|
|
|
Hej,
Pogadajmy może o pracy w takich właśnie molochah jak tesco,kaufland,biedronka. Ja generalnie NIE POLECAM pracy w "teżcoś". Chamstwo pseudokierowników,zamiatanie problemów pod dywan, zwolnienia, mobing i ogólne kurestwo ot to cała praca tam. Pracowałam tam kiedyś i nie polecam, a z tego co mi wiadomo jest tam teraz jeszcze gorzej. A zarobki? (netto) pracownik podstawowy - 900 kierownik stoiska - 1500 kierownik działu - 5000 -7000 dyrektor - 15 000 - 20 000 podwyżki personalna daje sobie i działowym przydupasom mimi, że nie osiągają jakiś tam wyników reszta marzy praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z "batem" czy biały murzyn tyra na niego... i najlepsze pedał zwany dyr. regionu co przyjedzie raz na miesiąc połazi po sklepie z..jebie za krzywy kosz z bułkami, okurzony rower i zbyt czerwoną paprykę łyka 45 000 i weź powiedz mi ludzie, gdzie tu sprawiedliwość |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nie jest kolorowo ale dzieki takim sklepom 2/3 polakow ma gdzie pracowac . Jak sie nie podoba to zawsze mozna zalozyc wlasna siec sklepow i placic kazdemu po 50 tys. miesiecznie. Siec Tesco daje autonomie regionalnym odzialom np. temu w polsce. Jezeli wiec kierownictwo jest kupa dziadow , chamow etc, wynika to jedynie z polskiej kultury
|
|
|
|
|
rozwiń temat kurestwo bo mnie ciekawi co na magazynie ktoś czy coś?:d:d CZY o inne znaczenie tego słowa ci chodziło
|
|
|
|
|
nie tylko w tesco tak jest hehe
|
|
|
|
|
wkońcu ktoś poruszył ten temat
m87 prosze nie pisz głupot, że tesco daje 2\3 polakom pracę. Antytesco, ma racje z takim debilstwem, brakiem szacunku dla ludzi w żadnej firmie się nie spotkałem, może w kaufl,lidlu jest inaczej nie wiem. rozrzut płac w przytoczonym poście pokazuje tylko jak polak na polakowi dorobić się może,a kolesiostwo i układy jak były tak są... |
|
|
|
|
Ja generalnie NIE POLECAM pracy w "teżcoś". Chamstwo pseudokierowników,zamiatanie problemów pod dywan, zwolnienia, mobing i ogólne kurestwo ot to cała praca tam.
Zgadzam sie z tym w 100%. Mobing i chamstwo to jest zaleta EWY malego kurdupla teraz jest jej chyba lepiej. |
|
|
|
|
ile płaca za kasą teraz w tesco
|
|
|
|
|
CYTAT A zarobki? (netto) pracownik podstawowy - 900 kierownik stoiska - 1500 kierownik działu - 5000 -7000 dyrektor - 15 000 - 20 000 podwyżki personalna daje sobie i działowym przydupasom mimi, że nie osiągają jakiś tam wyników reszta marzy praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z "batem" czy biały murzyn tyra na niego... i najlepsze pedał zwany dyr. regionu co przyjedzie raz na miesiąc połazi po sklepie z..jebie za krzywy kosz z bułkami, okurzony rower i zbyt czerwoną paprykę łyka 45 000 i weź powiedz mi ludzie, gdzie tu sprawiedliwość Czytam ... czytam... i myślę sobie tak: Jeżeli chciałaś zarabiać tyle co kierownik i przesiadywać u personalnej na kawie ... trzeba się było uczyć . Może ci którzy są teraz kierownikami ,dyrektorami w czasach kiedy Ty miałaś czas na hulanie po dyskotekach siedzieli z nosem w książkach i uczyli się by nie wylewać swoich życiowych niepowodzeń na forum? Mobbing? Wiesz co to znaczy ? Używasz takich określeń ,kiedy tylko przełożony zwróci Ci uwagę . O zgrozo. Ludzie chcecie wolności ,demokracji ,a sami kajdany na ręce sobie zakuwacie . Niedługo to pracodawca nie będzie mógł powiedzieć pracownikowi słowa bo albo będzie posądzony o mobbing, dyskryminację czy też molestowanie. Postawcie się na miejscu takiego kierownika ,czy drobnego przedsiębiorcy. antyTesco chcesz zarabiać 5000 czy 7000, a może 45000 trzeba się uczyć. Trzeba naprawdę wiele żeby to osiągnąć . Więc zamiast użalać się nad sobą i "napiętnować" dyrektorów, kierowników zacznij działać w kierunku zmian w swoim życiu. Dorównaj im ,pokaż że zasługujesz na te pieniądze. Dodam że nie jestem związany z firmą Tesco ani żadną z wymienionych. Jestem pracownikiem fizycznym w jednej ze stalowowolskich firm . |
|
|
|
|
do Tester: a ty myślisz że pracownicy, którzy nie są kierownikami to nie mają żadnego wykształcenia?!
