|
|
|
mamy w planie zakup zwierzaczka.chomika juz mielismy ale zastanawiamy sie rowniez nad swinka morska.moze ktos z was miał doswiadczenie z chomikiem i swinka?jakie zwierzatko polecacie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Świnka smierdzi a przynajmniej ma swoj specyficzny zapach, chomiki lubia wszystkoo gryzc dlatego polecam krolika miniaturke, bardzo mile czyste stworzonko
|
|
|
|
|
Jeśli ma być to zwierzątko dla dziecka to apeluję o zaniechanie zakupu. :/
Zabiorę Twoją Wypłatę |
|
|
|
|
ZTW ma rację, kupcie sobie pluszowego misia!
Apropos, co się stało z chomikiem? |
|
|
|
|
CYTAT mamy w planie zakup zwierzaczka.chomika juz mielismy ale zastanawiamy sie rowniez nad swinka morska.moze ktos z was miał doswiadczenie z chomikiem i swinka?jakie zwierzatko polecacie? Ropuchę. Takie oryginalne. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Najlepszy jest szczur,inteligentny,kontaktowy,wszystkożerny,przywiązuje się do właściciela.Ostatnio w telewizji dr.Sumińska właśnie szczura polecała jako zwierzę do domu.
|
|
|
|
|
widze,ze na tym forum nie można już o nic spytac bo zaraz ten dziki naród albo człowieka atakuje albo udziela sarkastycznych odpowiedzi.grotowi i stecykowi dziekuje za normalne odpowiedzi a reszcie życze wiecej pozytywnego nastawienia do drugiego człowieka.p.s;chomik zdechł ze starosci.
|
|
|
|
|
Ja proponuje Świnię ale nie taką mała tylko taką Wiejską ;D !!
do bloku to w sam raz a no i będzie mięsiwo na święta no ewentualnie krowę lub byka ale byk chyba za duży do bloku ;/ a tak serio to z króliczkami jest tak sprzedają Ci miniaturkę a później rośnie z niego 1,5 pasztetu Wybieram CHOMIKA ! pozdrawiam. |
|
|
|
|
A ja proponuje poczytac najpierw w necie o tych zwierzaczkach i wtedy wybierz to, ktore Ci bardziej odpowiada. I nie daj sobie wcisnac zadnych badziewi w sklepie. Ja w grudniu kupilam kroliczka, pani w zoologu wcisnela mi rozne kolby itp., co jest niezdrowe dla kroliczkow, noo i przede wszystkim za mala klateke (teraz kupilam nowa, ale sporo kasy poszlo w bloto). Co do kroliczka moge powiedziec tyle, ze potrzebuja bardzo duzo ruchu poza klatka (a najlepiej jakby byl bezklatkowe), duza klatke, wszedzie sie pchaja i wszystko gryza ;)
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
kup sobie papuge wiecej interakcji :] przynajmniej nie tylko zje, sra i spi ja mam nimfe i polecam :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Papugi strasznie denerwująco skrzeczą.
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
|
|
|
Jeżeli to ma być gryzoń to polecam szczura najlepiej szczurzycę.Inteligentna,łagodna,reaguje na imię,przesympatyczne zwierzątko ,bardzo czyste i w odróżnieniu od chomika w nocy smacznie śpi.Do ogona też można się przyzwyczaić.
|
|
|
|
|
do ICH;tak sie składa,ze nie jestem ze stalowej i nie mieszkam w bloku tylko w domku jednorodzinnym.widze,ze wkladasz wszystkich do jednego worka.
|
|
Dołączył: 11 Sie 2009r. Skąd: Okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak ci podoba chomik to kup sobie chomika jeszcze raz bo świnka morska trochu za przeproszeniem śmierdzi
benio1992:) |
|
|
|
|
szynszyl to genialny gryzoń
|
|
|
|
|
Moje dziecko ma świnkę samiczkę i muszę powiedzieć że kiedy był samiec to było go czuć jeżeli będziesz wymieniać co 3dni nie będzie z zapachem moczu problemu.Świnki sa bardzo kontaktowe jeżeli dzieci dużo się z nimi bawią biorą na ręce są naprawdę bez porównania z chomikiem (mam porównanie ponieważ dzieci miały również chomika)serdecznie polecam świnkę.
|
|
|
|
|
Królik miniaturka jest bardzo kontaktowy, milusiński, nie śmierdzi, mój przynajmniej nie gryzie ( ani ludzi ani kabli, dywanów itp. itd) żeby nie było ze ma same zalety to jego największa wada jest to ze około godziny 4 nad ranem ma swoje harce i jest naprawdę głośny w klatce w sumie to mało jej nie rozwali ale ja się już przyzwyczaiłem kiedyś miałem świnkę morska i tez była git, troszku było czuć od niej, ale nie jakoś tak żeby przeszkadzało . Świnki fajnie piszczą i tez są w sumie kontaktowe, za to chomik... mi jakoś te zwierzęta nie siadają. Nie przejmuj się głupimi odpowiedziami ( niestety ten naród jest jaki jest) tylko przeanalizuj każde przeciw i każde za i wtedy wybierz.
Jeżeli chodzi o królika to za klatkę i wszystkie akcesoria dałem 200zł do tego na miesiąc idą 2,3 sianka (mój lubi z Tesco) każde po 1,59zł 2,3 opakowania karmy dla królika( każde za 4,50 bodaj ze) 2 kolby (owocowa i warzywna) kosztuje coś kolo 5 zł a raz na dwa miesiące kupuje grys do kuwetki który kosztuje mnie 14zł, trotka no i lizak(5zł) no i oczywiście woda A no i sam stwór kosztował mnie 45zł |
|
|
|
|
Stecyk radze zapoznac sie z tym forum http://www.krliki.fora.pl/
Moze wtedy zaczniesz go odpowiednio karmic. Po cenie karmy wnioskuje, ze uzywasz z Vitapolu lub nawet gorszej ;/ Jesli zalezy Ci na dlugim zyciu krolika (nawet 11lat) trzeba go m.in. szczepic. Kroliki lubia glaskanie, ale za to nie lubia brania na rece, chociaz wiadomo, ze wyjatki sa ;) Np. jeden od razu bedzie robil tylko do kuwetki, a innego bedzie trzeba uczyc tego rok i moze wcale sie nie nauczyc. I jesli sa trzymane w klatce to w nocy bardzo halasuja gryza prety, bo im sie nudzi po prostu. Ja napisze jak to wyglada cenowo u mnie klatka- (ok. 100cmx60cm) na all za 100zł (oczywiscie sa drozsze) sianko- 3-5 zl (jedno 350g wystarczylo mi na 2tyg.) jedna z lepszych karm- 54zl za 2,5kg (w sklepie int.) (500g mialam 2tyg.) zwirek (absolutnie zadnych trocin)- ok. 34zl za 60l (na all) Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
wielkie dzięki za odpowiedzi.zdecydowalismy sie na swinke!
|
|
|
|
|
Tak sie składa ze moj jest jeszczepiony, dostaje witaminy, chodzi caly dzien po pokoju uwielbia glaskanie co do jedzenia to inne pokarmy jaki emu dawalem to odzuca wiec dostaje to co sam wybral no i komplet witamin
|
|
|
|
|
Stecyk kroliki sa jak ludzie jesli chodzi o jedzienie, jedza to co bardziej kaloryczne i niezdrowe. Mysle, ze jakbys wprowadzal mu stopniowo nowe, lepsze pokarmy to by polubil.
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
chomik gryzie strasznie wszystko i wszystkich i jest "dziki" [szczegolnie na poczatku]
a swinka jest fajna, kwika, i nie gryzie |
|
Dołączył: 22 Kwie 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
jak dla dziecka to chomik moim zdaniem odpada bo cały czas śpi i jak się go zbudzi jest agresywny a znowu świnka morska śmierdzi, ja bym polecała koszatniczkę można ja zamówić zwierzątko jest towarzyskie miłe i ma swój charakterek jak się ją wyszkoli będzie nawet na imię reagować pozdrawiam
|
|