|
|
|
Właśnie wyczytałem w Echu Dna że pod ekonomiści przewidują wzrost ceny chleba do 4-5 zł. Związane jest to ze wzrostem cen zbóż o 25% i wachy do 5 zł.
Pięknie, qrwa, pięknie.... Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Jestem za nawet powiem.że cenę trzeba podnieść do przynajmniej 10 złoty może wtedy ten naród się otrząśnie i przewidzi na oczy jak w Egipcie czy Tunezji.Pierwszy sekretarz Edward Gierek jak chciał podnieść cenę chleba zaraz były rozróby i wolał odjąć wagi a cenę zostawić w spokoju.Wszyscy no prawie wszyscy twierdzą,że PRL nie liczył się z ludźmi,a że ich oszukiwał,nie mam złudzeń teraz jeszcze bardziej nas oszukują.
|
|
|
|
|
Ja tez jestem za chleb po 10 zeta benzynka po 10 zeta podatek vat 50%, japka po 10 zeta by żyło sie lepiej Jak naród głupi i głosuje na poje....ńców to co chcecie.
|
|
|
|
|
Jest jeszcze jeden aspekt wysokiej ceny powszedniego i najważniejszy , bo prozdrowotny.
Gdyby tak , teoretycznie , a najlepiej praktycznie , od jutra nikt nie wziął do "dziuba" , nawet kromeczki tego "daru natury", frekwencja w przychodniach spadłaby o 30%. W kolejnych miesiącach podobnie i podobnie. "Chleba naszego powszedniego" , jest największym przekrętem wszechczasów. Niech każdy na własnym organiżmie doświadczy tego. Przez tydzień , ani krzty potraw zawierających mąkę/wafelka też/. Zdziwicie się wielce jakie korzyści odniesie organizm i jakiego dostanie "buta". Chlebem NIGDY się nie najesz - chlebem się zapchasz!!! Najadasz się tłuszczem - dziadek Twój to wiedział...Ty nie. OPTYMALNE CENTRUM ŻYWIENIOWE - STALOWA WOLA AL. J. PAWŁA II 19A/www.jedzoptymalnie.pl/ |
|
|
|
|
Może nasza rodzima posłanka żołnierka z PartiOszustów wie po ile te jabłka są teraz?
|
|
|
|
|
Myślicie że rząd ustala ceny zboża i chleba?
*Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów* /Stanisław Lem |
|
|
|
|
fractal nie nieustala ceny paliwa tez nie ustala:0 podatków tez nie ustala
|
|
|
|
|
Podatki na w Polsce "D" także nie są ustalone przez rząd na równi z normalnymi regionami, mimo iż różnica w dochodach to 20%? Łupią nas równo.
Homo res sacra homini /Człowiek człowiekowi świętością/ |
|
|
|
|
CYTAT Myślicie że rząd ustala ceny zboża i chleba? po zniwach mowili ze ciezko bedzie pchnac bo magazyny pelne ^^ ludzie pchneli za wisle i wyszlo na to ze nasi medrcy kolejny raz sie jebli :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Najwyższy czas zakupić wypiekacz do chleba. Tyle się nad tym zastanawiałem a widzę, że nie będzie innego wyjścia.
Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Idąc tokiem "rozumowania" niektórych to jak obalimy ten rząd to wsio będzie za darmo .Tak trzymać!
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
CYTAT Idąc tokiem \"rozumowania\" niektórych to jak obalimy ten rząd to wsio będzie za darmo .Tak trzymać! Bardzo jesteś kolego ograniczony,za darmo nic nie ma i nie było ani nie będzie.Chodzi o to że nie potrzeba nam polityków tyko GOSPODARZY |
|
|
|
|
Niech ci będzie ,żem ograniczony ale wiem jedno.Nie było i nie ma tych jak Ty nazywasz gospodarzy.Są tylko ci co uważają się za tylko jedynych prawych i sprawiedliwych i całą resztę co uważają za gorszych.A że coś kosztuje coraz więcej jest naturalną koleją (drożeje jedno potem następne i następne itd A I NIE JEST TO WINA TUSKA jak zaraz ktoś wymyśli) POWODEM UBOŻENIA SPOŁECZEŃSTWA JEST OLEWANIEM NAS PRZEZ TYCH CO BYLI I CO SĄ U ŻŁOBA I W D... MAJĄ NASZE ZAROBKI.
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
Trochę ludu wcześniej pisało żeby podnieśli do 10zł to się naród otrzęśnie. Otóż, aby naród się otrząsł potrzeba inicjatywy a żeby owa wyszła to jakiś człowieczek musi ją rozpocząć, więc może ruszycie się sami...
|
|
|
|
|
Masz marne zarobki i chcesz przeżyć to zacznij kombinować. Na tym polega życie w tym kraju i do tego każdy z nas powinien być nauczony. Tylko czekać jak demokracja zaglądanie na wschód i wtedy w okresie przejściowym czyli następnych kilkanaście lat zapuka od nich jeszcze większe ubóstwo.
PO czy PIS nic tu nie zmieni no może jak SLD wejdzie na salony i zabierze kasę kościołowi ale czy to nie zapoczątkuje większej 'wojny' w tym kraju. Mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie i z takim nastawieniem trzeba iść przez to nasze polskie życie bo inaczej załatwi nas nasza służba zdrowia. Odważni nie żyją wiecznie ale ostrożni nie żyją wcale !!! |
|
|
|
|
Dziku SLD już było i jakoś nie zabierało kościołowi. To tylko slogany i mamienie przedwyborcze. Tak samo SLD jak i pozostali chcą spokoju i nie pójdą na wojnę z kościołem. Kościół całe swoje życie walczy o uprzywilejowaną pozycję i nie zrezygnuje z tego nigdy. Dopóki ludzie chodzą do kościoła tak będzie, to też elektorat.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT Dziku SLD już było i jakoś nie zabierało kościołowi. To tylko slogany i mamienie przedwyborcze. Tak samo SLD jak i pozostali chcą spokoju i nie pójdą na wojnę z kościołem. Kościół całe swoje życie walczy o uprzywilejowaną pozycję i nie zrezygnuje z tego nigdy. Dopóki ludzie chodzą do kościoła tak będzie, to też elektorat. Elektorat PO wielce oświecony do kościołów nie chadza i co? Trzeba w tym kraju powtórzyć Egipt, Grecję, Tunezję. Mieć gdzieś tych pseudo liberałów. Polski naród wybiera takiego Leppera który śmie twierdzić że prof. ekonomii nie zna się na ekonomii. Ten kraj jest chory. Nie ma kto powiedzieć, zabieramy przywileje, zwalniamy urzędników i zmniejszamy podatki. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
korwin tak mowi x lat ;-)
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
CYTAT Elektorat PO wielce oświecony do kościołów nie chadza i co? Trzeba w tym kraju powtórzyć Egipt, Grecję, Tunezję. Mieć gdzieś tych pseudo liberałów. Polski naród wybiera takiego Leppera który śmie twierdzić że prof. ekonomii nie zna się na ekonomii. Ten kraj jest chory. Nie ma kto powiedzieć, zabieramy przywileje, zwalniamy urzędników i zmniejszamy podatki. A skąd ty wiesz że nie chadza. Zdziwił byś się. Widzisz tylko wokół własnego kinola. Rozejrzyj się a może zobaczysz coś więcej. tak ci prędko do krwawej rewolucji? Pomyśl czasem. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Polacy przyzwyczają się, żaden problem.
Zdajecie sobie sprawę że ponad 20 000 000 serc poza granicami kraju pompuje Polską krew ? Połowa narodu jest na obczyźnie - więc gdzie te cuda ? Tylko wojna domowa ratuje ten kraj, to co teraz dzieje się w Egipcie. |
|
|
|
|
jesli to nie jest wina tuska ani innych to w sumie jeden czort kto nami rzadzi jesli tak to ja wole Korwina przy korycie niz rudego cudotwórce
|
|
|
|
|
Jestem więcej niż pewien, że jakby właśnie Korwin rządził tyle co Tusk czy wcześniej Kaczyński - to Polacy modliliby się do niego. Dobrobyt w 21 wieku można zbudować w ekspresowym tempie.
|
|
|
|
|
Andrzej napisał
CYTAT Elektorat PO wielce oświecony do kościołów nie chadza i co? Trzeba w tym kraju powtórzyć Egipt, Grecję, Tunezję. Mieć gdzieś tych pseudo liberałów. Polski naród wybiera takiego Leppera który śmie twierdzić że prof. ekonomii nie zna się na ekonomii. Ten kraj jest chory. Nie ma kto powiedzieć, zabieramy przywileje, zwalniamy urzędników i zmniejszamy podatki. Nie pomyślał Pan Panie Andrzeju że być profesorem to nie znaczy być madrym człowiekiem. Czepia się Pan A.Leppera który dzięki własnej pracy swojemu uporowi był ministrem rolnictwa dodam dobrym ministrem pilnującym spraw polskich rolników za to właśnie był szykanowany.Pytam Pana a co Pan osiągbął w swoim życiu, czym się pan może pochwalić przed społeczeństwem. Bo krytykować to każdy głupi potrafi. |
|