NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Zrzuta na Zbysia, Ktoś coś da? ,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 10:39  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 10:39  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 11:26  
ja moge mu dac , ale wielkiego kopa zeby juz sie polityka nie zajmowalok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 12:45  
Nie jestem człowiekiem specjalnie zamożnym. Zarabiam na rękę około 6,5 tysiąca złotych.

Zaden czlowiek, juz nigdy przez tego pana pomowiony nie bedzie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 14:34  
Czekam, az ktos tu przyjdzie i przedstawi swoje rzetelne 10% krytyki opozycji...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 14:45  
czyli mu leszek miller dobrze mówiłgoodgood

Errare humanum est.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 14:45  
CYTAT
Czekam, az ktos tu przyjdzie i przedstawi swoje rzetelne 10% krytyki opozycji...

Rzeczywiście, problem urasta do rangi krytyki, omówień, rozważań. Bo to dla Polski ma jakieś znaczenie. Dla poprawy stopy życiowej obywateli itd.
Gdyby to było jeszcze jakieś poważne przestępstwo, to można by się zastanowić nad krytyką, ale jeśli za słowa (nawet nieprawdziwe - nie wnikam) karzą takimi pieniędzmi, to ja się zastanawiam, czy faktycznie mamy w Polsce wolność? No bo za pobicie czy kradzież dostaje się śmieszne zawiasy czy kilkaset złotych grzywny, a za słowa takie sumy. Obawiam się, że te sądy nie są niezawisłe.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 18:23  
Odszkodowania bylo 7 tysiecy... tyle to uzbiera sie nawet z zasilku przez te pare latumiech

Tutaj zadzialala zasada proporcjonalnosci przestepstwa (lub jak kto woli wykroczenia) do kary - slowa ministra Ziorro byly transmitowane wszedzie, a zostaly wygloszone na oficjalnej konferencji prasowej ministerstwa sprawiedliwosci - wtedy znanego jako grupa poscigowa. Skoro pomowilo sie czlowieka przed milionami teraz kara musi byc odpowiednia - nie na darmo politycy waza kazde slowo a potem dziennikarze ich rozliczaja.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 18:54  
Za słowa, nawet najgorsze, nie można tak srogo karać. Sąd głupi nie jest i wie ile kosztuje czas antenowy.
Ten wyrok, to nic innego, jak zemsta polityczna, która do niczego dobrego nie doprowadzi, bo rządy PO nie są wieczne a za kilka lat riposta drugiej strony może okazać się bolesna.
Polska coraz bardziej dzieli się na dwa coraz bardziej odległe i wrogie sobie bieguny, a to bardzo źle wróży na przyszłość.

Wyroki powinny spełniać rolę wychowawczą a nie być wynikiem zemsty. Jeśli człowiek popełni zbrodnię to nie robi się z niego bankruta ekonomicznego. A tutaj? Polska paranoja. I tak samo bym pisał, gdyby skazali na bankructwo Palikota za jego słowne wyskoki czy innego człowieka. TO NIE JEST NORMALNE.

Z drugiej strony, Ziobro powinien przepisać nieruchomości na rodzinę, wyjąć oszczędności z konta i olać polski sąd ciepłym moczem. Za niewykonanie wyroku cywilnego nie idzie się siedzieć.

Prywatna wiadomość 

~~Tuskuczenko
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 19:16  
Zobacz zdruzgotanego Mr. Zero (0) http://ie.yo(...)OLkLoxnQ

~~drgsef
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:12  
miałem to skomentować prawdziwy, ale mi się nie chce, jesteś zwyczajny głupol i tyle można powiedzieć

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:20  
CYTAT
miałem to skomentować prawdziwy, ale mi się nie chce, jesteś zwyczajny głupol i tyle można powiedzieć

Wiesz co? Tak samo szanuję i uważam dzisiejszą Polskę, jej władze, sądy, jak Wałęsa, Niesiołowski i reszta traktowali PRL. Nie jest ona żadnym autorytetem i trzeba dążyć do jej naprawy, tak samo, jak z PRLem walczyli w/w osobnicy. A głupolami są tacy osobnicy jak ty, którzy idą i jak te cielęta wybierają taką a nie inną władzę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:21  
Przeciez ten czlowiek w majestacie owczesnego "prawa" przed milionami ludzi wyraznie przesadzil o czyjejs winie.

Co to znaczy jak minister sprawiedliwosci, pelniac swoja funkcje, przed milionami stawia sie ponad prawem? Jak to swiadczy o systemie, kiedy sama jego glowa wymyka sie regulom?! Jak to wyglada kiedy czlowiek pelniacy obowiazki prokuratora generalnego omija swoje reguly?! Dla mnie to jest porazajace, tak dzialal Janosik itp. "prawo prawem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie". Niewazne co ten doktor zrobil, ale do momentu az zostanie udowodniona wina nie mozna o niej przesadzac. Tu "szef wszystkich szefow" mowi robcie swoje, ale gosciu jest winny.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:25  
CYTAT
Przeciez ten czlowiek w majestacie owczesnego \"prawa\" przed milionami ludzi wyraznie przesadzil o czyjejs winie.

Co to znaczy jak minister sprawiedliwosci, pelniac swoja funkcje, przed milionami stawia sie ponad prawem? Jak to swiadczy o systemie, kiedy sama jego glowa wymyka sie regulom?! Jak to wyglada kiedy czlowiek pelniacy obowiazki prokuratora generalnego omija swoje reguly?! Dla mnie to jest porazajace, tak dzialal Janosik itp. \"prawo prawem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie\". Niewazne co ten doktor zrobil, ale do momentu az zostanie udowodniona wina nie mozna o niej przesadzac. Tu \"szef wszystkich szefow\" mowi robcie swoje, ale gosciu jest winny.

I skasować majątek za to. Złodzieje, łapówkarze i reszta, którzy np. doprowadzili Zakłady Mięsne w Nisku do upadku, nie stracili całego majątku, natomiast tutaj za słowa - śmierć ekonomiczna. Vivat POlonia! Przy orzekaniu o karze sąd ocenia majątek karanego, inaczej oceni bezrobotnego, inaczej robotnika a inaczej biznesmena. Tutaj kara jest niewspółmierna do stopnia winy. Wyrok jest polityczny. Jak za Stalina. Takiego kraju należy się bać. Z takiego kraju należy emigrować jak z PRLu czy ZSRR uciekano na Zachód.

Prywatna wiadomość 

~~dfase
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:29  
ja cię tu czasem czytam bo inaczej się nieda może ci się wydaje że jesteś mądrym, ale tylko wydaje, jesteś głupolem, który wszystkie rozumy pozjadał i na każdy temat pisze androny nijak mające się do rzeczywistości i dlatego komentować niema coumiech dotarło?

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:30  
CYTAT
ja cię tu czasem czytam bo inaczej się nieda może ci się wydaje że jesteś mądrym, ale tylko wydaje, jesteś głupolem, który wszystkie rozumy pozjadał i na każdy temat pisze androny nijak mające się do rzeczywistości i dlatego komentować niema coumiech dotarło?

Jesteś za głupi, aby dotarło. Napisz po polsku, a nie po ziomalsku i bez sensu.

Prywatna wiadomość 

~~dsdcas\\
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:32  
a to Ty niby dziennikarz jesteś a nie potrafisz jasnej myśli sklecić głupoluumiech

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:34  
CYTAT
a to Ty niby dziennikarz jesteś a nie potrafisz jasnej myśli sklecić głupoluumiech

Dzieciaku, jeśli nie rozumiesz co się pisze, to wróć do szkoły podstawowej, bo na razie bełkoczesz bez sensu. Naćpałeś się czy co?

Prywatna wiadomość 

~~ddfa
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:35  
nie palanciku, jaja ogolić i do piaskownicy bo z rozumiekiem już w niej jesteś, nawet zimąumiech

~~cxvv
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:36  
a dziennikarzu narazie pisze się razemumiech

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:36  
CYTAT
nie palanciku, jaja ogolić i do piaskownicy bo z rozumiekiem już w niej jesteś, nawet zimąumiech

Z baranami nie będę rozmawiał. Gdzie jest moderator? Proszę pousuwać rynsztokowe wpisy.

Prywatna wiadomość 

~~vbx
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:37  
to musiałby usówać cały Twój popaprany spam o niczym i bez sensu

~~nieprawdziwy
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:41  
już mnie szlag trafia też jak muszę czytać te głupoty prawdziwego na kazdy temat, weź sobie facet daj na luz i idź na jakieś piwo, strzel sobie baranka, czy "cuś"

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:41  
CYTAT
to musiałby usówać cały Twój popaprany spam o niczym i bez sensu

Wracaj do szkoły specjalnej, bo chyba cię na weekend z niej wypuścili. A "narazie" "usóń" siano ze swej główki, bo nie da się rozmawiać z kimś, kto ma próchno zamiast mózgu.

Prywatna wiadomość 

~~dffa
ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:45  
to Ty może coś poczytaj, a nie tłuczesz jakieś wiadomości z hali targowej i na jej poziomie, nie mając pojęcia o swiecie i zyciu, no jak Boga kocham głupolumiech

ff
Wysłany: 12 Gru 2008r. 23:46  
CYTAT
już mnie szlag trafia też jak muszę czytać te głupoty prawdziwego na kazdy temat, weź sobie facet daj na luz i idź na jakieś piwo, strzel sobie baranka, czy \"cuś\"

Pod mur i rozstrzelać. Bo jakiemuś "szlachcicowi" coś nie pasuje. Myślisz, że chamstwem i ziomalskim językiem wpłyniesz na to, czy mam pisać czy nie? Nie czytaj, jeśli cię drażni inne spojrzenie na problemy.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »