|
|
|
Jak tam w dziekanacie dużo chętnych? Czy ktoś z Was był ? Są jeszcze pałeczki?
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Czy prawdą jest to ,że rejestrując się właśnie w tej bazie choć rejestracja dla potencjalnego dawcy jest darmowa to w przypadku znalezienia odpowiedniej osoby koszt przeszczepu i pobytu dawcy w szpitalu i wszelkie takie tam z tym związane pokrywa osoba chora ,która tego dawcy szukała ( w tym wypadku Natasza) ?
Gdyby się okazało że ktoś z nas może być dawcą to gdzie będzie musiała dojechać na zabieg taka osoba? Jeśli ktoś jest zarejestrowany w innej polskiej bazie dawców jest brany tu pod uwagę czy trzeba zgłosić taki fakt ? (chyba raz tylko można się zarejestrować do tego typu bazy wybranej spośród wielu ) " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
witam.ja dzis byłam po pałeczki.jeszcze są.pani w dziekanacie powiedziała ,ze ta akcja trwa przez tydzien i ze na tygodniu tez mozna podejsc.
|
|
|
|
|
bump ;]
edit: sporo osob przychodzi, chwile tam bylem, 3 inne osoby sie rejestrowaly, przed wyjsciem co by lazienki nie szukac mozecie przeplukac usta woda, calosc 5 minut iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Na sąsiednim portalu, w komentarzach ktoś napisał zeby nie rejestrować się w DKMS( organizacja niemiecka) tylko w Polskich bazach danych, z tego powodu ze potrzebujący który znajdzie dawce w DMKS bedzie musiał im sporo zapłacić.
Z tego co się zorientowałem DKMS Polska istnieje jako niezależna organizacja. Ktoś bardziej zorientowany moze coś więcej napisać, jak to wyglada w praktyce. |
|
|
|
|
nie wiem czy to o to chodzi, ale tu sprostowanie do misji specialnej http://www.dkms.pl/index.php?id=1006
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Dane dawców z Polski są w Światowym rejestrze Dawców BMDW więc mogą pomagać ludziom na całym swiecie, wszystkie kliniki transplantacyjne maja
dostęp do tych danych. I nie ma znaczenia czy zarejestrujesz się w FUJ,DKMS czy innej organizacji. |
|
|
|
|
na e c h o d n i a jest artykul na pierwszej stronie o nataszy i oliwii, u rodeckiego jest artykul na pierwszej stronie o nataszy, na t w o j region jest artykul na pierwszej stronie o nataszy, na stronie radia leliwy jest artykul na pierwszej stronie o nataszy :] tylko na stalowym miescie jest dziadostwo i trzeba podbijac tematy na ye... forum, pozniej sie dziwicie ze o was nikt nic milego nie napisze ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|