NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
« 1 2 3 4 5 6
Alutec nowy obóz pracy?, :)
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Lis 2011r. 09:40  
e no nie do konca bo np ja mam pracę zapewnioną na drugi dzień gdybym tam pojechał 120$ na dzień ale co z tego? jak na lotnisku dadzą ci wizę na pół roku to jeszcze spoko, bilet kosztuje coś ponad 2tys 2350zł chyba ostatnio widziałem do NY, zarobić to się zarobi ale kosztem rodziny której nie widzisz przez pól roku.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Lis 2011r. 09:40  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Lis 2011r. 09:44  
zubr w wiekszosci przypadkow podbijaja na 6 miesiecy i co zly zarobek zainkasujesz przez ten okres...zwróci Ci sie za bilety i jeszce dobrą kase odłozysz...poza tym są ludzie którzy nie wracaja po 6 miesiącach i kombinują - ale to juz inna bajka chytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Marz 2012r. 21:38  
Odgrzeje trochę temat.

Dostałem ofertę pracy w Alutecu na Obrabiarkach CNC jak wygląda tam praca i jak wyglądają zarobki po okresie próbnym?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Marz 2012r. 22:23  
takis pewny siebie ze przetrwasz "probny" ? wydaje mi sie ze masz to w zalaczonym regulaminie do umowy , ale jak sie czytac nie chce to prosciej smiecic na forum . Na pewno ktoś CI odpowie , ale po lenistwie sadze ze skonczysz po 2 miesiacach z kwitkiem.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2012r. 07:56  
zloczynca cos sie czepil,widzisz ze chlopak nie doinformowany.
Rotacja w tej firmie jest ogromna,po czesci spowodowana z winy nowego pracownika jak i kierownictwa.
Nawet jak sie zalapie na ten okres porobny to gwarantuje ze reka mu sie ugnie od zarobku.
Spowodowane to jest tym ze obecnie caly zaklad od miesiecy lupie non stop nadgodziny(duze zamowienia)
Pracownicy przebywaja niemal cala dobe w zakladzie na swoich stanowiskach.
Tak wiec jezeli ktos nie jest zdesperowanym robokopem i liczy ze bedzie pracowal w firmie po osiem godzin,niech szuka innej firmy.
Ale jak mozna podsumowac to zarobki sa dobre.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2012r. 08:04  
orietuje sie z was ktos jak funkcjonuje ta lakiernia w alutecu chodzi mi na jakie zmiany tam pracuja i czy moze kogos tam szukaja?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2012r. 09:42  
Alutec to najgorsza firma z Niemieckich w naszej okolicy.
Jakby nie patrzec to ja akurat mozna nazwac obozem pracy.
Wolne tam zalatwic to baardzo ciezka sprawa.
Pracujac na CNC (jak moj brat) nie masz co liczyc na pomoc innych - jak cos sie spierniczy wpadnie jakis oszolom poustawia cos tam i spierdziela nic ci nie tlumaczac itp.
Za sufmiarka trzeba latac po calej hali - bo szkoda im kupic wiecej sztuk.

Ta firma jest najlepszym przykladem firmy ktora wyssie z czlowiek wszystko razem z checiami do zycia - w tej firmie ludzi trzyma tylko kasa - bo na to tam nie mozna narzekac - tylko jakim kosztem ?!

W innych firmach niemieckich jest o wiele lepiej.

W kazdej z firm niemieckich jednak ma sie gwarancje ze cala wyplata bedzie na koncie wtedy kiedy ma byc.
Nie trzba latac i upominac sie jak to jest norma o "polskich pseudobiznesmanow" !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2012r. 15:32  
z wcześniejszych postów wynika ze podstawowa pensja to około 1500Brutto + duża premia. Zastanawia mnie jakie trzeba spełnić warunki żeby dostać owa premie. Temat się zaczyna od tego ze zmuszają do pracy w dzień ustawowo wolny czy od tamtej pory cos się zmieniło?? Zastanawia mnie również jak wygląda praca ustawiaczy na CNC.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Marz 2012r. 17:26  
jakieś 1800zł brutto + 2 premie, po paru miesiącach wychodzi ok 2200 na ręke w zależnośći jaka wyjdzie premia, dużych suwmiarek jest kilka na hale, co do pomocy innych, jak wszędzie - zależy na jakich ludzi trafisz

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 6

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »