NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 »
Roman Dmowski, Inspiracją jest wystawa w MDK .. zapraszam
ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 11:15  
Myślpolityczna jesteś członkiem Młodzieży Wszechpolskiej ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 11:15  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 11:26  
Nie jestem członkiem żadnej organizacji i partii politycznej.
Mój post wynika z potrzeby aktykułowania swoich poglądów.
Widzę natomiast potrzebe powstania w Stalowej Woli ciekawego stowarzyszenia, które kształtując swóje opinie i poglądy mogłoby skupiać w swoim gronie ludzi , którzy mają ochotę dyskutować a jednocześnie budować swój światopogląd.
Opieram to wszystko o myśl polityczą Dmowskiego i sonduję opinie, czy w Stalowej Woli jest jakiekolwiek zainteresowanie mowoczesnym stosunkiem filozofi enedeckiej do dzisiejszych czasów.
Może jest to róznież sposób na dobre wykorzystanie wolnego czasu i próba decydowania o swoim JA.
Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 11:31  
CYTAT
Widzę natomiast potrzebe powstania w Stalowej Woli ciekawego stowarzyszenia, które kształtując swóje opinie i poglądy mogłoby skupiać w swoim gronie ludzi , którzy mają ochotę dyskutować a jednocześnie budować swój światopogląd.
Opieram to wszystko o myśl polityczą Dmowskiego i sonduję opinie, czy w Stalowej Woli jest jakiekolwiek zainteresowanie mowoczesnym stosunkiem filozofi enedeckiej do dzisiejszych czasów.
Może jest to róznież sposób na dobre wykorzystanie wolnego czasu i próba decydowania o swoim JA.
Pozdrawiam

Jakie jest Twoje zdanie na temat Młodziezy Wszechpolskiej czy ONRu ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 11:46  
gb74 czytal o Romanie Dmowskim ale tylko artykuly ,,Nigdy Wiecej''!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 15:36  
Zainteresowanie otwarciem wystawy w MDK pokazało,że jest potrzeba propagowania myśli narodowej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 16:08  
CYTAT
CYTAT
Pozdrawiam

Jakie jest Twoje zdanie na temat Młodziezy Wszechpolskiej czy ONRu ?

Hm.. Szanuję ich i doceniam wysiłek jaki muszą wkładać w swoje działania.
Jednak ja zrobiłbym TO trochę inaczej. Mianowicie bardziej sięgnąłbym do źródła - do Dmowskiego.
Wiadomo jednak, że po Dmowskim isntniały różne odłamy endeckie.
Obecnie "dzieki TV" bardzo zachowawczo społeczeństwo zachowuje się wobec haseł narodowych prezentowany w taki zdedydowany sposób, zwłaszcza ,że są one raczej radykalne i mają bojowy charakter.
Potencjał siły i wiary w owych oraganizachach jest duży i byloby fajnie tą społeczność odpowiednio poprowadzić... ukszałtować. Wprowadzić na salony polityczne...
Wszystko jest jednak do przemyślenia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 18:53  
CYTAT

Hm.. Szanuję ich i doceniam wysiłek jaki muszą wkładać w swoje działania.
Jednak ja zrobiłbym TO trochę inaczej. Mianowicie bardziej sięgnąłbym do źródła - do Dmowskiego.
Wiadomo jednak, że po Dmowskim isntniały różne odłamy endeckie.
Obecnie \"dzieki TV\" bardzo zachowawczo społeczeństwo zachowuje się wobec haseł narodowych prezentowany w taki zdedydowany sposób, zwłaszcza ,że są one raczej radykalne i mają bojowy charakter.
Potencjał siły i wiary w owych oraganizachach jest duży i byloby fajnie tą społeczność odpowiednio poprowadzić... ukszałtować. Wprowadzić na salony polityczne...
Wszystko jest jednak do przemyślenia.

Popieram Twoje zdanie z duzym naciskiem na "odpowiednio poprowadzić...ukształtować"

Uważam ze duża grupa społeczenstwa która nosi w sercu dobro tego kraju to ludzie starsi, którzy pamietają czasy wojny. Niestety owe organizacje poprzez gest salutu rzymskiego odpychają ich od siebie.
Problem który wymieniłem jest małego kalibru, istnieją jeszcze inne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Lut 2011r. 08:09  
Polecam:http://www.konserwatyzm.pl/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 10:06  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 13:47  
Właśnie sejm przyjął ustawę, dzięki której nie koniecznie trzeba byc mężczyzną i kobieta aby zawrzeć związek małżeński...
Abstrachujac od wiary katolickiej, uważam to za bardzo zły krok, który na pewno nie jest wsparciem dla rodzin polskich. Nie jest to decyzja sprzyjająca konstruktywnemu rozwojowi narodu polskiego. Dewiacje sexualne, rozwiązłość, homoseksualizm są powodami rozluźniania się więzów społecznych trwających pomiędzy dwiema płciami. Propagacja różnego rodzaju anormalności to początek walki z tysiącletnim porządkiem społecznym budowanycm przez naszych przodków. To oczywiście wyniosłe słowa ale sa prawdziwe. NIe mozna negować polityki prowadzonej przez ponad tysiąc lat argumentami lewackimi rozprzestrzeniającymi się w Polsce od 20 lat i to tylko dlatego, że realny socjalizm skończył się i teoretycznie wszyscy moga mówić co chcą. Natomiast sprowadza się to do tego, że bogaci i mozni tego świata urabiają masy społeczne i dowolnie od własnego "widzi mi się" poprzez telewizje promowana jest NIBY nowoczesność, któa sprowadza się do zniejszania potencjału rozrodczego, myślowego i gospodarczego narodu.
Dziekuję

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 14:30  
CYTAT
Właśnie sejm przyjął ustawę, dzięki której nie koniecznie trzeba byc mężczyzną i kobieta aby zawrzeć związek małżeński...
Abstrachujac od wiary katolickiej, uważam to za bardzo zły krok, który na pewno nie jest wsparciem dla rodzin polskich. Nie jest to decyzja sprzyjająca konstruktywnemu rozwojowi narodu polskiego. Dewiacje sexualne, rozwiązłość, homoseksualizm są powodami rozluźniania się więzów społecznych trwających pomiędzy dwiema płciami. Propagacja różnego rodzaju anormalności to początek walki z tysiącletnim porządkiem społecznym budowanycm przez naszych przodków. To oczywiście wyniosłe słowa ale sa prawdziwe. NIe mozna negować polityki prowadzonej przez ponad tysiąc lat argumentami lewackimi rozprzestrzeniającymi się w Polsce od 20 lat i to tylko dlatego, że realny socjalizm skończył się i teoretycznie wszyscy moga mówić co chcą. Natomiast sprowadza się to do tego, że bogaci i mozni tego świata urabiają masy społeczne i dowolnie od własnego \"widzi mi się\" poprzez telewizje promowana jest NIBY nowoczesność, któa sprowadza się do zniejszania potencjału rozrodczego, myślowego i gospodarczego narodu.
Dziekuję

Jaką ustawę?
Kiedy?
Źródło?

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 15:08  
CYTAT
Jaką ustawę?
Kiedy?
Źródło?

http://www.wiado(...)710.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 15:32  
CYTAT
Posłowie przegłosowali ustawę Prawo prywatne międzynarodowe, mówiącą o uznawaniu małżeństw zawartych za granicą.

E, ale mi sensacja.
Ale to dobrze, zawsze to krok w stronę cywilizacji.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 15:55  
CYTAT

E, ale mi sensacja.

Co nazywasz tą cywilizacją ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 16:12  
CYTAT
CYTAT
Posłowie przegłosowali ustawę Prawo prywatne międzynarodowe, mówiącą o uznawaniu małżeństw zawartych za granicą.

E, ale mi sensacja.

Różne są cywilizacje jakie wydała ludzkość od początku swojego istnienia. Mniemam, że ten Internauta jest zapatrzony w telewizję tak zwana postepową i oświeconą - bezapelacyjnie nowoczesną za jaka się podaje. Najcześciej sa to lewackie żródła informacyjne, które to tworza taką własnie rzeczywistość nazywając ją nowoczesną. Wszystko co jest inne i nie zgadza się z ich sposoben myślenia nazywają średniowecznym i zacofanym a najczesciej wrogim i ksenofobicznym.
Otóż nie mam zamiaru dyskutować z takimi głupimi pogladami bo swoje sdanie już wyraziłem i jest ono jednoznaczne. Cały czas staram się podpierac myślą Dmowskiego i chłodną ocena sytuacji. Nie wiem czy tak "nowoczesny temat" jakim jest homoseksualizm byl podnoszony na publicznych debatach w okresie przedwojennym ale nie sądze! Nie było wtedy jeszcze tak wielkiego zepsucia społeczeństwa jakie jest teraz. Była bieda ale nie było takiej bezczelności nawet ze strony lewaków.
Otóż rodzina istniej etylko dlatego, że jest Pan i Pani, którzy nazywają się małżonkami. Oni maja dzieci i tak dalej...
jest to silna i najwazniejsza komórka społeczna. jest to fundament i baza. Jest o matecznik myśli, miłośći, czystości i wiary. Oczywiście każdy ma swój sposób na wychowywanie dzieci ale to jakby inna historia (tak jak pokazywane od czasu dio czasu patologie - swoją droga związane ze złym najcześciej rozwiązłym bezideowym wychowaniem ). Jesli więc ta podstwa zamieni się w jakiś cyrk w imie rzekoego postepu i wolności to społeczeństwo musi stracić i straci swoją siłe i potencjał.
To jest oczywiste! Nie mówię to o smiesznym! czasie 20 czy 30 lat bo to jest bzdura w porównaniu do histori narodu. Wystarczy 100 lat i naród będzie śmietnikiem!!!!

pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 17:01  
CYTAT

Różne są cywilizacje jakie wydała ludzkość od początku swojego istnienia. Mniemam, że ten Internauta jest zapatrzony w telewizję tak zwana postepową i oświeconą - bezapelacyjnie nowoczesną za jaka się podaje. Najcześciej sa to lewackie żródła informacyjne, które to tworza taką własnie rzeczywistość nazywając ją nowoczesną. Wszystko co jest inne i nie zgadza się z ich sposoben myślenia nazywają średniowecznym i zacofanym a najczesciej wrogim i ksenofobicznym.
Otóż nie mam zamiaru dyskutować z takimi głupimi pogladami bo swoje sdanie już wyraziłem i jest ono jednoznaczne. Cały czas staram się podpierac myślą Dmowskiego i chłodną ocena sytuacji. Nie wiem czy tak \"nowoczesny temat\" jakim jest homoseksualizm byl podnoszony na publicznych debatach w okresie przedwojennym ale nie sądze! Nie było wtedy jeszcze tak wielkiego zepsucia społeczeństwa jakie jest teraz. Była bieda ale nie było takiej bezczelności nawet ze strony lewaków.
Otóż rodzina istniej etylko dlatego, że jest Pan i Pani, którzy nazywają się małżonkami. Oni maja dzieci i tak dalej...
jest to silna i najwazniejsza komórka społeczna. jest to fundament i baza. Jest o matecznik myśli, miłośći, czystości i wiary. Oczywiście każdy ma swój sposób na wychowywanie dzieci ale to jakby inna historia (tak jak pokazywane od czasu dio czasu patologie - swoją droga związane ze złym najcześciej rozwiązłym bezideowym wychowaniem ). Jesli więc ta podstwa zamieni się w jakiś cyrk w imie rzekoego postepu i wolności to społeczeństwo musi stracić i straci swoją siłe i potencjał.
To jest oczywiste! Nie mówię to o smiesznym! czasie 20 czy 30 lat bo to jest bzdura w porównaniu do histori narodu. Wystarczy 100 lat i naród będzie śmietnikiem!!!!

pozdrawiam

Strasznie się rozpisujesz. Poćwicz może wyrażanie myśli i poglądów bez zbędnego wodolejstwa. To nie kościół, przydługimi kazaniami na nikim wrażenia nie zrobisz.

Czyli, krótko mówiąc, Twoja idea Polski to "Polska dla Polaków", dla białych heteroseksualnych katolików. A reszta co? Won z Polski? Do więzień?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 17:51  
skasujcie post sami skoro niema takiej opcji
Polska dla polaków, ziemia dla ziemniaków. Jam jest prawdziwy polak bo mam orzełka w awarze.
Bo pasztet jest najważniejszy a homosie mogą was przekabacić na złą stronę, ważne szukać żyda bo szachrai, czyścić histaoyję, odcinać się od amerykanów bo zrzucają stonkę, słuchać księdza bo inaczej grzech i nędza.

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 7 Lut 2011r. 18:14  
Polska dla polaków, ziemia dla ziemniaków. Jam jest prawdziwy polak bo mam orzełka w awarze.
Bo pasztet jest najważniejszy a homosie mogą was przekabacić na złą stronę, telewizja i media złe, ważne szukać żyda bo szachrai, czyścić histaoyję, odcinać się od amerykanów bo zrzucają stonkę, słuchać księdza bo inaczej grzech i nędza.

Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 07:56  
Ta odpowiedź jest bez sensu. Powtarzanie sloganów utartych w mediach nie ma sensu. Skoro tak bardzo szanujesz demokracje i wolność słowa i wyrażania siebie.. to po co wzywasz do kasowania postu. Oto sprawiedliwość wykreowana przez obecne media. Taki mamy naród: jak Kali ukraść krowę to dobrze ale jak Kaliemu ukraść krowę to źle...
Odsyłam do lektury..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 08:05  
[/cytat]

Strasznie się rozpisujesz. Poćwicz może wyrażanie myśli i poglądów bez zbędnego wodolejstwa. To nie kościół, przydługimi kazaniami na nikim wrażenia nie zrobisz.

Czyli, krótko mówiąc, Twoja idea Polski to \"Polska dla Polaków\", dla białych heteroseksualnych katolików. A reszta co? Won z Polski? Do więzień?[/cytat]

Kiedy opisuję swoje przemyślenie wypowiadam się długo aby wszyscy mogli zrozumieć. Szanowny Internauta nie zrozumiał jednak. Nigdy jeszcze w swoich postach nie odwoływałem się do kościoła i nigdy nie twierdziłem, że to są moje opinie wyssane z palca. Opieram czesciowo swoje wypowiedzi na mysli Romana Dmowskiego. Staram się nakreśllić model nowoczesnego Polaka stojącego tu i teraz w tej Polsce ale zapuszczającego korzenie w przeszłość i przyszłość, który ma podstawy w filozofii politycznej a nie we włsnej wesołej twórczości.
Czy Polska dla Polaków? Otóż nie! Myśl endecka nie zawsze jest skostniała i trzeba dopasować ja do bieżących czasów.

Dyskusje tutaj zaczynają się sprowadzać do głupawej retoryki telewizyjnej. Chciałem zainteresować ciekawym tematem a okazało się iż uderzyć w stół a nożyce się odezwą...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 08:49  
CYTAT
Bo pasztet jest najważniejszy a homosie mogą was przekabacić na złą stronę, telewizja i media złe, ważne szukać żyda bo szachrai, czyścić histaoyję, odcinać się od amerykanów bo zrzucają stonkę, słuchać księdza bo inaczej grzech i nędza.

hehehe.. noż dawno się tak nie ubawiłem jak teraz czytając te brednie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 08:52  
PYTANIE!?

Czy Polacy mają jakieś cechy charakteru, z których moga być dumni wobec narodów świata? Czy możemy byc wzorem dla Anglików czy Niemców?
Czy są jakieś cechy, które nas zawstydzają?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 09:13  
CYTAT
PYTANIE!?

Czy Polacy mają jakieś cechy charakteru, z których moga być dumni wobec narodów świata?

Australijski rezyser filmowy Peter Weir powiedział ze Wasze narzekanie (Polaków) jest w was piękne, bo ludzie ze złamanym duchem nie narzekają. Są pogodzeni z losem i nie oczekują poprawy. Wam jest w Polsce coraz lepiej ale ciągle jesteście niezadowoleni. To dobrze, to was zmusza aby iść naprzód.

Interesuje się historią XX wieku i los polski wydaje mu się jednym z najciekawszych tematów. Pomimo naszej historii która pokazywała ze nie ma się co starać, bo co się odbuduje zaraz ktoś zburzy, uważa nas za naród optymistyczny, odważny i pracowity.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lut 2011r. 15:12  
Zapewniam wszystkich,że takich ludzi jak Kol. Myślpolityczna jest bardzo dużo. Sytuacja w Polsce będzie tak się rozwijać,że będzie nas coraz więcej. Wydaje mi się ,że to jedyna droga. Trzeba przygotować grunt.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lut 2011r. 16:45  
Polecam :http://www.mysl.pl/

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »