|
|
|
Oby tak sie nie stało - ale Polak waleczny jest tylko jak straci wolność. Za tą nienawiść odpowiada: Stefan Niesiołowski, Donald Tusk, Bronisław Komorowski, Sławomir Nowak, Bronisław Bartoszewski, Lech Wałęsa, p Arabski, p Palikot, Jerzy Miller, Radosław Sikroski, p Ostachowicz i inni mniej znaczący politycy obozu PO i SLD. Oraz Media: wszystkie kanały TVN, Radio TOK FM, onet.pl, interia.pl, Wirtualna Polska, Gazeta Wyborcza, Wprost, Polsat, Super Stacja, i wiele innych lokalnych, pseudomediów
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Mirek777 Nie zrzucaj winy na innych, wszyscy jesteśmy temu winni, że jest tak jak jest.
To my obywatele mamy prawo wyborcze, to my wybieramy władze na szczeblu powiatowym gminnym do sejmu i senatu. To my powinniśmy mieć pretensje do samych siebie że wybraliśmy tak jak wybraliśmy. |
|
|
|
|
Kazdy ma prawo do swoich poglądów. Szanuję ludzi którzy potrafią swoje poglądy poprzeć argumentami. Nie szanuję bezmyślnych, zmanipulowanych, ogłupionych i odmóżdżonych szczekaczy dla niemieckiej mafio-partii.
Ty uważasz , że w Polsce nie ma miejsca dla narodowego socjalizmu. Ja w tej opcji widzę szansę na odzyskanie tożsamości narodowej przez Polaków , oraz skuteczną obronę przed zakusami UE i Rosji. Roman Giertych był dla mnie świetnym Ministrem Edukacji - szkoda że zeszmacił się później próbami podlizania się PO. Mamy wspólny cel - wolna, mądra, niepodległa, silna, i bogata Polska. I to się liczy. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Ja od 2005 roku głosuję na PiS - nie mogę mieć do siebie pretensji, bo nigdy nie popierałem PO. Zauważ, że w wyborach samorządowych aż 20 procent głosów było nieważnych - to poważny sygnał fałszowania wyborów (dodajmy do tego Aferę Wałbrzyską). Co do wyborów prezydenckich również nie mam pewności że nie zostały sfałszowane. Bardzo duży wpływ na decyzje podejmowane przez Polaków ma własnie wojna polsko - polska rozpoczęta i ciągle kontynuowania przez PO. Stąd mieliśmy Mord Łódzki i falę pobić i pogrózek pod adresami działaczy PiS . Ludzie dali się wpędzić w nienawiść do swoich rodaków, bo brakowało im wroga i dają sobą łatwo manipulować. PiS w tej wojnie moze się tylko bronić.
|
|
|
|
CYTAT Mamy wspólny cel - wolna, mądra, niepodległa, silna, i bogata Polska. I to się liczy. I niech tak zostanie. Tylko o to powinny walczyć wszystkie ugrupowania polityczne razem. Bo jak na razie z naszej głupoty, kłótliwości, pychy, zarozumialstwa korzystają inni i to w wyrafinowany sposób. |
|
|
|
|
Polecam, szczególnie dla Mirka777: http://wiado(...)osc.html
|
|
|
|
|
Ja natomiast dopiero z biegiem czasu zaczynam szanować Pana Romana Giertycha.To prawda patryjotyzm trzeba wpajać dzieciom w przedszkolach.
|
|
|
|
|
Do mirek777
CYTAT "Ty uważasz , że w Polsce nie ma miejsca dla narodowego socjalizmu. Ja w tej opcji widzę szansę na odzyskanie tożsamości narodowej przez Polaków , oraz skuteczną obronę przed zakusami UE i Rosji." Nie dziwi mnie,że głosowałeś na PiS. Proszę żebyś zapoznał się z rozprawą Romana Dmowskiego pt. "Kościół Naród i Państwo. http://www.djole(...)l-v.html Jeszcze co do narodowego-socjalizmu to polecam wypowiedź JKM: http://korwi(...)icy_/870 |
|
|
|
|
No cóż.... Co do JKM, to on już zawsze pozostanie dla mnie wizjonerem rzeczy nierealnych. W mojej wizji narodowego socjalizmu nie ma miejsca dla otwartej, ślepej i głupiej przemocy. Jest natomiast miejsce na działanie zabezpieczające interes Polaków w kraju i poza jego granicami, każdymi metodami ..... nazwijmy to, moralnie akceptowalnymi.
