|
|
|
Czy Kaczyński (PiS) tworzy nowy rząd Polski ?
Kaczyński już raz organizował pucz przeciw Wałęsie. Czytałem w książce. To zaczyna być już groźne, ten człowiek rządzi w Polsce, Już nie bawem przeczytamy, że napisał list do generałów ... "Fotyga przedstawicielem PiS na świecie" Fot. TVN24Fotyga będzie reprezentować PiS ws. zagranicznych - Anna Fotyga będzie reprezentowała Prawo i Sprawiedliwość w sprawach zagranicznych - poinformował o tym minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski. Jak dodał, dowiedział się o tym od jednego z ambasadorów. Biuro prasowe PiS milczy na ten temat. - Wczoraj jeden z ambasadorów europejskich poinformował mnie, że podobno wszyscy ambasadorowie otrzymali pismo od prezesa Kaczyńskiego, że w sprawach zagranicznych jego partię będzie reprezentowała Anna Fotyga. Serdecznie gratuluję mojej poprzedniczce - powiedział Sikorski na antenie Radia Zet. Szef resortu mówiąc o Fotydze podkreślił, że w ostatnich dniach zgodziła się z prezesem Kaczyńskim, że Polska jest "kondominium niemiecko-rosyjskim". - Przedtem chciała to kondominium reprezentować jako ambasador Polski przy Organizacji Narodów Zjednoczonych. Później przyjęła pracę w instytucji międzynarodowej, o którą to kondominium dla niej zabiegało - kontynuował. Fotyga pracowała w Międzynarodowej Organizacji Pracy. W sierpniu 2010 podała się do dymisji, by zaprotestować przeciw wypowiedziom prezydenta Bronisława Komorowskiego o Gruzji. - Myślę, że to dobrze, iż wyborcy będą mieli tak jasny wybór pomiędzy polityką zagraniczną Prawa i Sprawiedliwości i naszą - dodał Sikorski. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tylko czekać jak usłyszymy:
Najnowsza informacja z bióra zagranicznego żecznika PiS: W najbliszszym czasie utwożymy w Chicago ( czytajcie : trzikago) żond PiSu na uhodźstwie. Ale tak poważnie, jakie "uprawnienia" od PIS dostała Pani Fotyga, czy można się tego dowiedzieć? Czy Pani Fotyga będzie wyjeżdżała poza granice RP i tam prezentowała stanowisko PIS? kto w świecie będzie wiedział, że to stanowisko partii a nie Rządu. Czy doprawdy nie ma odważnego, zeby panu Kaczyńskiemu i Posłom PiS przypomnieć kto dzisiaj rządzi i gdzie jest miejsce PIS. Zaczynam mieć wrażenie DWUWŁADZY w kraju |
|
|
|
|
Kaczyński urwał się z orbity, a Fotyga - ministrem PiS ds. zagranicznych
PAP, d 2010-09-10, ostatnia aktualizacja 2010-09-10 10:23:49.0 - Ja myślę, że prezes Kaczyński już urwał się z orbity okołoziemskiej i jest wciągany w jakąś emocjonalną czarną dziurę, porusza się w przestrzeni kosmicznej - komentował minister słowa Kaczyńskiego, że Polska jest kondominium niemiecko-rosyjskim. Szef MSZ Radosław Sikorski powiedział w piątek w Radio Zet, że prezes PiS Jarosław Kaczyński w piśmie skierowanym prawdopodobnie do wszystkich ambasadorów, poinformował, iż w sprawach zagranicznych PiS będzie reprezentowała Anna Fotyga. - Wczoraj jeden z ambasadorów europejskich poinformował mnie, że podobno wszyscy ambasadorowie otrzymali pismo od prezesa Kaczyńskiego, że w sprawach zagranicznych jego partię będzie reprezentowała Anna Fotyga. Serdecznie gratuluję mojej poprzedniczce - powiedział Sikorski w Radiu Zet. Fotyga była ministrem spraw zagranicznych w rządzie Jarosława Kaczyńskiego. Szef MSZ skrytykował Jarosława Kaczyńskiego za sformułowanie "kondominium rosyjsko-niemieckie", którego prezes PiS użył w wywiadzie dla "Gazety Polskiej", mówiąc o Polsce. W wywiadzie tym Kaczyński powiedział m.in.: "Platforma i jej zaplecze doskonale zdają sobie sprawę, że Polska, która uczci pamięć Lecha Kaczyńskiego, nie będzie tą Polską, której oni chcą (...) Tak jak Piłsudski nie mógł być symbolem PRL, tak samo Lech Kaczyński - przy całej nieporównywalności postaci - nie może być symbolem kondominium rosyjsko-niemieckiego w Polsce". - Trudno się zgodzić z tą - waham się użyć słowa - wręcz pogardą wobec naszego kraju. Polska osiągnęła przez 20 lat bardzo wiele, jest pokazywana na świecie, jako przykład udanej transformacji, a tutaj wypowiada się tak bulwersujące słowa. Ja myślę, że prezes Kaczyński już urwał się z orbity okołoziemskiej i jest wciągany w jakąś emocjonalną czarną dziurę, porusza się w przestrzeni kosmicznej - powiedział minister. Podkreślił też, że Fotyga w ostatnich dniach zgodziła się z prezesem Kaczyńskim, że Polska jest "kondominium niemiecko-rosyjskim", tymczasem - jak mówił - wcześniej "chciała to kondominium reprezentować, jako ambasador Polski przy ONZ". "Później przyjęła pracę w instytucji międzynarodowej, o którą to kondominium dla niej zabiegało" - przypomniał Sikorski. Fotyga pracowała w Międzynarodowej Organizacji Pracy, w sierpniu br. podała się do dymisji, by zaprotestować przeciw wypowiedziom prezydenta Bronisława Komorowskiego o Gruzji. "Myślę, że to dobrze, iż wyborcy będą mieli tak jasny wybór pomiędzy polityką i stylem prowadzenia polityki zagranicznej Prawa i Sprawiedliwości i naszym" - ocenił Radosław Sikorski. |
|
|
|
|
Kolego przestan pierdolic glupoty ,miej szacnek dla chorego czlowieka .
POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
przepraszam, trzeba uważać bo to zarazliwe !
|
|
|
|
|
Tak trzymaj i czekaj cierpliwie, wiem z doswiadczenia ze cierpliwosc poplaca.
POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Po jednej stronie stoi PiS, Kaczyński i Polacy, a po drugiej czerwona swołocz, POmiot ubecji i stalinizmu.
podpisane - "zarażony, chory nieuleczalnie" I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|
|
|
|
Kafar idz do dobrego psychiatry ,chlopie odbija Ci totalnie.
Zaraziles sie od Jarka. Niedlugo Jarek zawiesi Alika albo ze zlosci ugryzie go w ogon. POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
hehe, no nie da się, wasz debilny rząd z durnym "prawie prezydentem" tak zrobił , że na specjalistę musiałbym czekać co najmniej pół roku...
i jeszcze to, dziś dzień szczególny (kolejny) I w ciekawych czasach żyć nam przyszło - niestety, konserwatystą jest ten kto woli kobiety. Pozdrawiam myślących. |
|