|
|
|
CYTAT Ciemno + prehistoryczna lub średniowieczna osada obronna, otoczona wałem, na terenie Polski najczęściej drewniano-ziemnym. ...no nie ma jak to wikipedia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kreolka: Kościół świętego Floriana.
JPna100% |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ciemno + prehistoryczna lub średniowieczna osada obronna, otoczona wałem, na terenie Polski najczęściej drewniano-ziemnym. ...no nie ma jak to wikipedia. ojejku, a myslalam ze nikt na to nie wpadnie i sie nie wyda, a tu masz ci los - gratulacje. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Jarosław Kaczyński powinien być pod napisem \"Z ziemi włoskiej do ......\" Przepraszam. Podaję rozwiązanie rebusu: STALOWOWOLSKI BAZAR/Stal,owo,Wolski,baz, ar/ |
|
|
|
|
CYTAT Podaję rozwiązanie rebusu: BANDA ŻWIROLI/banda, żwir Oli/ |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT CYTAT Jarosław Kaczyński powinien być pod napisem \\\"Z ziemi włoskiej do ......\\\" Przepraszam. Podaję rozwiązanie rebusu: STALOWOWOLSKI BAZAR/Stal,owo,Wolski,baz, ar/ Stachu - takich ludzi nam potrzeba w miescie - brawo i gratulacje ! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jagody stolica Polska - ale myślę, że rozwiązaniem jest: JAGODOWA STOLICA POLSKI
|
|
|
|
|
"jagodowe knedliczki po polsku"
Nie jestem jedną z biegających, walczących mrówek. Jestem mrówkojadem |
|
|
|
|
I co dalej z rebusami? Bawimy się dalej?? A kiedy jakieś wyniki?
|
|
|
|
|
Teraz można by to trochę urozmaicić i zacząć od du*y strony. Tzn. jedna osoba rzuca jakieś hasło, a reszta robi do tego rebusy (choć na dłuższą metę to chyba może być nużące ).
|
|
|
|
|
no albo tak jak było do tej pory wymyślamy rebusy a w tych ukrytych odpowiedziach - odpowiadamy. Bo nad niektórymi rebusami trzeba sporo pomyśleć (przynajmniej ja) - no i można zliczyć dobre odpowiedzi i osoby które się bawiły
|
|
|
|
|
CYTAT I co dalej z rebusami? Bawimy się dalej?? A kiedy jakieś wyniki? Tak bawmy sie dalej. Ja nadal nie zmieniam sowjego zdania, ze Stachu wymysla najciekawsze zagadki |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT I co dalej z rebusami? Bawimy się dalej?? A kiedy jakieś wyniki? Tak bawmy sie dalej. Ja nadal nie zmieniam sowjego zdania, ze Stachu wymysla najciekawsze zagadki Dziękuję Akitka za miłe słowa... |
|
|
|
|
Stachu czekamy z niecierpliwoscia na nowe rebusy
|
|
|
|
|
CYTAT I co dalej z rebusami? Bawimy się dalej?? A kiedy jakieś wyniki? Wyniki powinny byc dzisiaj, ale beda jutro okolo 17 przepraszam za opoznenie ale mam neta teraz tylko w telefonie :( a czy sie bawimy dalej? szczerze mowiac na ten tydzien mam nowa zabawe: zdjęcie pewnego obiektu w stalowce i obok kopia, ktora rozni sie siedmioma szczegolami ;) oczywiscie zabawa bedzie polegac zeby znaleźć te 7 szczegolow i w tym razem bedziemy uzywac systemu odpowiedzi ukrywanych tak jak bylo to w omnibusie;) |
|
|
|
|
To ja dorzucam jeszcze jeden rebus oczywiscie jego autrem jest stach
|
|
|
|
|
Stachu, ale dorzuciles do ognia teraz, siedze juz 3 godziny nad tym rebusem i jak krew w piach - musze przyznac ze coraz trudniejsze wymyslasz
|
|
|
|
|
CYTAT Stachu, ale dorzuciles do ognia teraz, siedze juz 3 godziny nad tym rebusem i jak krew w piach - musze przyznac ze coraz trudniejsze wymyslasz Akitko - bardzo łatwy rebusik do rozwiązania. Dla ułatwienia podaję początkowe litery wyrazów: S. S. W. |
|
|
|
|
CYTAT Stachu, ale dorzuciles do ognia teraz, siedze juz 3 godziny nad tym rebusem i jak krew w piach - musze przyznac ze coraz trudniejsze wymyslasz Powaznie? Na pierwszy rzut oka "Stal Stalowa Wola" ale moge sie mylic bo koncowka z literami niejasna... |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Stachu, ale dorzuciles do ognia teraz, siedze juz 3 godziny nad tym rebusem i jak krew w piach - musze przyznac ze coraz trudniejsze wymyslasz Powaznie? Na pierwszy rzut oka \"Stal Stalowa Wola\" ale moge sie mylic bo koncowka z literami niejasna... Brawo! Bardzo dobrze! /S, tal, S, tal, o w A, w O la/ Pozdrawiam wszystkich milutko. |
|
|
|
|
CYTAT o w A, w O la/ Dobre |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT o w A, w O la/ Dobre Byłoby lepiej, gdyby nie było białych kwadratów z "o" i z "la". Tylko technicznie na komputerze nie mogłem tych kwadratów zlikwidować. Jestem "młodym" komputerowcem. Może jest takowa opcja... Nie wiem... |
|
|
|
|
CYTAT Byłoby lepiej, gdyby nie było białych kwadratów z \"o\" i z \"la\". Tylko technicznie na komputerze nie mogłem tych kwadratów zlikwidować. Jestem \"młodym\" komputerowcem. Może jest takowa opcja... Nie wiem... Jest super. Zaraz Ci coś podeśle na PW ;-) |
|