|
|
|
Jak może byc dobrze w tym kraju i jak maja powstawać nowe firmy jak co miesiąc tym złodziejom trzeba płacić prawie 900zł haraczu. Nie ważne czy jesteś jednoosobową firemką czy kulczykiem płac haracz. Chory i dziki kraj...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zaglądnij tu ZUS przejmuje czesc składek OFE!!! Może przestanie Cię to dziwić ?Myślę,że na koniec roku to będzie ponad 1000 zl.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
bleyd dla nowo powstajacych jest zdaje sie 30% od minimalnego wynagrodzenia na 24 miesiace
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
zgadza się dla nowo powstających jest zniżka przez 2 lata ale po tym okresie zimny prysznic...przez te wyższe składki częśc małych często jednoosobowych firemek poprostu pada. Ja osobiście wolałbym te 900 zeta inaczej inwestować niż dawac złodziejskiemu zusowi.
|
|
|
|
|
co zrobic, chory kraj, dobrze ze ludzie zaradni :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
nie wszyscy niestety
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Trzeba przenieść firmę na Cypr albo do UK. Jak ktoś zna sprawdzony sposób to proszę o radę!
|
|
|
|
|
CYTAT nie wszyscy niestety e polacy generalnie sa zaradni, inny kraj to by polecial a tu sie kombinuje i zaciska zeby :] cypr tez chca "zamknac" :] http://www.tvn24(...)osc.html iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Dołączył: 18 Lut 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
tak to już jest haracz cza płacić i tyle ja to wliczyłem w cene prowadzenia firmy
|
|
|
|
|
CYTAT tak to już jest haracz cza płacić i tyle ja to wliczyłem w cene prowadzenia firmy I odbijam na....myjni???
|
|
|
|
Jakiej myjni, jestem przedstawiciclem dużej zachodniej firmy i prowadze jednoosobową działanosć, stąd z racji czestych poszukiwań siedze online. A co do tej twojej myjni to wstyd przyznać ale nawet nie wiem gdzie to jest, auto myje na statoilu, a ostatnio na szybko pod tesco
|
|
|
|
|
Ja tylko tak sobie czytam posty i myślę,nawet czasami coś wymyślę
|
|
|
|
To pudło niestety.
|
|
|
|
|
Przeliczcie sobie ile to jest w skali roku. Przychodzi czas na wizyte u lekarza, zrobić dodatkowe badania a człowiek słyszy za 6 m-cy, to nie czekasz tylko idziesz prywatnie i wywalasz znowu kolejne pieniadze. Taki system nie jest chory a popier...ony.
Polska jest chyba na 72 miejsu jeżeli chodzi o łatwość prowadzenia biznesu, w danym kraju. |
|
|
|
|
Powiem ci że już kombinuje jak zakończyć działanosc bo mam tego mocno dosyć, zusu płace około 600 zł co miesiąc a i tak za wszystko trzeba płacić by być szybko obsłużonym.
|
|
|
|
|
Niestety taki kraj chore to ale co my robaczki mamy na to poradzić...
|
|
|
|
|
witam ja tez prowadze firme jednaosobowa i jeszcze do konca maja place 350 zl bo juz okres 2 letni mi sie konczy a od czerwca masakra ok 800 zl trzeba bedzie placic za co za urzedasow oby.
ZAPRASZAM GORACO NA MOJA STRONKE WWW.DJKUBUS.KEEP.PL OBSLUGA MUZYCZNA ( WESEL,POPRAWIN,BALóW,STUDNIóWEK,ZABAW I INNYCH IMPREZ) WIECEJ NA STRONIE. |
|
|
|
|
djkubus24 zmartwie Cię bo będziesz płacił około 900 zsta bo dojdzie składka na fundusz pracy.
|
|
|
|
|
I dziwia sie ze zamiast powstawac firmy to padaja jak maja do placenia tyle haraczy.
sorry za OT ale DJKUBUS jezeli dobrze kojaze to fure masz zajebis** |
|
|
|
|
I o to chodzi by ludzie którzy paracują jeździli dobrymi autami itd. Problem w tym by nie płacić haraczu złodziejskiemu Pastwu.
|
|
|
|
|
Bleyd dokladnie, ale niechodzi mi dj kubus ze ma bog wie jaka droga fure, bo miec drogi samochod to zadna sztuka ale ma normalnie kultowe auto i to jeszcze jak wyglada szok ale najlepszy est dzwiek ( jezeli dobrze poznaje djkubus)
a co do zakladania firm to jest taka biurokracja ze zeby przez nia przebrnac to trzeba miec jakiegos pomocnika przynajmiej ja tak uwazam |
|
|
|
|
hehe to jaka ma tą fure bo az jestem ciekaw?
|
|
|
|
|
jest rozwiązanie by obejść ta sytuacje, jeżeli masz kogoś zaufanego sprzedaj firmę, np przyszłej żonie, zyskasz kolejne dwa lata. mało tego zanim ją sprzedasz weź na nią dotacje na doposażenie miejsca pracy;)
|
|
|
|
|
http://www.zlikwidujzus.com/viewpage.php?page_id=8
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
CYTAT jest rozwiązanie by obejść ta sytuacje, jeżeli masz kogoś zaufanego sprzedaj firmę, np przyszłej żonie, zyskasz kolejne dwa lata. mało tego zanim ją sprzedasz weź na nią dotacje na doposażenie miejsca pracy;) moze zadzialac jezeli : 1. zyja w konkubinacie 2. istnieje rozdzielnosc majatkowa. W ordynacji podatkowej znajdziemy przepis ,ktory stanowi o odpowiedzialnosci za zobowiazania osob trzecich , w tym zony ;) Jak ominac polskiego zdzierce ? zakonczyc dzialanosc w Polsce i otworzyc czy w Czechach, Slowacji, Cyprze, UK , badz gdzies indziej . ps. zajmuje sie ktos ze stalowej rynkiem forex ? |
|