|
![]() |
|
Witam, Potrzebuje CB radio. Kompletnie sie na tym nie znam a widze ze jedne sa tansze a drugie drozsze wiec roznica musi byc. Dodam jednak ze nie jezdze na dalekie trasy jezdze co 2 tyg ze Stalowej do Rzeszowa i ze Stalowej do Tarnobrzega. Zalezy mi tylko aby zapytać czy kolegow niebieskich nie ma na drodze. Zalezalo by mi aby antena nie byla za dluga i zeby byla na magnes, prosilbym kogos kto sie zna, aby mi doradzil ewentualnie radio + antene zeby spelniala moje wymagania i zeby nie byla droga bo jak juz napisalem kompletnie sie na tym nie znam
![]() |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
jeżeli chodzi o cenę/jakość to tylko Uniden XL520 PRO oraz antena do tego Sirio AS100 1 metrowa - niesamowity zasięg super sprawuje się z radiem. Miałem już kilka radii oraz do czynienia z Presidentami jeśli nie chcesz ładować w zestaw ponad 600-700zł doradzałbym Ci kupić powyższy. Naprawdę będziesz zadowolony.
|
|
|
![]() |
|
Nic dodac nic ujac JAK WYZEJ chyba najlepszy stosunek ceny/jakosci.
Obecnie mam hustlera100 ale sirio as100 jest lepsza i w media w stw maja dobra cene 115zeta a z radyjkiem mozesz miec problem bo jest zakaz ich sprzedazy ale w rzeszowie na gieldzie trafisz jak dobrze poszukasz ;D |
|
|
![]() |
|
to podajcie mi jakies z ktorym nie bede mial problemu z kupnem
![]() |
|
|
![]() |
|
http://allegro.pl/uniden-520-pro-xl-nowe-nie-uzywane-i1350664297.html
|
|
|
![]() |
|
uuu ale jak teraz jest 230 to jak licytacja dojdzie do konca to ladna kwotka sie uzbiera. Nie ma tanszych dobrych ?
![]() |
|
|
![]() |
|
http://allegro.pl/cb-radio-uniden-520-xl-pro-520xl-sprawdz-i1369304930.html to bedzie o ten ?
![]() |
|
|
![]() |
|
tak kupuj dobra cena. Dawniej były tańsze ale teraz to taniej wątpie byś kupił z gwarancją
![]() |
|
|
![]() |
|
zaponieliście państwo mu powiedzieć żeby przypadkiem nie skracał przewodu od anteny , a jesli juz to niech mu to zrobi ktos kto sie zna na tym i na mierniku SWR
![]() |
|
|
![]() |
|
tzn? a i jak kupie to radyjko to jego trzeba chyba jakos wystroic nie ? jak tak to gdzie co i jak i za ile ;p?
|
|
|
![]() |
|
Jedyne dostrojenie dotyczy anteny a właściwie kabla . Obecnie sprzedawane są z odpowiednią długościa przewodu (dla Swr itp) ale dostroić możesz również przy pomocy załączonego kluczyka Imbusa (potocznie)wysuwając lub chowając bata ze stopki . To czasami jest tylko kwestia milimetra lub dwóch. Reszte dopowiedzą pozostali fachowcy
![]() Oczywiscie jak juz wyzej wspomnialem , dostrojenie nie jest konieczne bo nowy zestaw poprostu podinasz i "jedziesz" chyba że ktos jest nadgorliwy .Pamietaj nie skracaj przewodu bez potrzeby !!! |
|
|
![]() |
|
złoczyńca warto jednak wystroić antenę nawet jak kupisz nową ja Ci mogę wystroić posiadam miernik.
|
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Pamiętam że masz diesla na common rail to do niego?? jak tak to powodzenia nowe diesle nie lubią cb radyjek i radia kosztują swoje - uniden nie nada się do nowoczesnego diesla będą trzaski
|
|
|
![]() |
|
Z tańszych radyjek dobrze sprawuje się Yosan Pro-120, natomiast antena to Sirio AS-100 lub Sirio Omega 27.
|
|
|
![]() |
|
Proponuję postawić na Maxon CM70. Znakomite radio. Opis można przeczytać tutaj:
http://www.cb-ra(...)ypy.html A tu małe porównanie automatycznej blokady szumów tego cb-radia na tle innych radiotelefonów. |
|
|
![]() |
|
~toxic A o czym pisalem wyzej ?
