|
|
|
Witam. Wyjeżdżam na tydzień ze Stalowej i będę potrzebował do laptopa internet (tylko do przeglądania stron).Jak to mogę najtaniej i w jakiej sieci załatwić. Nie chcę płacić abonamentu bo to w sumie parę dni a internet muszę mieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Modem GSM na USB i do tego karta z Tak Taka. Za miesiąc korzystania płacisz niecałe 10 zł bez limitu danych (po przekroczeniu w miesiącu 100MB transfer przesyłu danych drastycznie spada).
Być może są lepsze rozwiązania, ale to przyszło mi najprędzej na myśl. Sam jestem ciekaw innych propozycji. |
|
|
|
|
Witam. Wyjeżdżam na tydzień ze Stalowej i będę potrzebował do laptopa internet (tylko do przeglądania stron).Jak to mogę najtaniej i w jakiej sieci załatwić. Nie chcę płacić abonamentu bo to w sumie parę dni a internet muszę mieć.Proszę o pilną odpowiedź.
a modem skąd? z tak taka? |
|
|
|
|
mozesz skoczyc do ery na okulickiego, powiedziec ze chcesz modem wytestowac w trasie, standardowo daja na 3 dni, wystarczy sie dogadac ja bralem na 6 i nie bylo problemu, ta opcja nic nie kosztuje ale nie zawsze dostepna bo modem "dla wszystkich" tylko jeden na stanie a chetnych sporo, albo kabel i przez telefon na prepaidzie do neta :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Ewentualnie możesz połączyć się przez Bluetooth. Próbowałem tak na starej Nokii. Internet działał, ale jego prędkość pozostawiała wiele do życzenia. A modem możesz kupić używany na Allegro (a później ewentualnie odsprzedać).
|
|
|
|
|
Mam do sprzedania używany modem HUAWEI E220 bez blokady(działa w każdej sieci)info:691648958
|
|
|
|
|
CYTAT Mam do sprzedania używany modem HUAWEI E220 bez blokady(działa w każdej sieci)info:691648958 Jaka cena? |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Gdzie jedziesz jaki tam bedzie zasieg ?mozesz tam liczyc na 3g? Jesli nie to szkoda zawracac sobie glowy modemem mozesz pociagnac neta wykorzystujac telefon jako modem napisz jaki telefon uzywasz z ktorego moglbys skorzystac napisz marke i model dam Ci rade zapomnij o taktaku po tych 100mb jak ci przykreca predkosc to bedzie tylko gg chodzic.
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
mam samsunga wave 8500 i zasięg 3g też jest. czekam na dobrą radę
|
|
|
|
|
Ale czy tam bedzie zasieg 3g? W kazdym razie jak chcesz miec telefon to patrzylem w google wpisz "vave jako modem" da sie to zrobic teraz pytanie czy ma simlocka twoj telefon?
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
jest tam zasięg 3g. ma simlocka na playa.
|
|
|
|
|
skoro masz na miejscu zasieg play-a to kup zwykła karte play fresh za 5 pln i zrób sobie pakiet 500 mb za 15pln na tydzien wystarczy spokojnie.
500 MB uruchamiasz kodem *111*52*1# koszt 15 pln wazny 30dni skonfiguruj kompa z telefonem aby dzialal jak modem i juz masz neta. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|