NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »
« 1 2 3 4 5 6 ... » »»
TVN ... TVN 24,
ff
Wysłany: 21 Lis 2010r. 12:08  
CYTAT

Kononowicza i Leppera też pominęli. Cenzura jak za Stalina.

Dla mnie takimi outsiderami jest Tusk czy jego banda..

pisałem w wynikach sondażowych jkm miał wyższe poparcie, więc powinien zostać zaproszony na debatę, po za tym jest dużo bardziej inteligentną osobą niż pozostała trójca.

Ale co możesz o nim wiedzieć, przecież go nie pokazują w twojej stacji.

Andrzejek. w zasadzie pisałem, że mi to nie przeszkadza. Napisałem też, że by było jasne, że oni wspierają daną partię co jest jasne chyba i dla was. Ale niech nie mówią o sobie jako o stacji obiektywnej bo to mija się z prawdą i to mnie trochę szczypie.

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Lis 2010r. 12:08  

Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lis 2010r. 12:24  
CYTAT

pisałem w wynikach sondażowych jkm miał wyższe poparcie, więc powinien zostać zaproszony na debatę, po za tym jest dużo bardziej inteligentną osobą niż pozostała trójca.

Jaki to sondaż?

Korwina pokazywały chyba wszystkie stacje, ale ile czasu antenowego można przeznaczyć na pokazywanie błazna? Co z tego że raz na jakiś czas zdarzy mu się powiedzieć coś mądrego. Piszesz o nim jak o geniuszu a prawda jest taka że to niepoważny gostek który nigdy nie przekroczył 3% poparcia.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 21 Lis 2010r. 13:34  
Napisz co to za sonda?

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lis 2010r. 17:47  
CYTAT
Napisz co to za sonda?

http://warsz(...)746.html

między innymi ta, ale w internetowych JKM wypadał zawsze wysoko.
Natomist nie pamiętam teraz która gazeta postawiła go na równi z Bieleckim i Olejniczakiem ale ten fakt był odnotowany.

Po za tym
http://korwi(...)329398,n

CYTAT

Jaki to sondaż?

Korwina pokazywały chyba wszystkie stacje, ale ile czasu antenowego można przeznaczyć na pokazywanie błazna? Co z tego że raz na jakiś czas zdarzy mu się powiedzieć coś mądrego. Piszesz o nim jak o geniuszu a prawda jest taka że to niepoważny gostek który nigdy nie przekroczył 3% poparcia.

Wszystkie ?? W tej kampanii na okrągło widze twarz HGW i Olejniczaka w mediach ogólnopolskich JKMa pokazali w tvp warszawa i tyle o nim słuchu. Albo nie oglądasz tv albo wciskasz kity. Pokazano go w przerywnikach i w dodatku kłamliwie.

CYTAT
Janusz Korwin Mikke
Absolwent liceum im. Tadeusza Reytana w Warszawie, student Wydziału Matematyki (5 lat) i (równolegle) Wydziału Filozofii (magisterium) Uniwersytetu Warszawskiego, w 1965 r. aresztowany (List 34), nastepnie de facto zawieszony, studiował w tym czasie psychologię, prawo i socjologię, w 1968 r. powtórnie aresztowany i relegowany z uczelni, odzyskawszy dzieki temu papiery zdał jako ekstern egzamin magisterski z filozofii. Uczestnik seminarium Teorii Podejmowania Decyzji profesora Klemensa Szaniawskiego, Przewodniczący sekcji Socjocybernetyki w Polskim Towarzystwie Cybernetycznym. Członek wielu towarzystw PTE, TNOiK, PTCyb i inn. Wykładał Teorię Podejmowania Decyzji w Wyższej Szkole Gospodarowania Nieruchomościami

HOBBY:

Szachy, tenis, ping-pong, brydż, bilard, GO, warcaby - Mistrz Krajowy w brydżu, współautor (z mistrzem świata Andrzejem Macieszczakiem) czterech książek oraz autor zbioru felietonów ,,Pewnego razu...", okresami zawodowy brydżysta, członek Kadry Narodowej.

A kto rządzi to wiemy, albo strażacy, albo elektrycy albo tramwajarze. A najczęściej ci od kręcenia lodów.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2010r. 00:21  
hmmm ciekawe rzeczy piszesz

" Kanał TVN Warszawa otrzymał nagrodę People's Choice w ramach Hot Bird TV Awards 2010.
W internetowym głosowaniu widzów to właśnie telewizja TVN Warszawa zdeklasowała rywali z całego świata.
W wąskim gronie najlepszych
Powodem do dumy była dla nas także nominacja do nagrody Hot Bird w kategorii Informacje. Innowacyjność programowa i jakość kontentu TVN Warszawa zostały docenione przez grono niezależnych ekspertów medialnych. Na krótkiej liście nominowanych do nagrody w tej kategorii oprócz naszej stacji znalazły się brytyjski kanał BBC World News oraz włoski Current.
- Nominacja do tak prestiżowej nagrody oraz uznanie międzynarodowego gremium ekspertów medialnych są ogromnym wyróżnieniem dla kanału, szczególnie w niespełna dwa lata po jego starcie w grudniu 2008 r. – powiedział Maciej Maciejowski, szef kanału TVN Warszawa.
Telewizyjne Oskary
Hot Bird TV Awards to jedna z najbardziej prestiżowych nagród telewizyjnych świata. Nagrodą, zwaną telewizyjnym Oskarem, corocznie wyróżnia się najlepsze i najbardziej innowacyjne kanały tematyczne dostępne w ofercie platform satelitarnych.
Do tegorocznego konkursu zgłosiła się rekordowa liczba ponad 150 kanałów z 21 państw. "

widzę że nie tylko polakom ... a może nie do końca jest "kolego" tak jak piszesz tylko co niektórym nie pasuje rzetelne poruszanie niektórych spraw o których nie usłyszysz w innych stacjach (np. tv Trwam) ??

No ten gość mnie rozwalił swoimi wywodami. Z drugiej strony sam fakt że porównujesz TVN do Trwam dobrze świadczy o Twojej wiedzy o rynku medialnym w Polsce. Dla mnie jest to ten sam styl uprawiania propagandy , ogłupianie motłochu. Jedna i druga stacja są siebie warte. Co do nagrody dla TVN Warszawa to muszę Ci przypomnieć że klika lat temu nagrodę Europejskich Nadawców Publicznych zdobyła TVP. I to w okresie kiedy nią kierował niesławny Robert Kwiatkowski, któru usuwał bez skrupułów dzienikarzy nieprzychylnych ówczesnej władzy. Na zarzuty o stronniczość TVP pan prezes cynicznie odpowiadał że w.w. grono doceniło obiektywizm i sposób wypełniania misji nadawcy publicznego przez TVP. Śmiech na sali. O czym świadczyła ta nagroda? O niczym. Człowieku nie wiem z jakiej choinki się urwałeś ale jeżeli rzeczywiscie uważasz TVN za wiarygodne i rzetelne zródło informacji to Ci tak po ludzku współczuję.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lis 2010r. 00:35  
dobrze napisane umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2010r. 12:24  

Warto obejrzeć.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2010r. 13:41  
Ciekawy człowiek/grupa ludzi:-)))

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 22:31  
Przykład telewizji "rzetelnej" jaką jest tvn, przykład jak robią z lemingami co chcą uśmiech

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 22:39  

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 9 Sie 2011r. 19:39  
"Patrzymy na TVN24 jak
na perłę w koronie"

- Patrzymy na TVN24 jak na perłę w koronie. I musimy chronić tę perłę - powiedział Markus Tellenbach, prezes Grupy TVN w dniu 10-lecia TVN24. Jego zastępca Piotr Walter dodał: - Nie wyobrażam sobie życia bez TVN24 i to nie jako szef tej stacji, ale zwykły człowiek. W jego opinii, TVN24 "wrosła" już w codzienne życie wielu Polaków. A twórca TVN Mariusz Walter życzył TVN24 "dalszej ucieczki przed konkurencją".

...

źródło

pozostaje tylko przytaknąć i życzyć 100 lat dla najrzetelniejszej i bezstronnej TV informacyjnej ... na pewno Miro się ze mną zgodzić ok

"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany"
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 17:10  
Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sie 2011r. 17:28  
Obrazek

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 16:53  
"TVN-Perła w koronie" dostała pół miliona kary za wygłupy Wojewódzkiego hehe

Niemal pół miliona zł kary ma zapłacić TVN za program z 2008 r., w którym miniaturki polskiej flagi wkładano w atrapy psich odchodów - orzekł prawomocnie Sąd Apelacyjny w Warszawie.

W czwartek SA uwzględnił apelację szefa Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji od wyroku sądu I instancji, który w 2009 r. uchylił karę nałożoną przez KRRIT na stację za ten program. Pełnomocnik stacji zapowiada kasację do Sądu Najwyższego, a jeśli nie odniesie ona skutku - skargę do trybunału w Strasburgu.

W marcu 2008 r. w programie TVN znanego showmana Kuby Wojewódzkiego wkładano miniaturki polskich flag w atrapy psich odchodów. Uczestnicy programu tłumaczyli potem, że "był to happening mający uświadomić problem zanieczyszczenia polskich ulic". Szef KRRiT uznał, że propagowano w ten sposób działania sprzeczne z prawem i moralnością i nałożył na TVN 471 tys. zł. kary.

Źródło

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 18:04  
tak fractal - macie wiele wspólnego - choćby sranie na symbole narodowe RP

polskojęzyczny hipnotyzer zmieni właściciela

"Oficjalnie potwierdzono informację, że ITI sprzedaje TVN. Rozmowy z inwestorami zaczną się jeszcze w tym roku.

Prezes TVN Markus Tellenbach powiedział dzisiaj, że ponad pięć firm jest zainteresowanych kupnem od ITI udziałów TVN. Dodał, że w najbliższych tygodniach rozpoczną się rozmowy zarządu TVN z potencjalnymi inwestorami.

Prezes zaznaczył, że będą to inwestorzy międzynarodowi. Nie wykluczył też inwestorów z branży finansowej."

źródło: niezależna.pl

Choćby po nazwisku prezesa widać, ile to cos ma wspólnego z polskoscią.....

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 19:45  
CYTAT

Choćby po nazwisku prezesa widać, ile to cos ma wspólnego z polskoscią.....

więcej niż ty i twoja sPiSkowa banda która nie szanuje Polskich władz i prawa ... dyszlu

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 19:45  
co do Wojewódzkiego to koleś nieraz przegina i się doigrał ale za ten kawałek mu wyszedł ...> tuumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 20:54  
Co el.oszuście znów cie bacik palipiesa w tyłku uwiera że jęczysz?

umiechumiechumiechumiechumiechumiechumiech

Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 21:50  
TVN - polskojęzyczny hipnotyzer - dobre :-)
prezio też z polska zalatuje uśmiech telefałen czy jakoś tam... tellenbach. O ja pierd....

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 22:02  
Zawsze lepszy "polskojęzyczny" niż "wolskojęzyczny" smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 22:37  
Bo to są niemieckie media na występach w Polsce, ściśle współpracujące z PO. (ITI, a właściwie walterowie dają dużą kasę na peło.)

Wszystko po to, by niemcy mogli dokładniej kontrolowac polskie społeczeństwo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sie 2011r. 23:00  
To może w końcu zdecyduj się kto kontroluje nasze społeczeństwo?

Niemcy? Ruscy? Bruksela? Żydzi? Masoni czy kosmici? A może wszyscy naraz?

Prywatna wiadomość 

Konto zawieszone
ff
Wysłany: 12 Sie 2011r. 01:14  
CYTAT
To może w końcu zdecyduj się kto kontroluje nasze społeczeństwo?

Niemcy? Ruscy? Bruksela? Żydzi? Masoni czy kosmici? A może wszyscy naraz?

pomyśl teraz jak (tfu) PiS wygra wybory (tfu tfu tfu) to Jarek jak nie jest 100% tak by zwariował z kim najpierw wojnę wywołać Ruscy czy Niemcy a może desant na żydków ... nie to ostatnie nie przejdzie na ziomków by nie uderzył w końcu to Kalkstein... na ruskich też nie bo ... "Dziad Rajmunda po mieczu był oficerem carskiej armii, zasłużonym w wojnie turecko-rosyjskiej" i kicha zostają Niemcy od których notorycznie dostajemy bencki :/ a na dodatek to nasz partner strategiczny w handlu :/ i kolejny kryzys ... kosmici odpadają bo nasi "sojusznicy" amerykanie zaprzestali lotów a "bracia Rosjanie" Kaczyńskiemu wierzą jak ja uśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sie 2011r. 08:20  
nie jestem za PISem , :szok: ale TVN to syf dla mózgu. Jest to stacja która najbardziej manipuluje w Polsce informacją .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sie 2011r. 08:35  
CYTAT
nie jestem za PISem , :szok: ale TVN to syf dla mózgu. Jest to stacja która najbardziej manipuluje w Polsce informacją .
Miedzy innymi dla tego są inne stacje .Polszmat Tv Rydzyka TPolska Superstacja itp itd .TYLKO TRZEBA MIEĆ TROSZKĘ OLEJU W GŁOWIE I UMIEĆ SAMEMU WYCIĄGAĆ WNIOSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna.
Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6 ... » »»

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Rozmowy na każdy temat. »