NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »
dr Jerzy Piechnik,
ff
Wysłany: 19 Sty 2011r. 08:28  
Witam
Chciałam się dowiedzieć coś o lekarzu Piechniku. Jakie są Wasze opinie i czy warto się do niego wybrać? Ile kosztują wizyty prywatne i czy przyjmuje nie prywatnie, jeśli tak to gdzie? Z góry dziękuje za odpowiedzi

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 19 Sty 2011r. 08:28  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Sty 2011r. 23:14  
Ja zdecydowanie odradzam...ja mam baaaardzo niemiłe wspomnienia z porodu z jego udziałem 4mc-e temu, który zakończył się i tak cięciem cesarskim po 16 h bo jak twierdził szanowny pan dr nie chciałam rodzić naturalnie a jak się okazało dziecko ważyło 5 kg zdegustowany i p po prostu nie szło tak jak powinno a nie ja nie chciałam rodzić....bo bardzo chciałam...i niewiem jakby się zakończył poród i w jakim stanie byłby mój syn gdyby uparł się jednak że nie zrobi cięcia i wiele jeszcze mogłabym pisać, ale nawet nie chcę sobie przypominać :/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2011r. 10:06  
Wizyta zależy od użycia USG, lub innych badań. Średnio 50-100 zł. Co do wizyt nieprywatnie, to chyba nie ma takiej opcji, bo Pan dr jest ordynatorem w Nisku i tam spędza większość czasu.

Dorii
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2011r. 13:38  
moja znajoma rodziła jakis czas temu w nisku, ciaze prowadzil jej dr piechnik, byla bardzo zadowolona z opieki w szpitalu, personel sie postaral, ja tez do niego chodze na wizyty w ciazy, narazie tez jestem zadowolona wszystko idzie zgodnie z planem a jak urodze to sie pochwale jak bylo. pozdrawiam
p.s. mysle ze nalezy miec zdrowe podejscie do komentujacych, kazda ciaza i kazdy porod jest inny i nie da sie przewidziec jak to wszystko bedzie sie odbywalo, z doswiadczenia wiem ze najlepiej wine zrzucic na lekarza, pozatym kobiety maja tendencje do wyolbrzymiania przezyc;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2011r. 13:57  
Zgadzam się z "przedmówczynią", miałam przyjemność leżeć w Nisku i naprawdę spotkałam się z bardzo miłą opieką i zainteresowaniem - dlatego bez wątpienia skorzystam z usług tej placówki przy porodzie. Pan dr ma taką opinię, że zaleca porody naturalne. Widocznie nie było przeciwskazań w Twoim przypadku i "chcieli spróbować" naturalnie. 16 godzin to i tak niedługo..w Stalowej pewnie dłużej byś się męczyła.

Dorii
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2011r. 21:59  
Nie polecam. To że ma sprawę o śmierć dziecka przy porodzie- mówi za siebie. W nisku fajny lekarz to lek Polski- polecam. też robi USG.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2011r. 00:11  
Moim zdaniem nie miałam szans na poród naturalny i nic nie wyolbrzymiam, skoro nie było postępu to raz< rozwarcie miałam od 1,5 miesiąca przed terminem>, wody były zielone, bo miałam przebijane to dwa, tętno dziecka skakało i wynikiem wszystkiego było zapalenie płuc na dzień dobry u dziecka :/ ale fakt faktem każdy poród jest inny i jest fajnie jak nic się nie dzieje...było pytanie o opinię więc ja swoją przedstawiłam umiech pozdrawiam i życzę przyszłym mamusiom szczęśliwego rozwiązania umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2011r. 09:35  
Przykro mi, że miałaś tak ciężko, niestety pamiętaj, że w szpitalu nie decydujesz sama. Nie jesteś też sama jeśli chodzi o traumę poporodową. Osobiście nie znam żadnej kobiety, która poród uznałaby za coś pięknego, nawet moja mama mnie nigdy na ten temat nie kłamała - szkoda, że sama kobieta nie może decydować czy chce mieć cc, czy rodzić naturalnie. Wielu lekarzy ma wręcz alergię na cc.

Dorii
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2011r. 11:20  
Wielu lekarzy ma "alergie" na cc ale to chyba spowodowane jest tym, że wiele kobiet ma przeswiadczenie że cc tak nie boli i kategorycznie nie beda rodzic naturalnie. No ale plusy i minusy porodu naturalnego a cesarki to osobny temat.

Odnosnie doktora Piechnika ja zaczęłam chodzić do niego na początku ciąży z myślą ze będę rodzić w Nisku, ale akurat chwile po mnie wizyte miala mama kolezanki ktorej na USG powiedzial ze jajniki wygladaja na zdrowe, co ciekawe rok wczesniej sam przeprowadzic operacje usuniecia jajnika u tej Pani. Po drugie w 5 tc zdjagnozowal u mnie 3 cm miesniaka i powiedzial ze teraz to nic nie wiadomo dziecko ma malo miejsca i ogolnie poza czekaniem nic nam nie zostaje. w 12 tc nie bylo zadnego sladu po jakim kolwiek miesniaku, ktory podobno w pierwszym trymestrze moze tylko rosnac a napewno nie znikac. Tak czy inaczej jakos po namowie męża odpuscilam to Nisko i doszlam do wniosku ze te kilka dni w Stalowej wytrzymam.

Obecnie ciaze prowadze u dr Orlowskiej (dlatego ze jest dostepna w przychodni praktycznie zawsze), a przy zagrozeniu mialam wizyty co tydzien i było najwygodniej i drugim lekarzem do ktorego chodze prywatnie jest dr Adamczyk jest niesamowicie dokładny, jak czegos nie wie sprawdza w fachowej literaturze a nie udaje ze pozjadal wszystkie rozumy poki co jestem zadowolona.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Sty 2011r. 17:07  
Orientujecie się może ile u dr. Piechnika kosztuje wymrażanie nadżerki?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2011r. 22:50  
Nadżerkę wyleczysz za darmo. Wystawiasz pupe na mróz i nadżerka zamrożona. Gorzej w lecie....

Prywatna wiadomość 

ich
ich
ich
ff
Wysłany: 27 Sty 2011r. 08:36  
bylam u doktora raz w zyciu i na pewno tam nie wroce. problem cyst chcial od razu rozwiazac skalpelem przez laparoskopie, na szczescie nie zjawilam sie na operacje tylko poszlam do specjalisty w rzeszowie i zlecil mi badania hormonalne, dzieki czemu szczesliwie uniknelam zabiegu. pozatym wg mnie pan dr nie podaza za innowacjami ( pobranie materialu z glebszych partii), przez co wg wynikow dr Piechnika wszystko bylo ok, a u drugiego specjalisty wyszlo jednak ze mam stan zapalny.

a co najwazniejsze.... czy mozna nie poznac ciazy w 6 tygodniu przy badaniu usg?

co by bylo gdybym poszla na laparoskopie? co by bylo wtedy z moim dzieckiem, skoro dokotor pewnie by sie o tym zapewne dowiedzial podczas operacji? ehh

bez komentarza, Opatrznosc mnie uchronila.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 27 Sty 2011r. 10:00  
jesli chodzi o szpital w Nisku, moja żona rodziła w Nisku ale pod opieka dr Lorkowskiej, super kobieta i bardzo bobry lekarz, szczerze polecam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sty 2011r. 22:02  
CYTAT
Nadżerkę wyleczysz za darmo. Wystawiasz pupe na mróz i nadżerka zamrożona. Gorzej w lecie....

marta88, jak masz mówić pierdoły to może idź się przewietrz...

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »