|
|
|
http://www.mariuszporeba.pl Mariusz Poręba Jak Ja to widzę KWW Andrzeja Szlęzaka - lista 14 - pozycja 7 - www.mariuszporeba.pl Obecny system (nie ustrój), który panuje w Polsce, to system "produkujący" bezrobotnych, urzędników (Ci z kolei zarabiają ale niczego nie produkują) oraz młodych emerytów. Skąd na to pieniądze? Z Naszych podatków oczywiście! Jak się okazuje, ciągle w budżecie "dziura". Pogratulować gospodarności. Dzieci obecnie nie są wychowywane przez rodziców ale przez Państwo. Przez aparat urzędniczy mogą zostać rodzicom odebrane, odebrane przez czyjeś "widzi mi się". Młodym ludziom, zaczynającym pracę, wmawia się, że muszą pracować na emerytów - nie na siebie. Starszym ludziom wmawia się, że muszą zwalniać miejsca pracy młodszemu pokoleniu stosując szantaż: albo wcześniejsza - niższa - emerytura albo dodatkowe lata pracy. Toż to jakaś bzdura jest. Gdzie zatem podziały się pieniądze dla emerytów odkładane przez całe lata Ich pracy? Przypomnę, że składki emerytalne to znaczna część każdej płacy. Są pobierane przymusowo - żeby nie powiedzieć - ZABIERANE. Tutaj nie ma żadnej alternatywy, żadnego wyboru. Dlaczego? Zadaję często ludziom pytanie - co to jest najniższa płaca? Czemu ma służyć? Najczęściej pytani odpowiadają: "żeby nie zarabiać mniej". W takim razie zadaję kolejne pytanie. Czy nie jest tak, że najniższa płaca blokuje wyższe zarobki? Czy nie jest tak, że większość pracodawców nie płaci za umiejętności i doświadczenie, tylko płaci najniższą płacę? I czyni tak zgodnie z prawem. Dlaczego tak jest? Pracodawca wie, że na miejsce każdego pracownika może zatrudnić stażystę, do którego dopłaci Państwo - czyli my wszyscy. Dokładamy się do tego (w postaci podatków) aby Urzędy Pracy mogły "dysponować" armią ludzi bezrobotnych i kierować Ich do pracodawców. Ci z kolei z tytułu zatrudnienia nie ponoszą żadnych kosztów. Pokrywamy je My wszyscy. Chyba nie muszę udowadniać, że w interesie Urzędów Pracy nie leży znajdowanie ludziom pracy. W interesie tych urzędów jest "reglamentacja" stażów, stażystów i pieniędzy. Tam gdzie jest reglamentacja czegokolwiek - tam jest również korupcja. Szkoda!, że My wszyscy do tego dopłacamy. Co jest dla mnie ważne KWW Andrzeja Szlęzaka - lista 14 - pozycja 7 - www.mariuszporeba.pl 1. Nie ma nic "ZA DARMO"! Nie ma nic "BEZPŁATNIE"! Wszystkie OBIETNICE WYBORCZE finansowane są z Twoich podatków. Reszta to slogany i frazesy. 2. Bogactwo i siła Państwa jest wynikiem bogactwa Jego Obywateli. 3. To sami Obywatele powinni decydować o tym, na co wydawać swoje zarabiane pieniądze. Urzędnik nie jest do tego potrzebny, tym bardziej żadna partia. 4. Obywatele nie mogą być karani wysokimi podatkami za to, że chcą pracować i zarabiać. Pracują dla swoich rodzin - nie dla partii. 5. Konstytucja RP ma stać na straży interesów Obywateli Polski. Konstytucja jest dla Obywateli a nie dla Państwa, Jego organów, partii czy urzędów. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego pokazują, że Państwo łamie podstawowe prawa Obywateli zagwarantowane Konstytucją. http://www.mariuszporeba.pl Zdecydowałem ubiegać się o mandat Radnego do Rady Miasta Stalowa Wola. Jestem kandydatem niezależnym. Żadna partia nie jest mi potrzebna do tego aby prezentować własne poglądy i poglądów tych - zgodnie z Konstytucją RP - bronić. Partie to największe mafie wszechczasów, utrzymywane z kradzieży, jaką są Nasze podatki. Istnienie partii uzasadniane jest przez opłacanych ideologów, których zwie się intelektualistami - a wszystko to "Dla Naszego Dobra" - niby. Dlaczego startuję? Zbyt dużo wolności utracili już Obywatele Państwa Polskiego. Każdy Obywatel miasta Stalowa Wola jest częścią tego Państwa i z każdym dniem staje się zniewalany i zubożany. Zbyt dużo obciążeń finansowych i prawnych nakładanych jest na każdego z Nas. Wszystko to pod pretekstem: "Dla Naszego Dobra". |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT http://www.mariuszporeba.pl Mariusz Poręba Jak Ja to widzę KWW Andrzeja Szlęzaka - lista 14 - pozycja 7 - www.mariuszporeba.pl Obecny system (nie ustrój), który panuje w Polsce, to system \"produkujący\" bezrobotnych, urzędników (Ci z kolei zarabiają ale niczego nie produkują) oraz młodych emerytów. Skąd na to pieniądze? Z Naszych podatków oczywiście! Jak się okazuje, ciągle w budżecie \"dziura\". Pogratulować gospodarności. Dzieci obecnie nie są wychowywane przez rodziców ale przez Państwo. Przez aparat urzędniczy mogą zostać rodzicom odebrane, odebrane przez czyjeś \"widzi mi się\". Młodym ludziom, zaczynającym pracę, wmawia się, że muszą pracować na emerytów - nie na siebie. Starszym ludziom wmawia się, że muszą zwalniać miejsca pracy młodszemu pokoleniu stosując szantaż: albo wcześniejsza - niższa - emerytura albo dodatkowe lata pracy. Toż to jakaś bzdura jest. Gdzie zatem podziały się pieniądze dla emerytów odkładane przez całe lata Ich pracy? Przypomnę, że składki emerytalne to znaczna część każdej płacy. Są pobierane przymusowo - żeby nie powiedzieć - ZABIERANE. Tutaj nie ma żadnej alternatywy, żadnego wyboru. Dlaczego? Zadaję często ludziom pytanie - co to jest najniższa płaca? Czemu ma służyć? Najczęściej pytani odpowiadają: \"żeby nie zarabiać mniej\". W takim razie zadaję kolejne pytanie. Czy nie jest tak, że najniższa płaca blokuje wyższe zarobki? Czy nie jest tak, że większość pracodawców nie płaci za umiejętności i doświadczenie, tylko płaci najniższą płacę? I czyni tak zgodnie z prawem. Dlaczego tak jest? Pracodawca wie, że na miejsce każdego pracownika może zatrudnić stażystę, do którego dopłaci Państwo - czyli my wszyscy. Dokładamy się do tego (w postaci podatków) aby Urzędy Pracy mogły \"dysponować\" armią ludzi bezrobotnych i kierować Ich do pracodawców. Ci z kolei z tytułu zatrudnienia nie ponoszą żadnych kosztów. Pokrywamy je My wszyscy. Chyba nie muszę udowadniać, że w interesie Urzędów Pracy nie leży znajdowanie ludziom pracy. W interesie tych urzędów jest \"reglamentacja\" stażów, stażystów i pieniędzy. Tam gdzie jest reglamentacja czegokolwiek - tam jest również korupcja. Szkoda!, że My wszyscy do tego dopłacamy. Co jest dla mnie ważne KWW Andrzeja Szlęzaka - lista 14 - pozycja 7 - www.mariuszporeba.pl 1. Nie ma nic \"ZA DARMO\"! Nie ma nic \"BEZPŁATNIE\"! Wszystkie OBIETNICE WYBORCZE finansowane są z Twoich podatków. Reszta to slogany i frazesy. 2. Bogactwo i siła Państwa jest wynikiem bogactwa Jego Obywateli. 3. To sami Obywatele powinni decydować o tym, na co wydawać swoje zarabiane pieniądze. Urzędnik nie jest do tego potrzebny, tym bardziej żadna partia. 4. Obywatele nie mogą być karani wysokimi podatkami za to, że chcą pracować i zarabiać. Pracują dla swoich rodzin - nie dla partii. 5. Konstytucja RP ma stać na straży interesów Obywateli Polski. Konstytucja jest dla Obywateli a nie dla Państwa, Jego organów, partii czy urzędów. Wyroki Trybunału Konstytucyjnego pokazują, że Państwo łamie podstawowe prawa Obywateli zagwarantowane Konstytucją. http://www.mariuszporeba.pl Zdecydowałem ubiegać się o mandat Radnego do Rady Miasta Stalowa Wola. Jestem kandydatem niezależnym. Żadna partia nie jest mi potrzebna do tego aby prezentować własne poglądy i poglądów tych - zgodnie z Konstytucją RP - bronić. Partie to największe mafie wszechczasów, utrzymywane z kradzieży, jaką są Nasze podatki. Istnienie partii uzasadniane jest przez opłacanych ideologów, których zwie się intelektualistami - a wszystko to \"Dla Naszego Dobra\" - niby. Dlaczego startuję? Zbyt dużo wolności utracili już Obywatele Państwa Polskiego. Każdy Obywatel miasta Stalowa Wola jest częścią tego Państwa i z każdym dniem staje się zniewalany i zubożany. Zbyt dużo obciążeń finansowych i prawnych nakładanych jest na każdego z Nas. Wszystko to pod pretekstem: \"Dla Naszego Dobra\". Jedyny NORMALNIE myślący kandydat. I dla niego warto pójść na te wybory. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
Pan Mariusz Poręba
Nie Czytał Ustawy o Samorządzie Gminnym i nie wie jakie kompetencje ma radny. Takie bzdury co on ma w programie, to można pisać jak kandyduje się na posła, a nie na radnego. Bzdury i jeszcze raz bzdury, polecam panu Mariuszowi Poręba lekturę o samorządzie gminnym. |
|
|
|
|
CYTAT Pan Mariusz Poręba Nie Czytał Ustawy o Samorządzie Gminnym i nie wie jakie kompetencje ma radny. Takie bzdury co on ma w programie, to można pisać jak kandyduje się na posła, a nie na radnego. Bzdury i jeszcze raz bzdury, polecam panu Mariuszowi Poręba lekturę o samorządzie gminnym. od samorządu zaczyna się karierę... Po za tym wiemy jakie poglądy ma pan Mariusz. Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
bzdury i jeszcze raz bzdury. Puste hasła, które nie można zrealizować na poziomie lokalnym. Dziwię się, bo startuje z komitetu Szlęzaka, a hasło Szlęzaka Mądra rada z prezydentem. A tu mi coś innego wychodzi.
Pan Mariusz Poręba Nie Czytał Ustawy o Samorządzie Gminnym i nie wie jakie kompetencje ma radny. Takie bzdury co on ma w programie, to można pisać jak kandyduje się na posła, a nie na radnego. Bzdury i jeszcze raz bzdury, polecam panu Mariuszowi Poręba lekturę o samorządzie gminnym. |
|