|
|
|
|
|
|
|
|
...bo daleko nam z kulturą i estetyką...niestety!!!
|
|
|
|
|
No, ale co ma jedno do drugiego? Podajesz, ze ustawily sie panie rozdajace puszki coca-coli.... to ze ludzie puszki wyrzucali pod nogi to nie wina coca coli a mentalnosci ludzi pozatym w stw takich akcji niestety nie ma
|
|
|
|
|
Jak pogodzic jedno z drugim? proste statnio w lublinie pod dworcem tez zaatakowala mnie puszka coca coli akurat nie narzekalem bo kminilem gdzie by tu kupoc cos do picia i samo mi w lapy wpadlo, ale najlepszy motyw jest taki ze obok tych "aktywistek" stał bezdomny, ktpry zbierał od ludzi puszki i pozniej opchnąl na zmlomie więc wszystko zostało spozytkowane
PS. ten post faktycznie na tym forum nie pasuje, bo w stalowce coca coli jeszcze nikt za free nie rozdaje |
|
|
|
|
Wątek dotyczy zaśmiecania środowiska dowolnymi odpadami, a puszki Coca-Coli w Rzeszowie i ulotki są tylko przykładem, który udało mi się uchwycić.
@PolarnyStefek: obok są kosze, akurat przysłonięte na zdjęciu. Pewnie złomiarze wieczorem pozbierają wszystkie puszki (które zauważą!) lecz za wyrzucanie śmieci na ulicę/chodnik/trawnik należy się mandacik. @panna_pina: gdyby nie rozdawali puszek, część nie padłaby na ziemię. No dobrze, chyba każdy widział gdzieś papierek z batona kupionego w sklepie na trawie/chodniku, ale to nie znaczy, że sklepy/batony są złe. Zgadzam się, że to wina mentalności ludzi, dlatego przydałyby się akcje uświadamiające. Dobra strona jest taka, że złomiarze mają robotę. Niestety, nie są zainteresowani papierkami i ulotkami. Przechodząc przez stalowowolskie parki, zawsze zauważam śmieci mimo że są kosze. Za blokiem też ich pełno. Śmiecą po to, aby sprzątaczki miały pracę? Nie, to tylko lenistwo tych, którzy śmiecą |
|
|
|
|
no wlasnie watek dotyczy puuszek w rz.. a to jest forum stw....
moj drogi rozumowanie ze nie rozdawaliby puszzek to nie byloby smieci jest idiotyczne....moze zamknijmy sklepy nie sprzedawajmy nic zeby ludzie nie smiecili?? |
|