Co do Dmowskiego.....dla mnie jest zbyt konserwatywny. Jestem przeciwny ingerencjom Kościoła w proces rządzenia. Jesteśmy krajem katolików i to musi wystarczeć. W Polsce nie mają prawa funkcjonowania małżeństwa osób tej samej płci, czy aborcja z przczyn innych niż zagrożenie życia kobiety lub gwałt. Nie może być tak, że za nazwanie pedała - pedałem, ktoś jest w Polsce skazywany! Wpływu krajów zachodnich na naszą kulturę nie dało się uniknąć - conajwyżej można próbować ten wpływ mądrze ukierunkować. I tak można by długo. Wiele rzeczy, o których pisał Dmowski jest po tylu latach wciąż aktualna! W trzech słowach: BÓG - HONOR - OJCZYNA! Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Interes Polski musi być najważniejszy!
|
|
|
|
|
Myślę, że szkoda marnować czasu na dyskusje o PO i PiS.Dlatego nie mam zamiaru pisać pod tymi tematami. Należy wszelkimi dostępnymi sposobami promować myśl polityczną Narodowej Demokracji.Przeczytałem wszystkie posty w temacie R. Dmowski i widzę ,że sporo jest tu ludzi myślących podobnie jak ja,np:mosiek,myślpolityczna, Polak 31, Mariusz72. Przy obecnym zadłużeniu Polski, trzeba ludzi pokroju Władysława Grabskiego, który wywodził się Narodowej Demokracji. Myślę ,że ani w PiS ani w PO takich ludzi nie znajdziemy więc proszę Was nie róbcie tym PARTIOM reklamy.
|
|
|
|
|
"Koszyk" - to o czym piszesz jest nierealne. Nowa partia nie wyłoni się z mgły. Nie ma nawet zalązka takiej partii. Tymczasem w tym roku czekają nas wybory, dlatego dyskusja na temat PiS i PO jest potrzebna. Ktoś musi pokazywać ludziom patologię organizacji mafijnej zwanej PO. PiS idealny nie jest, głownie dlatego, że w Smoeńsku zamordowana została na prawdę elita tej partii, ale innej peryspektywy w tech chwili po prostu nie ma.
Na prawdę super by było, jakby taka partia powstałą przed wyborami, i przekroczyła próg wyborczy. Byłyby peryspektywy na przyszłość. Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
CYTAT \"Koszyk\" - to o czym piszesz jest nierealne. Nowa partia nie wyłoni się z mgły. Nie ma nawet zalązka takiej partii. Tymczasem w tym roku czekają nas wybory, dlatego dyskusja na temat PiS i PO jest potrzebna. Ktoś musi pokazywać ludziom patologię organizacji mafijnej zwanej PO. PiS idealny nie jest, głownie dlatego, że w Smoeńsku zamordowana została na prawdę elita tej partii, ale innej peryspektywy w tech chwili po prostu nie ma. Na prawdę super by było, jakby taka partia powstałą przed wyborami, i przekroczyła próg wyborczy. Byłyby peryspektywy na przyszłość. To byłby chyba cud. Hasła endecji zostały skutecznie obrzydzone przez telewizję społeczeństwu jako nacjonalistyczne i faszystowskie. .o głupcy nie wiedzą co czynią.. KAŻDY naród dba o swoją przyszłość i siłe oprócz polaczków. Idziemy jak barany ku cywilizacji i popełniamy te same błędzy które popełniał zachód kilkadziesiąt lat temu!!.. Chcecie wzoru.. popatrzcie na Niemców.Jak oni zorganizowali swoje społeczeństwo ..! |
|
|
|
|
Jest już do nabycia w internecie długo oczekiwana książka J. Dobraczyńskiego:"Spadające Liście" -Polecam.
|
|
|
|
|
CYTAT PiS idealny nie jest, głownie dlatego, że w Smoeńsku zamordowana została na prawdę elita tej partii, ale innej peryspektywy w tech chwili po prostu nie ma. Na prawdę super by było, jakby taka partia powstałą przed wyborami, i przekroczyła próg wyborczy. Byłyby peryspektywy na przyszłość. Na jaką przyszłość? W obecnej sytuacji PJN jest lepszą alternatywą niż PiS i PO ze względu na szefostwo owych partii, ale nie sądze by dużo zmienili. Potrzebny jest ktoś, kto jeszcze nie przesiąkł otoczką polityki i naprawde chce coś zmienić na lepsze, w tym kraju. |
|
|
|
|
CYTAT Na koniec ostatnie pytanie: czy wróci Pan do polityki? - Nie mam takich planów. Naród nie wybrał mnie ani mojego ugrupowania, więc pogodziłem się z decyzją narodu. Wróciłbym bym jedynie wtedy, gdyby nastroje i samoświadomość w społeczeństwie zmieniły się diametralnie. To powiedział Pan Roman Giertych.Tak powinni postępować politycy. http://wiado(...)osc.html |
|
|
|
|
No cóż - - PJN - to kupa zdrajców, która kolaborowała z Kryminalistą Schetyną, ludzie ci, szukali przed wyborami samorządowymi czegokolwiek, czym mogliby skompromitować PiS - nie znaleźli ale za to wpadli, i zostali wyrzuceni na 2 tygodnie przed tym jak planowali zadać PiS - owi cios z plecy.
Dla mnie to są szmaty. Nikt poresztą nie ufa, i nie szanuje polityka, który zdradził własną partię. Można zmienić ugrupowanie w kulturalny sposób, ale nie tak! Nawet nazwy nie mają swojej. Co do Romana Giertycha - dla mnie jest spalony, po tym jak próbował wkupić się w łaski PO, opowiadając różności na temat PiS. Kto wejdzie w koalicję z partią, która robi takie rzeczy? Po prostu się zeszmacił. A takie ciekawe poglądy miał.... Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
Mirku777
Masz bardzo ciekawe poglądy, ale wierzysz w nieomylność PiSu. Giertych nigdy nie kolaborował z PO. Krytykuje PiS za ich socjalizm i pomysły zwiększania deficytu. |
|
|
|
|
"Koszyk" a pamiętasz jak Giertych zaczął opowiadać w TVN-ie o tym jak PiS szukał haków na działączy PO?. Zaraz po tym zdeklarował się że jeżeli PO wystąpi z odpowiednią propozycją stanowiska w PO, to on to rozważy. Ja nie widzę nic złego w szukaniu haków na polityków - to jest jak selekcja naturalna - nieuczciwi wypadają z gry. Tylko PO pielęgnuje kryminalistów w swoich szeregach.
|
|
|
|
Powiem tak .
Lepiej iść i upadać niż przez całe życie klęczeć. |
|
|
|
|
Niektórych rzeczy politykom po prostu robić nie wolno. W okresie międzywojennych funkcjonowało bardzo ciekawe prawo. Otóż polityka który stracił zaufanie społeczne, nie wywiązał się z obietnic - SPOŁECZEŃSTWO MOGŁO ODWOŁAĆ PRZED UPŁYWEM WAŻNOŚCI MANDATU.
|
|
|
|
Jednak Dmowski nadchodzi: http://narod(...)1/02/27/
|
|
|
|
|
W Stalowej Woli o Dmowskim http://www.tvkst(...)n_id=544
|
|
|
|
|
„Polacy obecnie wybierają pomiędzy skrajnym PIS a liberalna PO. Jest to wybór sztuczny i nieprawdziwy”.
Na takie myślenie ukierunkowują nas popularne mass-media, do których dokoptowali SLD i PSL, tak obecnie wskazują sondaże, sterowane odgórnie przez różnego rodzaju powiązania. Niekoniecznie polityczne. Jednak obecna sytuacja Polski nie napawa nas optymizmem, zakulisowe działania różnego rodzaju grup nacisku powodują nie tylko zamykanie przemysłu czyli prywatyzację. Dochodzi do tego jeszcze wynaradawianie całego narodu poprzez szkalowanie za granicą w różnych centrach decyzyjnych i ośrodkach masowego nacisku – massmediach. |
|
|
|
|
oto siła młodych |
|