|
|
|
hej , chcialem kupic cb do samochodu jakie polecacie i jaka antenke? szukalem po sklepach i allegro w miare dobre cene i opinie ma TTI 771 z antenka np hustler ml145 lub midland 145 co o tym sadzicie? ma ktos z was taki sprzet?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yosan 120 + antena sirio as100
|
|
|
|
|
Ja posiadam radyjko TTI 770 antena president alaska na magnesie jestem zadowolony dobry zasiek
|
|
|
|
|
TTI- to szrot
bierz yosana z hustlerem |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja używam Yosana MJ-3031M Turbo, antena standardowa. Rewelacja
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
Macieju a mozna go posluchac? tzn spotkac sie gdzies na sacji i sprawdzic jaki jest zasieg i jak slychac?
PS tam nie powinno byc JM-3031M ? i jeszcze jedno pytanko jak ma sie yosan i kontrole policji? trzeba miec licencje? |
|
Dołączył: 29 Gru 2006r. Skąd: Stalowa Wola/Gdańsk Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Yosan ma homologację na polski rynek i nie miałem jak dotąd żadnych problemów. Z przyjemnością zademonstrował bym Ci działanie radyjka, ale na najbliższą mi stację (na której pracuję, nawiasem mówiąc) masz ok. 600 km. No chyba, że jesteś aktualnie w Gdańsku. Napiszę tylko, że muszę ograniczać zasięg. Mieszkam na Chełmie a słyszę rozmowy kierowców z krajowej 7 z Przejazdowa. To jest ok. 12 km. Obwodnica w Gdańsku właściwie bez szumu. Na trasie wysypał się kolega za mostem w Wyszogrodzie i nawiązaliśmy kontakt ok 10 km przed mostem. Sprawdziłem. Miałem do niego 11 km i bardzo spokojnie, bez "wysiłku" rozmawialiśmy ze sobą. Kiedyś jeździłem z radyjkiem: President JOHNNY II. Dobrzy chrześcijanie postanowili mnie wyzwolić od tego wynalazku szatana i po kradzieży sprawiłem sobie Yosana. Stąd możliwość porównania
Maciej =========================================== Gdy nie mamy, co kochamy, to kochamy to, co mamy :) |
|
|
|
|
musisz wiedziec że:
zasięg zależy od wielu czynników np. teren otwarty /zamknięty,długośc anteny,warunki pogodowe,propagacja generalnie im dłuższa antena tym większy zasięg na 1m standard 10 km , ale już na 2m miałem i 40 km |
|
|
|
|
czyli ogolnie ten yosun jest lepszy? a jaka dokladnie masz antenke? na forach pisza ze trzeszczy i szumi ale skoro uzywasz tego radyjka to masz raczej dobre info a na forach to roznie pisza, wiem ze zasieg zalezy od wielu czynnikow
|
|
|
|
|
Kolego zubrstw obojętnie co nie kupisz/tylko nie chińczyka, to straszne badziewie/ CB radio nie telefon, szumieć musi/no może jak je skręcisz to będziesz miał cisze ale zasieg nasłuchu mniejszy/ taki jest urok CB radia.
Koledzy dobrze Ci podpowiadają, kup jakiegoś Yosan http://www.cbrad(...)c&t=4869 Np YOSANA TURBO name=Forums&file=viewtopic&t=4869. Antena Sirio AS-100 MAG (102 cm) lub jakąś antenę helikalną. ANTENA HELIKALNA CB PIRAT 63cm 5/8 fali Witam nowego miłośnika CB ,udanych zakupów i szerokości życzę. |
|
|
|
|
a co sadzicie o:
http://alleg(...)889.html |
|
|
|
|
zestaw całkiem całkiem , osobiście bym wolał jakiegoś starego filipińczyka tylko mnie zastanawia z kąd on wziął w tej aukcji te 17 km ???
prorok jakiś czy cuś? ale na poważnie : radio w miarę ok, no i antenka też przyzwoita powinieneś byc happy |
|
|
|
|
jak z tych 17 bedzie 10-12 km to tez bdzie ok czym sie rozni yosan 3031m od yosan3031?
|
|
|
|
|
chyba tylko panelem zewnętrznym
|
|
|
|
|
koledzy a ja mam pytanie poza tematem czy jesli zmienie radio na inne to bede musial jeszcze raz stroic antene czy nie?? obecnie mam zestaw harry II ASC z antena ML 145 president i radio zmieniam na unidena 520 xl pro a antena zostaje bedzie potrzebne strojenie??
|
|
|
|
|
antenę stroisz do auta , nie do radia , tak więc możesz nawet codziennie zmieniac radio bez konieczności strojenia anteny ( pod warunkiem że jest cały czas w tym samym miejscu ) , jak ci ktoś inaczej wmawia to cie chce orżnąc na kase
|
|
|
|
|
yhm Ok dzieki wielkie za odp a jak sie wypowiesz na temat zestawu uniden 520 xl pro i antena president ml 145??
bo z harrego bylem tak srednio zadowolony;p |
|
|
|
|
Harry II jest robiony na płycie Unidena reszta różnic to już cena i drobne parametry podzespołów , co do anteny to Midland ML bedzie lepszy i zostanie kasa na cukierki dla dzieci i browca dla Ciebie
Polecam: Lafayette Trucker Lafayette Atena President Wilson President Herbert President Valery President Taylor każde jest o niebo lepsze od Harrego , kwestia wymiarów i czego się od radia oczekuje ... |
|
|
|
|
w takim razie lepiej kupi Lafayette Trucker czy yosan 3031?
|
|
|
|
|
jeden pieron , ale truckera można zamontowa w kieszeń jak radio samochodowe i ma głośnik z przodu więc jest funkcjonalniejszy , kieszeń din w komplecie
http://www.youtu(...)snwreMsc |
|
|
|
|
dzieki za rady no ja zobacze jak ten uniden sie sprawuje a jak nie to bedziemy dalej wymieniac hehe a czy to prawda ze jezeli antena jest na magnes to musi byc caly czas na magnesie i nie mozna jej na stale do auta montowac bo sie jej cos po pitoli i nie bedzie normalnie chodzi?? bo jeszcze tez taki mit od co niektorych w stalowej slyszalem ale nie bede rzucal nazwami sklepow
|
|
|
|
|
CYTAT dzieki za rady no ja zobacze jak ten uniden sie sprawuje a jak nie to bedziemy dalej wymieniac hehe a czy to prawda ze jezeli antena jest na magnes to musi byc caly czas na magnesie i nie mozna jej na stale do auta montowac bo sie jej cos po pitoli i nie bedzie normalnie chodzi?? bo jeszcze tez taki mit od co niektorych w stalowej slyszalem ale nie bede rzucal nazwami sklepow zdecydowanie mit , a nawet bujda na resorach! |
|
|
|
|
Jest tak jak mówi mad_dog .
Ja miałem antenę CB President MISSOURI na początku na magnesie, po pewnym czasie przeniosłam ją na główkę typu PL w dziurę w dachu powiem, że zasięg i odbiór jest o wiele lepszy. |
|
|
|
|
no to tak jak myslalem
|
|
|
|
|
najlepszy sposób montażu anteny to właśnie otwór w dachu , ale nie każdy jest w stanie się na to odważyc zwłaszcza jak auto nowe itd.
potem jest magnes a na końcu uchwyt. |
|