|
|
|
czy wszedzie jest przestrzegany?
wczoraj bylem w planecie wszedzie wisialy karteczki informujace o zakazie palenia a na stolikach lezaly popielniczki ludzie palili ochrona nie reagowala... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
A to bandyci, właścicieli do więzienia powinni zamknąć:-)))
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Mi sie bardziej podoba że w aucie słuzbowym tez nie wolno palić bo to miejsce pracy. Koniec z jazdą w smrodzie
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Z tymi autami to przegięcie, a już na pewno nie do wyegzekwowania.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
vacatio legis dla tej ustawy konczy sie w poniedzialek , z tego co sie orientuje wiec juz od poniedzialku mozna spodziewac sie scigania palaczy ;)
|
|
|
|
|
A kto będzie ścigał palaczy w samochodach służbowych?
PS. Skąd ten kontrolujący będzie wiedział jakie auto jedzie, służbowe czy prywatne? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Zapraszam do klubu Alternatywy.
Dwie sale, w tym jedna wydzielona specjalnie dla palaczy Co weekend dyskoteki, karaoke i inne imprezy. Dla każdego coś fajnego NON SERVIAM |
|
|
|
|
polacy kupuja tytoniu za jakies 20 mld, vat + akcyza to ponad 59% ceny paczki, akcyza bedzie stale rosla, do 2014r ma byc zrownana z unijnymi o ile pamietam to ok 30% wyzsza, przeciez to jest chore, chcialbym zeby z dnia na dzien na powiedzmy na rok wszyscy palacze przestali palic, jakby nie wplynelo ~12 mld zlotych, to jest prawie 2x tyle co wplywy po podniesieniu vatu to kolejne rzady by na kolanach do palaczy przychodzily i na leb sobie pozwalaly dmuchac ;] juz sie nie maja czym zajmowac, niedlugo czujnik w dupe wsadza i pierdnac nie bedzie mozna
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Jest łatwy sposób na doprowadzenie do kryzysu. Przestać pić, palić i jeździć samochodem. Po roku nie ma kraju, finanse leżą:-)))
A tak na poważnie to ten zakaz to totalna porażka. Nie dali kompletnie wyboru. Państwo wie lepiej co jest dla nas dobre. I to mi się nie podoba. Dodam że jestem byłym palaczem. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Jest łatwy sposób na doprowadzenie do kryzysu. Przestać pić, palić i jeździć samochodem. Po roku nie ma kraju, finanse leżą:-))) A tak na poważnie to ten zakaz to totalna porażka. Nie dali kompletnie wyboru. Państwo wie lepiej co jest dla nas dobre. I to mi się nie podoba. Dodam że jestem byłym palaczem. Też jestem byłym palaczem i zakaz mi się nie podoba. Wcześniej były knajpy dla niepalących i ludzie mieli wybór. Zresztą większość znanych mi palaczy wolała knajpy dla niepalących bo następnego dnia ubrania nie śmierdzą i główka mniej boli ;) Za dużo tych zakazów, pachnie socjalizmem :p Zresztą wg ostatnich doniesień to egzekwowaniem ma się zająć Straż Miejska a tą w Stalówce Szrek zlikwidował ;] *Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
CYTAT Mi sie bardziej podoba że w aucie słuzbowym tez nie wolno palić bo to miejsce pracy. Koniec z jazdą w smrodzie nie wolno palić w pomieszczeniach. Auto jest traktowane jak pomieszczenie? Chyba nie. Nie wyobrażam sobie zakazu palenia na uczelniach. Niektóre to ogromne kompleksy i trzeba przejść spory kawałek żeby wyjść poza teren. Ustawa o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych z dnia 9 listopada 1995 Dz.U. z 1996r. Nr 10, poz. 55 stan prawny na dzień 15 listopada 2010 roku CYTAT 5
1. Zabrania się palenia wyrobów tytoniowych, z zastrzeżeniem art. 5a: 1) na terenie zakładów opieki zdrowotnej i w pomieszczeniach innych obiektów, w których są udzielane świadczenia zdrowotne, 2) na terenie jednostek organizacyjnych systemu oświaty, o których mowa w przepisach o systemie oświaty, oraz jednostek organizacyjnych pomocy społecznej, o których mowa w przepisach o pomocy społecznej, 3) na terenie uczelni, 4) w pomieszczeniach zakładów pracy innych niż wymienione w pkt 1 i 2, 5) w pomieszczeniach obiektów kultury i wypoczynku do użytku publicznego, 6) w lokalach gastronomiczno-rozrywkowych, 7) w środkach pasażerskiego transportu publicznego oraz w obiektach służących obsłudze podróżnych, 8) na przystankach komunikacji publicznej, 9) w pomieszczeniach obiektów sportowych, 10) w ogólnodostępnych miejscach przeznaczonych do zabaw dzieci, 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego. 1a. Właściciel lub zarządzający obiektem lub środkiem transportu, w którym obowiązuje zakaz palenia wyrobów tytoniowych, umieści w widocznych miejscach odpowiednie oznaczenia słowne i graficzne informujące o zakazie palenia wyrobów tytoniowych na danym terenie lub środku transportu, zwane dalej „informacją o zakazie palenia tytoniu”. 2. (uchylony). 3. (uchylony). 4. Rada gminy może ustalić, w drodze uchwały, dla terenu gminy inne niż wymienione w ust. 1 miejsca przeznaczone do użytku publicznego jako strefy wolne od dymu tytoniowego. |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Andrzejek
po naklejkach na aucie i bo braku radia 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego. a co to sa inne ? |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejek po naklejkach na aucie i bo braku radia 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego. a co to sa inne ? grota solna? |
|
|
|
|
CYTAT Andrzejek po naklejkach na aucie i bo braku radia 11) w innych pomieszczeniach dostępnych do użytku publicznego. a co to sa inne ? Ja miałem autko służbowe bez naklejek, kratki i z radiem:-))) To straż miejska musiała by zatrzymywać każde auto z palącym kierowcą lub pasażerem i sprawdzać czy to nie jest auto służbowe. O ile straż miejska ma uprawnienia do zatrzymywania pojazdów, nie orientuje się. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Zauważyłem że młodzież zaczyna afiszować się z paleniem w miejscach niedozwolonych przez władze, najgorsze, że ja też zaczynam tak robić i mnie to rajcuje, mimo że nie jestem od nich wiele starszy :-) Trzeba rzucić to cholerstwo.
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
CYTAT Zauważyłem że młodzież zaczyna afiszować się z paleniem w miejscach niedozwolonych przez władze, najgorsze, że ja też zaczynam tak robić i mnie to rajcuje, mimo że nie jestem od nich wiele starszy :-) Trzeba rzucić to cholerstwo. |
|
|
|
|
e tam, przesadzasz :-)
A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
ja myślę ze kary powinny być drakońskie aby w naszym społeczeństwie wyegzekwować przestrzeganie jakichkolwiek przepisów.........
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją." Józef Piłsudski |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
I tak nic nie będzie z tej całej ustawy w wielu miejscach.
|
|
|
|
|
jak sie doroslo do palenia to i do rozumienia tego co nasza wladza ustala - wszedl w zycie zakaz spozywania tu i tam i jakos ludzie przezyli - wiadomo ze sa wyjatki ale tylko od nas zalezy czy da sie czy nie bo mozna za wszelka cene udowadniac ze jednak sie nie da
anioly sa cale zielone |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Andrzejek
kurde o kratce zapomnialem tak czy siak atkie auta rzucaja sie w oczy aqua1956 spox ja wole prawio hamburabiego dopiero by sie działo |
|
|
|
|
A ja inhaluję (nie palę) e-papierosa i mam tę ustawę daleko w d...
W każdym lokalu mi wolno i do tego zdrowie oszczędzam. A Ci co kopcą śmierdziuchy to niech pozazdroszczą, że mogę sobie puścić dymka przy piwku w knajpie... P.S. To nie jest ustawa antynikotynowa tylko antytytoniowa - już sobie nagrabił producent inhalatorów nikotynowych "Nicorette"..... poszły pisma od forum e-palaczy A tutaj coś dla niedoinformowanych: Status prawny e-papierosów na świecie Australia – sprzedaż e-papierosów zawierających nikotynę jest nielegalna Austria – e-papierosy są uważane za urządzenia medyczne, a wkłady nikotynowe za produkty medyczne. W związku z tym e-papierosy muszą posiadać Oznaczenie CE, a wkłady nikotynowe muszą być uprzednio zarejestrowane, by e-papieros mógł zostać dopuszczony do legalnej sprzedaży. Belgia – e-papieros aktualnie nie podlega żadnym obostrzeniom prawnym. Brazylia – sprzedaż, import oraz reklama e-papierosów w jakiejkolwiek postaci jest zabroniona Dania – e-papierosy są legalne, jednak w związku z przeprowadzanymi aktualnie badaniami same wkłady nikotynowe są czasowo zakazane. Finlandia – sprzedaż, a także kupno z zamiarem sprzedaży wkładów zawierających nikotynę jest zabronione. Ich zakup zagraniczny i jedynie dla użytku własnego pozostaje legalny. Holandia – używanie e-papierosa jest legalne, jednak jego reklama jest zakazana Hongkong – posiadanie i sprzedaż e-papierosa jest nielegalna. Kanada – w marcu 2009 tamtejsze Ministerstwo Zdrowia zażądało natychmiastowego zaprzestania importu, sprzedaży oraz reklamy produktów związanych z e-papierosami, zalecając jednocześnie Kanadyjczykom nie kupować i nie używać e-papierosów. Oficjalnie każdy produkt związany z e-papierosami i zawierający nikotynę wymaga pozwolenia na import, sprzedaż i reklamę. W praktyce ani jedno takie pozwolenie nie zostało wydane Malezja – e-papierosy są uważane za urządzenia medyczne, a wkłady nikotynowe za produkty medyczne. Mogą zostać legalnie nabyte na podstawie odpowiedniej recepty. Nowa Zelandia – Ministerstwo Zdrowia ustaliło, że wkłady zawierające nikotynę, zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży, muszą uprzednio zostać zarejestrowane jako lek. Polska – aktualnie e-papieros nie podlega żadnym obostrzeniom prawnym. Stany Zjednoczone – według Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) e-papieros stanowi system dostarczania nikotyny i jako taki podlega uprzedniej akceptacji przez Agencję. FDA prowadzi aktualnie badania nad e-papierosem, istnieją także przypadki wstrzymywania przez nią transportu produktów związanych z e-papierosem na teren USA Wielka Brytania – e-papieros aktualnie nie podlega żadnym obostrzeniom prawnym Niemcy – e-papieros aktualnie nie podlega żadnym obostrzeniom prawnym Co kraj to obyczaj... Niebawem nawet wódki się nie napijemy w tym kraju, bo wejdzie jakaś tam ustawa.. \"Jeśli coś może się zepsuć, na pewno się kiedyś zepsuje.\" E.Murphy |
|