|
|
|
Pituch masz rację w 100%
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Pytam się rudy gdzie te cuda? |
|
|
|
|
Jestem przeciwko spadkom. Umiera babcia/dziadek, chałupa pusta, cała rodzina skłócona, każdy chce zagarnąć cały majątek - taka jest wizja przeciętnej sprawy spadku po trupach w przeciętnej wiosce, a nawet mieście (!). Sądy są zawalone bezsensownymi procesami i nie mają czasu na poważne przestępstwa i przekręty. Po śmierci właścicieli nieruchomości oraz wszelkie majątki powinny przejść do budżetu gminy albo państwa. Niesie to też inne zalety - opuszczone zaniedbane działki będzie można za 20-30 lat zamienić na przyzwoite osiedla mieszkalne w przypadku miast i okolic (miasto może samodzielnie budować i przekształcać lub przekazać fundusze spółdzielni).
|
|
|
|
|
Nadzy na świat przyszliśmy, nadzy odejdziemy, nikt nic do grobu nie zabierze
tu chodzi o prawo do godnego życia!! precz z oligarchią i zakłamanymi kapitalistami... Tylko wiekszość jest w stanie uwolnić sie od tego chorego systemu!! |
|
|
|
|
CYTAT Jestem przeciwko spadkom. Umiera babcia/dziadek, chałupa pusta, cała rodzina skłócona, każdy chce zagarnąć cały majątek - taka jest wizja przeciętnej sprawy spadku po trupach w przeciętnej wiosce, a nawet mieście (!). Sądy są zawalone bezsensownymi procesami i nie mają czasu na poważne przestępstwa i przekręty. Po śmierci właścicieli nieruchomości oraz wszelkie majątki powinny przejść do budżetu gminy albo państwa. Niesie to też inne zalety - opuszczone zaniedbane działki będzie można za 20-30 lat zamienić na przyzwoite osiedla mieszkalne w przypadku miast i okolic (miasto może samodzielnie budować i przekształcać lub przekazać fundusze spółdzielni). No co Ty, a dlaczego gmina lub skarb państwa ma zabrać majątek osoby która całe życie pracowała płaciła podatki i dorabiała się? Jak się rodzina nie może dogadać i stać ją na procesy sądowe to ich sprawa. A państwo już przez całe życie tej zmarłej osoby wystarczająco zabrało w podatkach i opłatach. Majątek pozostawiony pozostaje w rękach spadkobierców. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wyborca
NO TYPOWY POLAK !! takie zycie rodzina sie sadzi, ale dalem prosty i konkretny przyklad ! a ty gdybasz palcem w dupie ! co by jeszcze jakies gowno wyciagnac to moze byc 50 baniek w lotto i co z tego 5 musisz oddac , komu i na hu... "Po śmierci właścicieli nieruchomości oraz wszelkie majątki powinny przejść do budżetu gminy albo państwa" ktos tyral cale zycie aby zapewnic radosc i luxus potomnym i ma do panstwo zagarnac ok, ku..a ale nie place podatku ani nic w tym stylu ani grosza do skarbu panstwa, ok niech idzie po smierci na wlasnos panstwa ! ps wkoncu dotarla do pl hipoteka wsteczna ! jakies rozwiazanie jest !!! 65 lat tyram pozostale zycie praze dupe na bachamach ! i to nie do konca bo wyplacaja ci miesiecznie nie calosc :( Andrzejek czasami mam wrazenie ze tu wiekszosc na marysi jedzie ! |
|
|
|
|
CYTAT ktos tyral cale zycie aby zapewnic radosc i luxus potomnym i ma do panstwo zagarnac Może skończy się tyranie dla sąsiadów i rodziny. Zauważ, że szczytem marzeń Polaków są:1. Wielkopowierzchniowy dóm na obrzeżach miasta (może być zwykła chałupa, byle ładna) 2. Luksusowa bryka 3. Dużo kasy - na sztuczne luksusy z reklam Tylko po to, aby pochwalić się sąsiadom i znajomym. Nie widzę sensu tyrać ciężko przez 50 lat na obczyźnie nawet w nadgodzinach, by nam wszyscy zazdrościli. Po śmierci tego wszystkiego nie zabierzemy. Lepiej mieć jakiś pomysł na życie, cele, idee... Kompromis w prawie spadkowym jest trudny do osiągnięcia, ale nikt mi nie powie, że obecnie jest dobrze. Jeżeli w domu lub mieszkaniu ktoś nadal mieszka i to od dawna, trudno go przejąć. Natomiast istnieje wiele innych sytuacji. Lokum to nie wszystko - a co ze zgromadzonym majątkiem, udziałami, stanowiskami? Korwin chce zlikwidować podatek dochodowy. Za coś jednak trzeba utrzymać policję, administrację, wojsko i miasta/wsie. To tylko jeden przykład, jak zwiększyć budżet i jeszcze poprawić stan miast. |
|
|
|
|
Czy wy wszyscy ocipieliście?! we wszystkim chodzi nie o luksusy a o godne zycie dla tych którzy chca uczciwie pracować, dzis zyski ciągną albo kapitalisci , albo kurwa i złodziej, zreszta to prawie to samo...
Bat na rząd, kontrola społeczna nad sprawowaniem władzy a przedewszyskim uczciwość.. Każdy system sprawdził by sie gdyby nie chciwosc tych którzy chcą jeszcze wiecej!! a dzis co?? zazdrość, chciwość i głupia polska mentalność zeby atakować tych co mają lepiej, tu chodzi tylko o to aby nasze pieniądze nie były marnotrawione i nikt nie wkładał nam na plecy wiecej niż szry człowiek może unieść, a tak niestey sie dzieje... Kapitalisci robią z nas niewolników i każdy płaci dziś wiekszy haracz niż chłop pańszczyżniany. |
|
|
|
|
Wyborca jak chcesz to oddaj swój majątek do skarbu państwa. Napisz testament i oddaj nikt ci tego nie zabroni. Ja jednak chciał bym by moje mieszkanie odziedziczyło moje dziecko lub dzieci.
Co do podatku dochodowego. Sprawdź jakie wpływy do budżetu są z podatku dochodowego i z jakiej stawki najwięcej. A potem sprawdź ile wpływów jest z Vatu i akcyzy. Jak by jedynym problemem kraju i budżetu była policja:-))) Administrację można by ograniczyć do 10% dzisiejszego stanu wystarczy wyciąć przepisy socjalne i urzędników nie będziemy potrzebowali. PUP, ZUS, KRUS, US. W tych instytucjach pracuje masa ludzi. A ci ludzie i ich szefowie co dzień kombinują jak udowodnić że są potrzebni. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek zgadzam sie z tobą, ale nic samo sie nie zmieni, tort już dawno został podzielony i choć nie jestem zwolennikiem przemocy, jedyne co pozostaje to, tym wszystkim władcom i urzedasom tort z gardeł wyrwać siłą!!!
|
|
|
|
|
To na co czekasz? Masz jakiś konkretny pomysł? Zaprezentuj go na forum.
|
|
|
|
|
jedynym co można zrobić to wyczekiwać aż cierpliwość społeczna sie skończy i ludzie wyjdą na ulice...
trzeba głośno mówić o wszelkich przejawach niesprawiedliwości i prawach jakie daje polakom konstytucja a jakie wladza przekręca na własną korzyść by jeszcze bardziej szkodzić Kowalskiemu...( a może dobrym pomysłem jest zastrzelić Kaczora i Ryzyka??) Stalowa Wola jest przykładem miasta które powoli ale sukcesywnie jest zabijane i niszczone, co z tego że remontuje sie drogi, co z tego że buduje się centra handlowe,czy oddaje wyremontowany wiadukt, a gdzie miejsca pracy za godne pieniadze?? gdzie uprzejmi urzednicy, gdzie szybko i sprawnie działające sprawiedliwe sądy?? W Polsce pozwala sie na budowanie przepaści społecznej w ten sposób dzieli się ludzi i państwo staje sie bezbronne... |
|
|
|
|
CYTAT Po śmierci właścicieli nieruchomości oraz wszelkie majątki powinny przejść do budżetu gminy albo państwa. Jak przyjdzie czas ze na wszystko sam ciężko zapracujesz i będziesz miał rodzine to nie będziesz już taki rozrzutny. |
|
|
|
|
manuhao, O tej Stalowej to pojechałeś szeroko. Wymieniłeś inwestycje a później napisałeś o braku miejsc pracy za godne pieniądze. To kto wykonuje te inwestycje jakieś roboty? Kto pracuje w tych galeriach handlowych, roboty?
Co do godnych zarobków to jaki wpływ ma władza w Stalowej Woli na pensje. Proszę o przykład skoro napisałeś takie zdanie: CYTAT Stalowa Wola jest przykładem miasta które powoli ale sukcesywnie jest zabijane i niszczone, co z tego że remontuje sie drogi, co z tego że buduje się centra handlowe,czy oddaje wyremontowany wiadukt, a gdzie miejsca pracy za godne pieniadze?? To chyba wiesz co pisałeś i wiesz jak władze miasta (prezydent) powinien zmusić pracodawców do godnych zarobków. A po tym zdaniu CYTAT ( a może dobrym pomysłem jest zastrzelić Kaczora i Ryzyka??) to już wiem na pewno że powinieneś się leczyć.A tego nie zrozumiałem CYTAT W Polsce pozwala sie na budowanie przepaści społecznej w ten sposób dzieli się ludzi i państwo staje sie bezbronne... . Możesz wyjaśnić bo brzmi to jak sen pijanego psychopaty. To że są różnice, że społeczeństwo się dzieli na biednych i bogatych to chcieli wszyscy po 89 roku. No chyba że nie wiedzieli po co robią przewrót. Za komuny wszyscy mieli po równo czyli nic nie mieli. No i końcówka "państwo staje się bezbronne"???? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejku ty chyba nie wiesz o czym piszesz....?
Toż to najprawdziwsza prowkoacja mająca na celu zmusić ciemnote do myślenia, do zastanowienia sie nad swoijm losem zamiast narzekania i akceptowania niegodnego życia... od początku nie chodziło mi o szukanie politycznych rozwiązań ponieważ takie już nie mają sensu, chemioterapia dawno przestała działać wiec tym co pozostaje to całkowite wyciecie wszystkich komórek rakowych póki jest co ratować zamiast godzić sie z losem.... pojmujesz to?, czy nie? ach wiem, "Korwin" jest rozwiazaniem i Ty mnie nazywasz psychicznym |
|
|
|
|
chcesz odpowiedzi?? zacznij myśleć i sam jej poszukaj!!
|
|
|
|
|
wyborca
"Tylko po to, aby pochwalić się sąsiadom i znajomym" typowy amerykanin !!!! puknij sie w łeb ( bez obrazy) te czasy mineły dolary teez !!! manuhao "Kapitalisci robią z nas niewolników ..." dam prace 2tysia ludziom "jako polak" tez jetem zafajdanym kapistalistą ??? "Andrzejek" 10% jeeeebło Cie ? 50% komputeryzacja "" mowiac wszystko pare tylko milionow ale tylko pare !!!! i wychodzimy z tej dupy !!! wyborca To na co czekasz? Masz jakiś konkretny pomysł? Zaprezentuj go na forum. daj swój to na 4 rano bo chyba awaria była |
|
|
|
|
PROPONUJE ZAŁOŻYĆ TEMAT !!!
Pomysł na dzisiaj ! jak zmienic naprawic poprawic cokolwiek, aby bylo lepiej ! zaznaczam KAŻDEMU ! niecenzurowany temat !!! niech kazdy pisze swoje "idee" |
|
|
|
|
PITUCH
CYTAT "Andrzejek" 10% jeeeebło Cie ? 50% Po co nam tylu urzędasów. 90% jest do wycięcia tylko trzeba socjal ograniczyć. Bo to tak działa, że państwo nam zabiera żeby dać "potrzebującym" ale dla siebie bierze lwią część tych naszych wpłat. I o jest chore administracja rośnie, rosną podatki. Wszyscy chcą brać a coraz mniej jest tych co chcą dawać. A Ty Manuchao jak chcesz ludzi mordować to faktycznie powinieneś się leczyć. Jaka ta władza będzie jak będzie przejęta siłą? Skończy się powrotem do 1981 roku, a mi to nie odpowiada. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
sorka do !!!
zle przeczytałem ! az tak sie nie da , sadze ! do 50% sie da ! tak czy siak co zrobic z 50% ludzmi ? i ot znowu problem ! na ulice nie wyrzucisz ! co 5ty/a znajdzie prace a co z 35% ?? |
|
|
|
|
CYTAT sorka do !!! zle przeczytałem ! az tak sie nie da , sadze ! do 50% sie da ! tak czy siak co zrobic z 50% ludzmi ? i ot znowu problem ! na ulice nie wyrzucisz ! co 5ty/a znajdzie prace a co z 35% ?? PITUCH a co Cie to obchodzi:-)? A co Ty chcesz być ich opiekunem? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
nom znowu mnie bijesz ! moge powiedziec tak 1. mam to w dupie ale, jakis swir wpadnie i wystrzela moja rodzine lub mnie 2. moge pomoc w znalezieniu pracy jakies dodatki na czas okreslony 3. kolesiostwo i układy , ps kazdy ma fuche |
|
|
|
|
Nie biję Cię:-)))
Po prostu mam to w dupie gdzie oni prace znajdą. Mną też się nikt nie interesuje. Państwo wykłada kasę na PUP i uważa temat za załatwiony. PUP robi jakieś lipne kursy, jakieś staże, dofinansowanie stanowisk i bezrobocie nie spada. Kasa w błoto a my dalej w czarnej dupie. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek
i znowu konkretny temat do dyskusji PUP jak dla mnie nie potrzebna instytucja wole agencje pracy "" ci biora kase , w sensie jakis % ale wiedza za co ! i my wiemy dlaczego ! bo mamy prace! na dzien, 2,4, miesiac rok ! a PUP kur..a ich mać ! zapytalem o prace zagramanicą ! bo oferta w mordeczke jak dla mnie ! no to Panie kazały mi dzwonic do rzeszowa, bo to inna "firma: sie tym zajmuje wiec z deka wk..., jak to w moim stylu (ADHD jak niektorzy twierdzą) i text do Pań : ale ja z daleka, autobusem przyjechałem nie mam telefonu i nie stać mnie na telefon, nie mam internetu (bo taka insynuacja wyszła, co by se na www sprawdzic) to co mam zrobić ? - no nic panu nie poradzimy - to dajcie jakas karte na telefon, albo czy moge skorzystac z waszego zadzwonie do tej "firmy" (posrednika RZE, nie UK) i sie zapytam -niestety to niemozliwe , nie mozemy udostepniac telefonu osobom "postronnym" SUPER!! POZDO DLA PUP !!! (ps wyslij pan list [cv??] damy adres - ale na znaczek tez nie mam kasy) i takie tam , bidola z siebie zrobiłem |
|
|
|
|
Manuchao Ale Ty masz zryty beret chłopie. Ale ciekawe bo zalatujesz mi zapaszkiem takiego łysawego pana ... dobrodzieja .. takiego ze wschodu ... wiesz ... ten z kozią bródką ... pierwszy maj itd ... A co tam ...
Niech żyje rewolucja!!! I Towarzysz Manuchao!!! |
|
|
|
|
Nigdy nie chciałem władzy, tylko rozliczenia obecnej i porządku, ukrócenia korupcji i kolesiostwa, takich samych praw i szans dla wszyskich( pomijam trutni społecznych)zamiast podziału na równych i równiejszych
i bede upierał sie przy swoim. Z obecną władzą trzeba zrobich porządek zeby zaczeli czuć smród przy dupie i to poczynając o zwykłego wynoszącego sie nad innych urzednika a skończywszy na nieudolnym premierze i prezydencie!! |
|