSu ... żal tego związku powinni zmienić nazwę na byle jaką ale nie powinni mieć prawa do kompromitowania symbolu wolnej polski ...

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:17  
Ta kobieta trochę przypomniała niektórym pisuarom czym była prawdziwa solidarność, ale te pisdy i tak nie zrozumieją.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:31  
a to dedykacja dla Solidarności, nie tej która była 30 lat temu, ale dla obecnej, niech powoli zinterpretują słowa tej pięknej piosenki. Na pewno kafarek nie zrozumie słów i przesłania, no ale co zrobić tacy ineligenci z nich.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:38  
Dalej błądzicie...
Po pierwsze PO czy PIS co za różnica obie partie dzielą Polaków na gorszych i lepszych i bez znaczenie o co i o kogo chodzi, bo za każdym razem kij ma dwa końce i jedni mają jakąś rację i drudzy a wy jak te barany wierzycie swoim.

Zacznijmy dyskutować o problemach bo obecna klasa polityczna niczym się nie różni od tej z przed 89r.

I nie wycierajcie sobie gęb solidarnością bo S to tylko porażka dla Polski. Każdy związek zawodowy działa o dziwo przeciw pracownikom (jedynie koledzy zapisani do związku mają darmowe mydło)

Zacznijcie dyskutować o problemach i o tym jak zmienić ten system w coś normalnego.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Sie 2010r. 23:43  
Już Ci pisałem Korwin organizuje struktury lokalne. Zapisz się i działaj w realu. Zachęcaj młodzież do aktywnego działania. Nie narzekaj tylko działaj. Co proponujesz po za dyskusją o tym jak jest źle i jak PiS by nam zrobił dobrze, mimo że jest taki sam jak PO. Konkrety.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 08:33  
O jakie konkrety ci chodzi... o PIS czy PO nie mam zamiaru dyskutować bo to cholerne darmozjady i działają ze szkodą dla ludzi.

Co do zapisywania się, to trzeba mieć jeszcze czas. A gdybym nie był zapracowanym człowiekiem to bym się pewnie zajął polityką bo to łatwy i wygodny sposób na kasę i karierę. Więc do polityki (bo to demokracja) idą nieudacznicy, którym się robić nie chce. Więc na jakie tory idzie ten kraj ?

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 10:47  
"Nie mogłam słuchać bzdur Śniadka i Kaczyńskiego"

TVN24
- Jarosława nie było wtedy z nami. Nie ma prawa występować w imieniu swojego brata - tak Henryka Krzywonos tłumaczyła swoje emocjonalne wystąpienie podczas poniedziałkowych obchodów rocznicy Porozumień Sierpniowych w Gdyni. - Zrobiłam to spontanicznie. (...) Nikt mi nie mówił: Heńka wyjdź i narozrabiaj. Zdecydowała się zabrać głos, ponieważ - jak powiedziała - "nie mogła słuchać bzdur Śniadka i Kaczyńskiego". - Pan Kaczyński powinien puknąć się w głowę - dodała.
- Pan Śniadek nie do końca wie o co walczyliśmy i nadal się nie nauczył co znaczy słowo solidarność - odniosła się Krzywonos do prób przerwania jej przemówienia przez przewodniczącego "Solidarności".

Dodała, że postanowiła wyjść na mównicę spontanicznie, ponieważ "walczyła o wolność słowa", a wzburzyły ją i obraziły słowa Jarosława Kaczyńskiego "o kombinacjach ludzi z tamtych czasów" (czasów "Solidarności" - red.).
Krzywonos: zrobiłam to spontanicznie (TVN24)

"Jarosława nie było z nami"

- Jarosława nie było z nami w stoczni, nie wiem co wtedy robił - powiedziała Krzywonos, wspominając, że Lech Kaczyński - jej kolega "który zawsze pozostanie w sercu" i prezydent, mimo, że na niego nie głosowała - walczył razem ze wszystkimi. - Lech był normalnym człowiekiem i na pewno nie chciałby, żeby te 30 lat było tak uświęcone jak wczoraj - dodała."Mnie to obraża, że pan niszczy godność Lecha"

Jej zdaniem, Jarosław Kaczyński "nie ma prawa występować w imieniu swojego brata". - Powinien naprawdę porządnie puknąć się w głowę i wrócić do normy, takiej jak w wyborach, kiedy był miły i przyjemny - odniosła się Krzywonos do zachowania lidera PiS. Według niej, Kaczyński "zrzucił maskę".

Pytana o nieobecność na uroczystościach legendarnego przywódcy "S" Lecha Wałęsy, przyznała, że "bardzo mocno" namawiała go do przybycia, ale nie chciałaby, żeby "też go wygwizdano".

Podczas poniedziałkowych uroczystości z okazji 30. rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych Krzywonos, zgodnie z planem, miała głosu nie zabrać.Śniadek: jestem zgorszony zachowaniem Krzywonos

Jednak po wystąpieniach premiera Donalda Tuska (został wygwizdany) oraz Jarosława Kaczyńskiego (krytykował rząd), postanowiła wyjść na mównicę. - Co my sobie wywalczyliśmy po 30 latach. Gwizdy? Nie szanowanie ludzi, którzy tam, byli? My w naszym kraju powinniśmy szanować ludzi. Wszyscy razem walczyliśmy: prezydent, premier, prezes PiS, jak również Leszek [Lech Kaczyński - red.] – mówiła.

Ostro zaatakowała też prezesa PiS. - A pana panie prezesie proszę, żeby pan nie buntował ludzi przeciwko sobie - powiedziała i dodała, że bardzo współczuje Kaczyńskiemu (straty brata - red.), ale powinien on "dać normalnie żyć innym". - Mnie to obraża, że pan niszczy godność Lecha - zakończyła dobitnie. Żegnały ją gwizdy i okrzyki "Solidarność!", ale także oklaski.

- Jestem zgorszony zachowaniem Krzywonos – skomentował atmosferę podczas obchodów 30. rocznicy Porozumień Sierpniowych przewodniczący "Solidarności" Janusz Śniadek.

Podbiła internet

Przemówienie Krzywonos wygłoszone podczas zjazdu w Gdyni natychmiast zrobiło furorę na Facebooku. W ciągu zaledwie kilku godzin słowa wsparcia otrzymała od tysięcy zwolenników.Internet "polubił" Krzywonos

Przed godziną 21. na portalu społecznościowym "lubiło" ją już ponad tysiąc osób. Kilka godzin później liczba ta przekroczyła cztery tysiące.

Kilka wersji przemówienia Krzywonos ukazało się też na Youtube. Każdą z nich obejrzało kilkaset osób.

Legendarna tramwajarka

Henryka Krzywonos w sierpniu 1980 roku była motorniczą. 15 sierpnia obwieszczając swoim pasażerom, że "ten tramwaj dalej nie jedzie", rozpoczęła strajk pracowników gdańskiej komunikacji. Dzień później wraz z innymi kobietami (m.in. Anną Walentynowicz) zawróciła robotników rezygnujących ze strajku w Stoczni Gdańskiej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 12:34  
Na wczorajszych uroczystościach 30-lecia "S" Jarosław Kaczyński sugerował, że Tadeusz Mazowiecki i Bronisław Geremek dążyli do kapitulacji strajku. Mazowiecki, wyraźnie poruszony, oskarżeniami podszedł później do prezesa PiS, próbował rozmawiać - pisze "Gazeta Wyborcza".
Tadeusz Mazowiecki podszedł do Jarosława Kaczyńskiego i wyjaśniał: "To nieprawda, żeśmy chcieli kapitulacji". - Mam inną wizję - odpowiedział prezes PiS.

Pierwszy premier wolnej Polski wyraźnie poruszony reakcją Kaczyńskiego ripostował: "Tu nie chodzi o wizję, tylko o fakty. Przecież Geremek nie żyje, jak można, fakty są inne".

Jarosław Kaczyński w swoim przemówieniu z okazji rocznicy Sierpnia sugerował, że "grupa ludzi o znanych nazwiskach, z autorytetem", chciała w 1980 roku szybko zawrzeć z władzami komunistycznymi kompromis. - Chcieć mniej i być bardziej ostrożnym, to droga do kapitulacji - twierdził. M.in. te słowa tak wzburzyły Henrykę Krzywonos.

I jeszcze pytania:
Z jakiej właściwie okazji Kaczyński przemawiał na tym zjeździe?
I co robiła w I rzędzie Szczypińska - obok marszałków, premierów, ministrów podczas gdy Tadeusz Mazowiecki zajął miejsce w drugim rzędzie?

I jeszcze te jej debilne uśmieszki...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 12:44  
Uważni obserwatorzy zauważyli, że na głównej scenie, za stołem prezydialnym podczas zjazdu "Solidarności" w Gdyni w logo "Solidarności", przy literze "n" brakuje... biało-czerwonej flagi, wydawałoby się, na trwałe związanej z logo.
- Taki był pomysł pani scenograf, by flagę zlikwidować - powiedziała nam Marta Pióro, rzecznik prasowa Komisji Krajowej "Solidarności".
Dobrze, że pani scenograf posunęła się tylko do likwidacji flagi, a nie całego logo...
http://www.dziennikbaltycki.pl/stronaglowna/301032,gdynia-zjazd-s-gdzie-sie-podziala-polska-flaga-w-logo,id,t.html
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 13:58  
I jeszcze pytania:
Z jakiej właściwie okazji Kaczyński przemawiał na tym zjeździe?
I co robiła w I rzędzie Szczypińska - obok marszałków, premierów, ministrów podczas gdy Tadeusz Mazowiecki zajął miejsce w drugim rzędzie?
I jeszcze te jej debilne uśmieszki...

........... ponieważ Kaczyński z PiS tworzy nową historię Polski i Solidarności, jakby był przy władzy dowiedzielibyśmy się, że wszystko co dotyczy walki Solidarności o wolność do zasługi Lecha.

ale jak to napisałeś, powiedział "Mam inną wizję" - Jarosław Kaczyński.

Ma inną wizję historii ? i niech mi nikt nie mówi, że Kaczyński i całe PiS nie dzielą Polaków, tak jak powiedziała pani Henryka Krzywonos.

A okrzyki wczorajsze "Tu jest Polska" obrazają wszystkich Polaków, bo tam gdzie PiS to tam są prawdziwi Polacy ?

To podział Polski i jej obywateli ! czy takiej chcemy Polski z PiSem ? Podziału ? Tu jest Polska a tam już nie bo nie należysz to PiS ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 14:42  
Zarowno PO jak i PiS sa silami destruktywnymi i dla Polski SZKODLIWYMI, o wiele bardziej szkodliwymi niz niedorobieni biznesmeni-aferzysci z SLD
A ty ACER przestan sie chlopie wyglupiac, nie jestes z Londynu, jestes z Okulickiego, Czesiu...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Sie 2010r. 14:45  

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »