NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »
1 2 »
Przedszkole-jakie polecacie,
ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 09:28  
Witam Forumowiczki
Od wrzesnia wysylam corke do przedszkola ale nie mam pojecia do ktorego bo jest ich troche w stalowej. Prosze mamy by polecily mi sprawdzone przedszkole z ktorego sa zadowoloneumiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 09:28  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 10:59  
Polecam każde oprócz tego koło Bazyliki, ale powodzenia życzę gdyż miejsc już dawno nie ma mimo że zapisy do stycznia na wrzesień-AR

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 11:23  
A co z nim nie tak??? Bo ja mam tam akurat najbliżej.
Może ktoś wie coś o tym koło Stokrotki?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 12:11  
Czy mówisz o przedszkolu nr 11, tym koło placu zabaw za blokiem J P II 4.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 12:51  
Nie wiem jaki ma nr ale idąc w stronę koscioła Iglo mijam Rossmana i Stokrotkę po lewej a po prawej jest plac zabaw i przedszkole to właśnie o to mi chodzi.
Nie wiem czy dobrze wyjaśniłam.
Mnie zapis czeka za rok, więc też bym chciała wiedzieć, które polecacie i dlaczego, a które kategorycznie nie i dlaczego???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 14:59  
Z tym , że w przedszkolach juz nie ma miejsc nie mogę się zgodzic. Zapisywałam swojego syna do przedszkola wczoraj i był bodajże 18 na liście wiec do końca listy jeszcze daleko.Poza tym w co najmniej kilku przedszkolach była mozliwosc dopisania dziecka nawet w trakcie tego roku szkolnego bo były wolne miejsca. Rozważałam taka mozliwośc wiec mam informacje z pierwszej ręki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 17:01  
Mam prosbe o ewentualne numery przedszkoli ktore wybralyscie dla swoich dzieciakow... Zawsze latwiej o wybor gdy ma sie namiar na polecone przedszkole

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2011r. 20:44  
polecam przedszkole nr 6 ,tam naprawde dbają o maluszki dzieci ucza sie wierszykow,dostaja porzadne posilki i jest przedewszystkim wykwalikowany personel sama wiele lat temu tam chodziłam a teraz posłałam moją corke

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2011r. 09:34  
Zapraszamy do Domowej Akademii Przedszkolaka. Mamy kilka wolnych miejsc dla dzieci. Czesne wraz z zajęciami i wyżywieniem tylko 450 złotych miesięcznie.

Zespół DAP

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2011r. 14:13  
CYTAT
Czy mówisz o przedszkolu nr 11, tym koło placu zabaw za blokiem J P II 4.

Witam!Ja miałam syna w przedszkolu nr.11 i odradzam rodzicom posyłanie tam swoich pociech.Przykład:panie są leniwe,czekają tylko aż skończy im się i tak krotka zmiana i pójdą do domu.Nie chce im się wychodzić z dziećmi na plac zabaw,kiedy jest ciepło,nie chce im się zajmować dziećmi.Nie zgłaszałam tego dyrektorce,bo wszystkie są koleżankami,a ja nie chciałam,żeby mój syn był gnębiony od przedszkola.ALE TAKA JEST PRAWDA!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2011r. 16:14  
ja polecam przedszkole na Obrońców Westerplatte, zdaje się ze nr 15, miłe Panie, super Pani Dyrektor umiech mają bardzo dobre podejście do dzieci i są bardzo kompetentne umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 09:53  
CYTAT
[cytat] Witam!Ja miałam syna w przedszkolu nr.11 i odradzam rodzicom posyłanie tam swoich pociech.Przykład:panie są leniwe,czekają tylko aż skończy im się i tak krotka zmiana i pójdą do domu.Nie chce im się wychodzić z dziećmi na plac zabaw,kiedy jest ciepło,nie chce im się zajmować dziećmi.Nie zgłaszałam tego dyrektorce,bo wszystkie są koleżankami,a ja nie chciałam,żeby mój syn był gnębiony od przedszkola.ALE TAKA JEST PRAWDA!

Nie zgadzam sie z tą opinią. Mam tam dziecko już trzeci rok. Jestem bardzo zadowolona z postępów. Panie bardzo przykładaja się do nauki wiekszyków i pioseneczek. Mój syn jest zadowolony i chętnie chodzi do przedszkola. To dla mnie najwazniejsze. Mimo tego co w zeszłym roku robił nasz Pan Prezydent Panie nie okazywały nerwów i braku chęci do pracy. Nie wiem jak ja na ich miejsu bym sie zachowywałam.
Niektórzy rodzice sami nie wiedza czego chcą. Oczekują że obce osoby wychowają ich dzieci, bo sami niemaja dla nich czasu.
Ja polecam przedszkole nr 11 z całą pewnością. Ale nie mówię że inne są złe. Poprostu tu jest moje dziecko i jestem z tego zadowolona.
Jeżeli ktoś zauważa że się źle dzieje to powinien zgłosic Pani Dyrektor. To nie szkoła gdzie nauczyciel wstawia gorsza ocenę, czy wyrzuca z klasy. Widać mamusi małozależało na dobrym samopoczuciu dziecka i wolało żeby się męczyło. Tylko czy dziecko naprawdę sie męczyło czy to tylko wymysł mamusi przed okresem..... Pozostawiam do przemyslenia

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 10:16  
Mnie to zastanawia wogole ten post umiech
to mozna tak przebierac i sobie polecac przedszkola ??

Taki wybor mamy ze hej, zapisy 2 lata wczesniej...

Moza wybierac i wybierac , marudzic i wymyslac umiech
Pozdrawiam normalnych rodziców umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 21:28  
Hey wszystkim umiech polecam Domową Akademię- przedszkole prywatne ale nie drogie ,w którym jest miła i sympatyczna atmosfera, a przede wszystkim są wolne miejsca ...jeszcze;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 22:21  
Hm...wydaje mi się, że to są właśnie normalni rodzice, którzy troszczą się o swoje największe skarby, szalony rodzic - to normalny rodzic, bo kocha swoje dziecko ;) stąd wątek i "przebieranie" w najróżniejszych przedszkolach umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 22:43  
angela32 czyżby jakaś reklama ??? nie ładnie...pierwszy post i od razu reklama...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 22:53  
smutna prawda jest taka że w prywatnym przedszkolu lepiej dbają o maluchy i za to sie swoje płaci.
Siostra była niedawno na imprezie w tej akademii i przepasć jakosciowo wzgledem przedszkoli.
pituch co nie mozna wybierac 500 zł w łape i załatwiasz gdzie chcesz przyjęcie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Sty 2011r. 23:15  
Co do jakości opieki w przedszkolach...myślę, ale to tylko moje subiektywne zdanie, że w prywatnej placówce opieka jest o tyle inna, że grupy dzieci są mniejsze po prostu, nauczycielka ma większe możliwości skupienia się na maluchu i jego indywidualności. Zależne jest to również od tego czy ma ku temu odpowiednie warunki jako personel, czy ma pomoc i czas na przygotowanie się do zajęć. W przedszkolach państwowych są duże grupy dzieci i automatycznie przychodzi trudność w podejściu indywidualnym, co nie zwalnia oczywiście z obowiązku danej nauczycielki, aby o dziecko dbała możliwie najlepiej. Zauważyłam także inny problem, a mianowicie w państwowych przedszkolach - głównie, ale nie we wszystkich - pracują po od kilkunastu lat te same panie, które na chwilę obecną "dorabiają do emerytury", często takim paniom niewiele się chce robić z dziećmi albo po prostu nie mają już na to siły czy możliwości. Wiem, bo moja siostrzenica jest w grupie, którą prowadzi właśnie taka pani "niedługa emerytka", często dziecko przychodzi do domu i opowiada jak to pani krzyczy, bo "uszy ją bolą i dzieci powinny być cicho", ale cóż i to trzeba przeżyć. Może większe zainteresowanie ze strony rodziców i ich współpraca z nauczycielem byłaby jakimś rozwiązaniem?
Sama mam doświadczenie pracy w małej i większej grupie, i powiem jedno, że dla chcącego nic trudnego, zależy ile serca wkłada się w pracę, i ile siebie potrafi się oddać dzieciom, a rodzice też są gotowi do pomocy i wspólnego działania, trzeba ich zwyczajnie zachęcić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sty 2011r. 12:35  
Po prostu zapoznałam się już z tą placówką, a moje dziecko jest w trakcie zapisu.
A to fakt , że w prywatnych przedszkolach jest większa szansa na dopilnowanie dzieci i większe poświęcenie opiekunek- nauczycielek.
Zresztą jak pisałam tutaj w każdej chwili możesz zapisać swoją pociechę i nawet jak pracuje tylko jeden rodzic, a opłaty naprawdę nie są dużo wyższe niż w publicznych przedszkolach- można to samemu sprawdzić...pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sty 2011r. 13:05  
Rally
no fajnnie umiech

dzieki za podopwiedz umiech
jezyk
rozumiem ze bede normalnym rodzicem umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sty 2011r. 14:55  
nie polecam tego przedszkola obok szkoly nr7 ( integracyjne). Tam pracuja same rozwodki.............

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sty 2011r. 20:40  
A skąd wiesz że tam są same rozwódki, a jeżeli by były to co ci to przeszkadza. Ja swoje dziecko zapisałam do przedszkola nr 9 ono jest koło żłobka i zapisałam jeszcze do przedszkola integracyjnego nr 12 koło hali targowej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Sty 2011r. 21:37  
Przedszkole nr18 , najlepsze . c:
ono jest obok ul.Poniatowskiego
Niedaleko Rossmana ;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Sty 2011r. 01:00  
Basniowy Swiat w Rozwadowie umiech
rewelacja umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Sty 2011r. 14:12  
Witam! Ciężko jest stwierdzić, które jest najlepsze bo zazwyczaj większość rodziców ma do czynienia tylko z jedną placówką. Ja mogę się wypowiedzieć na temat przedszkola nr 18 do którego od trzeciego roku życia chodzi moje dziecko. Obecnie jest w zerówce w tym właśnie przedszkolu. To co mi się najbardziej podoba to to, że moje dziecko jest w grupie, która pracuje w oparciu o zasady pedagogiki Marii Montessori:
- grupy łączone wiekowo, trzy-, cztero-, pięcio- i sześciolatki razem - fajne rozwiązanie dla rodzeństw, ponieważ mogą być razem; starsze dzieci pomagają młodszym, a młodsze uczą się ze starszymi,
- materiał sensoryczny do rozwijania wszystkich zmysłów - specjalnie zamawiany z katalogów, więc dzieci mają do dyspozycji nie tylko zwyczajne zabawki,
- zajęcia dodatkowe jak język angielski (który w tym roku był bezpłatny ze względu na program unijny), tańce (prowadzi je pani Justyna, moja córka uwielbia na nie chodzić, w dodatku na podsumowanie tanecznego roku jest występ w MDK-u), logopeda (pani Basia - naprawdę miła i kompetentna osoba),
- jedyne co może niektórym niezbyt pasować jest to, że każdy dzień zaczyna się wspólną modlitwą (takie już zasady pedagogiki montessoriańskiej umiech, mi to nie przeszkadzało,
- bardzo sympatyczne panie (chociaż jest jeden wyjątek w postaci nowej pani Natalii, która jest gburowata, wiecznie nadąsana i nie odpowiada na dzień dobry - może ma tam staż, nie jestem pewna) pozostałe panie są naprawdę bardzo miłe,
- przedszkole jest otwarte od 8 do 16 (co dla rodziców pracujących na zmiany będzie minusem).

Mają swoją stronę internetową www.p18montessori.stalowa-wola.pl
Na podsumowanie: gdybym jeszcze raz miała wybierać przedszkole dla dziecka, na pewno byłaby to 18. Nie jestem pracownikiem osiemnastki umiech Jestem po prostu zadowoloną z opieki mamą.
Wybierając przedszkole dla swojej pociechy nie bójcie się szukać i pytać. Życzę więc dobrych wyborów i zadowolonych dzieciaków. Pozdrawiamumiech

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » O najmłodszych »