|
|
|
15 miesięcy temu opublikowałem popularny artykuł "Stalowa Wola wybicia się na świeckość" o poczynaniach laickich prawicowego prezydenta miasta, który niespodziewanie znalazł się w awangardzie polityków, którzy egzekwują od Kościoła katolickiego przestrzeganie prawa i otwarcie sprzeciwiają się jego łamaniu.
Wielu wówczas z uznaniem pisząc o działaniach tego prawicowego polityka, wyrażało obawy, że za tak dużą odwagę zapewne zostanie ukarany w wyborach. Głośno było jakiś czas po tym o odcięciu się odeń prezesa PiSu, który wycofał dla Szlęzaka rekomendację partii i zrezygnował z popierania go, wystawiając własnego kandydata na prezydenta. Dlatego też z uwagą śledziłem wyniki wyborów samorządowych w Stalowej Woli. I okazało się, że się nic nie stało! Antyklerykalizm prezydenta pozostał ...bezkarny W pierwszej turze Szlęzak otrzymał 45% głosów, a jego najpoważniejszy konkurent - z PiSu - 26% (PO i SLD zakończyły z paroma procentami). W drugiej turze Szlęzak wygrał zdecydowanie uzyskując 63% głosów. Brawo, panie prezydencie! Więcej na http://www.racjo(...)p/s,6812 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wychodzi na to że w Stalowej mieszka jednak sporo rozsądnych ludzi
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
accipiter
Dlatego też z uwagą śledziłem wyniki wyborów samorządowych w Stalowej Woli. I okazało się, że się nic nie stało! Antyklerykalizm prezydenta pozostał ...bezkarny A co się miało stać?, Przecież Prezydent postępował zgodnie z prawem dba o dobro miasta. Dziwne jest to, że Ci, co chcieli wyłudzić za darmo teren miejski są bezkarni. |
|
|
|
|
A co się miało stać?, Przecież Prezydent postępował zgodnie z prawem dba o dobro miasta.
Dziwne jest to, że Ci, co chcieli wyłudzić za darmo teren miejski są bezkarni. Bo my mieszkamy i żyjemy w państwie prawa:-))) "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
jak to mawiaja madrzy ludzie - najlepsze interesy sa bez udzialu boga Jest cos na rzeczy
Nie wiem jednak czy p. Szlezak zasluguje na miaro antyklerykala (sam czesto odwoluje sie do bytu najwyzszego wiec zalozyc mozna, ze wierzy w wersji katolickiej). Nie chcial dac im ziemi i slusznie, ale nie zwalcza on ksiezy i kosciola w zaden sposob. Immortal - All Shall Fall |
|
|
|
|
Szlęzak nigdy nie mówił że jest przeciw kościołowi. Przecież wspiera KUL. Tu chodziło o to że Warchoł i spółka zagarnęli działkę jak swoją. A to jest niezgodne z prawem i własnie przeciw temu występuje Szlęzak.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|