|
|
|
Czy naprawdę w naszym mieście nie ma pracy ? Czy tylko ja mam takiego pecha ... Od dłuższego czasu już szukam pracy i nic nie mogę znależc. Oddzwaniam na ogłoszenia i często nie odbierają telefonu . W PUP zero ofert . Może mi ktoś poradzi gdzie warto się udac , żeby znależc pracę za uczciwe pieniądze ... ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pamietam jak ze 2-3 lata temu staralem sie o prace, przychodzilo wtedy 5-6 osob z cv. Teraz gdy sie pytam - jest 40-50 cv...
|
|
|
|
|
dobrze platnej pracy nigdzie nie otrzymasz w Polsce. Znajomi z branzy prawnej ,gdy poszukuja kogos na stanowisko z pensja rzedu 4-6 tysiecy , dostaja po kilkanascie telefonow przed umieszczeniem ogloszenia w wojewodzkim urzedzie pracy czyli dobra prace dostaniesz wylacznie po znajomosci . Prace za minimalna powinna sie znalezc, jezeli zalezy co potrafisz i jaki masz papierek
|
|
|
|
|
A kiedy rusza ten inkubator i co tam za firmy będą? Jakiś nabór już trwa? Bo do majstra już szukają pracowników ale też nie wiem kiedy tą hale uruchomią.
|
|
|
|
|
a gdzie jest nabór do tego majstra?
|
|
|
|
|
rola inkubatora jest wspieranie nowych innowacyjnych technologii . Pomysl oczywiscie ma swoj poczatek w USA , tam tez sie sprawdzil podobnie jak i w Europie. W Polsce sprawdzil sie w Warszawie , troche mniejsze znaczenie ma np. we Wroclawiu.
Ogolnie rzecz biorac chodzi o to zeby wspierac technicznie / materialnie osoby z pomyslem ,ktore wynalazly cos nowego ;) np. budka z kebabem juz sie nie zalapie |
|
|
|
|
CYTAT Prace za minimalna powinna sie znalezc, jezeli zalezy co potrafisz i jaki masz papierek W tym sęk , że zawodówka , bo kiedyś do wykonywania zawodu fryzjer nie byla potzrebna matura , tylko liczyły się umiejętności ... Także za dużych możliwości nie ma :( Szybko się uczę i chęci też mam , na kokosy też raczej nie liczę ...
|
|
|
|
|
a czy znasz jezyk angielski badz niemiecki ? . Fryzjer to dobry zawod , bo wlosy zawsze beda rosly . Nie wiem jak w Stalowej z praca dla fryzjerki ale ogolnie wszedzie ciezko o jakies ludzkie pieniadze. Jesli umiesz dobrze scinac wlosy i znasz jezyk wiesz co robic ;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
http://pupstalowawola.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=94
na konkurencyjnym portalu z końcówka net też dużo jest ogłoszeń na jobrapido.pl też można znaleźć masę ogłoszeń |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Ja wiem gdzie są ogłoszenia na stalowym ... bo codziennie je przeglądam i jakby była praca , to bym nie marudziła i za takie doradzanie , to ja bardzo dziękuję . Inne strony również przeglądam . Znależc pracę za 500 zł po 8 godz. dziennie to też nie problem .
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ja wiem gdzie są ogłoszenia na stalowym ... bo codziennie je przeglądam i jakby była praca , to bym nie marudziła i za takie doradzanie , to ja bardzo dziękuję . Inne strony również przeglądam . Znależc pracę za 500 zł po 8 godz. dziennie to też nie problem .Na początek dobre i 500zł. W miedzy czasie można szukać czegoś lepszego... |
|
|
|
|
Foxy Lady zapraszam do siebie daje Ci 500 zeta na miesiac i bedziesz u mnie pracowac weź sie nie ośmieszaj nawet
|
|
|
|
|
jeżeli nie miałabym naprawdę pracy... to własnie nie pisałbym bzdur na forum ze nie ma pracy tylko bym wzieła nawet za 500zł...
widać właśnie jak ludziom na pracy zależy... co by się nie narobić a zarobić... |
|
|
|
|
CYTAT widać właśnie jak ludziom na pracy zależy... co by się nie narobić a zarobić... Jakbyś czytała dokładnie moje posty , to pisałam już , że nie chcę kokosów , najniższa krajowa w zupełności mi wystarczy , a jeżeli tak się będziemy cenic i zapie.. za 500 zł to do czego nas to zaprowadzi ... ? U nas już i tak nie brakuje "białych murzynów" Po co wiec pracodawca ma da pracownikowi godziwą pensję , skoro przyjdzie ktoś i zrobi tą samą pracę za 5 stów ?
|
|
|
|
|
CYTAT jeżeli nie miałabym naprawdę pracy... to własnie nie pisałbym bzdur na forum ze nie ma pracy tylko bym wzieła nawet za 500zł... widać właśnie jak ludziom na pracy zależy... co by się nie narobić a zarobić... Jak przeżyć za 500 zł? Pracujesz i szukasz pracy dodatkowej, bo za te 500 zł to nie ma szans na przeżycie. Chyba że to praca na kilka godzin dziennie. |
|
|
|
|
CYTAT Jak przeżyć za 500 zł? Pracujesz i szukasz pracy dodatkowej, bo za te 500 zł to nie ma szans na przeżycie. Chyba że to praca na kilka godzin dziennie. |
|
|
|
|
CYTAT Pracowałam tak 9 godz. dziennie , na dodatkową pracę niestety brakowało mi już czasu , bo dzicemi też trzeba się zając , jakiś obiad ugotowac ... No i to jest właśnie problem, a przeżyć się nie da, człowiek chodzi sfrustrowany i to się potem odbija na wykonywanej pracy. W domu zresztą też. |
|
|
|
|
Niestety teraz są takie czasy że ciężko znależć prace jeszcze na etacie i w naszych stronach. Pracy nie ma a chętnych dużo i dlatego na 100 szukających pracy na pewno znajdzie się taki jeden który bedzie zasuwał za przykładowe 500 zeta. Gdyby był duży rynek pracy to pracodawcy inaczej by podchodzili do sprawy. Może idź do UP i staraj sie o dotacje na swój zakładzik
|
|
|
|
|
Ja zawód masażysty , i równierz szukam jakiejkolwiek pracy w stalowej woli i nietylko i lipa;( jest ciężko i powoli wariuję od tego nic nierobienia, :((
|
|
|
|
|
witam wszystkich. czy ludzie ktorzy chca pracowac i nie dają znaku ani nie pytaja z ciekawosci. ja na przyklad szukam blacharza samochodowego do pracy od 4 lat i nic nie ma chętnych ludzi
andrew |
|
|
|
|
Albo jest mało blacharzy, albo słabo płacisz. Szkoda, że nie jestem blacharzem:-(
|
|
|
|
|
FoxyLady napisał:
CYTAT jeżeli nie miałabym naprawdę pracy... to własnie nie pisałbym bzdur na forum ze nie ma pracy tylko bym wzieła nawet za 500zł... widać właśnie jak ludziom na pracy zależy... co by się nie narobić a zarobić... Po to jest ustanowiona płaca minimalna żeby pracodawca nie zatrudniał po 5 stówek takich jak ty. Zarobki zjechałyby jeszcze niżej. A co do tego że dobrze płatną pracę w stalowej można znaleźć tylko po znajomości to się w pełni zgadzam. Takie czasy. Żeby żyło się lepiej ! Jeszcze wierzycie w pełowskie cuda? Wiem, wierzycie A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!! |
|
|
|
|
Polityka. Platforma rządzi od 3 lat, a ja nie pamiętam by wcześniej Stalowa była mlekiem i miodem płynąca. Po co mieszasz w to politykę i warszawkę? W Stalówce i na Podkarpaciu od lat rządzi PiS.
|
|