|
|
|
![]() |
|
a co inni na ten temat sadza , ktore radyjko lepsze ?
|
|
|
![]() |
|
możesz wziaść jakiegoś "no name" Maxona albo postawić na sprawdzoną jakość unidena... Ja bym się nawet nie zastanawiał.
|
|
Dołączył: 3 Wrz 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
http://www.stalowawolacity.pl/profil-firmy/serwis-auto.htm
|
|
|
![]() |
|
CYTAT możesz wziaść jakiegoś \"no name\" Maxona albo postawić na sprawdzoną jakość unidena... Ja bym się nawet nie zastanawiał. Człowieku, najpierw sprawdź o czym chcesz pisać, a potem się wypowiadaj. Chcesz podważyć jakość marki "Maxon" nazywając ją "no name"?? Dla Twojej wiadomości wpisz w sobie w google "Maxon". Robisz tylko zamęt. Na pewno nie jest to zachwalany Taiwan ;) Jeśli potrafisz, to sobie poczytaj czym zajmuje się ta firma: http://www.maxoncic.co.uk/ |
|
|
![]() |
|
Viceroy trafiłes w bardzo słaby punkt
![]() I napewno nie polecałabym tego własnie radia jako alternatywy dla Unidena. Z tego co nawet pamiętam panel miał bodajże dotykowy. Jeśli jednak znasz przynajmniej 20 użytkoników tego radia od 2 lat w różnych warunkach atmosferycznych i każdy powie że jest zadowolony to okej uwierze ![]() |
|
|
![]() |
|
Jezeli chodzi o MAXON'a to jesteem zadowolony w 100% (w kazda aure i w kazdych warunkach) ja mu takowe polecam!!za 230zl lepszego radia niemoglem kupic i niezaluje ani grosza wydanego na nie
![]() |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
toxic ty sprzedajesz te radia?? co post zachwalasz tylko ta firme
|
|
|
![]() |
|
Rally a to Twój n-ty post który piszesz do jakiegoś użytkonika że coś sprzedaje %-)
Cholera chce pomóc, doradzić to spotykam się z naganą ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Nie lubię dyskutować w \"jedynie słusznych\" kwestiach - jakim ten temat zaczyna się okazywać.
Ja niczego nie negowałem i to sobie zastrzegam (!!), jednak \"toxix\" uzurpuje nad-wyższość pewnej \"firmy\" bez zdania racji i wyczucia taktu. Q..wa!! po co mi każesz rozkręcać urządzenie, które od ponad 30 miesięcy nie stwarza mi problemów, a fonia jest o niebo lepsza od Twojego \"Unidena\" czy inaczej zwanego \"Presidenta\". Obaj tacy sami tylko puszka inna, a środek ten sam - z tą różnicą, że elektroniką odstają o 100 lat za na korzyść Maxona?? ;) Na innym przykładzie: kupując dziś w jakimś sklepie np.: najnowszy komputer, jest OK, jesteś zadowolony - jednak wychodząc ze sklepu już jesteś właścicielem bardzo starego komputera!! Taki jest dzisiaj postęp w elektronice ;) Dawniej komputer (idąc tokiem myślenia kolegi \"toxic\")zajmował powierzchnię boiska sportowego - ok, przesadziłem, ale chodzi mi tylko o porównanie. Dziś \"komputer\" jest laptopem bądź notebookiem - potrzebne jest rozbieranie sprzętu na strzępy, by sprawdzić jakiej jest klasy?? A w ogóle co nam to da?? Chodzi jedynie o niezawodność, poprawność działania i długowieczność pracy. I tak jest w tym przypadku, jest mniej bebechów, jednak możliwości i wydajność jest o wiele większa - to jest po prostu postęp!! (gdyby ktoś nie wiedział ;) ) - Ja akurat mam (miałem) 3 sztuki CM70. Wszystkie kupione mniej, więcej w tym samym czasie. Jednego sprzedałem z samochodem i wiem na pewno, że działa do dziś bez problemów tak samo jak moje pozostałe 2 szt. Mam kumpla w Moskwie, który też ma ten sam model i jest zadowolony. - Powiem tak - stosunek jakość / cena jest nieporównywalny do chwalonych przez kolegę \"toxic\" ;) - wystarczy poszukać w google różnych porównań, ewentualnie popatrzeć jak inne modele z wyższej półki działają - tzn. \"jak je słychać\" ;) - Legenda to nie wszystko ;) |
|