|
|
|
Spoko loko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
...jesli dalej masz ten sam problem z tunerem , to daj mi go a zrobie mu sepuku to zadziala nie wymądrzam sie tylko staram sie pomóc , kumasz czaisz trybisz ?
|
|
|
|
|
problem nadal wystepuje, jutro jade na uczelnie w pon sie tym jeszcze zajme ale watpie zeby cos to pomoglo, chodzi tutaj o ustawienie ego transpondera
|
|
|
|
|
to daj mi go na lykend , jak sobie z nim poradze - dasz na flaszke jak nie ram dady to położe sie na porodówce jako obłoznie przełożona
|
|
|
|
|
A tą możliwość złego ustawienia anteny już wykluczyłeś? Jeśli wpisałeś ten transponder w dekoder, ale jakość dalej masz lichą na nim to może najszybciej będzie jak się anteną pobawisz? Wystarczy, że mazakiem na rurce, na której masz uchwyt pozaznaczasz linie, dzięki którym szybko przywrócisz pierwotne położenie i delikatnie, powoli będziesz przesuwał w poziomie i pionie ustawienie talerza i obserwował wskazania poziomu jakości na telewizorze. Miałem trochę podobny problem z tymi kanałami (najpierw problem z transponderem, a potem słaba jakość) i po prostu tą metodą samodzielnie to sobie ustawiłem. Jeśli nie masz pewności, że antena jest ok. to spróbuj z nią, bo czasem wystarczy poprawienie jej o kilka mm.
|
|
Dołączył: 21 Kwie 2010r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
złoczyńca
nie bulwersuj sie oddaj kabel bo mam czas letni wróóóóóćććććć nie ma COM (lap padł) wpadne do Ciebie a co problemu moja teza złoczyńca moze sie nei zgodzić, ale... TNK miesza kanałami i częstotliwościami dlatego moj PHILIPS czasami potrzebuje 5 minut ale potem tydzien spokoj jedyna wada . godzina do przodu na wyswietlaczu, sadze moja wina przy wgrywaniu |
|
|
|
|
witam, wznawiam temat gdyz dzisiaj siedzialem pol dnia nad ta antena i ustawilem ja wg mnie idealnie tj. dla transpondera 11508 sila sygnalu L90 Q75 dla innych transponderow l88 q 75, ale doczytalem sie ze moze to byc wina zle aktywowanej karty, stad moje pytanie czy bylby ktos na tyle mily aby pozyczyc karte w celu testu? chodzi mi o karte ktora jest aktywna i dzialaja na niej transpondery 11508 czyli m.in kanal n sport, discovery, tvp sport
|
|
|
|
|
no to w koncu "brak sygnalu" z tego TP czy brak kanałów (audio-video , sygn. zakodowany) ? Jesli brak sygnalu to wydaje mi sie ze inna karta nic nie zmieni .Jesli to drugie , ponowic uprawnienia
|
|
|
|
|
nie mam zadnego kanalu z transpondera 11508 na wszystkich pisze ze kodowany pomimo tego ze sila sygnalu jest L90 a Q75 wiec raczej cos z karta, a jak aktywowac jeszcze raz karte?
|
|
|
|
|
no to jesli pozostale TP masz z zakodowanymi kanalami to wiadomo juz ze nie "doszly" uprawnienia ( lub wada karty to mozna ustalic z infolinia http://telewizjanakarte.pl/wazne_adresy_i_telefony.html i sprawdzisz tez waznosc doladowania )
|
|
|
|
|
waznosc karty mam do 14 marca 2011
|
|
|
|
|
ok juz wszystko dziala
|
|
|
|
|
Kolego zubrstw co ostatecznie było przyczyną Twoich problemów ?
|
|
|
|
|
okazalo sie ze bylo 2 przyczyny,
1. zle ustawiona antena (korekta o ok 0,5cm i lekkie ugiecie talerza znacznie polepszylo parametry sygnalu z L40 q 12 na L90 q75) niby niewielka korekta a poprawa dosc znaczna 2. zle aktywowana karta zadzwonilem na infolinie i reaktywowali karte |
|
|
|
|
Witam, mam pytanie do użytkowników odnośnie telewizji na karte HD. Czy w stalowej można już odbierać telewizje naziemną za pośrednictwem standardowego dekodera (ADB-2850 ST HD COMBO)? Jak działa telewizja na karte przy gorszych warunkach atmosferycznych ? Czy wszystkie kanały z oferty odbieracie bez problemów ? Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
thm6 |
|
|
|
|
Tak, można odbierać naziemną telewizję cyfrową w Stalowej i okolicach. Najlepszy (najsilniejszy) sygnał jest ze Świętego Krzyża na kanale 36 (Mux2). Następny Mux1 z tego samego nadajnika mają włączyć 31.05.2012. Co do odbioru w gorszych warunkach TNK to zależne jaką dużą masz czaszę. Jeśli posiadasz 80-tkę dobrze ustawioną to nie powinno być problemu nawet przy gorszych warunkach pogodowych.
|
|
|
|
|
Witam czy ma ktoś do odsprzedania karte tnk tą zwykłą sd nie hd jeśli tak prosze pisać.
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|
|
|
|
ja mam moge sprzedac jak cos pisz na PW
|
|
|
|
|
Ja też mam ale straciła już ważność, może się komuś przydać do odbioru kanałów nie płatnych
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Odświerzam temat w dalszym ciągu poszukuje karty tnk sd jak ktoś ma prosze pisać
Nie sprzedawaj duszy diabłu - Bóg da Ci za nią więcej! Mała Fatima Rzeszowszczyzny. https://nowiny24.pl/mazury-mala-fatima-rzeszowszczyzny-cuda-dokonuja-sie-tu-do-dzis/ar/5827669 |
|