to tu byś się zdziwił bo większość ma wykształcenie wyższe, czyli się uczyła... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT A zarobki? (netto) pracownik podstawowy - 900 kierownik stoiska - 1500 kierownik działu - 5000 -7000 dyrektor - 15 000 - 20 000 podwyżki personalna daje sobie i działowym przydupasom mimi, że nie osiągają jakiś tam wyników reszta marzy praca od kierownika działu wzwyż polega na przesiadywaniu u personalnej na kawie i wyjście co jakiś czas na sklep z \"batem\" czy biały murzyn tyra na niego... i najlepsze pedał zwany dyr. regionu co przyjedzie raz na miesiąc połazi po sklepie z..jebie za krzywy kosz z bułkami, okurzony rower i zbyt czerwoną paprykę łyka 45 000 i weź powiedz mi ludzie, gdzie tu sprawiedliwość Czytam ... czytam... i myślę sobie tak: Jeżeli chciałaś zarabiać tyle co kierownik i przesiadywać u personalnej na kawie ... trzeba się było uczyć . Może ci którzy są teraz kierownikami ,dyrektorami w czasach kiedy Ty miałaś czas na hulanie po dyskotekach siedzieli z nosem w książkach i uczyli się by nie wylewać swoich życiowych niepowodzeń na forum? Mobbing? Wiesz co to znaczy ? Używasz takich określeń ,kiedy tylko przełożony zwróci Ci uwagę . O zgrozo. Ludzie chcecie wolności ,demokracji ,a sami kajdany na ręce sobie zakuwacie . Niedługo to pracodawca nie będzie mógł powiedzieć pracownikowi słowa bo albo będzie posądzony o mobbing, dyskryminację czy też molestowanie. Postawcie się na miejscu takiego kierownika ,czy drobnego przedsiębiorcy. antyTesco chcesz zarabiać 5000 czy 7000, a może 45000 trzeba się uczyć. Trzeba naprawdę wiele żeby to osiągnąć . Więc zamiast użalać się nad sobą i \"napiętnować\" dyrektorów, kierowników zacznij działać w kierunku zmian w swoim życiu. Dorównaj im ,pokaż że zasługujesz na te pieniądze. Dodam że nie jestem związany z firmą Tesco ani żadną z wymienionych. Jestem pracownikiem fizycznym w jednej ze stalowowolskich firm . czlowieku w polsce zeby byc kierownikiem nie trzeba miec zadnego wyksztalcenia, wystarczy miec znajomosci badz wujka w odpowiednim miejscu. To nie jest Europa czy USA , tutaj sie licza wtyki a nie to co masz w glowie wiec przestan bredzic |
|
|
|
|
vincenty więc skoro mają to wykształcenie to widocznie ich samoocena jest niska co do posiadanych kwalifikacji skoro wybierają prace w Tesco. I co do tej większości z wyższym wykształceniem w Tesco to chyba bardzo grubo przesadziłeś.
m87 skoro więc nie mają wujka czy cioci niech szukają (lepszych posad, wejść, układów. A może własną inicjatywą i błyskotliwością odpowiednimi kwalifikacjami). Nie wszyscy na stanowiskach są tam dzięki powiązaniom. Generalnie uważam skoro nie podoba mi się praca oraz płaca odchodzę i szukam czegoś lepszego. Skoro ktoś stosował wobec mnie mobbing lub coś innego udaję się do sądu. Ale mentalność ludzi w Polsce jest taka : Mało robić i zarobić . Ale niestety to nie czasy kiedy 10-ciu stało opartych o łopaty, a jeden udawał że pracuje i wszyscy byli zadowoleni."Czy się stoi czy się leży 2000 się należy". Niestety te czasy minęły. |
|
|
|
|
Te czasy już minęły... Ale nie ma co generalizować i pochopnie wysuwać wniosków, że wszyscy, którzy nie są dyrektorami bądź kierownikami to ludzie niewykształceni i nieroby. Nie każdy jest tak przedsiębiorczy i pełny zapału i funduszy żeby otwierać swój interes. Ludzie są różni, mają różne życie, problemy. Ale czy to powód żeby od razu nazywać ich mało wykształconymi? chyba nie.
|
|
|
|
|
co wy wiecie o pracy w tesco tam nie jest tak zle jak wszyscy piszą płaca jest ok pracuje tam juz piąty rok i nie nażekam
|
|
|
|
|
CYTAT co wy wiecie o pracy w tesco tam nie jest tak zle jak wszyscy piszą płaca jest ok pracuje tam juz piąty rok i nie nażekam "nażekać" to nie musisz ale warto znaleźć lepszą pracę by było stać Cię na słownik tudzież byś czytał/a więcej książek |
|
|
|
|
[cytat]vincenty więc skoro mają to wykształcenie to widocznie ich samoocena jest niska co do posiadanych kwalifikacji skoro wybierają prace w Tesco.
Proszę Cie nie żartuj!Znam pare osób,które po studiach,z dyplomami,kwalifikacjami szukały ponad rok czasu pracy i nie mogąc nic znaleść(nie miały doświadczenia i znajomości)pracują w sklepie ,,Wszystko po 5zł" lub w budce z zapiekankami.I nie wyssałam tego z palca-nie masz doświadczenia,znajdziemy kogoś lepszego. Tak teraz jest,że pracodawcy moga sobie wybierać i niestety Ci młodzi wyuczeni,świeżo upieczeni absolwenci lub stażyści szukają na próżno,bo większość potrzebuje pracownika z doświadczeniem.Ale żeby dać młodemu to doświadczenie to nie.I bądź tu człowieku mądry czy dalej warto się uczyć i poświęcać lata na naukę nie mając perspektyw znajezienia pracy. |
|
|
|
|
dlatego najlepiej 2w1 studiować i pracować. Masz i wykształcenie i doświadczenie :]
|
|
|
|
|
Najlepiej studiować i pracować na zachodzie.
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale ! |
|
|
|
|
znajoma pracowała ze 2 lata na 1/2 etatu jak poszła sie upominac o cały etat to powiedzieli jej dowidzenia jak ona brała na 1/2 etatu 420 zł tesco to niewypał dlaczego niema tych starych pracowników bo kazdy po ponad 2 latach chciał wkoncu miec cały etat,niektórzy dojezdzali to co im zostało ze 100zł na waciki.
|
|
|
|
|
CYTAT znajoma pracowała ze 2 lata na 1/2 etatu jak poszła sie upominac o cały etat to powiedzieli jej dowidzenia jak ona brała na 1/2 etatu 420 zł tesco to niewypał dlaczego niema tych starych pracowników bo kazdy po ponad 2 latach chciał wkoncu miec cały etat,niektórzy dojezdzali to co im zostało ze 100zł na waciki. 420zł przy 1/2 etatu to najniższa krajowa... więc zgodnie z prawem... Dlaczego nie ma starych pracowników, bo im się bardziej opłaca duża rotacja pracowników... proste i logiczne |
|
|
|
|
do testera i innych broniących teżcoś:
Antytesco pisała prawdę, bo akurat z nią kiedyś miałem przyjemnośc pracować, tak "zukładziałego" systemu awansów i przynawania kasy to chyba nigdzie nie spotkasz. No bo jak to może być, że jest 2 kierowników (płeć nieważna) na takim samym stanowisku, z takim samym zakresem obowiązków, z takim samym stażem pracy i jeden dostaje 2500 drugi 4100... a ty toxic napisz z jakiego działu jesteś, bo ze "starej gwardii" otiwerającej ten burdel zostało tylko z 10 osób i wszyscy myślą kiedy iść z tamtąd wpizdu A co do wszykształcenia : Jeśli osoba z niepełnym średnim mówi do magistra prawa " to masz zrobić tak i tak tępaku" no to macie poziom zarządzania... Oczywiście jest jeszzcze tam parę dobrych kierowników i jeszcze lepszych pracowników, no ale to już dinozaury, bo generalnie można rozróżnić 3 typy osób tam pracujących: 1. Robię bo muszę i nie interesuje mnie to sposób traktowania ludzi 2. Robię bo muszę choć wązne są dla mnie relacje miedzyludzkie i klimat panujący wokół 3 - najgorszy - po trupach do celu z antytescowym pozdrowieniem |
|