NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
\"List z Polski, polecam obejrzeć :)
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 15:31  
http://www.youtube.com/watch?v=mDcd0SvjE5A

http://www.youtube.com/watch?v=It3yYxN5kWw

http://www.youtube.com/watch?v=PK6hqVddT7k

http://www.youtube.com/watch?v=izq_P_n01BA

http://www.youtube.com/watch?v=7XgSvy-A3OA

Czy coś z tym da się zrobić,
jeżeli ludzie nie chcą o tym wiedzieć?

W żadnej TV nie słyszałam o tym...
Komu jest ten materiał nie na rękę?

Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.]
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 15:31  

Homo sum, Humani nihil a me alienum puto. [Człowiekiem jestem i nic, co ludzkie, nie jest mi obce.]
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 16:56  
Ogłądałem ten film, tak samo jak i "Mgłę". Podziwiam autorów obydwy tych pozycji.Tego typu publikacje są nie na rękę PO. Bo to jest świadectwo prawdy. Dowód mataczenia Tuska, Arabskiego, Klicha, Sikorskiego i Komoruskiego w śledztwie. Ta partia nie dopusci do ujawnienia prawdy o tamtych wydarzeniach. Przynajmniej dopuki jest przy korycie. Ukręcenie łba sprawie , tak jak to się odbyło w przypadku afery hazardowej, afery stoczniowej, afery orlikowej, czy afery autostradowej - nie jest tu mozliwe. Należy więc zniszczyć jak największą ilość dowodów, i sfabrykować takie, po których nawet specjaliści zaczną się gubić. Przykładem parszywego sfabrykowanego szmatławca jest książka "ostatni lot". Mam znajomego, który jest pilotem - czytając tą kupę ścierwa, raz się śmiał a za chwilę kiwał z przerażeniem głową, że tym pseudodziennikarzynom, ktoś pomagał układać kłamstwa w teoretynie logiczną całość. Wszystko po to, by wprowadzić zwykłych ludzi, interesujących się sprawą "katastrofy" smoleńskiej.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lut 2011r. 18:25  
Super film. Polecam!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 17:54  
Czy wy ludzie nie macie innego zajecia tylko zajmowac sie jakas katastrofa???
Stalo sie i koniec...
Szkoda ludzi...
jak tysiace katastrof na swiecie i tak jest tylko katastrofa...
czemu tak nie placzecie za kazdym kto w jakiejkolwiek katastrofie zginol???
Wogole zamiast zyc to idzcie robic za placzki i stojcie bo pomnikiem jakims i placzcie za wszystkich... albo lepiej zostancie jezusem 2 i sie ukrzyzujcie...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 18:30  
Po pierwsze nie było w historii żadnego kraju takiej "katastrofy". Po drugie zginęła elita intelektualna i polityczna Rzeczypospolitej Polskiej. Po trzecie zginął Prezydent RP (zwierzchnik Sił Zbrojnych RP) wraz z żoną, po czwarte zginęli generałowie stanowiący, Stab Generalny WP, - NATO -wscy generałowie. Po piąte w ręce rosjan dostały się terminale BlackBerry i kodowana centrala telefonu pokładowego samolotu rządowego RP. Po szóste Donal Tusk i Radosław Sikorski ściśle wspłpracowali przed "katastrofą" z rosjanami w celu "zdyskredytowania" Polskiego Prezydenta. Po siódme premier rządu ze swoją ekipą wraz z rosyjskimi służbami robią wszystko by prawda nie wyszłą na jaw.

Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem....
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 18:54  
Po ósme zniknęły kody startowe do naszych nuklearnych rakiet balistycznych. Po dziewiąte idź do lekarza, może nie jest za późno.

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 18:55  
Czytaj ze zrozumieniem... pisalem "na swiecie".
Pozatym czlowiek jest czlowiek... czy jest on prezydentem czy sprzataczka ma takie samo prawo do tego aby go oplakiwac... bo to tylko czlowiek mimo stanowiska... worek kosci i flakow...
A mowic ze to prezydent dlatego go trzeba oplakiwac jest glopota... to tylko czlowiek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 18:57  
kody startowe do NASZYCH rakiet ????? hahahahahahah
A co do tego lekarza to po tej fladze domyslam sie ze jestes pis maker... wiec tobie jak i twoim kolegom i kolezankom potrzeba opieki...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 19:38  
Fraktal straszny intelektualny wysiłek popełniłeś tym komentarzem. Do którego gimnazjum chodzisz bo wiedziałbym do którego nie wysyłać swoich dzieci, a może to macie dziedziczne w rodzinie te mądrości?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 2 Lut 2011r. 19:43  
Venemot. Zdanie to tylko człowiek miało znaczyć że jest coś większego na świecie niż człowiek. Zastanawiam się co...?
A wogóle to nie jesteś z Animals?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 00:52  

@@@
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 07:04  
CYTAT
Po pierwsze nie było w historii żadnego kraju takiej \"katastrofy\". Po drugie zginęła elita intelektualna i polityczna Rzeczypospolitej Polskiej. Po trzecie zginął Prezydent RP (zwierzchnik Sił Zbrojnych RP) wraz z żoną, po czwarte zginęli generałowie stanowiący, Stab Generalny WP, - NATO -wscy generałowie. Po piąte w ręce rosjan dostały się terminale BlackBerry i kodowana centrala telefonu pokładowego samolotu rządowego RP. Po szóste Donal Tusk i Radosław Sikorski ściśle wspłpracowali przed \"katastrofą\" z rosjanami w celu \"zdyskredytowania\" Polskiego Prezydenta. Po siódme premier rządu ze swoją ekipą wraz z rosyjskimi służbami robią wszystko by prawda nie wyszłą na jaw.

Kto z tych którzy zginęli w katastrofie byli tą elitą intelektualną i polityczną RP? To byli urzędnicy. Nie ma powodu do takiego wywyższania posłów, prezydenta i wojskowych. Błasik był szefem pilotów mógł wydać rozkaz odejścia na zapasowe lotnisko. Gdyby to się znalazło w stenogramach moja opinia o nim była by zupełnie inna.

Co do NATO, to nie dziwi Cię spokój jaki zachowuje NATO. Widocznie nic takiego nie było na pokładzie Tutka.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 07:29  
misia2009, Niezależna.pl reklamuje ten film jako wstrząsający, nagrany kilka godzin po katastrofie. A to jest przynajmniej dzień lub dwa po katastrofie. A momenty które mogły by być wstrząsające są zakratkowane.
Ciała, fotele umazane w błocie. Czyli ten samolot "lądował" na plecach i podczas "lądowania" rozwalił się w drobny mak.
Teoria o wylądowaniu gdzie indziej i wysadzeniu samolotu w powietrze, a potem przetransportowaniu go pod lotnisko chyba upadła. No chyba, że jak "dobijali" tą naszą elitę to jeszcze ich wytarzali wcześniej w błocie.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 09:20  
Andrzejek jak na drugi język to dobrze piszesz po Polsku, ale w koncu dobre szkoły to i na wschodzie mają.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 10:32  
Ze skarbnicy wiedzy WyborcyPO, czli forum onetu :

CYTAT

Zmanipulowany film!
Od dawna Macierewicz powiada, że Tupolew rozbił się pusty, a zwłoki dowieziono później. I nie były to zwłoki członków polskiej delegacji a rosyjskich więźniów politycznych. Polaków tymczasem uprowadzono do kopalni uranu na Syberii. Każde dziecko to wie.

@Babyboy
Wschód to my, ty nie jesteś ze Stalowej?

*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 14:51  
CYTAT
Andrzejek jak na drugi język to dobrze piszesz po Polsku, ale w koncu dobre szkoły to i na wschodzie mają.

Rzeczywiście Andrzejek zachowuje sie tutaj jak jakiś zaciemniacz. Niby ciemnotę ludziom wciska ale robi to z rozmysłem, jak solidny pracownik. Pewnie taka takiego tutaj rola.

perskiego to raczej nie zna ;-)

A B O R C J A - holokaust nienarodzonych. WOLNOŚĆ NIE OZNACZA, ŻE MNIE WOLNO WSZYSTKO A TOBIE NIC!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 16:07  
Kto z tych którzy zginęli w katastrofie byli tą elitą intelektualną i polityczną RP? To byli urzędnicy.

Andrzejku, chciałbym nieśmiało zauważyć że Ci co zginęli w 1940 w Katyniu, też byli urzędnikami. Tak więc rozumiem, że dla Ciebie slowa iż to była elita intelektualna II RP, to pomyłka, wszak to przecież urzędnicy tj sędziowie, lekarze, prokuratorzy, adwokaci, nauczyciele itd itd

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 18:04  
Pieprzysz thorongil jak zwykle. Jaka elita w tym Smoleńsku zginęła? Jak taką elitę mamy to biedny jest nasz kraj. Dobrze przynajmniej, że już nie piszecie że "polegli".
Porównywanie do Katynia to już przesada.
Zauważyłem że jak ktoś nie z PiS lub nie popiera bądź przynajmniej nie sympatyzuje z PiS to nie Polak, nie patriota.
Jak nie uważa, że Kaczyńskiego zabił ruski to nie Polak, nie patriota. Popieprzyło się wam w głowach PATRYJOCI zafajdani.
Patriota kocha swoją ojczyznę i jest w stanie się dla niej poświęcić. Dziś patriota to pisowiec nienawidzący wszystkich którzy bezczelnie mają inne zdanie niż Kaczyński, który je zmienia w zależności od zapotrzebowania politycznego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 19:41  
nie wypowiadałem sie kto był w tej 'elicie' napisałem wyraźnie do czego się odnoszę, może powinienem Ci wytłuścić druk abyś widział lepiej biorąc pod uwagę iż masz z tym problemy: To byli urzędnicy. Więc powtarzam, w 1940 zginęli również urzędnicy

Nie musisz zmieniać tematu typu jak nie z PiS to blablabla. Nie pisałem kto jest skąd i o patriotach.

PS dla syna pani Wandy Nowickiej w Katyniu w 1940 też nie zginęła elita tylko "20 tysięcy darmozjadów"

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 19:50  
A czy ja tobie mam wytłuścić, że piszę o katastrofie w Smoleńsku i nie zmieniaj tematu na Katyń.
Nie wiem kim jest pani Wanda Nowicka ani kim jest jej syn i wcale mnie to nie interesuje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 20:10  
Ja wiem dobrze w jakim wątku piszę, ale widzę że Ty nie bardzo orientujesz się pisząc :To byli urzędnicy Akurat Smoleńsk w tym przypadku wiąże się z Katyniem i bliskością i.... no właśnie, gdzie lecieli, do Katynia oddać hołd 'urzędnikom'? Zauważ podobieństwo oceny, dla jednych elita, dla innych inne 'określenie'

Zresztą, Nowickiemu nie wytłumaczono, to co się dziwić Tobie. Ot urzędnicy, takich Prezydentów Polski to w Stalowej pewnie mieszka z 10, a samych generałów ze 100 i większość znasz. Posłów, to szkoda gadać, kto by ich zliczył.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 20:21  
Ja pisałem o Smoleńsku. Nie uważam tych 96 osób za elitę. Już pisałem, że jak taką mamy elitę to biedny jest ten nasz kraj. Piszesz o posłach jako elicie? Dorn, który przychodzi do pracy z psem i karze BORowi wyprowadzać tego psa na spacer. Dalej o Dornie, który nawalony (pijany) był w pracy, bo sejm jest jego miejscem pracy. To jest ta elita? Dlatego uważam, że biedny jest ten nasz kraj jak mamy taką elitę.

Nie zmieniaj tematu, jak nie masz nic do powiedzenia to już nie pisz. A Nowickiego, kimkolwiek by był, mam gdzieś. Nie interesuje mnie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 20:38  
CYTAT
no właśnie, gdzie lecieli, do Katynia oddać hołd \'urzędnikom\'?

Gwoli ścisłości to oni lecieli tam w ramach kampanii wyborczej PiSu. Lech Kaczyński dziwnym trafem czuł potrzebę składania hołdu poległym w Katyniu Polakom tylko przy okazji zbliżających się wyborów.
Statystyka nie kłamie chytry :
10.kwietnia 2006 r. - nieobecny
17.września 2006 r.- nieobecny
10.kwietnia 2007 r. - nieobecny
17.września 2007 r. - obecny (wybory do sejmu)
10.kwietnia 2008 r. - nieobecny
17.września 2008 r. - nieobecny
10.kwietnia 2009 r. - nieobecny
17.września 2009 r. - nieobecny
10.kwietnia 2010 r. - ......(wybory prezydenckie i samorządowe)

btw. Prezydent to też urzędnik. Thorongil, jeśli masz choć trochę szacunku dla poległych w Katyniu to nie porównuj ich do ofiar katastrofy lotniczej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Lut 2011r. 21:09  
Przedewszystkim zgineło tam 96 osób.
Zgineło dwóch Prezydentów.

Pomijając wiele nazwisk, Ryszard Kaczorowski czy przedstawiciele sił zbrojnych np: Franciszek Gągor. Niewątpliwie była to strata dla naszego kraju.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2011r. 16:56  
Ja pisałem o Smoleńsku. Nie uważam tych 96 osób za elitę.

A ja nawiązałem do Smoleńska. Fakt, że Ty nie uważasz ich za elitę, to tak jak Nowicki uważa ich za darmozjadów (oficerów w Katyniu)Podobieństwo jest. Po za tym wytłumaczyłeś to, iż byli to urzędnicy, to napisałem Ci o innych urzędnikach, którzy lezą całkiem blisko. Jak widać trzymam się w temacie, natomiast Ty jak zawsze masz odpowiedź, iż albo ktoś nie trzyma się tematu albo głupol itd itd.
Gratuluje wciśnięcia Dorna, to zapewne ten jeden z trzech którzy mieli przeżyć :]

btw. Prezydent to też urzędnik. Thorongil, jeśli masz choć trochę szacunku dla poległych w Katyniu to nie porównuj ich do ofiar katastrofy lotniczej.

Super, że napisałeś, iż Prezydent to też urzędnik. A widzisz różnicę między np referentem w Urzędzie Miasta, a Prezydentem Polski? Pewnie nie bardzo, ranga ta sama, ot urzędnik.
A co do Katynia, to polec można np w walce, a oficerowie (urzędnicy) zostali zamordowani. Pewnie tu też bez różnicy dla Ciebie. Tak samo jak fakt iż oficerom lecieli oddać hołd oficerowie, z tej najwyższej półki.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »