NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
tesco - miejsce pracy, tesco - miejsce pracy
ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 06:42  
Hej,

Pogadajmy może o pracy w takich właśnie molochah jak tesco,kaufland,biedronka.

Ja generalnie NIE POLECAM pracy w "teżcoś". Chamstwo pseudokierowników,zamiatanie problemów pod dywan, zwolnienia, mobing i ogólne kurestwo ot to cała praca tam.

Pracowałam tam kiedyś i nie polecam, a z tego co mi wiadomo jest tam teraz jeszcze gorzej.

A zarobki? (netto)
pracownik podstawowy - 900

kierownik stoiska - 1500

kierownik działu - 5000 -7000

dyrektor - 15 000 - 20 000

podwyżki personalna daje sobie i działowym przydupasom mimi, że nie osiągają jakiś tam wyników

reszta marzy

praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z "batem" czy biały murzyn tyra na niego...

i najlepsze pedał zwany dyr. regionu co przyjedzie raz na miesiąc połazi po sklepie z..jebie za krzywy kosz z bułkami, okurzony rower i zbyt czerwoną paprykę łyka 45 000

i weź powiedz mi ludzie, gdzie tu sprawiedliwość

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 06:42  

Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 09:21  
nie jest kolorowo ale dzieki takim sklepom 2/3 polakow ma gdzie pracowac . Jak sie nie podoba to zawsze mozna zalozyc wlasna siec sklepow i placic kazdemu po 50 tys. miesiecznie. Siec Tesco daje autonomie regionalnym odzialom np. temu w polsce. Jezeli wiec kierownictwo jest kupa dziadow , chamow etc, wynika to jedynie z polskiej kultury umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 18:49  
rozwiń temat kurestwo umiech bo mnie ciekawiumiech co na magazynie ktoś czy coś?:d:d CZY o inne znaczenie tego słowa ci chodziłosmiech2smiech2smiech2smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 19:20  
nie tylko w tesco tak jest hehe

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Wrz 2010r. 22:12  
wkońcu ktoś poruszył ten temat umiech

m87 prosze nie pisz głupot, że tesco daje 2\3 polakom pracę.

Antytesco, ma racje z takim debilstwem, brakiem szacunku dla ludzi w żadnej firmie się nie spotkałem, może w kaufl,lidlu jest inaczej nie wiem.

rozrzut płac w przytoczonym poście pokazuje tylko jak polak na polakowi dorobić się może,a kolesiostwo i układy jak były tak są...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Wrz 2010r. 11:23  
Ja generalnie NIE POLECAM pracy w "teżcoś". Chamstwo pseudokierowników,zamiatanie problemów pod dywan, zwolnienia, mobing i ogólne kurestwo ot to cała praca tam.

Zgadzam sie z tym w 100%. Mobing i chamstwo to jest zaleta EWY malego kurdupla teraz jest jej chyba lepiej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Paź 2010r. 19:12  
ile płaca za kasą teraz w tesco

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Paź 2010r. 13:55  
CYTAT
A zarobki? (netto)

kierownik stoiska - 1500

podwyżki personalna daje sobie i działowym przydupasom mimi, że nie osiągają jakiś tam wyników

reszta marzy

praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z "batem" czy biały murzyn tyra na niego...

i najlepsze pedał zwany dyr. regionu co przyjedzie raz na miesiąc połazi po sklepie z..jebie za krzywy kosz z bułkami, okurzony rower i zbyt czerwoną paprykę łyka 45 000

Czytam ... czytam... i myślę sobie tak: Jeżeli chciałaś zarabiać tyle co kierownik i przesiadywać u personalnej na kawie ... trzeba się było uczyć . Może ci którzy są teraz kierownikami ,dyrektorami w czasach kiedy Ty miałaś czas na hulanie po dyskotekach siedzieli z nosem w książkach i uczyli się by nie wylewać swoich życiowych niepowodzeń na forum? Mobbing? Wiesz co to znaczy ? Używasz takich określeń ,kiedy tylko przełożony zwróci Ci uwagę . O zgrozo. Ludzie chcecie wolności ,demokracji ,a sami kajdany na ręce sobie zakuwacie . Niedługo to pracodawca nie będzie mógł powiedzieć pracownikowi słowa bo albo będzie posądzony o mobbing, dyskryminację czy też molestowanie. Postawcie się na miejscu takiego kierownika ,czy drobnego przedsiębiorcy. antyTesco chcesz zarabiać 5000 czy 7000, a może 45000 trzeba się uczyć. Trzeba naprawdę wiele żeby to osiągnąć . Więc zamiast użalać się nad sobą i "napiętnować" dyrektorów, kierowników zacznij działać w kierunku zmian w swoim życiu. Dorównaj im ,pokaż że zasługujesz na te pieniądze.

Dodam że nie jestem związany z firmą Tesco ani żadną z wymienionych. Jestem pracownikiem fizycznym w jednej ze stalowowolskich firm .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Paź 2010r. 18:47  
do Tester: a ty myślisz że pracownicy, którzy nie są kierownikami to nie mają żadnego wykształcenia?!
to tu byś się zdziwił bo większość ma wykształcenie wyższe, czyli się uczyła...

Prywatna wiadomość 

m87
m87
m87
ff
Wysłany: 3 Paź 2010r. 19:17  
CYTAT
CYTAT
A zarobki? (netto)

kierownik stoiska - 1500

reszta marzy

praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z \"batem\" czy biały murzyn tyra na niego...

Czytam ... czytam... i myślę sobie tak: Jeżeli chciałaś zarabiać tyle co kierownik i przesiadywać u personalnej na kawie ... trzeba się było uczyć . Może ci którzy są teraz kierownikami ,dyrektorami w czasach kiedy Ty miałaś czas na hulanie po dyskotekach siedzieli z nosem w książkach i uczyli się by nie wylewać swoich życiowych niepowodzeń na forum? Mobbing? Wiesz co to znaczy ? Używasz takich określeń ,kiedy tylko przełożony zwróci Ci uwagę . O zgrozo. Ludzie chcecie wolności ,demokracji ,a sami kajdany na ręce sobie zakuwacie . Niedługo to pracodawca nie będzie mógł powiedzieć pracownikowi słowa bo albo będzie posądzony o mobbing, dyskryminację czy też molestowanie. Postawcie się na miejscu takiego kierownika ,czy drobnego przedsiębiorcy. antyTesco chcesz zarabiać 5000 czy 7000, a może 45000 trzeba się uczyć. Trzeba naprawdę wiele żeby to osiągnąć . Więc zamiast użalać się nad sobą i \"napiętnować\" dyrektorów, kierowników zacznij działać w kierunku zmian w swoim życiu. Dorównaj im ,pokaż że zasługujesz na te pieniądze.

Dodam że nie jestem związany z firmą Tesco ani żadną z wymienionych. Jestem pracownikiem fizycznym w jednej ze stalowowolskich firm .

czlowieku w polsce zeby byc kierownikiem nie trzeba miec zadnego wyksztalcenia, wystarczy miec znajomosci badz wujka w odpowiednim miejscu. To nie jest Europa czy USA , tutaj sie licza wtyki a nie to co masz w glowie wiec przestan bredzic

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Paź 2010r. 19:41  
vincentyumiech więc skoro mają to wykształcenie to widocznie ich samoocena jest niska co do posiadanych kwalifikacji skoro wybierają prace w Tesco. I co do tej większości z wyższym wykształceniem w Tesco to chyba bardzo grubo przesadziłeś.

m87 skoro więc nie mają wujka czy cioci niech szukają (lepszych posad, wejść, układów. A może własną inicjatywą i błyskotliwością odpowiednimi kwalifikacjami). Nie wszyscy na stanowiskach są tam dzięki powiązaniom.

Generalnie uważam skoro nie podoba mi się praca oraz płaca odchodzę i szukam czegoś lepszego. Skoro ktoś stosował wobec mnie mobbing lub coś innego udaję się do sądu. Ale mentalność ludzi w Polsce jest taka : Mało robić i zarobić . Ale niestety to nie czasy kiedy 10-ciu stało opartych o łopaty, a jeden udawał że pracuje i wszyscy byli zadowoleni."Czy się stoi czy się leży 2000 się należy". Niestety te czasy minęły.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Paź 2010r. 21:14  
Te czasy już minęły... Ale nie ma co generalizować i pochopnie wysuwać wniosków, że wszyscy, którzy nie są dyrektorami bądź kierownikami to ludzie niewykształceni i nieroby. Nie każdy jest tak przedsiębiorczy i pełny zapału i funduszy żeby otwierać swój interes. Ludzie są różni, mają różne życie, problemy. Ale czy to powód żeby od razu nazywać ich mało wykształconymi? chyba nie.

