~~jakion | |
|
|
CYTAT Czemu mnie to nie dziwi? http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081211/AKTUALNOSCI/464148555 Chodzi o miejscowość \"Jerzowe\" Kiedyś pisali o powiatach \"grockich\" Jacy dziennikarze, taka gazeta. hahahaha Jerzowe |
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
hahahaha
Errare humanum est. |
|
|
|
|
Ta gazeta bardzo często pisze po polskiemu. Gdyby się czepić, to nie ma powiatu Nisko, tylko powiat niżański. W końcu gazety powinny dbać o poprawną polszczyznę. Skoro one tak piszą, to co się dziwić błędom na forach internetowych, na których piszą amatorzy, a nie profesjonaliści (?)
|
|
~~ktos | |
|
|
zgadzam sie tu zwraca sie uwage jak kto pisze a przeciez nie to wazne a tresc
|
|
|
~~Kasia | |
|
|
jakich zatrudnia ... tak pisza ... jeden zdzisu S. na składaku juz nie wyrabia. Gazeta ogólnie totalne dno. Pisza na ilosc.
|
|
|
~~RST | |
|
|
Zgodze się z tym że Ci co piszą informacje o naszym regionie nie są dokładnie poinformowani ,takie stanowiska wymagają troche więcej zaangażowania w to co się robi...to do Pana S.
|
|
|
|
|
|
sami prodesjonaliści w tej gazecie
mod. j-r chyba sam też jesteś profesjonalistą w tej dziedzinie wieś się bawi \' : ) |
|
~~hate eternal | |
|
|
ale czytaja stalowemiasto bo juz to skorygowali mhehehehe. Ciekawe czy korekte zrobil cyklista czy inny redaktor
|
|
|
|
|
|
Nie źle, no na normalu taki śmieszny błąd... STRASZNE
|
|
|
|
|
jestem profesjonalistą !
wieś się bawi \' : ) |
|
~~scy | |
|
|
zgadzam sie tez.przekreceaja nazwiska jeszcze
|
|
|
~~hehe | |
|
|
|
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
jak to dobrze , że wy jesteście bezbłedni i idealni.....jaką musicie czerpać satysfakcje z wytykania błędów innym.....no ale cóż i tak bywa ale dobre powiedzonko - przyjdzie kryska na matyska - i wtedy to wam będzie wstyd bo błedy w innych gazetach zdarzają się równie często a wy tego echa się uczepiliście jak rzep....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
~~Mio | |
|
|
CYTAT Możesz mi wytłumaczyć gdzie leży błą bo nie bardzo się Go doszukałem |
|
|
~~hehe | |
|
|
czytaj i szukaj ze zrozumieniem;-)
|
|
|
|
|
|
No i gazeta podejmuje tez bardzo "poważne" interwencje. Takie jak ta, od sfrustrowanych życiem kombatantów:
Zamienili Hält na stop Po naszej interwencji niemieckie napisy w tarnobrzeskim autobusie zastąpiono polskimi. Niemieckie "Hält” - słowo powszechnie zrozumiałe - zdumiewa i bulwersuje najstarszych pasażerów miejskiej komunikacji w Tarnobrzegu, którzy pamiętają czasy okupacji. U kombatantów jazda niemieckim autobusem budzi jak najgorsze skojarzenia. Już więcej nie będzie. Niemieckie man-y i mercedesy, które jeżdżą od kilku miesięcy po Tarnobrzegu zastąpiły najbardziej wysłużone autobusy. Są ładniejsze, wygodniejsze, ale od naszych czytelników wiemy, że z powodu niemieckich napisów wewnątrz komfortowo się w nich nie czują. - Napis "Wagen Hält” podświetla się, kiedy naciskam przycisk stop przed przystankiem na żądanie - mówi pan Adam z osiedla Mokrzyszów, który codziennie korzysta z kursów linii. - Ktoś młodszy pewnie wzruszy ramionami, wyda mu się śmieszne. Ale są pasażerowie, których to boli. Moja babcia spędziła pięć lat na przymusowych robotach w Niemczech. Gdy jedziemy razem ona nie może na to patrzeć. Pani Janina jest kombatantką i korzysta z przywileju darmowej jazdy. Patrząc na obcy napis z właściwym sobie poczuciem humoru dodaje, że chyba nie jest w Polsce. Kierowcy autobusów przyznają, że najwięcej negatywnych komentarzy słyszeli od pasażerów, gdy mercedesy jeździły przez pierwszy miesiąc. Skargi ucichły, gdy obce napisy stopniowo zastępowano polskimi. Jak się okazało, nie we wszystkich autobusach. Zaskoczony tym faktem prezes Przedsiębiorstwa Miejskiej Komunikacji Samochodowej Dariusz Dziadkiewicz potwierdził wczoraj, że dotyczy to mercedesa 405, ostatniego z sześciu zakupionych autobusów. Reakcja prezesa była błyskawiczna i wczoraj przed południem przy nas pracownicy wstawiali już tabliczkę z napisem STOP. http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090115/POWIAT0304/922412220 To może niech też się za stalowowolski PKS wezmą, bo tam także mają kilka MANów i Mercedesów, zapewne z niemieckimi napisami. Czy ten kraj będzie normalny? |
|
~~Reki | |
|
|
Przejedz sie i zobacz... bo mi sie jeszcze nie udalo zobaczyc takiego napisu... a czesto jezdze np do lublina.
|
|
|
|
|
|
CYTAT Przejedz sie i zobacz... bo mi sie jeszcze nie udalo zobaczyc takiego napisu... a czesto jezdze np do lublina. Są napisy, bo widziałem, ale mi one nie przeszkadzają. Nie zauważyłeś, że chodzi o to, że echo nie ma się czym zająć i szuka sztucznych problemów? Problemów nikomu nie szkodzących. |
|
|
|
|
Też ich jakoś nie widziałem. Chyba, że widziałeś gdzieś na jakiejś blaszce z parametrami przy siedzeniu kierowcy.
|
|
~~hate eternal | |
|
|
w jednym z PKSów z tysiąc lat temu (bo wtedy ostatnio korzystałem z usług PKS ;) były napisy po duńsku. Mnie to nie przeszkadzało, w końcu wojna minęła
|
|
|
~~true | |
|
|
PO powinien korzystać z emkaesów w Tarnobrzegu. Czułby się jak u siebie.
|
|
|
~~Bralczyk | |
|
|
CYTAT czytaj i szukaj ze zrozumieniem;-) To ja widzę że Tobie się coś pogmatwało w łepetynce i bawisz się w Miodka, chociaż błędu się tam nie doszukuje |
|
|
~~Sarna | |
|
|
CYTAT Czemu mnie to nie dziwi? http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081211/AKTUALNOSCI/464148555 Chodzi o miejscowość \"Jerzowe\" Kiedyś pisali o powiatach \"grockich\" Jacy dziennikarze, taka gazeta. Ty sam jesteś WPADKĄ swoich rodziców |
|
|
|
|
|
CYTAT Ty sam jesteś WPADKĄ swoich rodzicówscianazaklopotany Czyżby rowerowy redachtor się odezwał? Dno ma się jeszcze czelność bronić i udowadniać, że nie jest dnem? Złodziej będzie się pluł na lewo i prawo, że został złapany na kradzieży? Nic z tego nie rozumiem. |
|
~~djkubus24 | |
|
|
oj czasami wpadku sie zdarzaja dziwicie sie ??
|
|
|