|
![]() |
|
Witam już od bardzo dawna nie mogę się uporać z tymi objawami.
Jak szczotkuję język to nalot powraca i tak dalej. Proszę o odpowiedź. |
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Z grzybicą idzie się do lekarza a nie na forum.
|
|
|
![]() |
|
To nie grzybica bo z wymazu z gardła i języka wychodzi naturalna flora bakteryjna !
|
|
|
![]() |
|
CYTAT To nie grzybica bo z wymazu z gardła i języka wychodzi naturalna flora bakteryjna ! A kto Ci robił ten wymaz? Liczysz tutaj na lepszą poradę niż u lekarza? |
|
|
![]() |
|
Robiłem 2 razy pod hutą i w przychodni w szpitalu.
|
|
|
![]() |
|
Sprawdź sobie enzymy wątrobowe i trzustkowe. Tu może być problem. Możesz profilaktycznie pobrać wraz z posiłkami np. Kreon 10000 + Hepatil Vit (oba leki bez recepty) i zobaczyć, czy objawy ustąpią.
Może też to być spowodowane refluksem. Wtedy trzeba brać leki przeciw wrzodowe np. Omeprazol, Polprazol. Ale trudno tak przez forum diagnozować ![]() Jeśli nie chcesz iść do lekarza to testuj metody leczenia na sobie. Może uda się trafić w przyczynę. PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
![]() |
|
Może ktoś zna dobrego laryngologa?
|
|
|
![]() |
|
To nie jest refluks ani wrzody miałem robioną gastroskopię, refluks też ok.
|
|
|
![]() |
|
Jak sam piszesz, że posiew jest jałowy to nie tu należy szukać przyczyny. Obstawiam enzymy trawienne, a raczej ich brak.
A może z zębami coś nie tak? Czemu nie pójdziesz do lekarza na dokładną diagnostykę? PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
![]() |
|
Zęby są ok. brzydki zapach jest od białego nalotu,
może to jakieś bakterie beztlenowe naturalnej flory. Sam już nie wiem . |
|
|
![]() |
|
A ja strzelam na - przerost candida albicans.
/w wojsku miałem zazwyczaj 10-ki/ xxl |
|
|
![]() |
|
Byłem u lekarza laryngologa powiedział że tak już musi być.
Ja uważam że ten lekarz posiada 0 kompetencje !!! Chciałbym pójść do dobrego lekarza . |
|
|
![]() |
|
candida to nie jest robiłem wymay, kał na posiew i nic
naturalna flora . |
|
|
![]() |
|
Mówię raz jeszcze. Sprawdź enzymy trawienne. Czy żołądek ma właściwą kwaśność, jak pracuje trzustka, wątroba. Możesz popróbować brać Kreon 10000 i zobaczyć, czy coś się zmieni. Hepatil też nie zaszkodzi. Ale to jest takie leczenie po omacku. Metodą prób i błędów.
PZPR przy obecnej PO to jak uniwersytet obok przedszkola. A miało być tak pięknie..... |
|
|
![]() |
|
Jacku odpowiedziałam ci na twoje pytanie w innym temacie. Ale powtórzę że najprawdopodobniej grzybica lub drożdżyca. Poszukaj sobie na stronach o objawach tej choroby, możesz zrobić badania z kału na obecność grzyba lub drożdży a nie na posiew. Jak chcesz żeby badania były wiarygodne to trzeba je zrobić w punkcie laboratoryjnym w Domu Rzemiosła a nie pod hutą bo tam ci wszystko wyjdzie dobrze. W Stalowej Woli candidę leczy dr Danuta Myłek alergolog. Ja leczę się w poradni alergologicznej już ponad rok ale po odtruciu najwięcej można pomóc sobie samemu stosując odpowiednią dietę i trzeba brać probiotyki.
|
|
|
![]() |
|
Gastrolog dał mi takie skierowanie na obecność grzybów i drożdżaków w kale i nic .
|
|
|
![]() |
|
Znam przyczynę , więc dam ci lekarstwo , które nie ma żadnych skutków ubocznych.
recepta/hehehe/ Od jutra żuj kokos/wiórki/ i popijaj , od czasu do czasu ,olej kokosowy. Po pewnym czasie cera dupci niemowlęcia nie dorówna gładkości twojego ozorka. /wcale nie żartuję/ Jeśli natomiast to nie pomoże, przeczytaj fragment pewnego forum: Odp: Bialy jezyk « Odpowiedz #124 : 2009-06-18, 12:16:10 » Cytuj z: michal 2009-06-18, 10:44:24 Cytuj z: adampio 2007-08-25, 18:35:17 Czego objawem moze byc oblozony albo bialy jezyk. Mam taki od dluzszego czasu i nie wiem co zrobic. adampio, wiem, że to post sprzed blisko dwóch lat, ale poradziłeś sobie z tym? Jeżeli tak, to jak? Zwiekszylem weglowodany!!! Wowczas jadlem 1:3,5: 0,5 gdzie B bylo okolo 50 gr, wiec weglowodanow bylo okolo 25 gr co bylo za malo. Podnioslem bialko do okolo 70 i jednoczesni weglowodany do 50 gr/D i jezyk zrobil sie ponownie rozowy jednoczesnie przykry zapach z ust tez ustapil. Z tym problemem jednak do O.C.Ż. xxl |
|
|
![]() |
|
A ja strzelam na - przerost candida albicans jest na to 100% metoda zrób kobiecie minetke Ona bedzie zadowolona ,a ty bedziesz mial jezyk czerwony jak komunista w SLD, no i na marginesie powiem ze lizanie muszelki po kompieli to jak lizać lyżke z miodem. CUD MIÓD MALINA
|
|
|
![]() |
|
ps. przed minetką umyj zęby, po fakcie na bank namietne pocalunki
|
|
|
![]() |
|
Halitoza - wstydliwy problem z ust
Wywiad z dr hab. Ewą Iwanicką-Grzegorek z Zakładu Stomatologii Zachowawczej Akademii Medycznej w Warszawie Czy halitoza to choroba czy zwykłe zaniedbanie? To choroba i zmora życiowa wielu osób, zwłaszcza młodych i czynnych zawodowo. Nazwa „halitoza” jest najpopularniejsza, ale są jeszcze inne określenia, jak fetor ex ore, bad breath czy oral malodor – wszystkie mówią o brzydkim zapachu z jamy ustnej. Czy są skuteczne środki, które można bezpiecznie stosować bez konsultacji z lekarzem? Podstawową sprawą jest higiena całej jamy ustnej i mycie języka, poza tym preparaty zawierające związki bakteriobójcze, bakteriostatyczne, ale nie na bazie alkoholu. W pierwszym rzędzie są to wszystkie związki zawierające chlorheksydynę o stężeniu nie większym niż 0,1%. Te płukanki trzeba stosować przez 2-3 tygodnie, co skutecznie zmniejszy ilość flory bakteryjnej na dłuższy czas i dzięki temu znikną te brzydkie zapachy. Najskuteczniejsze jest używanie (przez 2-3 tygodnie) tabletek z cynkiem, które powodują, że nie dochodzi do uwalniania się lotnych brzydko pachnących związków, i równocześnie działają bakteriobójczo. Niestety jest to choroba nawracająca, bo w jamie ustnej bakterie są stale obecne i dlatego konieczny jest reżim higieniczny. |
|
|
![]() |
|
temat na odcinek w dr.House
|
|
|
![]() |
|
Podejrzewam,że jest to wapienny osad z wody kranowej.
Albo już po Tobie...R.I.P. SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
|
![]() |
|
Miałem podobny problem w czasie jak zmieniłem dietę na taką z mała ilością węglowodanów(pozbyłem się z menu cukru) i dodatkowo męczyłem swoją wątrobę i inne narządy ćwiczeniami takimi jak np. bieganie na czczo. Po jakimś czasie mi przeszło jak już zacząłem rozsądnie zarządzać tym co jem ale rzeczywiście problem był duży i trochę z nim żyłem.
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|