Prywatna wiadomość 

n97
n97
n97
ff
Wysłany: 6 Gru 2010r. 21:27  
co wy wiecie o pracy w tesco tam nie jest tak zle jak wszyscy piszą płaca jest ok pracuje tam juz piąty rok i nie nażekam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2010r. 21:37  
CYTAT
co wy wiecie o pracy w tesco tam nie jest tak zle jak wszyscy piszą płaca jest ok pracuje tam juz piąty rok i nie nażekam

"nażekać" to nie musisz ale warto znaleźć lepszą pracę by było stać Cię na słownik tudzież byś czytał/a więcej książek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2010r. 22:03  
[cytat]vincentyumiech więc skoro mają to wykształcenie to widocznie ich samoocena jest niska co do posiadanych kwalifikacji skoro wybierają prace w Tesco.

Proszę Cie nie żartuj!Znam pare osób,które po studiach,z dyplomami,kwalifikacjami szukały ponad rok czasu pracy i nie mogąc nic znaleść(nie miały doświadczenia i znajomości)pracują w sklepie ,,Wszystko po 5zł" lub w budce z zapiekankami.I nie wyssałam tego z palca-nie masz doświadczenia,znajdziemy kogoś lepszego.
Tak teraz jest,że pracodawcy moga sobie wybierać i niestety Ci młodzi wyuczeni,świeżo upieczeni absolwenci lub stażyści szukają na próżno,bo większość potrzebuje pracownika z doświadczeniem.Ale żeby dać młodemu to doświadczenie to nie.I bądź tu człowieku mądry czy dalej warto się uczyć i poświęcać lata na naukę nie mając perspektyw znajezienia pracy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2010r. 22:40  
dlatego najlepiej 2w1 studiować i pracować. Masz i wykształcenie i doświadczenie :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Gru 2010r. 23:04  
Najlepiej studiować i pracować na zachodzieumiech.

Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2010r. 18:39  
znajoma pracowała ze 2 lata na 1/2 etatu jak poszła sie upominac o cały etat to powiedzieli jej dowidzenia jak ona brała na 1/2 etatu 420 zł tesco to niewypał dlaczego niema tych starych pracowników bo kazdy po ponad 2 latach chciał wkoncu miec cały etat,niektórzy dojezdzali to co im zostało ze 100zł na waciki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2010r. 23:27  
CYTAT
znajoma pracowała ze 2 lata na 1/2 etatu jak poszła sie upominac o cały etat to powiedzieli jej dowidzenia jak ona brała na 1/2 etatu 420 zł tesco to niewypał dlaczego niema tych starych pracowników bo kazdy po ponad 2 latach chciał wkoncu miec cały etat,niektórzy dojezdzali to co im zostało ze 100zł na waciki.

420zł przy 1/2 etatu to najniższa krajowa... więc zgodnie z prawem...
Dlaczego nie ma starych pracowników, bo im się bardziej opłaca duża rotacja pracowników... proste i logiczne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2010r. 08:19  
do testera i innych broniących teżcoś:

Antytesco pisała prawdę, bo akurat z nią kiedyś miałem przyjemnośc pracować, tak "zukładziałego" systemu awansów i przynawania kasy to chyba nigdzie nie spotkasz. No bo jak to może być, że jest 2 kierowników (płeć nieważna) na takim samym stanowisku, z takim samym zakresem obowiązków, z takim samym stażem pracy i jeden dostaje 2500 drugi 4100...

a ty toxic napisz z jakiego działu jesteś, bo ze "starej gwardii" otiwerającej ten burdel zostało tylko z 10 osób i wszyscy myślą kiedy iść z tamtąd wpizdu

A co do wszykształcenia :

Jeśli osoba z niepełnym średnim mówi do magistra prawa " to masz zrobić tak i tak tępaku" no to macie poziom zarządzania...

Oczywiście jest jeszzcze tam parę dobrych kierowników i jeszcze lepszych pracowników, no ale to już dinozaury, bo generalnie można rozróżnić 3 typy osób tam pracujących:

1. Robię bo muszę i nie interesuje mnie to sposób traktowania ludzi

2. Robię bo muszę choć wązne są dla mnie relacje miedzyludzkie i klimat panujący wokół

3 - najgorszy - po trupach do celu

z antytescowym pozdrowieniem

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »