NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
Studia techniczne w Stalowej Woli, politechnika rzeszowska- mechanika i budowa maszyn
ff
Wysłany: 2 Wrz 2010r. 20:40  
Witam
Chciałem dowiedzieć się jak to jest z kierunkiem o którym napisałem tj. mechanika i budowa maszyn. Na internecie wyczytałem, że w naszym miejsce można realizować stacjonarne studia właśnie w tym kierunku. Czy naprawdę są takowe studia w stalowej ? gdzie odbywają się wykłady i zajęcia, gdzie mogę dowiedzieć się więcej na ten temat ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 2 Wrz 2010r. 20:40  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Wrz 2010r. 12:52  
Witam. Ten kierunek jest na Politechnice Rzeszowskiej. Zajęcia odbywają sie jeszcze w budynku CKU. Więcej informacji w dziekanacie uczelni właśnie w tym budynku tj. naprzeciwko LO przy basenie, pierwsze piętro. Polecam uczelnie.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 3 Wrz 2010r. 13:35  
Wykłady i spora część zajęć projektowych/laboratoryjnych odbywa się właśnie w budynku naprzeciwko LO pod basenem. Na część laborek jeździło się do Rzeszowa, ale uczelnia później zwraca pieniądze za dojazdy ;)
W STW można zrobić tytuł inżyniera (4 lata), magistra trzeba już robić w Rzeszowie.
A po więcej informacji najlepiej się przejdź do dziekanatu, tam wszystkiego się dowiesz.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 3 Wrz 2010r. 16:39  
Znajomy mój tam studiował. Właśnie chyba jest na 2 zmianie u niemca felgi odlewa. Inni znajomi chodzili. Z tego co mówili to ja nie polecam. Sam studiuję na technicznych i słysząc o tych różnicach programowych to mnie przeraża. jednym słowem inżynier inżynierowi nie równy, ale jeśli ktoś chce tylko papierek to może iść jak dla mnie..

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Wrz 2010r. 19:39  
Andrzej:
ja znam kilka osób, które skończyły tę uczelnię i min. pracują w biurach projektowych i zajmują stanowiska biurowe w Hucie.

Człowiek człowiekowi nie równy - można skończyć "najlepsze studia" i robić (tutaj bez obrazy bo żadna raca nie hańbi) na kasie w supermarkecie.

Ważny jest charakter, pracowitość i zaangażowanie. Bez tego same studia nic nie znaczą, a samym papierkiem można się podetrzeć.

Wykształcenie wyższe ma pomóc, a nie gwarantować zatrudnienie nie wiadomo gdzie "z urzędu".

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Wrz 2010r. 22:30  
Tylko nie idz na Kul w Stalowej Woli... żenada a nie uczelnia, teraz lansują się na uczelnię techniczną

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Wrz 2010r. 13:51  
KUL otworzył kierunek edukacja techniczno-informatyczna. Niestety, zbyt wiele informacji nie podali. Czy ktoś będzie to studiował? Czego można się nauczyć, co robić po skończeniu, jakie przedmioty są na tym kierunku? Czy to głównie czysta informatyka, czy zagadnienia inżynierii materiałowej i wytwarzania?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 4 Wrz 2010r. 14:13  
CYTAT
Andrzej:
ja znam kilka osób, które skończyły tę uczelnię i min. pracują w biurach projektowych i zajmują stanowiska biurowe w Hucie.

Człowiek człowiekowi nie równy - można skończyć \"najlepsze studia\" i robić (tutaj bez obrazy bo żadna raca nie hańbi) na kasie w supermarkecie.

Ważny jest charakter, pracowitość i zaangażowanie. Bez tego same studia nic nie znaczą, a samym papierkiem można się podetrzeć.

Wykształcenie wyższe ma pomóc, a nie gwarantować zatrudnienie nie wiadomo gdzie \"z urzędu\".

Ale podstawy teoretyczne do pracy trzeba mieć. A inżynier nie mający pojęcia jak prostą całkę policzyć nie zasługuje na ten tytuł. Na renomowanych uczelniach jest teraz poziom niski porównując do lat 80.

Charakter, pracowitość i zaangażowanie - zapomniałeś o jednym. W naszym kraju jeszcze czynnik najważniejszy - znajomość odpowiednich ludzi lub przynależność do rodzinyumiech

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 30 Lis 2010r. 19:32  
CYTAT
[cytat]Andrzej:
Ale podstawy teoretyczne do pracy trzeba mieć. A inżynier nie mający pojęcia jak prostą całkę policzyć nie zasługuje na ten tytuł.

Nie wiem jak jest teraz, ale w latach 2002/2003 kto nie potrafił obliczać całek to najzwyczajniej oblał egzamin z matematyki. Zresztą ludzie byli bardzo różni, niektórzy zupełnie z innej bajki, np. po ekonomiku.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »